Bryczesy

sei   . let's grow old together & die at the same time .
11 lutego 2013 09:17
jeżeli ktoś lubi dobrze przylegające, ciągnące się, zrobione z cienkiego materiału, to wciąż polecam 'championy'. osobom, którym nie podobała się ich stylistyka, mogę powiedzieć, że w tym sezonie wiosna/lato będą takie stworzone na wzór klasycznych spodni - mierzyłam i są świetne 🙂

odnośnie zimowych, które mam i które jak mówiłam można też spokojnie użytkować latem - co czyniłam - z biegiem czasu mogę powiedzieć, że mogłam wziąć rozmiar mniejsze 😉
darolga   L'amore è cieco
11 lutego 2013 09:48
Dramka -  :kwiatek: dziękuję!
sei - będę wdzięczna za podlinkowanie sklepu  :kwiatek:
Darolga - napisz o wymiary do Awill Horse , bardzo szybko odpowiadają, nie ma też żadnych problemów z wymianą  😀.
11 lutego 2013 11:00
sklep internetowy jeszcze nie ruszył...
ale gdybyś była zainteresowana to mogę poszukać zdjęć innych modeli i poprosić o cennik 😉 przy czym te nowe, o których pisałam są dopiero w produkcji, więc ich nie ma w ofercie póki co.

na zdjęciach jeszcze dwa inne modele. te nie są z pełnym materiałowym lejem, tylko takim 'czymś' antypoślizgowym - bardzo fajny patent, który się faktycznie sprawdza. elementy ozdobne są w kolorach czerwonym, niebieskim, białym. te bryczesy z 'prostokątami' są też w wersji czerwone z czarnym zdaje się 🙂
Cześć! Szukam bryczesów o kroju takim jak te http://www.okser.pl/mountain-horse-bryczesy-meskie-justin-jesienzima-2012-p-9449.html tylko że damskich, koniecznie czarnych, mogą być używki, jeśli ktos ma namiar. Spotkaliście w jakichś innych firmach taki krój? Zależy mi na tych zaszewkach i guziczkach przy kieszeniach. Jeśli są, to chętnie z tych wyższych firm, ES, Pikeur, ale chętnie rozejrzę się w innych firmach. Ktoś, coś? :kwiatek:
sei- a te championy nie mają w ogóle leja, tak? Znaczy się- jedynie materiałowy, dobrze rozumiem, tak? Ani skóropodobnego, ani tego klejącego się?

Czyli- jeśli chcemy lej z czegoś co trzyma, to zostają jedynie na razie te z tym klejącym, tak? Jeśli tak, to spytaj o cenę takich z tym bocznym "płomieniem" nazwijmy go, ale żeby płomień był w kolorze białym.  :kwiatek:
11 lutego 2013 11:33
championy, te które ja mam na tyłku (model basic) one mają taki skórkowy, ale nie jest on taki 'gruby' jak w bryczesach np. hkm, kyron, tylko naprawdę cieniutki. mnie się w nich jeździ ok, ale ciężko mi obiektywnie ocenić jak dobrze trzymają.
pozostałe modele, w tym te 'płomienie' mają właśnie taki 'antypoślizgowy'. to jest taki specjalny, nazwijmy to 'żelek', wgrzewany w materiał 🙂 tylko, że te antypoślizgi są tylko jako kolanowe z tego co wiem - nie nachodzą na tyłek.
mnie połączenie czarne z białym bardzo się podoba 🙂

spytam o cenę i się odezwę 🙂
A spytaj się jeszcze w takim razie, czy dałoby radę zrobić czarne z czarnym? Biała byłaby jedynie lamówka wokół tego płomienia.  😍 Oo...takie to bym na pewno wzięła! ( bo taki biały płomień może ciut pogrubić biodra z przodu, a sama lamówka nie powinna. Wiem, wiem  🤔wirek: ale nic na to nie poradzę)  😡
Passion   Quality is not an act, it is a habit.
11 lutego 2013 12:23
dodzilla na niemieckim rynku takie spodnie można znaleźć pod nazwą "reithosen bundfalte", u nas w firmie nazywamy je po prostu bryczesami z zakładkami - jakoś tak się przyjęło.  😀
Swoją drogą to nadal bardzo popularny krój na rynku niemieckim, nie znika z naszej oferty od samego początku.
Spróbuj poszukać w google.de, używając powyższej nazwy.

