Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

esef wybacz, ale dla mnie to co napisałaś jest co najmniej dziwne. Ale każdy ma prawo do własnego zdania. Ja uważam, że robienie sobie zdjęć z koniem, sesji cz "sesji" nie jest "kwiatkiem" bo z jednego i drugiego są fajne pamiątki. O ile w każdym wypadku dba się przede wszystkim o dobro konia 😉
wątek zamknięty
Ależ pampero masz prawo do swojego zdania, i ja też mam. Swoje zdanie napisałam i go chwilowo nie zamierzam zmieniać 🙂
Zwracam tylko uwagę, że podążając tą logiką i tym tropem rozumowania nie powinnyście wklejać jako kwiatka tej laski co się kładła pod konie - w końcu to jej sprawa, może chce mieć fajną pamiątkę w postaci podkowy odbitej na klatce piersiowej.
wątek zamknięty
opolanka   psychologiem przez przeszkody
19 lutego 2013 19:45
esef, ja się z Tobą nie zgodzę.

Niewłaściwe zakładanie sprzętu, głupie i niebezpieczne zachowania vs sesja w sukni / stroju Indianina etc. to trochę różne rzeczy.
Nie porównywałabym tych dwóch sytuacji.

Może nie jesteś fanką "przebieranych sesji zdjęciowych", ale dopóki koniom nie dzieje się krzywda i ludzie są bezpieczni, to chyba o wielkich kwiatkach mowy być nie może.
wątek zamknięty
Tzn twierdzisz, że wsiadanie na konia w obcasach jest tak samo uzasadnione i bezpieczne jak w płaskich butach?  🙇
wątek zamknięty
19 lutego 2013 19:48
esef, owszem, nie jest bezpieczne. Ale nie widzę w tym mega kwiatka, w porównaniu z tym, co się tu już pojawiło.
Nie musisz mi bić pokłonów.
wątek zamknięty
esef - masz niesamowicie dziwne rozumowanie, czyli już ktoś kto nie ma na celu robienia jak to Ty ujęłaś "artystycznych zdjęć" to już nie może się przebrać i zrobić zdj na koniu bo jest ono robione telefonem i już nie jest artystyczne? 🤔wirek:
a porównując dziewczynę która leżąc pod koniem może spowodować poważny uszczerbek na zdrowiu (choćby przez spłoszenie się konia) z dziewczyną siedzącą w obcasach na koniu nie jest chyba do końca logiczne 🙄
wątek zamknięty
Dranga - wygodnie, nie wygodnie, jej sprawa do kwiatka się nie zalicza, nie szukaj ich na siłę! 🙄

Oooo szukam na siłę? Był to mój pierwszy post w tym temacie.. Więc w jaki sposób szukam na siłę? Skoro to nie jest kwiatkiem to co nim jest?  Bo ja uważam, że skoki w takich butach nie jest czymś normalnym a jak napisałam później dziewczynach skakała w nich.
Nie mam nic do takich sesji, ale uważam, że w szpilkach to jest niebezpieczne.
wątek zamknięty
hszonszcz   wredny hszonszcz.
19 lutego 2013 22:19
Dla mnie właśnie takie zdjęcia- obrazują całkowitą głupotę... Koń tylko na cordeo, kantarze(zero połączenia z głową konia) i jakaś dziewczyna stojąca na koniu... Kompletny brak wyobraźni- w przypadku wystraszenia się konia...
wątek zamknięty

Dranga- jeżeli nie wiesz co, to cofnij się kilka stron i zobacz prawdziwe kwiatki!
wątek zamknięty
20 lutego 2013 06:15
Nie mam nic do takich sesji, ale uważam, że w szpilkach to jest niebezpieczne.

... podobnie jak jazda w każdym innym obuwiu, nieprzeznaczonym do jazdy konnej, w tym w szerokich kaloszach...
Jak dla mnie EOT.
wątek zamknięty
tylko, że zazwyczaj na takich "sesjach" nie ma wielkich treningów w kiecach, tylko zdjęcia pozowane, kilka złapanych w ruchu... a obuwie jest tak samo niebezpieczne jak każde inne niedopasowane do jazdy konnej (a już zmorą są trampeczki czy inne halówki z miękką podeszwą nie dającą żadnego oparcia w strzemieniu...) skoro Dranga, uważasz jazdę w niedopasowanym do jazdy konnej obuwiu za kwiatek, to może pora na spojrzenie na własne fotki w trampach? 😉

wątek zamknięty
hszonszcz, mnie to az tylek boli od patrzenia na to zdjecie. A potem placz i zgrzytanie zebow, ze kon sztywny i nie chce sciagnac glowy w dol
wątek zamknięty
a porównując dziewczynę która leżąc pod koniem może spowodować poważny uszczerbek na zdrowiu (choćby przez spłoszenie się konia) z dziewczyną siedzącą w obcasach na koniu nie jest chyba do końca logiczne 🙄

