Kask, toczek, kasko-toczek... i kamizelka

mils, powiem Ci, że ja też mam małą głowę i zastanawiam się nad casco, mierzyłam mistrall i niestety jest płaski i długi i wyglądałam jak ufo  🤣  jak już, to właśnie ten choice bym Ci radziła przymierzyć.
mils   ig: milen.ju
05 lutego 2013 21:18
Casco Choice leci już do mnie. 🙂 Dam znać jak się prezentuje na małej głowie, gdy przyjdzie. 🙂
mils to koniecznie się pochwal jak przyjdzie, mi się casco podobają, ale również mierzyłąm mistrala i nie chcecie widzieć mojego zdjęcia w nim... strasznie dziwnie wygląda na główie.
Ja jutro jadę po Choice, ale chętnie zobaczę też zdjęcia 🙂
Chyba wszystko lepsze od wodogłowia w kasku Jabu  😁

Magdzior  dawaj! gdzie mierzyłaś, poza Horse Trade'm w Krakowie są gdzieś jeszcze ?
asds   Life goes on...
06 lutego 2013 09:38
Ja uczciwie polecam Casco i Troxela. Mam 2 modele Casco - Master stary i Arcus bodajże na wyjścia. Master juz wiekowy, poobijany, pozdzierany ale nadal jest super. Troxel Spirit również bez zarzutu się sprawuje. Bardzo lekki i posiada bardzo dobry system wentylacji.
06 lutego 2013 20:44
kolebka o, to też się pochwal. 🙂
asds miło się czyta takie opinie, mniejszy "stres". 😁
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
07 lutego 2013 12:02
co myślicie o tym fair playu http://pasi-konik.pl/pl,product,1348979,fairplay,kask,pro,cool.html i o tym lamicellu http://pasi-konik.pl/pl,product,5629766,lamicell,kask,oskar.html ? i który lepszy?
  Oba kaski sa zrobione na identycznej bazie. Taki sam srodek, regulacja i system wentylacji- slowem od dolu sa identyczne. Roznia sie jedynie gora- pro cool jest bardziej okragly, a oskar bardziej plaski, tak jak master LC.
miał ktoś taki z Fair Playa? dobrze się trzyma? oraz pytanie czysto estetyczne- nie odcina się za bardzo ten skórzany daszek od reszty?  😀
Mozii, dzieki wielkie! 🙂
dziewczyny i jak tam Casco Choice? jak wypada ta rozmiarówka wszędzie widze tylko S-ki czyli 50-55cm moja głowa ma około 55-56cm więc wcisnę się w ten rozmiar czy nie dam rady. Nie mam możliwości przymierzenia go gdzieś więc nie wiem czy zamawiać go i najwyżej odsyłać czy sobie odpuścić i szukać dalej
07 lutego 2013 17:23
miał ktoś taki z Fair Playa? dobrze się trzyma? oraz pytanie czysto estetyczne- nie odcina się za bardzo ten skórzany daszek od reszty?  😀

Również bardzo fajny kask 😉 Nie, nie odcina się za bardzo. Bardzo elegancko wygląda 😉 Ja miałam FP Victor, czyli plastik połączony ze skórą i też nieźle wyglądał. A ten FP z twojego linku jest bardzo podobny budową i wytrzymałością do Tattiniego PRO, a tego kasku akurat nie trzeba reklamować  😉 Także jeśli lubisz kaski tego typu to ja gorąco polecam  🙂

queridiculomas, nie ma za co  😉
Mozii dzięki, chyba się na niego zdecyduję  😀. a jak z rozmiarówką FP (klasyczna, czyli obwód głowy + 2 cm)?
07 lutego 2013 17:44
powiem Ci tak: ja mam obwód głowy 55. Tattiniego miałam 57, ale jest nieco luźny. Victor tak samo. Co do wcześniej wspomnianych ProCool i Oskar, to niby S-ka jest do 55, ale lepsza dla mnie była jednak M-ka(56-58).
Aczkolwiek będę w pracy w sobotę to mogę Ci zmierzyć jak to wygląda w Pro Team'ie jeśli chcesz😉
kolebka ja właśnie jakiś czas temu w horse-trade mierzyłam

choice wlasnie wtedy jakoś nie wiem czy nei było w moim rozmiarze czy jak ale nie mierzyłam, a bardzo ciekawa go jestem bo dużo bardziej mi się podoba

a ten mistral (cyba to był mistral, któryś z tych tanszych) tak wyglądał:

strasznie płytki jest, to był chyba rozmiar M, obecnie mam Jabu 57 ale już mi lata po głowie.

