Młode Konie

Condina   Charakter, Charisma, Klasse.
16 lutego 2013 20:44
dzięki 🙂

świerk jest ok
sei   . let's grow old together & die at the same time .
16 lutego 2013 21:48
tak, zimą na snieg i jak jest błoto (gdy nie ma trawy) dostają gałązki świerkowe. Wcinają  tak, że shock! No i na drogi oddechowe żywica dobrze robi  😀

potwierdzam, praktykuję u swojego 😉

rudzielec to mój ulubieniec  😍 po oczach widać, że będzie champion  😁
aleqsandra lat ma niecałe 3 (skończy w kwietniu), wzrostu coś koło 165 😉. Ale jest byyyczy, kalibrowy. Widać po szyi z resztą. Jeszcze tutaj irokez pogłębia wrażenie (musiałam opitolić go na łyso, bo wytarł pół grzywy  :hihi🙂.
galopada_   małoPolskie ;)
16 lutego 2013 21:58
to widzę rocznik 2010 dosc wyrosnięty  😁 ja sie rozglądam za drabiną  😜
galopada_  Ty to musisz mieć tą drabinę zawsze pod ręką 🙂 masz tam u siebie jakieś mniejsze konie? 😁
galopada_   małoPolskie ;)
17 lutego 2013 09:18
no rocznik 2008: 166, 168, 161. 2009: 168, 166, 165, 162, 160. Teraz będzie ciekawiej (r. 2010), bo dwa ogierki mają 167,5 i mocne 164 (i zad wyyysoko w górze) a kobyła z czerwca nawet nie chce sie domyslac ile bo jej nie mierzylam ostatnio  😁  😁 😁
faraa, celowy inbred?

aleqsandra w przypadku tej gniadej nie ma inbredu.

Tu jest celowy inbred na og. Lord Alexander i zamierzone połącznie og. Le Duc ( po Lord Alexander ) z klaczą po og. Insider:

Falena ( Le Duc x Insider ) ur. 2010r.:

A to jest matka karej: Falanbergia ( Insider x Lord Alexander ):

VIDEO:
faraa mmm... ładna na kasztaneczka  😍
faraa, ale to cudeńko kare.. 😍
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
17 lutego 2013 17:18
Kara jest zachwycająca.
aleqsandra   Kreujemy swój świat tym w co wierzymy
17 lutego 2013 20:56
jak dla mnie obie zjawiskowe 🙂
kujka   new better life mode: on
17 lutego 2013 22:00
faraa czy zamierzacie dolac do hodowli inna krew niz pegasus, insider, lord alexander i le duc?
Tak - ta inna krew to Trachit xx na Feiertraum.

W zeszłym roku urodziły się źrebaki po folblucie:  Don Corleone xx x Dakota xx
18 lutego 2013 00:03
a dlaczego akurat xx?
No właśnie, skąd pomysł na folbluta? Odchodzicie od profilowania na hodowlę koni ujeżdżeniowych?

A u mnie jednego ogiera mniej 😀iabeł:
Kastracja w stajni - Eno jest młody, zdrowy, nigdy nie krył, wszystkie moje dotąd były w stajni wycinane, to i ten.
Zabieg zniósł bdb, obudził się z narkozy, obwąchał kupę w boksie i ruszył do wcinania siana. Na razie zero opuchlizny - oby tak dalej, to w przyszłym tygodniu już normalnie do roboty. Dziś jak zmieniałam derkę ze spacerowego polarka na stajenną, to Karolek spojrzał się wymownie na mnie, a potem zajrzał sobie pod brzuch. Na szczęście zanim zdążyłam złapać moralniaka podwozie przestało być interesujące na rzecz zabawy bandażem trzymającym ogon. Uff, czyli jednak czarnej rozpaczy nie będzie 😉
Na wszelki wypadek Karolkowi dedykuję kawałek Republiki Biała Flaga:

😁

I kilka zdjęć jeszcze z jajecznego weekendu 😉
- jedno patrzy, drugie tańczy

Przepinanie

Galopadki

Kłus - chyba będę musiała sklecić osobnego posta w wątku o lonżowaniu, chłopak znalazł na siebie fajne tropiące miejsce i z dużym upodobaniem zupełnie sam się tam pakuje 🙂
Tu kłus na dziko:

A tu tropiący:

Moon   #kulistyzajebisty
18 lutego 2013 06:55
Z jajcami czy bez, i tak Karol jest obłędny!  😍
Laickie pytanie: Czy taki tropiący zwierz z siodłem nie zapopręży się?  😡
Condina   Charakter, Charisma, Klasse.
18 lutego 2013 09:31
tropiacy the best! Biore!
Pucek   forever on a diet
18 lutego 2013 13:31
faraa, matko! moje marzenie!  😍 Piękna kobitka  😀
Co prawda treningu w czwartek nie było, ja się rozchorowałam i przez weekend koń się karuzelował ale dziś nie dość, że miałam siłę żeby pojechać do stajni to jeszcze przyjechała do mnie mama na pielęgnacje w chorobie i przywiozła aparat! Co prawda kiepskiej jakości wieczora w namiocie i Bizarro nie chciał współpracować jako "biegacz" ale za to jak pozujemy w stój!  😁

