hucuły.

Alicja_8   Z pasja...z miłością...
18 lutego 2013 22:17
marysia550 damy radę 🙂 jeszcze się tu pochwalimy.
Alicja_8 Oczywiście trzymamy !  😀
Huculska Ostoja   Fotografia Beata Gan
19 lutego 2013 20:00
Marys5, stąd http://greenmp3.pl/Zwierzeta/241,Horse.html 🙂

hhe tez  mam taki dzwonek 🙂
pierwszy raz jak włączyłam  to wszystkie Qnie  zaczeły rżeć jak oszalałe , a Pusio  latał jak szalony heh śmiac mi się  z niego chciało 😀
ale już za którymś razem to tylko Pusio sie odzywa ( wychowany chłopak) reszta  w dupie  wszystko ma
tak sobie myślę , że jak uciekną i bedę chciała je namierzyc włączę dzwonek to na pewno któreś się  odezwie 🙂

Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
19 lutego 2013 20:06
U nas wszystkie wciąż reagują na niego tam samo genialnie. W Skaryszewie dostałam smsa i było to jedyne miejsce, gdzie jakiekolwiek konie nie zwróciły na to uwagi, no ale tam było rżenie słychać z każdej strony, więc mój telefon nie robił wrażenia 😉
20 lutego 2013 09:58
No więc decyzja zapadła. Przeprowadzamy się!!Będę miała teraz do konia 30 km, ale nie będę musiała się martwić że na noc nikt nie pilnuje stajni i konie każdy może po prostu zawinąć. Będziemy mieli czysty boks, towarzystwo 1 hucuła, 3 koników polskich i chyba jakieś dużej sp. Padoki nie sa jakieś tam super rozległe, ale wszystkie dobrze ogrodzone i zabezpieczone. Miejsce do jazdy z solidnym ogrodzeniem, lonżownik z taśmy i palików, no i halę (na pracę z ziemi i pracę bez szaleńczych galopów jak znalazł, na głowę nie pada w każdym razie). Bardzo blisko do lasu. Tylko rzeki brak...bynajmniej jeszcze o żadnej w pobliżu nie słyszałam 🙂
No a ja nadal będę mogła prowadzić rekreację, wolontariusz hipo i Magnacy będzie uczył się pracy w hipoterapii. Jednym słowem zmiany zmiany zmiany 🙂
Mam nadzieję, że przeprowadzka nam bez problemu pójdzie i wszystko nam się pomału ułoży.

Więc teraz tylko czekajcie na relacje z nowego domu i nowego życia.
Alicja_8 gratuluję decyzji! Mam nadzieję że będzie Wam dobrze w nowym domku 😀
Alicja_8,  prowadzisz rekreacje na Magnacie swoim ?🙂
20 lutego 2013 13:24
Alicja_8, a zdradzisz gdzie się przenosicie? 🙂
20 lutego 2013 14:41
Kinia Magnacy jest mój, ale z przeznaczeniem do hipoterapii. Mini rekreacje mogę na nim prowadzić bo to koń który krzywdy nie zrobi.
Kurczak jedziemy pod Ciechanów - do Ujazdówka gdzie znajduje się Ośrodek Hipoterapii "Promyk". Obawiam się tylko transportu...

edit...
Fotka z dziś. Normalnie kocham go  😍 On jest niemożliwy.

Dziś bawiliśmy się na placu sami. Najpierw na kantarku przypomnieliśmy sobie bieganie z Pańcią. Później linke miałam już tylko w ręku a Magnacy luzem. Cudownie biegał za mną dookoła placu (oczywiście nagroda smakołyk). Robiliśmy zmiany kierunku przez odstawienie zadu i cofania. Raz mi się odłączył przy próbie galopu i radosnymi brykami pobiegł do bramki, ale za chwilę znów odzyskaliśmy kontakt. Tak mu się spodobało że wyszliśmy na podwórko. Wielkim strachem jest niebieska bukmanka, która bardzo blisko stała wejścia na padok więc powrót ze mną na padok buł nie lada zadaniem. Stał i się patrzył.. ale stwierdził po 5 min, że jednak pójdzie za mną...
Alicja_8 No to super, że Wam się układa !  😀

Tak z ciekawości, orientuje się ktoś ile wynosi rekord skoku na hucule ?
Bo znalazłam takie ogłoszenie z klaczką huculską, gdzie pisze, że skacze 145cm pod jeźdźcem i tak się tym zainteresowałam 🙂
Ogłoszenie 
Pampek też ma 135cm i jak na razie nie wyobrażam sobie, żeby on mógł pójść pod jeźdźcem 145cm...  👀
Alicja_8
Bo znalazłam takie ogłoszenie z klaczką huculską, gdzie pisze, że skacze 145cm pod jeźdźcem i tak się tym zainteresowałam 🙂
Ogłoszenie 
Pampek też ma 135cm i jak na razie nie wyobrażam sobie, żeby on mógł pójść pod jeźdźcem 145cm...  👀

