DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

lizzy   Bo ja na hubertusie gonię stajnie a nie lisa :)
13 lutego 2013 16:51
Dziewczyny, boję się zrobić te pessoa bez wzoru no... Nie podjęła by się któraś odpłatnie mi takie wykonać? Lub pożyczyć na wzór? Muszę widzieć żeby wiedzieć jak to mówią 🤔wirek:
asds: po pierwsze nie bawiłabym sie w takie tworzenie własnego musli. Jeżeli już to na ścisły wzór jakiegoś sklepowego, które przeszło badania i składniki są dobrze podobierane.
po drugie w detalu za dobrej jakości składniki dasz tyle samo, jeśli nie więcej jak za gotowa paszę.
iskierkowa, bardzo ładne!  😀
Ja też raczej zostawię węzły. Raz nie podobają mi się, dwa nie są Nam potrzebne, trzy nie wiem czy będę potrafiła je umieścić we właściwym miejscu. Muszę jeszcze tylko wymierzyć długości linek, bo w Konna Cafe jest podany tylko cob. Jaki masz rozmiar?  😀

Dziękuję,aczkolwiek mnie się nie podoba,muszę uderzyć po białą linę,będzie wyglądać bardziej westowo  😎
Rozmiar mam pony,ale jest...za mały na moje dziewczyny,które mają po 130cm,więc wychodzi na to,że muszą mieć coba.
Oj,zdecydowanie bardzo łatwo jest kupić nie tyle co za mało linki,ale zrobić to za małe 🙂
Efekt dzisiejszej nudy. Tradycyjnie brak jeszcze "trzymadełek", ale w związku z tym, że jestem z tych, co to "w gorącej wodzie kąpani", musiałam się pochwalić efektem pracy już  😉

A na dokładkę, czaprak, który robiłam żeby osłodzić życie koleżance, na modelu.

indianwolfja robiłam nakładkę ale ze skóry, całej. Zajęło mi to jakieś 10 min ;p Zrobię zdjecia i wstawię

Bardzo proszę :kwiatek: I poproszę z instrukcją dla zdolnych inaczej🙂
indianwolf,
ja tez robiłam z całej skóry - i to na siodło west! zajęło mi to jeszcze mniej 😀 (pomijając kilka miesięcy planowania - ale na klasyczne :P)

razem z zainstalowaniem to jest tak:
siodłasz konia, bierzesz owczą skóre, kładziesz ja na siodło- na środku, sprawdzasz czy równo
i już ;D wsiadasz, poprawiasz, jeździsz :P (porawiasz-jezdzisz-poprawiasz....)

tarammmm !

🙂 a tak poważnie, to jak się zdecyduje zrobić na klasyczne to jednak wytne i doszyje mocowania...
horse_art ja bym chciała na całe siedzisko i jednak z mocowaniem jakimś bo to jeździsz, poprawiasz, jeździsz, poprawiasz... szczególnie w przypadku ambitniejszego terenu mnie deprymuje
Dziewczyny, śledzę wasz wątek od dłuższego czasu, jesteście niesamowite! *.*
Tak mnie zainspirowałyście, że przymierzam się do uszycia swojej pierwszej derki.  👀
Tylko czy ktoś mógłby mi doradzić - z jakiego materiału wykonać lamówkę?
Z góry bardzo dziękuję  (i przepraszam jeśli pytanie było, a ja przeoczyłam) :kwiatek:

*Powodzenia w dalszej twórczości!  😀
Ja lamówki robię z taśmy nośnej o szerokości min. 25 mm. Cieńsze raz, że się wycierają w trakcie użytkowania a dwa gorzej mi się je przyszywa, no ale każdy ma swoje doświadczenia.
Podziwiam wszystkich, którym maszyna do szycia nie jest straszna... ja do szycia nie mam cierpliwości  😁
A u mnie pojawiło się coś dla miłośników karusów... myślałam, że plotąc tą grzywę jajko zniosę z tych nerwów... przydałby mi się mały, zwinny Chińczyk na etacie z drobnymi, zwinnymi łapkami  😁

Wyszło całkiem przyzwoicie mimo to 🙂
Dziewczyny jaki materiał polecacie na lej do bryczesów?jeśli było to przepraszam wyszukiwarka nic mi nie wypluła  😡
sandi to zależy jaki materiał lubisz🙂 Ja zwykle wchodzę tu: http://allegro.pl/listing/listing.php?id=76728 i biorę jakiś zamsz lub skórę np: http://allegro.pl/skora-skory-naturalna-zamsz-kozia-owcza-72a-i3023997680.html
Możesz pójść też do lumpeksu i kupić jakieś spodnie/ spódniczkę skórzaną/zamszową za grosze (5zł) i z tego zrobić.