Moje rozumowanie jako jedyne jest logiczne. Nie napisałam że leżenie pod koniem a jeżdżenie w obcasach (jedno i drugie dla potrzeb wątpliwej jakości "sesji"😉 to to samo. Choć zapewne kładzenie się pod konia jest nieco dalej na skali głupoty to jednak oba w tej skali się gdzieśtam mieszczą. A święte oburzenie i najeżdżanie na dziewczynę że wstawia zdjęcie laski w szpilkach jako kwiatka samo w sobie jest kwiatkiem 😉

Podsumowując - wszystko sprowadza się do definicji co to jest "kwiatek". Wg mnie - analogicznie do "kwiatków" ze szkolnych zeszytów, to rodzaj, najczęściej śmiesznej w swoim efekcie, gafy lub głupoty którą ktoś nieświadomie popełnia. Ale chyba definicja bardziej popularna w tym wątku to "coś, co ktoś inny zrobił a ja i moje koleżanki tego nie robimy".
wątek zamknięty
Może się trochę czepiam, ale niefajnie wygląda mi to, co ten koń ma na łbie, a raczej rozmieszczenie tego sprzętu Link do pbl: http://www.photoblog.pl/luckyhorseshoe3/138734636/11-notka.html
Jakby ktoś kojarzył, to też ta sama osoba, która w tym wątku prowadziła z nami okropnie zaciętą kłótnię, paręnaście kart temu, panna Karolina 😉

Koniaraw ja zostałam zbanowana za to że,wstawilam kwitka na siłę a ty widzę zr nie inaczej robisz. Widzę ze jak sie kogos nie lubi to z  blahego przedawnionego powodu wstawiasz. Moze zamiast oczerniac  kogoś to zajmij sie nauka 🙂
Ps. Pisze "Panna karolina" z konta kolezanki bo oczywiście ja bez powodu zostałam zbanowana 🙂 pozdrawiam 🙂 
wątek zamknięty
mikusiowa-od początku wiedziałam,że jesteś nowym wcieleniem panny Karolinki.Więc nie zdziw się,jak znów dostaniesz bana,sorry za  🚫 .
wątek zamknięty
Za co ?za prawdę i za wyrażenie własnego zdania bez  obrazanie nikogo? To by bylo trochę nie fair 🙂 ale widzę że skoTy masz już ostrzeżenie no cóż bywa ,jest wolność słowa więc każdy mą prawo sie wypowiedzieć🙂
wątek zamknięty
tylko, że zazwyczaj na takich "sesjach" nie ma wielkich treningów w kiecach, tylko zdjęcia pozowane, kilka złapanych w ruchu... a obuwie jest tak samo niebezpieczne jak każde inne niedopasowane do jazdy konnej (a już zmorą są trampeczki czy inne halówki z miękką podeszwą nie dającą żadnego oparcia w strzemieniu...) skoro Dranga, uważasz jazdę w niedopasowanym do jazdy konnej obuwiu za kwiatek, to może pora na spojrzenie na własne fotki w trampach? 😉

Uderz w stół a nożyce się odezwą. Czekałam aż ktoś wstawi to zdjęcie 🙂 Dużo czasu zajęło Ci szukanie je? ;> Jeżdżę w trampkach i będę jeździć. Ale jak wcześniej napisałam dziewczyna w tych szpilkach skakała.
I podaje przykład, są osoby które z konia spadają zawsze na nogi. I ja spadam w trampkach na nogi i np. nie złamie nogi. Dziewczyna w szpilkach spada na nogi....
I nie raz widziałam sesję w sukienkach i były też to ślubne tylko zazwyczaj dziewczyny były na boso.

