Bryczesy

Lancia  czy Lianca?
nie  🤔

No nie rozumiem co to znaczy "lej mi się ciagną"...
czyli, że co- wisi ci lej, nie przylega tak?
ale podobno w tych z linku nie ma leja...
Oczywiście chodziło mi o Lianca 😉 🤦
Mialam w reku Lianci, podobne do Lugan🙂
Dzięki. Chodzą mi po głowie te http://www.sprzetjezdziecki.com/pikeur-bryczesy-lianca-kids-35-p-3755.html w kolorze mocca, chociaż beż to to nie jest.
kotbury Ja mierzyłam nie takie z linka tylko z pełnym lejem. Nie wisiał, tylko jak brałam nogę do góry ciągnął mi się, nie wiem jak ci to wytłumaczyć.  🙄
Właśnie stałam się szczęśliwą posiadaczką szarych Pikeur Hailey, do których wzdychałam odkąd je zobaczyłam 😍 są prześwietne  🏇
Słyszał ktoś o bryczesach firmy Global? Jak z jakością?
majeczka   Galopem przez życie!
06 lutego 2013 21:31
Wyprałam wszystkie moje soft shell i nie wyschły ;( Jeździłam dzisiaj w ES Lorena i myślałam że mi kolana to odpadną... zazdroszczę tym co mogą zimą jeździć w zwykłych bryczesach, ja nie mogę ;( po trzecim koniu miałam już dość
A co jest nie tak z ES lorena? 😉
kaszmirowa 2302 - bryczesów global raczej nie polecam, miałam kiedyś takie, ale były bardzo dziwnie uszyte w kolanach - i ten szew wypadał mi idealnie na środku kolana, wbijały mi się w nogę jak cholera, ale jak po jakiś dwóch tygodniach obtarłam jedną nogę do krwi to zrobiłam im bye, bye allegro.

Natomiast moja największa miłość to obecnie te bryczesy http://pasi-konik.pl/pl,product,4414619,hkm,bryczesy,damskie,miss,blink.html - widziałam gdzieś jeszcze wersję dzins z brązowym lejem - po prostu miód, jestem w nich zakochana. Niedługo urodziny może mi sie poszczęści 🙂

Są cienkie 😉 JA jeżdżę w bieliźnie narciarskiej, inaczej też cierpią moje kolana 😉
majeczka założyłaś rajstopy pod?
[quote author=okunka link=topic=217.msg1680498#msg1680498 date=1360187094]

Są cienkie 😉 JA jeżdżę w bieliźnie narciarskiej, inaczej też cierpią moje kolana 😉
[/quote]

O, to coś dla mnie 😀 mi jest wiecznie gorąco i zimą często jeżdżę w krótkim rękawku na hali i na mnie krzyczą 😉 zresztą lubię te cieńsze bryczesy, bo w grubych mi się wszystko ciągnie i są takie jakieś nieelastyczne.
Podkolanówki narciarskie, wkładki do butów i nawet termobutów nie trzeba! Organizm najbardziej się wychładza przez stopy i głowę ale co ja tam wiem 😉
07 lutego 2013 12:16
okunka, nie wiem ile Ty jeździsz koni dziennie ale ja od 6-10  i uwierz mi nie jestem w stanie zrobić tego zimą bez soft shell. A ES Lorena kocham miłością absolutną ale w inne pory roku 😉
Dramka, właśnie nie założyłam żadnych termogaci ani nic i to był duuuży błąd, bo tak pewnie dałabym rade ;( bo wczoraj aż tak zimno nie było.
A soft shell wcale nie są grube i nie wiem mi się tam nic nie ciągnie nawet w duże mrozy jak na termobielizne zakładam wszystko jest ok, to chyba zależy od jakości spodni i dopasowania.
Ja to amator rekreant jestem 😀 wiem, że przy większej ilości koni jest problem, ale w trakcie ruchu kiedy to teoretycznie powinnaś być rozgrzana a jesteś przemarznięta to może być problem, że jesteś niedostatecznie ciepło ubrana a) głowa b) stopy - te miejsca najszybciej tracą ciepło  😎  a softshelli nigdy nie nosiłam, bo nie potrzebuję więc się nie wypowiadam ^^

