Konie czystej krwi arabskiej
Alicja 8 mam jakieś fotki frani kiedy była młoda. jak coś to pisz na priv...znalazłam ostanio cała trójkę 😕
Może trochę offtop, ale: to co dziewczyny, widzimy się jutro w Poznaniu? 😉
tak 😀 ruszam z samego rańca. Alice dawaj na pw swój numer telefonu 😀
Martolina Czesiek na tym zdjęciu to był taki brudny 😂 ????
a my pozdrawiamy ! haha Rudzik dzień w dzień zatrzymuje się przed lustrem i paczy 😁
zduśka bo może z nim jest jak w bajce o brzydkim kaczątku,pewnego razu spojrzało w lustro wody a tam ŁABĘDŹ !!
i też z niedowierzaniem i podziwem patrzyło ,,to ja? To naprawdę ja??''
Pamelo,klacz Twojej hodowli jest do sprzedania w Świdniku
Która? Bo facet ze Świdnika kiedyś kupił ode mnie 2 klacze, ale straciłam z nim kontakt.
Od tego pana co ma dwie Twoje.
Jego syn spotyka się z moją znajomą i widujemy sie na spotkaniach towarzyskich.
na fejsbooku wrzucił info o sprzedazy
tutaj link
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=505606606144314&set=a.146962142008764.23282.100000849364940&type=1&theater
Siwa to Pomadka (Alwaro - Pamela) 2007, za nią stoi Paletka gn. 2006 (Epolet - Pamela), ze zbliżenia wynika, że facet sprzedaje siwą? Wyślę tego linka Gazannie z forum PA, bo ona chce coś kupić.
Dobry pomysł, tylko trzeba podpytać Gazanny w razie czego ile wołają i jak klacz opiszą ,bo tam jest jakiś problem pod siodłem.
Mnie wypytywać nie wypada.
dziewczyny.... czy mozecie mi podlinkowac oglowia , ktore bedą pasowaly na arabki? 😵
jakich wedzidel uzywacie? 11,5 cm ?
bede miala na sezon kilka arabusów prawdopodobnie i z tego co piszecie klopot z dobraniem oglowi jest?... kantarki cob czy jeszcze mniejsze? jakiej dlugosci popręgi? 115 cm?
OBIBOK wiesz, arab arabowi nierówny 😉 Ja na moją mam kantary pony i cob, ogłowie pony z daw maga(edit: na początku na ostatnie dziurki, teraz już się rozciągneło i jest w sam raz), wędzidło 12,5 a popręg 105-110.
Kantar cob na moją pasuje.
Dostała po siwej i nie było problemów. Trzeba tylko pobawić się z regulacją.
Ogłowie 2 z Daw-Magu pozapinana na ostatnie dziurki pasuje na wszystkie wsiadane w stajni, popręg 100-115 w zależności od konia i siodła (teraz dzięki Bogdanowi jeszcze krótsze 🙇 ), wędzidło chyba 12,5
ogłowie cob nortona, wędzidło 11,5, kantary cob, popręg ujeżdżeniowy bodajże 50
Troche lata, bo u mnie spadło wczoraj strasznie dużo śniegu i od razu świat wydaje się zimniejszy 👀
u nas równiez od wczoraj zimowo 😵
Mój Bango to jednak MAMUT 🤔
wedzidlo 13,5 popreg 125 cm, oglowie horze cob 🙄
dzieki dziewczyny 😉
a macie moze pojecie gdzie moge dostac same paski policzkowe PONY?jakies sprawdzone sklepy netowe, gdzie wysylka trwa max tydzien?
co pytam po sklepach to nikt nie wie o co mi chodzi albo "beda za miesiac".
wolalabym na wszelki wypadek miec ze 3 pary krótszych...
czesc tych arabusów juz widzialam- grube są jak swinie- w zyciu nie widzialam araba z rowem od ogona po sam kląb 😵, wiec popregi na dzien dobry pewnie jeszcze dluzsze... ech...