Ja mam swoje zdanie ty swoje. Dlatego kończę tą dyskusję, bo nie jest na temat. A jeszcze się okaże, że dowiem się że moje wszystkie zdjęcia są kwiatkami, bo jak ktoś chce to wszystko znajdzie.
wątek zamknięty
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
20 lutego 2013 09:34
Obuwie to ważna rzecz.. ale mi np. nogę skręcić w siodle udało sie zarówno w trampach jak i oficerkach. 😵
Jednak z dwojga złego wybieram te drugie 🙂
wątek zamknięty
BASZNIA   mleczna i deserowa
20 lutego 2013 10:19
Caly czas uwazalam, ze postulaty o zamkkniecie tego watku sa przesadzone. Juz zmienilam zdanie. Mozecie przestac dyskutowac o obuwiu, offtopujac?
wątek zamknięty
koniaraw   I want to give you kopas w dupas.
20 lutego 2013 12:59
[quote author=koniaraw link=topic=1320.msg1692073#msg1692073 date=1361205788]
Może się trochę czepiam, ale niefajnie wygląda mi to, co ten koń ma na łbie, a raczej rozmieszczenie tego sprzętu Link do pbl: http://www.photoblog.pl/luckyhorseshoe3/138734636/11-notka.html
Jakby ktoś kojarzył, to też ta sama osoba, która w tym wątku prowadziła z nami okropnie zaciętą kłótnię, paręnaście kart temu, panna Karolina 😉

Koniaraw ja zostałam zbanowana za to że,wstawilam kwitka na siłę a ty widzę zr nie inaczej robisz. Widzę ze jak sie kogos nie lubi to z  blahego przedawnionego powodu wstawiasz. Moze zamiast oczerniac  kogoś to zajmij sie nauka 🙂
Ps. Pisze "Panna karolina" z konta kolezanki bo oczywiście ja bez powodu zostałam zbanowana 🙂 pozdrawiam 🙂  
[/quote]

Nie wstawiam z błahego powodu byleby 'dokopać' tylko poniekąd widzę w tym kwiatka. Nikogo nie oczerniam, chyba, że naprawdę swojego błędu przyjąć do wiadomości nie potrafisz i krytyki również, skoro tak to odbierasz, przykro mi. ''Ja bez powodu zostałam zbanowana'' Haha.. Dobry żart. To już nie pamiętasz, jak parę kart temu wyzywałaś użytkowników od najgorszych i bulwersowałaś się o każde słowo? Bo ja jakoś nie zapomniałam. Dalej uważasz, że to nie był wystarczający powód? W takim razie powodzenia.

Co do butów - Jasne, że takie coś jest niebezpieczne (bo jakby nie patrzeć, sama jazda w obuwiu do tego nie stworzonym jest w pewien sposób niebezpieczna) ale skoro to miała być sesja, wszystko miało być efektowne i tak dalej - To myślę, że takie buty można było założyć. Skoków w ten sposób nie popieram, ale dodałaś to zdjęcie, nie inne. Chyba, że masz dowód na to (czyt. zdj), że naprawdę tak skakała. Zależy też co skakała 😉 . Kwiatek może i w tym jest, choć nie jakiś wybitnie wielki, nie ma co off-topicować bez potrzeby.  🙂
wątek zamknięty
esef - ehh szkoda gadać  🚫
wątek zamknięty
[quote author=mikusiowaaaa link=topic=1320.msg1693926#msg1693926 date=1361345764]

[/quote]

Nie wstawiam z błahego powodu byleby 'dokopać' tylko poniekąd widzę w tym kwiatka. Nikogo nie oczerniam, chyba, że naprawdę swojego błędu przyjąć do wiadomości nie potrafisz i krytyki również, skoro tak to odbierasz, przykro mi. ''Ja bez powodu zostałam zbanowana'' Haha.. Dobry żart. To już nie pamiętasz, jak parę kart temu wyzywałaś użytkowników od najgorszych i bulwersowałaś się o każde słowo? Bo ja jakoś nie zapomniałam. Dalej uważasz, że to nie był wystarczający powód? W takim razie powodzenia.
[/quote]

Koniaraw -nie ma sensu się produkować,jak widać nie tylko ode mnie usłyszała,żeby nauczyła się przyjmować krytykę-bo skoro zdjęcia wstawia do Internetu,które notabene jest miejscem publiczną,niech się liczy z tym,że nie każdy będzie jej pisał ,,śliiczny koonik!" ,,o jak fajniee!".Panna Karolina jest bardzo kłótliwą osobą i niestety,musi być w centrum zainteresowania-z tym się musimy pogodzić.Poza tym katija nie banuje bez powodów,no sorry ale takie kity nie przejdą,tak samo jak drugie wcielenie.Co do polecenia ,,zajmij się nauką"-radzę się Karolinie zająć słownikami,bo błędów robi co nie miara (nie tutaj,a u mnie na fotoblogu) przy czym poucza innych. ale to już zbędny  🚫 za który mocno przepraszam  🤬 .

