Stajnie w Warszawie i okolicach

emptyline   Big Milk Straciatella
08 lutego 2013 22:55
zduśka, to trzymam kciuki, żeby pozostało dobrze.

My od tygodnia stoimy w Luzaku i na razie żadnych zastrzeżeń nie mam. Wszystko zachcianki spełnione, zdejomowanie dereczki, ochraniacze, dodatki paszowe etc - no problem, boks czysty, siana dużo, hala fajna. Oby tak już zawsze było. 🙂
bjrok funkcjonują:> tajemnicza?;o a ok, jestem tu od 3 dni i sie jeszcze nie doczytałam..
jeździłam w bogdanówce jak jeszcze nie było nic nie wyremontowane, miło wspominam te czasy, z dziewczynami samie się 'uczylyśmy' później p dominika nas poduczła.. niestety już wtedy się zdarzało że konie sobie wychodziły za padok, jak jest pełna to nie jest w niej duszno, tam żyrafy nie stoją więc nie musi mieć 3m ;P. paintball jest tam chyba od 2lat i prowadzi go syn właściciela z kolegą polecam🙂. pastwisko jest mega jak i tereny do jazdy, co do pks to nic nie jeździ, rano z kraszewa do radzymina jeżdżą a z powrotami to słyszałam że różnie bywa;p tak są wypędzane stadem i spędzane. te stajnie w remoncie obok stajni to odremontowane hale po innych zwierzętach jako, że jest to stary pgr.
odkąd jest to stajnia sportowa nie ma już tej rodzinnej atmosfery jaka panowała kilka lat temu:c
emptyline, i w dodatku jak tam ładnie 🙂
Ash, Tempesta, Aleksandria budowana na wzór Centuriona, polecam Centurion :-)
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
09 lutego 2013 19:20
Ash, Tempesta, Aleksandria budowana na wzór Centuriona, polecam Centurion :-)

no może i faktycznie. Ale ja nie widzę podobieństwa  😉  zdecydowanie bardziej podoba mi się Aleksandria - no ale to kwestia gustu.
emptyline zdawaj na bieżąco relacje z mieszkania w Luzaku
ash   Sukces jest koloru blond....
09 lutego 2013 19:29
toltek, niestety ani Centurion, ani Aleksandria to nie moje strony🙁

Najpiękniejsza zima jest w Cabrioli 🙂
ash tak samo dzisiaj wyglądała u nas droga wiodąca do stajni. 🙂 Zima czasem jest ładna, ale już by mogła odpuścić. 😀iabeł:
i mógłby też lód stopnieć -.-
a macie trochę wiosenki 😎
już niebawem....wiosna ,wiosna ,wiosna ach to TY  :kwiatek:
zima jest tylko malownicza,ale nic ładnego w niej nie widze=)
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
09 lutego 2013 21:37
dinfo, a ja jeszcze mam pytanie. Stajnia jest na 40 koni. Ile docelowo planujecie ich mieć?
emptyline   Big Milk Straciatella
09 lutego 2013 21:40
Martolina, no niebrzydko, fakt. Czekam na wiosnę i na prace wykończeniowe.
zduśka, na pewno będziemy informować. Na razie wszystko gra. 🙂
Agmaje podobno likwidują  👀  😎
max 40,nie zamierzamy wciskać po dwa konie do jednego boksu,żeby więcej weszło.
Ta stajnia przede wszystkim nie jest do zarabiania pieniędzy ,od 14 lat hodujemy swoje konie i wiemy ,że chcemy to robić do końca życia,żyć wsród koni,a jak można żyć wsród 40-stu a nie 16-nastu to jeszcze większa przyjemnosć 🙂
nie jest też zachcianką ,bo wszystko,dosłownie wszystko robimy własnymi rękoma (oczywiscie jak bedzie 40-sci koni ,to kogos do pomocy poszukamy)
zresztą zapraszamy to wszystko wytłumaczymy i pokarzemy na miejscu 😀
kuchnia już wysprzątana,kawka,herbatka jest ...zapraszamy 😉
aleqsandra   Kreujemy swój świat tym w co wierzymy
09 lutego 2013 21:49
ciągle ją likwidują...

ekhm, ekhm.... czy ja już coś mówiłam, tu Aleksandria, tam Centurion, a gdzie taki ośrodek dla skoczków??? <nie, nie musimy powtarzać tej dyskusji, tylko zwracam uwagę>
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
09 lutego 2013 21:50
aleqsandra, przecież jest masa stajni, która posiada komplet przeszkód i miejsce, żeby je rozstawić. No chyba, że nie chcesz oglądać na oczy ludzi w siodłach ujeżdżeniowych...
09 lutego 2013 21:54
Koniczka, nie o to chodzi 🙂
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
09 lutego 2013 21:54
To o co Ci chodzi, bo nie rozumiem?
Zapewne o profesjonalny, ze specjalizacja "skoki", osrodek.
Swego czasu Largo i Garo - majac infastrukture, odpowiednie konie na poziomie i zatrudnionych jezdzcow - mozna bylo w ten sposob okreslic. Obecnie juz nie.
Vena tez chyba likwiduje sport (nastawiony przeciez dotychczas na skoki).
Chojnow, z tego co ostatnio wspomniala salto, tez nie trzyma poziomu.
Jeszcze Slupno Hippica Polonia pozostaje.
Vena nie likwiduje sportu, a przynajmniej nic nikt tam takiego nie mówi 😉