OBIBOK, paski policzkowe mam niepotrzebne- z tym ze uzywane, moge Ci oddac
jak chcesz to odezwij sie na pw
Zimowy weekend, za wiele się z końmi zrobić nie da....za to jest kilka zdjęć 🙂
Alicja ładnie wyglądacie 🙂
Martolina Czesio jak zwykle uroczy 😍
OBIBOK ja mam ogłowie COB ( to meksykańskie ) - ale naczółek full 😁 bo cob rudego w dekiel ściskał . W drugim ogłowiu nachrapnik pony a reszta w rozmiarze cob 😉
Złota doczytałam u Ciebie na stronie
www 🙂 mam nadzieję, że obecny właściciel będzie zdawać na bieżąco Tobie relacje z poczynań chłopaka .. a Ty nam 🤣
zduśka, dzięki 🙂
Złota, w miarę możliwości zdawaj nam relacje co u Zacharego....smutno w wątku będzie bez niego.
Złota 🙁 namów nowego właściciela Zacharego żeby dołączył do naszej forumowej ekipy 🏇
Alicja świetne, klimatyczne zdjęcia 😉
OBIBOK, ja zamawiałam ogłowia w daw - magu, bo nie mogłam dopasować. Araby mają szerokie czoła, naczółki cob są ok ale paski już bywają za długie, szyją bardzo ładne rurkowe.
my pomykamy terenowo, bo nareszcie zrobiła się normalna zima, śnieg, dobre podłoże i dzień jest dłuższy 😅
ganasz, Martolina, zduśka, z tym dołączeniem może byc klopot bo Zachar jedzie zagranice
ale jak tylko cos będę wiedziała to napewno dam znać
narazie wiem, że się szkoli pod siodłem... i tyle...
Martolina- swietne foty🙂
A może ktoś spotkał na swojej drodze klacz o imieniu DEMETRIA (po Emigrant i Dejanira)???
Kusi, oj kusi... 😉
Będę wdzięczna za jakiekolwiek info na jej temat. Może być na priv.
Dejanirę znam osobiście 🙂 a po Emigrancie mam swojego 😁
a czy ta klaczka jest z hodowli Petroniusza ?
Na bank od Petroniusza.
Szczerze polecam,nie masz lepszego nad Hetmańskie orienty.
Wszystko mają na miejscu a do tego dzielne i z anielskim charakterem
Może będzie moja 😅
Chciałabym jednak wiedzieć, kto i jak do tej pory na niej jeździł?
I oczywiście jest z hod. p. Petroniusza.
Popytałam,
Petroniusz sprzedał w 2012r i miała już od tamtej pory 2-ch właścicieli,tak że szukaj informacji o niej
a jak u niego się zachowywała? nad czym należałoby popracować?
(z moich obserwacji jest to bardzo delikatna, miła klacz, która jest bardzo dobrze ujeżdżona - prawidłowo reagowała na pomoce mojego syna, który dopiero się uczy...)
wzjoanna to pytania na wyrost, ważne jak ty będziesz z nią postępowała. Ja kiedyś byłam poproszona o skorygowanie narowów pewnej klaczy arabskiej, która pochodziła z bardzo dobrej hodowli, łagodna, była prawidłowo zajeżdżona u hodowcy, a nowi właściciele sp.... jej życie i mieli pretensje do klaczy, że wariatka. Klacze arabskie to takie klejnociki, które potrzebują dobrej oprawy w postaci prawidłowego postępowania.
Martolina takie arabskie klimaty to lubię 😅
wzjoanna to pytania na wyrost, ważne jak ty będziesz z nią postępowała. (...) Klacze arabskie to takie klejnociki, które potrzebują dobrej oprawy w postaci prawidłowego postępowania.
Zgadzam się z Tobą w 100%. Bardziej chodziło mi o to, dlaczego właśnie w ostatnim (bardzo krótkim!) czasie kobyłka miała aż 2 właścicieli?
Sprzedać ani kupić łatwo nie jest... Ja konia, którego sprzedaję BARDZO UCZCIWIE opisuję, mówię wprost z czym mam problem... Chciałabym, aby i w drugą stronę tak to działało 😉