Kto chce zobaczyć swojego konia w książce? Poszukiwanie fotek do atlasu ras koni
no tak , kto kupi prócz tych których są zdjęcia, właścicieli, jeźdźców itd ... minie miesiąc dwa i powiesz żeby dali nam zniżkę bo mała sprzedaż ? 😉
"mój" koń to koń znajomej - niemki, strasznie się z córką tym napaliły, by chciała zobaczyć jak wyszło, nie robi tego dla kasy (ogólnie powiedziałam, ze moja znajoma się zajmuje projektem, wiec się zgodziła na foty bez pytania o kase 😉, ja to mam tylko z tego problem teraz -z rozliczeniem się z US 😉 ale nie sądzę żeby chciała kupować atlas po polsku jak będzie mega drogi (no i będzie miała problem gdzie).... jak nie będzie to dostanie go w prezencie 😉
Drogi na pewno nie bedzie, ta seria kosztuje cos kolo 30 zl, ale postaram sie cos wydebic 🙂 Za te wszystkie wtopy wydawcy moze sie uda.
e...to nie jest zle... dobrze ze takiego super-hiper sobie nie wymyslili (wtedy te 30 zł za zdjęcie to byłoby już...niefajne)
ogólnie pomysł na "prawdziwe" konie jest naprawde super -gratuluje (nie widzac efektów nawet 😉 )
Fajnie wyszlo, moge powiedziec 🙂. Mialam juz pdf do przejrzenia, ale calego rozsylac na pewno mi nie wolno, poza tym jest duzy i nie dalabym rady. Chyba ze ktos wie, jak mozna z pliku pdf calej ksiazki wyciac fragment i zap[isac osobno? Bo mnie nic nie wychodzi... Moglabym wtedy uchylic przyslowiowego rumbka 😉
o ja.... poka poka!
😉
ale też nie mam pojęcia jak to zrobić....
help!
kilka print screenów????? 👀
Ja mam program (darmowy) PDfill PDF Tool który ma opcję rozdzielania PDFa, scalania, zmieniania kolejności stron itp
Probowalam wszystkiego co umiem.Moze ten plik zabezpieczony jakos. Pokombinuje jeszcze, postaram sie jak najszybciej :-) Moze programikiem miss. Tylko prosze o dyskrecje :-) .
Tylko prosze o dyskrecje :-) .
hahahahaha 😀
na największym forum napisała współpracownica wydawnictwa, która chce z tajniaka opublikować książkę jeszcze przed wydaniem 😀
nie no ale za "próbkę" chyba się nie pogniewają... w końcu - reklama )
Ee. Sami swoi. Zreszta watpie czy sie uda bo juz probowalam ;-) .
mtl, ma racje - screena zrób chociaż 🙂
[quote author=horse_art link=topic=89191.msg1654840#msg1654840 date=1358466532]
mtl, ma racje - screena zrób chociaż 🙂
[/quote]
jeden screen, lub dwa, ewentualnie 10 😁
Problem sie rozwiazal, bo nie ma na serwerze pliku, poszedl do poprawek i starej wersji nie ma, nowej jeszcze tez nie. A ja sobie nie zostawilam pdf u siebie, tylko moje dokumenty, sam tekst, i zdjecia osobno.
[quote author=_Gaga link=topic=89191.msg1653725#msg1653725 date=1358426584]
Mi szkoda BASZNI - chciała , ba stworzyła - fajny i ciekawy projekt
a teraz tylko pretensje :-(
BASZNIA - ja Ci dziękuję za taką możliwość. Profi nie jestem. A przyjemność z udziału w projekcie ogromna :-) :kwiatek:
[/quote]
Basznia dokładnie to samo chciałam napisać! Ileż Ty włożyłaś w to czasu, chęci - z każdym z nas omawiałaś te nasze "wypociny artystyczne" :kwiatek:. Gdyby nie Ty to przecież nie było by tam naszych koni...
Wszyscy Ci bardzo dziękujemy 🏇
Bardzo dziekuje! Wiele to dla mnie znaczy, naprawde. A z dobrych wiesci to mam miec dzis pliki do obejrzenia.
Napisałam maila do osoby, która wysłała rachunek, niestety odpowiedzi nie otrzymałam, a upłynął prawie tydzień 🙁
Ja ostatnio rozmawialam z ta pania. Twierdzila, ze szefostwo zaczyna splacac zaleglosci. Zgodzila sie ze mna, ze zaleglosci wobec Was sa tak zenujace, ze naprawde...Zaklinalam, zeby splacili Wasze rachunki, a ona obiecala, ze zrobi co sie da.
Do tego dostalam do przejrzenia wersje po poprawkach autorskich, -polowa nie byla uwzgledniona, zrobilam ponownie, czekam znow.
Coz, zaluje, ze zaangazowalam z ten projekt tyle wspanialych osob i bardzo mi przykro z powodu haniebnego zachowania wydawcy.
Poprosze prawnika o pismo w imieniu wszystkich wierzycieli. Mam nadzieje, ze to cos da, bo czesc zobowiazan zaplacili ( zwiazanych z tym projektem) wiec mam nadzieje, ze to nie typowe oszustwo, tylko niebotyczne nierobstwo i gluopota.