sei jaka cena tych plomieni?
11 lutego 2013 14:49
tunrida, takie czarno-czarne jak mówisz, z tego co pamiętam są 🙂 ale ogólnie ten wzór (paradoksalnie), nie pogrubia. 
o ceny muszę spytać, ponieważ nie zajmuję się dystrybucją tych bryczesów 😉 po prostu jest to coś innego niż te wszystkie euro-stary, pikeury itd. i uważam to za fajną alternatywę, więc o nich przypominam 🙂
przypominają legginsy termoaktywne..mało eleganckie
asds   Life goes on...
14 lutego 2013 22:30
Czy ktos moze wozi się w Yorkach Vanessa? Jak wypada ich rozmiarówka?standardowa?
14 lutego 2013 22:51
Dramka, bo przypominają legginsy, są bardzo cienkie. nie można ich porównać do produktów firm takich jak ES czy Pikeur. te są jak druga skóra po prostu, w ogóle ich nie czujesz. co do elegancji się nie zgodzę - model z paskami z boku, z białymi wstawkami jest BARDZO elegancji. a ten, który jeszcze nie wszedł do sprzedaży jest zrobiony na wzór klasycznych spodni i wygląda po prostu obłędnie  😍
Wojenka   on the desert you can't remember your name
14 lutego 2013 22:55
Oo, to ciekawa jestem tego nowego modelu  🙂.
Na lato super sprawa, jak się dużo czasu spędza w siodle. Ostatnio kumplowi od koni wyścigowych nawet je wzięłam.
Tych zimowych nie testowałam.
14 lutego 2013 23:44
jak ktoś nie lubi się w upały pocić to lepszych bryczesów pod tym względem nie znajdzie 😉 poza tym cena duża niższa niż ES czy Pikeur, czy np. Animo, HV i inne topowe marki.
Wojenka, miałam okazję mierzyć egzemplarz próbny  😍 zostaną wprowadzone jeszcze jakieś zmiany, korekty. sama nie mogę się doczekać. po te nowe stoję pierwsza w kolejce  😁

w zimowych (a raczej całorocznych) już drugą zimę śmigam i jestem bardzo zadowolona 🙂

Ja latem nie pocę się bo mam oddychające pikeury micro 2000  🤣 Masz fotki w tych bryczesach jak stoisz?
czy eurostar medina to jest fason dla kobiet z szerszymi biodrami czy raczej standard?
Widziałam dzisiaj w lumpie bryczesy rozmiar 38, za 3,50 zł. Z pełnym skórzanym lejem (lekko zmechaconym). Nie pamiętam marki ale coś na E (nie Eskadron). Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę jeszcze polecieć i kupić.

Edit: Chyba Equiline... Ale nie jestem pewna.
15 lutego 2013 12:52
Dramka, znam ten model pikeura, fajne ale grubsze zdecydowanie. nawet jeśli i te i te są oddychające to w tamtych jednak czujesz się inaczej. poza tym cena, pikeur zdecydowanie droższy...
fotki w tych bryczesach z każdej możliwej strony wrzucałam z rok temu do wątku. jeszcze byłam grubsza trochę  😡

ja doceniłam te bryczesy kiedy miałam okazję pojechać kilka treningów rajdowych po 2-3h non stop, dość intensywnych. raz jechałam w swoich starych, a później na próbę miałam te. never again innych bryczesów na dłuższe wypady, tylko championy 😉
z resztą jestem na etapie wyprzedawania swoich starych spodni w większości, zostawię/kupię jakieś esy ze względu na kolorystykę, którą championy mają ograniczoną, ale gdyby nie to - jeździłabym tylko w tych.

edit: literówka
Próbowałam znaleźć te zdjęcia w wątku, ale nie udało mi się. Wpisywałam jakieś słowa klucze, które wymyśliłam i nic.
15 lutego 2013 13:13
w takim razie zaraz poszukam 😉

edit: znalazłam!
proszę docenić poświęcenie, że oglądam te zdjęcie z mojego nie najlepszego okresu ponownie  😁

i takie z tyłu bardziej

więcej zdjęć innych modeli tu
U mnie są już letnie 🙂 . Skusiłam się na ten sam wzór co sei - :kwiatek:. Muszę powiedzieć że bardzo mi się podobają  😀, Są bardzo wygodne, Nie czuć ich na sobie , druga skóra to bardzo trafne określenie  😀. W boju jeszcze nie próbowałam z przyczyn pogodowych. Czekam na przypływ gotówki , bo chcę takie zimowe  😀.
Zdecydowanie wyszczuplają optycznie  😉.
asds   Life goes on...
15 lutego 2013 16:02
Ja juz też nad nimi myślę...ale chce jeszcze zejść 10 cm w biodrach....Od listopada zeszło 15cm, a więc może idelanie na sezon gorącego lata zakupie...
Ja też wzięłam.  🙂 Na razie te co sei ma i te z płomieniem. I zdecyduję które zostają.
Szczerze mówiąc nudzą mi się te same kroje. Ciągnie mnie do czegoś nowego.
15 lutego 2013 16:29
figaro, mam nadzieję, że z wrażeń 'w boju' też będziesz zadowolona  :kwiatek:

tunrida, ja zaryzykuję stwierdzenie, że te bryczesy pasują idealnie do trendów jakie proponuje eskadron - czyli kolekcji next. na początku też wszyscy mówili, że bleee, że kosmiczna, że cerata itp. a później jednak sporo osób się do tego przekonało (te czapraki z krzyżem b.fajne). myślę, że z tymi bryczesami może być podobnie 😉

co do tego, że wyglądają jak spodnie do biegania... cóż ja i jeszcze kilka znajomych osób zaiste w nich 'joggingowaliśmy'  😁
Ja się obawiam ze będę w nich źle wyglądać..będzie widać mój cellulitis  😂
A gdzie mozna dostac te championy?
Powiem ci Dramka, czy widać cellulitis. Też go mam gdzieniegdzie nieco.  😉
15 lutego 2013 17:05
jak nie widzicie u mnie tzn. że nie widać 😉

Arwena, można je kupić podczas zawodów rajdowych organizowanych w Ciosnach k.Zgierza, pod Łodzią lub odezwać się do mnie na pw 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się