Na ES lorena czatowałam dopóki nie pojawiła się okazja kupienia Pikeur hailey, w których się zakochałam od pierwszego ujrzenia 😍

Tak btw to Pikeur Hailey są minimalnie większe niż Lugana jakby ktoś kiedyś kupował 😉
Ja na pierwszą jazdę próbowałam założyć nowe softshelle na rajtuzy, ale nie dałam rady, nie chciały się przesuwać na tych rajtkach...  😂
W końcu założyłam same bryczesy i było ok.
kaszmirowa2302, ja sobie Globale chwaliłam, może to od budowy kolana zależy? Dla mnie jedne z wygodniejszych portek (dla tzw. kobiecej budowy 🙂😉, tyle, że to dawno było i materiały raczej na bawełnie, trwałość średnia.
07 lutego 2013 16:22
Stopy - ocieplane sztyblety + gdy jest poniżej -10 wkładki elektryczne - stopom nie daje zmarznąć bo to chyba najgorsze co może być, a na głowe- zawsze albo ciepła czapa+kaptur albo opaska+ kask. Mam kościste kolana może dlatego mi marzną ;P

tereska, ja katuje ostatnio taką śliską termobielizne i super się wciągają po niej, jak mam taką nie śliską to skarpetki zaciągam mocno i wtedy mi się to co pod spodem nie przesuwa i mogę bez problemu wciągnąć bryczesy 😉
Miał ktoś może te bryczesy widział, dotykał, wie jak z ich wytrzymałością itp?

Bryczesy York "Abigail"
Halo, a nie pamiętasz ile za nie mniej więcej płaciłaś? Bo ja mam możliwość odkupienia i nie wiem, czy gra warta czegokolwiek.
kaszmirowa2302, nawet gdybym pamiętała, to żadna przydatność, bo to naprawdę dawno było. Jeszcze sobie przypomniałam, że kolna są faktycznie słabym punktem - łatwo się rozciągają/wypychają w kolanach.
dariamajka ja mam, są ok, lepsze niż fair play, elastyczne i wygodne, lej w porządku za tą cenę naprawdę ok

ja zakupiłam teraz  kolejne ESY  (Dramka  :kwiatek🙂 tym razem jeansowe i jak zawsze jestem zachwycona 😍
http://konie.sklep.pl/catalog/product/gallery/id/3187/image/9081/

Chce takie bryczesy. Macie doświadczenie z ta firmą?
agata*  dziękuje za informacje  :kwiatek:
http://allegro.pl/kingsland-rewelacyjna-spodnie-narciarskie-m-i3017634556.html?source=oo

Rewelacyjna spodnie narciarskie  😁
Są jest idealna, na czas szusowania. 😂
Ale generalnie Kingslandy za 16 zł to okazja ze szok!!!
Marszczone w pasie. Mało kto w takich teraz chodzi.
darolga   L'amore è cieco
11 lutego 2013 00:11
Czym się różnią http://www.awilhorse.pl/produkt/animo-bryczesy-nokka-11 od http://www.awilhorse.pl/produkt/animo-bryczesy-noel-11 ?

I czy jakaś dobra duszyczka posiada Animo w rozmiarze 36 (to będzie włoskie 40, tak?) - i mogłaby podać mi wymiary (głównie pas i biodra)? Nie jestem pewna jakie byłyby na mnie dobre, obecnie jeśli chodzi o większość ciuchów "zawisłam" między 36 a 34...

tunrida bo meskie 😉

Zobaczę jaki mam rozmiar animo w domu i pomierzę  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się