DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie
Coś czarnego dla siwego 😉
Horse_art jak kieeeeedyś się dorobię swojego milusińskiego, to zamawiam podobny 😀 a jako ochronę na palce możesz wypróbować ciasne lateksowe rękawiczki 😉
Orientuje się ktoś w jakim sklepie można kupić tą gąbkę tapicerską na czaprak? Byłam w castoramie ale mieli tylko piankę o grubości 2cm i do tego bardzo drogo. Nie wiem czy spróbować w Leroy Merlin? Wiem, że są na allegro o różnej grubości, ale ja chcę pomacać 😡
[quote author=horse_art link=topic=88.msg1689616#msg1689616 date=1360964853]
Zorilla, jesteś "mistrzem zdjęć naczółków" - normalnie jak z katalogu hahaha 👍
- nie odpuszczę ci wyraźnych zdjęć na koniu! 😎
to pokaże (pewnie nie lepsze:P) ale z bliska:
/ciach/
- to na tym tak skułam (przekułam) palce - bo jest rurkowy i szyłam tą rurke. więcej rurek nie bede robić!(przynajmniej aż nie zapomnę albo sobie jakiś ochronek na palce nie wynajde 😉
właśnie robie takie falujący ale plaskaty - dużo bezpieczniej 😉
a teraz pomóżcie mi wymyślić jakiś śliczny PAD 😎
[/quote]
Brak słów... 😍
Co do padu-konkretnie na jakiego konia(maść) ?
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Cytowanie form graficznych
horse_art i Ty to kleiłaś tym guttermanem??!! Boski!!
ja sądzę że pad rózzzzziiiowy 😀iabeł:
Waćpanna, - fajne! a masz większe zdjęcie? bo widać prawie tyle co u zorilli 😉
to ty robiłaś? czy krysiex?
tak czy siak - do autora 😉 : profilujesz grubą skóre czy wycinasz z płata? ew. szyjesz z czegoś innego z miekkich i cienkich)?
sie właśnie zastanawiam czy zrobić też taki mocno wyprofilowany czy tak troche tylko...
dzięki wam🙂
iskierkowa - chyba nie mozna cytowac zdjęć 😉
tak, gutterman i textil-fix (miksowałam)- ktory jak sie okazalo trzyma - ale co innego ... jest bardzoej gumiasty i chyba sie z nim przeprosze bo szorstkie rzeczy trzyma lepiej
a pad na gniadego, taki jest...cieply, głeboki pomarańczowy brąz 🙂 generalnie we wszystkim mu dobrze
opada różowy i inne majtkowe (szczególnie błekitny - błękit to zło!😉)) ostatnio podoba mi sie bordo (oj ten zorilli komplet cudo! (jeśli to bordo:P), ale w beżach, bielach - w jasnych chyba wygląda najlepiej 😉
Fotel naczolka robilysmy wiećej ale aparacik niedomagal. Obiecuje piekne w najblizszych dniach 🙂
Prowadze z horseart handel wymienny i NIE USZYJE ROZOWEGO 😀iabeł:
Nie no, uszyje mam nawet dwa za soba i wcale nie sa takie zle 😀 A rozowego nie lubie, wiec serio dobrze wyglądaja 🙂
To ja przyszywałam oczko po poczku, ręce wyglądają jak sitko a to się przykleić da?? 😵
Róbcie granatowy, granatowy wygląda pięknie na każdej maści 😍
Przepraszam poszalałam ze zmniejszaniem fotek 🙂 Wrzucam też detale 😉
Zorilla, o ja... dysleksja to wirus, bakteria... może przenosić się na przedmiotach... pierwszy raz czyjegoś posta nie rozumiem (ostatnie zdanie) - zaraziłaś się ode mnie!!!
a pad chce z jakimś bajerem - paskiem innego koloru czy coś...
To jest wlasnie dysleksja iPADowa 😉
krysiex213, a na jakim to jest materiale? do czego przyszywałaś kryształki? gruba skóra, coś uszytego, filc?
bo ja mam na takiej 3 mm (przynajmniej - np jak w ogłowiach) skórze i supelnie nie wyobrażam sobie tego przyszywać (technicznie). hooksowe też są klejone - bo nie widac nitek na zbliżeniach.
Rurka wygląda obłędnie , zdjęcie na koniu ! Koniecznie .