18 lutego 2013 21:32
quantanamera, mój lubi tropić niezależnie od miejsca i warunków 🙂 czy to lonża czy to spacer mam konia ... MYŚLIWSKIEGO! ha ...

salto piccolo, urocze... mój też woli pozować niż biegać 🙂 bo przecież człowiek to na pewno chodząca marchewka... a aparat to taka nowa odmiana marchewki...
No właśnie, skąd pomysł na folbluta? Odchodzicie od profilowania na hodowlę koni ujeżdżeniowych?

Od początku było takie założenie i właśnie przyszedł czas na realizację. Wg. hodowcy to jest właśnie czas na dolanie krwi, czyli użycie folbluta lub konia z dużym dolewem xx i najlepiej żeby po tych ogierach urodziły się klacze, które zostaną wcielone do stada matek. Negro xx poszedł na duże, bardzo dobrze ruszające się kobyły - po Lord Alexander i jedną po Pegasus HB. To jest ogierek Negro xx x Lord Alexander:

Takie połączenie wg. hodowcy miało na celu polepszenie typu, m. in. uszlachetnienie.

W tym sezonie nie będzie już źrebaków po Negro, ponieważ właściciel tego konia ma na niego inny plan. W tym roku poza młodym synem og. Pegasus HB ( z matki po Compliment ) będzie krył syn tego ogiera:

[img]https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQw5flVSXHuAT4S7nw-2NCQBHZ6PvENqIdobi8Rb7JdmSYdp_pfuw[/img]
Trachit xx

http://www.britishsporthorses.com/stravinsky.html

Od dawna był taki plan, żeby klacze z krwią Lorda i Pegasusa/Insidera przekryć folblutem.
Salto jakie ładne konisko 😀 To kasztaniak ciemny?

Quanta,
a Wy co? Hali macie dość? 🙂 Karol jak zwykle zachwyca 💘

A moje dziecko robi wioskę w szkole 😵 Na początku było grzecznie-grzecznie, ale jak poczuł się pewniej to pokazał różki. Brykać pod siodłem już nie bryka, ale ponoć chodzi z tego powodu arcywściekły, sztywny i niezadowolony. Nie może się chłopak na tryb "praca" najwyraźniej przestawić.
Skumulowana agresja musiała znaleźć ujście i mój słodki Dusio wyżywa się na ludziach przy czyszczeniu. Oczywiście nikt tam mu nie pozwala na jakieś niefajne zachowania, ale Wściekły Szetland (to jego nowa ksywa by ciotka kujka) dalej próbuje 😵
aleqsandra dokładnie! Biz uwielbia się tulić, być obcałowywanym. Z tym różowym pyszczkiem aż trudno opisywać go inaczej niż charming. Muszę go pilnować - kobiety są w nim absolutnie zakochane  😁
amnestria Dziękujemy 🙂 Tak, to brudny kasztan - ciemna czekolada z biało-różowymi akcentami  😍
mtl   I M Equestrian
18 lutego 2013 22:53
quantanamera, mój lubi tropić niezależnie od miejsca i warunków 🙂 czy to lonża czy to spacer mam konia ... MYŚLIWSKIEGO! ha ...

masz... PSA  😂
19 lutego 2013 09:27
amnestria, no cóż, przerwa była długa... mój też bywa arcywściekły jak coś od niego chcę z siodła, a niby chodzi... 😉 generalnie jazdy bez brykania nie uświadczyłam, chociaż zauważyłam że przestałam już zwracać na to uwagę, taki tam chleb powszedni, bo czasem ludzie mi mówią "ale Ci strzelił", a ja "... taaaak? kiedy?" xD ja po prostu jadę dalej skupiona na tym co chciałam wykonać a nie rozproszona jakimś pierdnięciem
sei   . let's grow old together & die at the same time .
19 lutego 2013 09:44
mnie się pomysł dolewu krwi bardzo podoba, konie powinny zyskać trochę więcej lekkości itp.
faraa, masz więcej zdjęć młodzieży od was? rocznik 2010 np.? 2011 🙂
faraa
Będziecie kryć Stravinskym ? Super ! 🙂
quantanamera
Super Karolek wygląda  😜
Synem Stravinskiego - ogierem Czatran ( od strony matki m.in. Aquino xx ).

sei zdjęć jest dużo, niebawem coś wkleję 🙂

W tym roku będzie urodzi się też źrebię po og. Bolshoi od klaczy tarantowatej po Lord Alexander. Oby było tarantowate  🙇

faraa to chyba nie jest ten Czatran, co stał kiedyś u p. Bogny Hupy?
Ogieras ciacho  😜
Dokładnie ten sam.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się