Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

angie560, prawdopodobnie juz jej nie znajdziesz 😉
Scottie - spoko spoko - dobrze trafiłaś 🙂 ja odnoszę się do większości suszarek z niskiej/średniej półki (do 150zł). Warto zwrócić na to uwagę, przy zakupie stacjonarnym poprosić nawet o włączenie 🙂
przebywanie z końmi i w stajni sprawia, że zapach henny jest wręcz przyjemny. mojej mamie zbierało się na wymioty 😉
jeszcze dwie godzinki  💃
bay - nie ma jej ???? 😀
cavaletti, jaki kolor? zdjęcia wstaw gdzieś 🙂 ja teraz znowu farbuję, mam nadzieję, że złapie na dłużej.
angie560, u mnie już nie ma i panie mówią, że nie będzie (to ma związek z tym potencjalnym zamknięciem sieci tych drogerii)
Scottie   Cicha obserwatorka
05 lutego 2013 20:21
honey, tak mi się przypomniało jeszcze, co do suchego szamponu- teraz w promocji w Rossmannie jest suchy szampon Schauma za niecałe 10 zł. Jest mały, ale bardzo wydajny. Trzeba uważać, żeby nie przesadzić z ilością, bo jego nadmiar ciężko z włosów wytrzepać/wyczesać- i to jest jedyny jego minus. Też używałam talku, ale jednak suchy szampon działa lepiej. Włosy dłużej utrzymują świeżość, w moim przypadku przez 3 dni nie myłam włosów i wyglądały rewelacyjnie, po talku użytym rano pod koniec wieczora miałam już mocno nieświeże włosy...

PonPon, nie wiem, ile kosztowała- wzięłam ją "za darmo"- za punkty Payback 😉 Moim zdaniem super sprawa z tymi punktami 🙂
Bay, nie wiem jaki kolor wyjdzie 😎 Henna + Amla + Indygo 1:1:1. Obstawiam ciepły brąz
bay - dam znać czy będzie coś. I kupię więcej od razu🙂
cavaletti, to trzymam kciuki, żeby fajnie wyszło 😉 ja jakoś w weekend planuje drugie farbowanie 🙂
angie560, życze żeby było, ale u mnie nie było, a szkoda, bo skończyła mi się hydrolizowana keratyna i chciałam Artiste kupić jako zamiennik proteinowy 😉
Bay, a przypomnij mi jakie masz włosy i jaką farbę kładłaś?
jak jakie? 😀 kolor jasny, naturalny brąz, włosy średnioporowate w kierunku wysokich. farbowałam orzechowym brązem i teraz znowu powtórzę, bo kolor mi się podobał, nawet jeśli miałam go 3 mycia 😉
Scottie, a schauma nie ma alkoholu wysoko w składzie? Wiem, że patrzyłam na szampony w rossmannie i bałam się, że mi skórę przesuszą 🙁
Scottie   Cicha obserwatorka
06 lutego 2013 12:27
honey, właśnie sprawdziłam- ma na drugim miejscu. Jesteś mocnym wrażliwcem? Ja suchego szamponu używam raz na jakiś czas, max raz w tygodniu. Używam też wody brzozowej z alko i póki co nie zauważyłam, żebym miała wysuszoną/podrażnioną skórę.
Na alkohol reaguję silniej niż na detergenty i zaraz pojawia mi się mini łupież, a skóra broni się mocniejszym przetłuszczaniem. Może kupię na próbę, ale na razie puder się sprawdza (jestę hardcorę, bo włosy myłam ostatnio w sobotę i trzymają się jakby były myte wczoraj!)
honey, u mnie to norma ostatnio. Mogłabym myć włosy raz na tydzień. Z tym, że mam problem z suchym skalpem, który nie chce sebum produkować, głupi jeden... 😉
Pamiętam czasy za dzieciaka, jak kłaków myć nienawidziłam i błogosławiłam to, że wyszorowane raz na tydzień szamponem rumiankowym do włosów przetłuszczających się (sic!) hulały jak nie wiem. Myślę, że wiosna-lato, to będą przełomowe okresy, bo przestanę nosić czapkę i skóra głowy będzie miała chwilę odetchnienia 😉
A jutro wielki dzień, bo jadę po maskę bioetiki do makro nana  🤣
honey, a jakiego pudru używasz?

Zna ktoś szampony Batiste? Anwen o nich ostatnio pisała i zastanawiam się czy warto, bo moje włosy coraz bardziej się przetłuszczają - przynajmniej tak mi się wydaje  🤔wirek:
Bay- była keratyna w sprayu więc zakupiłam, odżywki nie było, ale to tylko dlatego że nie było jej dostawy. Ma w najbliższym czasie być 🙂
Heval, wiele osób poleca, nieesia25 mówi o nich jako o najlepszych jakie miała, ja sama też zamierzam je kupić.
Laski, znalazłam kogoś kto ma same "nasze" kosmetyki do włosów na allegro, więc jakby ktoś nie miał dostępu do nich to wszystko jest u jednej osoby!🙂
Ostatnio była też rozmowa o odżywce/masce farmony z fantastycznym składem, pamięta ktoś, czy był to skrzyp polny czy żeń-szeń?
chyba skrzyp polny - kupilam ostatnio w rosmannie. Innej nie bylo w zadnym sklepie...
Heval, babydream, tylko śmierdzi dzieckiem :]

Florcik, chodziło o skrzyp.
Florcik to był skrzyp, a ja mam z tej samej serii lnianą i jest super. Wszystkie mają identyczny skład różnią się jedynie ekstraktem skrzyp/rumianek/len/żeń-szeń.
Za wersje tej odżywki bez spłukiwania, żeby była gęściejsza dałabym się pokroić póki co  😍
Alaska, niezupełnie mają identyczne składy 😉 Różnice są nie tylko w ekstraktach, ale baza faktycznie ta sama 😉
honey, aaa, ja myślałam, że jakiś specjalny 🙂 Myślałam, że dzieci ładnie pachną!

Muszę pójść do biedronki po ten krem. Myślicie, że w każdej biedronce jest?

Florcik, właśnie widziałam filmik! Skoro taki dobry, to chyba też kupię. Kiedyś miałam z oriflame, ale do dupy był zupełnie, mam nadzieję, że ten naprawi mój pogląd dotyczący suchych szamponów 🙂
Alaska ale te odzywki sa b/s 😉
aa kurczę pomyliło mi się, jakieś zaniki pamięci mam ostatnio  😁
Oczywiście chodziło do taką d/s, żeby była gęściejsza. 😉
Dziewczyny z Lublina: czy byłby ktoś chętny na zamówienie Kallos, BingoSpa, ew. kosmetyków innych firm (do ustalenia)? Chętnie podzielę się z kimś większymi maskami. 😉.
Nie było w makro nawilżającej bioetiki, była tylko z proteinami mlecznymi i oczywiście i tak ją kupiłam, chociaż mam już 3 proteinowe maski i tylko jedną typowo nawilżającą... Teraz nawet nie bardzo mam kasę na kupienie czegoś przez allegro :]
ktoras z Was uzywa szczotki tangle teezer?  🙂
Ja, absolutny bezszał  😤 Niepotrzebnie poprosiłam mojego TŻ żeby to był mój prezent od niego na mikołaja... Bo teraz nie mogę jej sprzedać dalej. Nie wiem, może jak włosy będę miała spowrotem długie to się do niej przekonam... Póki co najlepsza jest drewniana szczotka albo moje palce 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się