Stajnie w Warszawie i okolicach
Nie kratki, bardziej takie plandeki siateczkowe 😉 Nie wiem, nie znam się na tym 😉
Rekreacji nie ma, a co do treningów, to właściciel np jest skokowcem, który regularnie jeździ na zawody w tym momencie zaczął starty w klasie P. Ogólnie do skoków są bardzo dobre warunki, bo mamy profesjonalne przeszkody z dużą ilością różnych straszaków 😉 Dla ujeżdżeniowców też coś się znajdzie, bo np jutro robimy już 3 konsultacje ujeżdżeniowe z Anią Mickiewicz a do tego na wiosnę będzie robiony czworobok 20 x 60. Robilismy też konsultacje skokowe z Markiem Wacławikiem i teraz jestem w trakcie załatwiania kogoś kto by w miarę regularnie do nas przyjeżdżał na skoki (Marek niestety mieszka i trenuje pod Poznaniem). Póki co wstępnie rozmawiałam z Magdą Prasek i miała pogadać ze swoim mężem, a jak nie oni, to mam jeszcze inne osoby w zanadrzu 😉
Pewnie te o których piszesz mają "amaortyzować", a przynajmniej mi się tak wydaje. Kratki to zapewne drenaż(bo po co na hali). Zreszta tego podłoza to jest kilka warstw i nawet podobno zaleznie od dyscypliny inne się kładzie 🤔wirek:
O konsulacjach słyszałam, nawet raz miałam wpaść na ujeżdżenie, ale był straszny mróż.
Mnie interesują jazdy na czyimś koniu bo swojego niestety nie posiadam. Słyszałam, ze jakieś jazdy prowadzi instruktorka z Klucza ?
No to tam nie ma konia na którym można pojeździć, jest tylko jeden koń do wydzierżawienia, ale to musiałabyś rozmawiać z Cintrą.
A tą instruktorką która prowadzi jazdy jestem ja 😉 A Klucz to były dawne dzieje.
No proszę, nie spodziewałam się aż tak szybkiej realizacji planów. 🙂 Doceniam brak rekreacji, gdy przez 2 miesiące musiałam dzielić halę z jednym koniem raptem 2-3 razy. 🙂 Po za tym zawsze jeżdżę sama. Największą wadą Trzcian jest to, że staję się bardzo rozpieszczona i nie wyobrażam sobie teraz przenieść się do stajni bez hali i ciepłego socjalu...
Pooh to miło ponownie poznać 😉
Póki co z moimi aktualnymi umiejętnościami to się nie będe pchać w takie rzeczy bo w tej chwili jestem po przerwie, ale nie powiem chęć rozwoju jest.
Z tego co piszecie Trzciany będą jedną z lepszych stajni w okolicy. Fajnie, że powstało takie miejsce gdzie można rzeczywiście potrenować zarówno w lato jak i w zime... 🙂
ponownie witam 🤣
zrobilem dzis małe rozeznanie w terenie
ale bylem tylko w 3 stajniach
Werzbowy Gaj fajna stajenka,czysto,cicho,jedyny minius to wysoka cena za boks ze wzgledu na hale z której ja nie korzystam
kolejna stajnia a raczej stajenka to Bajka vel Dragon..mmm no raczej mój ogon by sie tam nie zmiescil,myslalem ze cos pomylilem,bo strone int znalazlem i po zapoznaniu sie ze strona mialem wrazenie ze to duuuza stajnia,ale
nic straconego bo wracajac z Bajki przez przypadek trafiłem doprawdziwego dragona
stajnia wrecz ogromna,bylem wrecz pewien ze sama rekreacja w takim kolosie
ale od nowego dzierżawcy dowiedziałem sie ze raczej bedzie to stajnia kameralna ,każdy znajdzie tam cos dla siebie
jest czesc ogolna ,chyba ze 20 boksow.poniej kilka angielskich i na koncu taka mala stajnia korytarzowa .