BASZNIA, a jak to w ogóle wygląda? Fajnie ten atlas się zapowiada? Zaległościami się nie przejmuj, to przecież nie jest Twoja wina i nikt do Ciebie nie ma pretensji, zastanawiałam się nawet czy w ogóle coś tu napisać, żeby nie zostało to odebrane jako żal do Ciebie, ale byłam ciekawa jak wygląda sytuacja u innych osób. Kwoty nie są na tyle duże, żebyśmy tutaj z głodu przymierali, chodzi bardziej o zasady 😉 Generalnie Ty nie masz za co się obwiniać, dzięki Tobie nasze konie pojawią się w książce, dla większości, to duża frajda i ja też się z tego bardzo cieszę.
Kurczak, dziekuje za te slowa, ale i tak czuje sie podle, zenada.
Ale dosc o tym, postraszylam ponownie, tym razem juz bardzo ostro, zobaczymy czy odpisza.
A ksiazka wyglada calkiem calkiem fajnie. Laicko ale z zalozenia tak to mialo wygladac.
Drze tylko na mysl, ze nie zauwaze jakiejs wtopy, albo ze pojdzie dalej bez mojej aprobaty...
Basznia Ty sie tak nie przejmuj , tam trzeba dzwoni i pisac juz w nie ladnym milym tonie plus postraszenie prawnikami i rozmowa od razu inna. Przykre i tyle...
Strasznie mi przykro, ze tak to wychodzi, bo wiem jak mocno sie angazowalas i wierzylas w ten projekt :kwiatek:
Kasy też nie dostałam, chociaż mam to w nosie
Za to o tyle martwi mnie opieszałośc wydawnictwa, że przecież PITy nam powinni porobić do tego... Skoro tak wysyłają umowy i tak płącą - oby PITów nie wysłali w listopadzie 🙁
a.willman@wydawnictwo-dragon.pl <a.willman@wydawnictwo-dragon.pl>
To jeszcze raz adres redaktorki, bo zapiera sie, ze wszystkim ktorzy do niej pisali odpowiedziala, wiec jakby co do sprawdzenia...
Karla🙂, dzieki. Wlasnie w takim tonie juz napisalam. OBiecala przekazac szefostwu z komentarzem od siebie i mam nadzieje, ze to cos da.
_Gaga, pitem sie nie przejmuj, osoba fizyczna powinna dostac pita diopiero za cos, co faktycznie dostanie do reki, wiec na razie nie ma kasy-nie ma pita.
Basznia, ale umowa jest z grudnai 2012...
a redaktorka odpowiada - mi odpowiedziała, jak pomylili adresy ;-)
Cyrk normalnie. Dostałam dzisiaj wiadomość:
Szanowna Pani
Okazało się, że w wyniku pomyłki formalnej poprzedni rachunek trzeba wycofać. Przesyłam jeszcze raz - tym razem poprawny. Bardzo proszę o odesłanie wydrukowanego rachunku i przepraszam za kłopot.
Odpisałam, że jest to jakiś żart i że proszę o przesłanie koperty wraz ze znaczkiem.
edit. W tej chwili dostałam jeszcze jedną wiadomość, że pieniądze mają być wypłacone dzisiaj, albo jutro.
Kurcze...jak ktos dal 1zdj to przy takich akcjach jeszcze dolozy...
🙁
Karla🙂, no właśnie o to chodzi 🙁 Ja dałam jedno zdjęcie i gdybym wiedziała, że tak będzie, to wolałabym w ogóle pieniędzy za nie nie dostać, bo i tak wyjdzie na to samo, a szkoda mi mojego czasu na latanie po pocztach.
Dostalam takze wiadomosc, ze czesc przelewow poszla dzis, reszta jutro-podobno...
Kurczak, juz nie wiem jak komentowac zmiane rachunku...Moim zdaniem przelewy pojda chyba i bez obecnosci rachunku u nich, wiec moze poczekaj az bedziesz miala jakas sprawe na poczcie i wtedy wyslij. A na PW odezwij sie, ja pokryje koszty tych wysylek ponownych, bo to pewnie nie tylko Ty? A co sie tam zmienilo?
_Gaga, ale fizolki potrzebuja pita dopiero jak dostana czysta zywa kase 🙂 Na 99% tak jest. Sprawdze.
Ja też dostałam dzisiaj maila o takiej samej treści jak Kurczak jedyna różnica jaką zauważyłam w obu rachunkach to jest data podpisania rachunku🙂
Słowem-debile.
Proponuje odpisac, ze dostarczycie jesli beda pieniadze na kontach.
Co do Pita to jest wystawiany jako informacja o wyplaconych wynagrodzeniach i pobranych zaliczkach. Nie ma wyplaty nie ma pita. Ale dopytam zeby zamiast 99,9 bylo 100 procent pewnosci.
Właśnie weszłam na swoje konto internetowe i powiem wam, że dostałam przelew od wydawnictwa 👀