A co do Agmaji, to podobno mają wypowiedzenie ze względu na budowę mostu pontonowego z którego zjazd ma iść przez Agmaję właśnie. Ja słyszałam, że do końca marca, a ile w tym jest prawdy, to tylko oni wiedzą...
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
09 lutego 2013 22:19
dinfo, chodziło mi raczej o wielkość padoków. Czytałam, że macie 3 ha, trochę mało jak na taką ilość koni, ale z drugiej strony znając realia Warszawy, to i tak dobrze. Jestem w tej chwili rozpieszczona łąkami w większej odległości od miasta i gdybym musiała nagle szukać pensjonatu, to wiem, że byłoby to dla mnie ogromnym problemem. Bardzo chętnie któregoś dnia bym Was odwiedziła, tylko że ze mnie żaden potencjalny klient, więc nie wiem czy mnie przyjmiecie 😉

Ciekawe, gdzie wtedy pójdą ich rekreanty...  🙄
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
09 lutego 2013 22:25
konwalia, dalas sie złapać na plote która poszła kolejny raz... 😉
kurczak będziemy mieli ok 9 ha,w tym momencie mamy 3ha,od kwietnia bedziemy dzierżawili 4,5ha,zaraz za bramą stajni,i jeszcze ten kawałek z boku za naszymi pastwiskami,tam bedzie ok 1,5 ha,moze 1,8ha,wokół wszystko nieużytki ,więc na wiosnę będziemy dzierżawić ile się da=)
a zapraszamy nawet bez konia i niejako klient  😉
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
10 lutego 2013 08:15
Agmaje podobno likwidują  👀  😎

ooo... ale to całkowicie ? czy tylko miejsce zmieniają ?

aleqsandra w Aleksandrii mają komplet przeszkód, regularnie u Nich konie skaczą w korytarzu. W większości ośrodków są przeszkody i śmiało można z nich korzystać  😉 i naprawdę da się dogadać na poziomie skoczek - pingwin  😁

a ja usłyszałam plotę, że powstaje nowy ośrodek na wysokości Grodziska Maz. ( bliżej autostrady ) podobno budynki już stają no ale nie zdążyli ich zadaszyć przed zimą. Jak tylko śnieg stopnieje jadę na zwiady  😎
aleqsandraia w bogdanówce skaczą.. nikogo od ujeżdżenia chyba nie ma..
agamja jest stajnią, której zaczynałam przygode jeździecką,, mam do niej mały sentyment;/ (niestety) bd likwidowana czy nie? bo już nie rozumiem;p
10 lutego 2013 12:15
Koniczka, zduśka, ale mi naprawdę nie chodzi o jakieś krypto konflikty na linii ujeżdżeniowcy-skokowcy, nie rozumiem nawet co insynuujecie, bo się nigdy nie spotkałam z jakimiś spięciami na tej linii

jak już pisałam parę stron wcześniej, nie chodzi mi też o ośrodek z kompletem przeszkód, który możesz sobie rozstawić jak masz ochotę poskakać

chodzi o ośrodek, w którym są rozliczne konsultacje, dużo zagranicznych, kadra na wysokim poziomie, nie trzeba się z nikim bić i pluć o drągi i cały ośrodek jest nastawiony na skoki a nie na wszystko byle klient był albo na ujeżdżenie, gdzie masz 99% ujeżdżeniowców, no ale mają komplet przeszkód...

nie chodzi też o to, że zadzieram nosa, jestem "welką skoczką" i szukam sobie takiej stajni-bo ledwo przelewam się przez cavaletkę i nie mam takiej kasy żeby myśleć o wstawieniu się do takiego wysoko specjalistycznego ośrodka, po prostu chciałam wsadzić kij w mrowisko(+ ewentualnie popodziwiać przez szybkę jakby jednak się znalazła), że takiej stajni najprawdopodobniej nie ma... i zwrócić uwagę, że tak się wydaje że ujeżdżenie niszową dyscypliną, a tak naprawdę to ono dominuje nasz rynek w taki czy inny sposób.
aleqsandra, ja Cię doskonale rozumiem i też nad tym ubolewam. Niby kiedyś Largo, ale też nie do końca. Brakuje takiego "skokowego Centuriona", który organizowałby kursy, kliniki, ściągał zagranicznych trenerów. Jednym słowem trzymał poziom. Ja nie jestem jakimś super skoczkiem i  też nie miałabym kasy, żeby konia tam postawić, ale na pewno korzystałabym z  tego, co taki ośrodek oferuje dla "przyjezdnych". Ale spokojnie. Jest kumulacja w lotka. We wtorek wygrywam i otwieram taki ośrodek  😁

A my już za tydzień będziemy w Luzaku 😅 nie możemy się doczekać 🙂
tak się dzis zastanawiałam ,czy po "naszej stronie" (Wyszków itp) jest jakis ekskluzywny pensjonat ??
SieneK   Kasia i SieneK
10 lutego 2013 14:44
tak się dzis zastanawiałam ,czy po "naszej stronie" (Wyszków itp) jest jakis ekskluzywny pensjonat ??
ekskluzywny to znaczy jaki? bo to pojęcie szerokie ...
taka Aleksandria... 💘
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się