Ps. kolebka i jak tam masz Choice? one są w pełnje rozmiarówce czy tyklo S? bo na stronie widzę S  bo tak to też bym się własnie nad nim zastanawiała
Czy ktoś ma:
York Yoko

07 lutego 2013 21:01
moni mój casco jeszcze do mnie idzie, nie zdziwiłabym się, gdyby go dla mnie ściągali, także pewnie jeszcze trochę poczekam.
Mozii jakbyś mogła to napisz, bo nie mam możliwości przymierzyć go na żywo, więc muszę zamawiać trochę w ciemno  :kwiatek:
ChingisChan   Always a step ahead! :)
07 lutego 2013 23:28
Cavallia ja kasku nie polecam. Materiał (ten zamsz) odbarwia się na kolor wpadający w bordo, daszek się rozkleja no i fatalna wentylacja. Nie polecam, z ulgą wymieniłam kask.
08 lutego 2013 08:50
A to dziwne. W moim Victorze było wszystko ok. Natomiast sporo znajomych ma ProTeama, jeżdżą w nim, jeżdżą powożenie i bardzo sobie ten kask chwalą. Jak z każdym modelem- zdania są podzielone.

Justyna Trz, widzę, że ten York jest bardzo podobny do nowego Daslo Gold  😉
ChingisChan teraz to już sama nie wiem. najchętniej to bym go wzięła do ręki i przymierzyła, dlatego nie przepadam za kupowaniem kasków/butów w necie
Justyna Trz moja znajoma ma tego Yorka. Wydaje mi się, że jest z niego zadowolona. Używa go już dosyć długo.
08 lutego 2013 12:17
Cavallia a czemu wybór padł akurat na ten kask?
Mozii spełnia podstawowe wymagania (zgodny z normami bezpieczeństwa, wielopunktowe zapięcie) i wizualnie mi się podoba + fajna cena  😉
08 lutego 2013 14:11
Hmm... A za ile go znalazłaś? Kask moim i znajomych zdaniem fajny  😉
Ja będę zamawiała Daslo Gold. Ewentualnie mogę Ci podać kontakt do gościa, który ściąga Tattiniego do Polski, bo teraz coś ich dostać u nas jest sprawą trudną(w drugiej połowie tamtego roku zostały zerwane wszelkie stosunki handlowe z Tattinim). I ten kask jest też w wersji czarnej 😉
Mozii dięki, ale daslo gold już tak wizualnie mi się nie podoba  😉 ja pro teama znalazłam za 249 zł, ale koleżanka do mnie dzwoniła, że gdzieś widziała trochę taniej
Mils - czekam z niecierpliwością na zdjęcia w Casco Choice jak przybędzie  :kwiatek:
21 lutego 2013 21:40
Uff, Casco Choice już u mnie. Jak tylko się ogarnę zrobię zdjęcia i wstawię. Pierwsze wrażenia super, kask jest leciutki, w porównaniu z Yorkiem Aero jest delikatny, no i ładny. Co do wyglądu na głowie to mam mieszane uczucie, ale mam tak zawsze, więc nie jestem w stanie obiektywnie tego ocenić, chociaż nie jest chyba źle. 🙂 Generalnie kask jest na +

Edit.
Dodaję obiecane zdjęcia, niestety jakości komórkowej. Od razu macie porównanie z kaskiem York Aero na drobnej, małej głowie. 😉
Bardzo bym chciała kupić sobie żółwika. Niedawno zauważyłam, że moja kamizelka jest na mnie już za mała (mam już ją 2 lata) i muszę kupić nową ochronę xd. Chciałabym żółwika, ponieważ jest o wiele wygodniejszy.. Kamizelkę zakładam tylko do skoków. Rzadko spadam, zazwyczaj jak koń mi wyłamie przed przeszkodą. Nigdy nie zdarzyło mi się spaść na przód, zawsze obracam się jakoś na plecy.

Więc moje pytanie brzmi: Jakie żółwiki najbardziej polecacie?
dawraziowa najważniejsze jest, by żółwik nie miał tych przeźroczystych elementów - słyszałam (od osoby kompetentnej w tym temacie) że nie widać po nich uszkodzeń - czyli po każdym upadku trzeba je zmieniać na nowy, ponieważ nie wiadomo czy nie jest uszkodzony i czy przy następnym upadku nie okaże się że już nie chroni  🤔 W tych "tradycyjnych" jeśli jest zniszczony - po prostu to widać. Ja mam żółwika deemeed i jestem bardzo zadowolona.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się