Możesz użyć też po prostu materiału, z którego są zrobione całe bryczesy. Albo jakąś tkaninę nylonową, ale to najlepiej w palcach zobaczyć, żeby nie była za śliska.
dzięki wielkie  😉 takie to oczywiste a mnie jakieś zaćmienie dopadło  😉
xxKooniexx   Wprowadzam do doliny łez, teorie sensu życia.
14 lutego 2013 16:18
Cobrinha, ale cudo! *,*
hej 😉 podpowiecie mi czy moge gdzies w internecie kupic polar na derke i material +wypelnienie na czaprak ??
jestem chora, strasznie m isie nudzi a do hurtowni za zimno jechac z goraczka😉
allegro? jak Ci się tak strasznie nudzi to przejrzyj wątek 😉
nie chcialo mi sie czytac (nie jestem na bierzaco bo pierwszy raz weszlam wogole na to forum) stad ta prosba.
[quote author=Marti^^ link=topic=88.msg1688365#msg1688365 date=1360861476]
nie chcialo mi sie czytac (nie jestem na bierzaco bo pierwszy raz weszlam wogole na to forum) stad ta prosba.
[/quote]

Też jestem nowa,ale potrafię korzystać z wyszukiwarki i innych źródeł.
Cobrinha- śliczny konik a oczka mu dorobisz ?
Dziękuję, mam obawy czy oczka nie zniszczą efektu, więc wolę póki co ich nie robić  😁
I tak nie mam koraliczków odpowiedniej wielkości...
hej, myślicie że dałoby się przerobić zwykły frak na jeździecki?  🙄
qniarka, oczywiście.
Mi mama szyła z wykroju na zwykły, troche go tylko przerobiła (np wycięcia z tyłu) dorobiła czarny kołnierzyk (frak czerwony) ozdobne guziczki i nikt się nie zorientował że to nie koński. Ba, jeszcze go podziwiali 😉
Ronin.   Każdy orze jak może.
15 lutego 2013 16:26
Piszę tutaj ,bo chciałam się zapytać o pewną rzecz. Dzisiaj zepsuł mi się kantarek sznurkowy (zapięcie na line) ,jeden z węzełków się rozwiązał ,czy ktoś z was może wie jak to naprawić....ehhhh.... mój ulubiony  😕
Ronin. chyba będzie trzeba rozplątać i zrobić go od nowa.
Taki sobie komplet sprawilam 🙂
Na glowie cudny naczolek od horseart ale ladniejszej foty jeszcze nie ma 🙂
Zorilla, a cóż to za śliczność? koniecznie dzienne zdjęcia zrób 🙂
lacuna   Stąpamy we dwoje po niepewnym gruncie..
15 lutego 2013 20:12
kosteczka jestem absolutnie zakochana w czapraku rasta! 😍 Dałabym się za taki pochlastać normalnie!
Ja sobie zrobiłam kiedyś skromnie flagi na jeden z czapraków i derkę ale to jest absolutnie piękne 💘
Zorilla aa no właśnie tak mi się wydawało jak jeździłaś, że coś ładnego Świtowi na czole połyskuje, koniecznie bliższe zdjęcia zrób🙂
Zorilla, jesteś "mistrzem zdjęć naczółków" - normalnie jak z katalogu hahaha  👍
- nie odpuszczę ci wyraźnych zdjęć na koniu!  😎

to pokaże (pewnie nie lepsze:P) ale z bliska:

- to na tym tak skułam (przekułam) palce - bo jest rurkowy i szyłam tą rurke. więcej rurek nie bede robić!(przynajmniej aż nie zapomnę albo sobie jakiś ochronek na palce nie wynajde 😉
właśnie robie takie falujący ale plaskaty - dużo bezpieczniej 😉

a teraz pomóżcie mi wymyślić jakiś śliczny PAD  😎
horse_art śliczny naczółek. Szkoda, że w sklepach nie widziałam takich ładnych, bo ja to beztalencie jestem  😡
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się