Oj,w takim razie przepraszam za zacytowanie owych zdjęc 🙂
Ja bym uszyła jakieś ciekawe połączenie,np.zielony&fioletowy albo turkusowy&żółty.
horse_art ja swoje robiłam 2 rurki i 1 płaski. to że tak powiem "bazę" obszywałam cieńszą skórką ( taką z 1-1,5mm) i do niej przyszywałam kryształki. Ale widzę że era przyszywania się właśnie zakończyła :P
btw. to jak Ty zrobiłaś tą rurkę? ze skóry ogłowiowej?
Dzisiaj przygotowałam materiały, ładnie zaznaczyłam, co i jak, więc Babcia powinna mieć ułatwione zadanie, co by wnuczce ładną podkładkę pod siodło zrobić.
A wiem, że zrobi. 💘
Dziewczyny JUTRO 🙂 mysle ze nawet beda takie galowe bo jutro jedzeimy na czworoboki szkoleniowe to na pewno ktos strzeli piekne foto 🙂 i nawet wam filmik nakrece 😉
Rurka jest z cienszej skory no nie ? Wyglada jak skaj, tj na taka miekka 🙂
hej mogła by ktoraś z was wstawić zdjęcie wypinaczy trójkątnych samoróbek? W poprzednich 0postach widziałam że nie jedna z was je zrobiła ale nie znalazłam zdjęć jak to wygląda
też dołączam się do prośby 🙂😉
Zorilla, no nie odpuszczę zdjęć na koniu 😉 tylko moze strzel jakieś z bliska :P
ja dziś robiłam na koniu V i fali, ale moje konisko zupelnie nie współpracujące do tego ma długą i gęstą grzywkę🙁, pogoda paskudna... może jutro coś się uda lepszego
Zorilla, krysiex213, rurka jest z naturalnej skóry, w środku zrulowana skóra/materiał - dostałam takie kawalki płatów od widek 🙂😉) (dla ciebie widek juz zaplanowane, tylko części materiału jeszcze nie ma - problem z zamówieniem 🙁 )
krysiex213, a baze do okrągłych (i płaskich też) z czego robiłaś? zszywasz ręcznie czy maszyną? jakieś specjalne igly? bo kupiłam takie do skóry, ale są strasznie grube...prędzej szory niż takie precyzyjne elementy nimi zszyje...
Kolejny mój komplecik <3
A jutro dostaniecie nawet filmik naczółka i w ogóle wszystko 😉
kosteczka jestem absolutnie zakochana w czapraku rasta! 😍 Dałabym się za taki pochlastać normalnie!
Ja sobie zrobiłam kiedyś skromnie flagi na jeden z czapraków i derkę ale to jest absolutnie piękne 💘
Jeżeli w moim, to bardzo miło mi to czytać.
Dziewczyny, chciałam sobie pozamawiać materiał na allegro, ale mi nie działa. Wszystkie inne strony tak, allegro - nie. Czy tylko ja mam taki problem?
kosteczka mi też nie działa allegro 🤔
Dzieła moje i mojej mamy 🙂
c.d
i na zdjęciu moja pomocniczka 🙂
kosteczka allegro miało jakieś problemy techniczne i u mnie też nie działało, ale już od około godziny śmiga bez problemu 😉
edit. to wpis z allegro
Jak wiecie od rana walczyliśmy z atakiem, który części z Was zablokował dostęp do Allegro. W tej chwili wszyscy powinniście mieć już możliwość korzystania z serwisu. Bezpieczeństwo Waszych danych nie zostało w żaden sposób naruszone.
Zgodnie z Regulaminem serwisu oferty kończące się dzisiaj, tj. 17.02, między godziną 05:37😲0 a 13😲4:59 zostają przedłużone o 24 godziny.
Za oferty kończące się w dniu dzisiejszym, między godziną 05:33😲0 a 05:36:59 w najbliższych dniach zostaną zwrócone wszystkie opłaty.
Wszystkich, którzy nie mogli dzisiaj korzystać z Allegro, jeszcze raz przepraszamy za utrudnienia.
jaką długość powinien mieć naczółek opadający a jaką zwykły? licząc tak jakby bez uszek...
Nie wiem czy moje podejdzie pod sprzęt...ale malowane ręcznie z fotki konia 🙂
Enara -troszkę ciapkania się,ale nawet fajne wychodzą,moja kluska wcina z zamiłowaniem (mniejsza z tym,że je wszystko co tylko do pyska można wziąć).
MonioRek-ja już myślałam,że z dziedziny pseudo-sztuki zaczynają mi jakieś nędzne szkice wychodzić.Gruubo się myliłam...