żeby nie było takiego offa- chalter kantarowy jest całkiem dobrym wynalazkiem!
http://www.photoblog.pl/suzidalia/144657559/n-a-chalteze-kantarowym.html
wątek zamknięty
20 lutego 2013 14:22
iskierkowa No tak, bo pUł kantara i pUł CHaltera, to naprawdę świetne rozwiązanie! Jeszcze ta profesjonalna nazwa, się uśmiałam  😁
wątek zamknięty
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
20 lutego 2013 14:36
Wytłumaczcie mi jedno, bo ja albo tępa jestem, albo niedouczona. Czym się różni kantar od haltera? Bo z tego co mi wiadomo kantar PO ANGIELSKU to właśnie halter. A czytając niektóre fotoblogi, ogłoszenia, etc., widzę jakiś podział na kantary i haltery
wątek zamknięty
iskierkowa No tak, bo pUł kantara i pUł CHaltera, to naprawdę świetne rozwiązanie! Jeszcze ta profesjonalna nazwa, się uśmiałam  😁

A wiesz co jest gorsze?Otóż to,że na facebook'u dodała posta w grupie gdzie można dodawać ogłoszenia,iż kupi ostrogi  😵
Pisała do mnie,bo była zainteresowana nachrapnikiem (koniecznie ze skośnikiem,bo koń pysk otwiera) i wiem,że nie powinnam,ale zapytałam grzecznie i kulturalnie ,,można wiedzieć,dlaczego chcesz kupić ostrogi?" ,odpowiedź brzmiała,że jedzie zawody a jej koń nie reaguje na łydkę.Pełna cierpliwości odpowiedziałam,że stanowczo NIE powinna używać ostróg (składają się na to różne czynniki,które można wywnioskować samemu z jej fotobloga).
No to się dowiedziałam,że koń młody,pięciolatek-dopiero dwa lata minęły od zajeżdżania i nic nie dadzą ćwiczenia które jej zaproponowałam. 🙇 🙇
edit:
Mozii -mianem halter określa się u nas kantarki sznurkowe.
wątek zamknięty
20 lutego 2013 14:43
Tylko czemu tak? Bo brzmi to bardziej Światowo, czy jak?
wątek zamknięty
20 lutego 2013 15:16
Mozii Szczerze mówiąc nie wiem skąd się wzięło, ale nawet ja tak określam kantar sznurkowy - Bo tak już się u wielu przyjęło. Ale ''Chalter Kantarowy'' - Z tym to się jeszcze nie spotkałam.  🤣
wątek zamknięty
20 lutego 2013 15:38
To to już jest wiesz... Wyższa forma ewolucji  😎
Co do halter'ów, to jak dla mnie ciekawe zjawisko  🤣
wątek zamknięty
[quote author=koniaraw link=topic=1320.msg1694223#msg1694223 date=1361365168]
[quote author=mikusiowaaaa link=topic=1320.msg1693926#msg1693926 date=1361345764]

[/quote]

[/quote]

Koniaraw -nie ma sensu się produkować,jak widać nie tylko ode mnie usłyszała,żeby nauczyła się przyjmować krytykę-bo skoro zdjęcia wstawia do Internetu,które notabene jest miejscem publiczną,niech się liczy z tym,że nie każdy będzie jej pisał ,,śliiczny koonik!" ,,o jak fajniee!".Panna Karolina jest bardzo kłótliwą osobą i niestety,musi być w centrum zainteresowania-z tym się musimy pogodzić.Poza tym katija nie banuje bez powodów,no sorry ale takie kity nie przejdą,tak samo jak drugie wcielenie.Co do polecenia ,,zajmij się nauką"-radzę się Karolinie zająć słownikami,bo błędów robi co nie miara (nie tutaj,a u mnie na fotoblogu) przy czym poucza innych. ale to już zbędny  🚫 za który mocno przepraszam  🤬 .

żeby nie było takiego offa- chalter kantarowy jest całkiem dobrym wynalazkiem!
http://www.photoblog.pl/suzidalia/144657559/n-a-chalteze-kantarowym.html
[/quote]

Żałosne jest to jak mnie oczerniacie  nie znając mnie w realu a znając z fbl,pisaliscie chociaz raz ze mną? Nie nigdy. No wlasnie . Przepraszam za porównanie ale jestem podobna do Izy a jej tu nie oczerniacie.  Zostałam zablokowana bo napisałam prawdę a ze były tam zawarte przekleństwa. Swoją droga z glupszymi dzieciaczkami nie zamierzam sie wdawać w dyskusję bo z głupimi sie i tak nie wygra ...🙂 więc  zegnam bo więcej o mnie nie uslyszycie 🙂
wątek zamknięty
mikusiowaaaa - miałam się nie odzywać ale no nie mogę, wyobraź sobie, że większość z tych "dzieci" to ma męża rodzinę i dzieci.
Nie pisał nikt?
a teraz to co robimy?
😵
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.