padoków tez sporo,juz kilka boksow jest zajetych przez konie wlasciciela i juz na pensjonacie tez kilka jest
cena za boks 650zl
a co bardzo mi sie spodobalo nie ma pospiechu ,gwaru ,wszystko na spokojnie
niebedepytal czy ktos tam stał,bo dopiero od konca stycznia ktos to przejął ,podobno poprzedni najemca kiepsko
o to dbal
jak dla mnie bardzo fajny osrodek
był moze ktos z was tam ostatnio,badz moze ktos z forumowiczów tam stoi
pozdrawiam
Dragon prowadził właściciel stajni Bajki i generalnie był tam smród syf i masakra na takim terenie. Obiekt może i fajny ale właściciel troszke nie pozwala tam nic robic nie wiadomo czemu. ale polecam wierzbowy gaj stoje tam blisko 2 lata i jest super 🙂
no teraz z tego co widziałem trwaja porządki 🤣
jakas pani biegała z płynem w wielkich rekawiczkach i szorowała chyba kibelki
a pan odkażał żłoby solą,chyba tez powioli biela boksy bo konie chodziły po padoku
a w stajni stały wiadra z wapnem,albo farba...
zaproszony zostałem na góre a tam...kominek,kanapa ,jakis barek,poodbno tez pokoje goscinne maja byc
co do wlasciciela to go nie widziałem ,ale skoro ktos to wydzierzawil i zrobila tam pensjonat,to raczej z tym kims
bede mial do czynienia nie z wlascielem,no chyba mnie nie wywali z ogonem,bo np mu sie nie spodobam 🙂
w Wierzbowym gaju troche za drogo,nie bede palcil za hale z której nie korzystam
a ile macie tam wolnych boksow?
Tam nie powstanie żaden przyzwoity pensjonat ponieważ ośrodek wymaga ogromnego wkładu pieniężnego na JUŻ.
Ośrodek sam w sobie się marnuje ale przy obecnej sytuacji na rynku wątpię by ktokolwiek wpakował się w inwestycje na cudzej (dzierżawionej ziemi).
Może by ktoś zaryzykował gdyby dzierżawa miała trwać 20-30 lat.
Pierwsza poważna inwestycja to całkowita wymiana dachu. Budynek główny pokryty jest azbestem.
Budynek posiada jako ogrzewanie źle zamontowany kominek bez wkładu, który przy gołych murach nie ma szans ogrzać pomieszczeń na tyle by dało się tam mieszkać zimą, poidła zamarzają. Nie mówiąc już o oknach czy podmokłym gruncie.
tak dokładnie a po za tym ale właściciel jak do tej pory nie podpisywał umów z dzierżawcami ( tak słyszałam) i w każdej chwili może znowu byc po pensjonacie 🙁 ale miejsce ma potencjał tylko tu trzeba dużo kasy, osobiście nie znam tej osoby która to teraz prowadzi . A sa tam jakies konie już w pensjonacie ??
mi tam osobiscie eternit nie przeszkadza,pracowałem w ekipie budowlanej
i wiem ze dopoki eternit sie nie sypie to nie jest szkodliwy
a z drugiej strony co teraz jest zdrowe 🤔
wymyslaja co raz to nowsze technologie i produkty,a po 2 latach okazuje sie
ze to bylo zle,ale juz maja cos nowego 🙂
jest tam juz kilka koni na pensjonacie ,nie wiem dokladnie ile bo nie dopytywalem
ale wczoraj byly 2 osoby i chyba u soich koni,bo same w teren jechaly
mi ten obiekt sie podoba,a co to spraw wlasciciel-dzierzawca,to juz nie moja kwestja
kominek rzeczywiscie praktycznie tylko do ogrzania tego pomieszczenia w ktorym jest
ale w siodlarni i na takmi zapleczu byly nagrzewnice ,bo w stajni ogrzewanie zbedne,no chyba ze ktos na tropikalengo konia 😉
w stajni ogolnie czysto ,schludnie,konie siana do pełna w pasnikach ,widac ze duzo roboty,ale ciagle cos ktos tam robi,wczoraj chyba z 10 osob tam pracowało,wstawiali brakujace szyby,tak jak pisalem chyba bielili,
kazdy w stajni szuka czegos innego ,mi ta odpowiada,wazne zeby dobrze dbali o konie ,i zeby byla mila atmosfera ,a o tym przekonam sie od srody,bo przyjezdza moj ogoniasty 🏇 huraaa!
zooorpa, prócz przecinków są jeszcze kropki i wielkie litery. O wiele łatwiej i zdecydowanie chętniej czyta się teksty je zawierające.