Ten ktoś ma chyba krzywą/zepsutą miarkę  😉 Na zdjęciach koń pod jeźdźcem skacze jakiś metr,a nie 145cm.Swoją drogą-nie wyobrażam sobie hucka skaczącego w korytarzu 160cm.
20 lutego 2013 19:51
hhe czepiacie się juz, przecież nie napisała ,że na zdjęciach skacze te 145 cm
są  zdolne hc. i bardzo skoczne , sama coś o tym wiem 😀
i jak chca  to potrafia  wysoko skakać , ale moim zdaniem mało jest takich i troszku przesadziła pisząc ze skacze 160
niom i dziwi mnie aż taka duza rozbieżność cenowa  5-10 tys.

moje zimowe dzieci
z dzisiaj :

z wczorajszego dnia

zmowa , co by tu w nocy zbroić

Huculska ostoja - a cóż to za taranty ? :P
20 lutego 2013 20:38
Huculska Ostoja, taka rozbieżność jest narzucona przez stronę 😉 Można oczywiście wpisać dokładną kwotę, ale jeśli chcesz wpisać w jakim przedziale cenowym koń jest, to wyskakuje między innymi właśnie to 5-10 tys. 😉
U mnie sezon wyźrebień pół godziny temu otworzyła Oktawia (Szafir-Oskoma po Ousor I) ur. 1993. Na "odjezdne" (bo sprzedana) urodziła śliczną klaczkę po Nefrycie (Napis-Nota po Luzak). Mam nadzieję, że nowy właściciel będzie miał pociechę z obu🙂
jejku jaka mokrutka jeszcze 😀
a imie juz wybrane ?🙂
21 lutego 2013 16:24
@g@, gratuluję! 😀
Kinia16322-imię niech wybierze sobie nowy właściciel🙂
Kurczak-dziękujemy! Jeszcze 11 maluchów mam zamiar przywitać🙂
21 lutego 2013 17:23
O kurde, to będzie się u Was działo. My w tym roku odpoczywamy od macierzyństwa 😉
21 lutego 2013 21:44
śliczny , oczywiście gratuluję
My tez odpoczywamy i klacze tez 🙂

czy ktos  ma wyniki z Hawłowic 2012 ?
i  z VII Świętokrzyska Ścieżka Huculska 2012 , tez by się przydały 🙂
w ogóle jak ktos dysponuje jakimiś wynikami , to prosze o kontakt  na melia beatagan19@gmail.com
bardzo mi się przydadzą do bazy koni ,chciałabym dodać  wyniki ze ścieżek , ale zniknęły wyniki z forum hc. i  niektóre są już nie dostepne

21 lutego 2013 22:41
Huculska Ostoja, ja powinnam mieć gdzieś wyniki z Chmielewa z zeszłego roku. Jeśli chcesz, to je podeślę.
22 lutego 2013 06:59
Huculska Ostoja, ja powinnam mieć gdzieś wyniki z Chmielewa z zeszłego roku. Jeśli chcesz, to je podeślę.
hhe  z 2012 roku z Chmielewa  to mam bo byłam  i wysłali mi na pocztę , ale przydał by się z poprzednich lat 🙂  :kwiatek:
czy ktos  ma wyniki z Hawłowic 2012 ?

Huculska Ostoja, http://www.ozhk.rzeszow.pl/pl/aktualnosci/aktualnosci/wyniki_hawlowice_2012.html
22 lutego 2013 10:26
niom właśnie byłam tam i chciałam otwożyc wyniki  z ścieżki eliminacyjnej ,ale
wyskoczył komunikat " plik o nie rozpoznawalnym formacie "
mnie się wyniki otwierają bez problemu, ale poszło na maila, daj znać czy sie otwiera
ma ktoś namiary na stanówke hucułem w okolicach otwocka???? prosze o szybką odpowiedź 🏇
22 lutego 2013 18:35
Jak daleko od Otwocka? W Warszawie jest Lando.

Huculska Ostoja znalazłam w komputerze jeszcze wyniki z płyty i ścieżki w Rudawce z 2012r. Masz już?
22 lutego 2013 19:59
mnie się wyniki otwierają bez problemu, ale poszło na maila, daj znać czy sie otwiera

działa dziękuje bardzo 🙂

Jak daleko od Otwocka? W Warszawie jest Lando.

Huculska Ostoja znalazłam w komputerze jeszcze wyniki z płyty i ścieżki w Rudawce z 2012r. Masz już?
nie mam 😉  jesli to nie kłopot  możesz mi wysłac  na pocztę ? beata_gan@o2.pl
Huculska Ostoja- co do Sielca- stronę zrobili nową i teraz cos nie działa od kilku dni. Na starej wyniki były, może na nowej też, chyba nie zaglądałam to nie wiem. Możesz spróbować zadzwonić i Ci mailem wyślą. A jak nie dasz rady to mogę pomyśleć nad innym rozwiązaniem.
Alicja_8 No to super, że Wam się układa !  😀

Ogłoszenie 

Ile wynosi rekord to nie wiem, ale ten hucek chodził parkury 135 😉
http://www.bazakoni.pl/horse_47216.html
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się