Nie wiem jak Wy, ale ja podchodzę z dużą dozą rezerwy do zachwytów do stajni, w której się jeszcze nie postawiło konia. Zazwyczaj jest tak, że dopiero po kilku tygodnia - miesiącach stania wychodzą na jaw plus i minusy konkretnych ośrodków.
Nie zmienia to faktu, że trzymam kciuki za dzierżawców - mam nadzieję że stworzą sensowny ośrodek - kolejne przyjazne koniom i jeźdźcom miejsce.
zooorpa, a można wiedzieć z kim rozmawiałeś na temat Wierzbowego Gaju i kiedy u nas byłeś bo jakoś nie przypominam sobie żebym z kimś na temat pensjonatu rozmawiała albo pokazywała komuś ośrodek a jestem tutaj non stop
Nie wiem czy ja dobrze zrozumiałam 😡
W Radzyminie są dwie "siostrzane" stajnie - Bajka i Dragon, tak?
A czy ta jest jakoś powiązana?
Stajnia Vertigo
Ta z linka to Dragon pod nowa nazwa
Nie no cyrk jakiś.
Ok od początku.
Stadnina koni Dragon - tak nazywała się stajnia, która powstała w Radzyminie około, jeśli dobrze pamiętam 17 - 18 lat temu. Właściciel terenu Pan T.D. Prowadził tam hodowlę koni wyścigowych, które z powodzeniem startowały w Polsce i za granicą.
Od mniej więcej 10 lat stajnia nie funkcjonuje już na wcześniejszych zasadach a teren jest dzierżawiony.
Ostatni dzierżawcy "zostali wyproszeni" z Dragona na wiosnę zeszłego roku ( czemu się nie dziwię) ale ponieważ szczerze mówiąc nie mieli się gdzie podziać za zgodą właściciela Dragona zajmują teraz teren dawnej izolatki Dragona. Dwa boksy w polu położone po drugiej stronie ulicy Witosa. Nazywają się teraz "Stajnia Bajka" ( co do funkcjonowania tego dziwnego tworu to z grzeczności się nie wypowiem, każdy kto widział ten wie). Stajnia Bajka nie ma obecnie nic wspólnego ze stajnią Dragon.
Z tego co wiem same budynki prawdziwego Dragona zajmuje aktualnie Stajnia Artemor, a z tego co mówi Zoorba zapowiada się, że to pierwszy dzierżawca, który chce przywrócić stajni dawną świetność.
Agi ogłoszenie, które podlinkowałaś pokazuje budynki dawnego Dragona, czyli obecnie stajni Artemor. Nie wiem dlaczego widnieje tam nazwa Vertigo, może obecny dzierżawca zmienił nazwę, lub nie może się zdecydować 😉
edit:literówka
Dzierżawców którzy prowadzili stajnię jako Artemor już w Dragonie nie ma podobno. Nowi reklamują stajnię jako Vertigo
Aaaa... No to wszystko wyjaśnia. Dzięki :kwiatek:
W profilu zooorpy jest właśnie mail wskazujący na stajnię Vertigo.
Dzierżawców którzy prowadzili stajnię jako Artemor już w Dragonie nie ma podobno. Nowi reklamują stajnię jako Vertigo
No widzisz Archeo, to ja już nie nadążam, czyli to już będzie 5 dzierżawca jeśli się nie mylę.
Chyba muszę się wybrać, któregoś dnia w odwiedziny.
hahah ok rozumiem, faktycznie jako mail do Zooorpa mamy kontakt do stajni Vertigo, czyli już chyba wszystko jasne? 😉 niezła reklama.
zooorpa czyli ty jesteś nowym pensjonariuszem stajni Vertigo, a to zbieg okoliczności, że w masz profilu maila ustawionego jako ta stajnia 🙄 a może jakaś podwójna tożsamość pensjonariusz i dzierżawca 😀iabeł: i do tego jeszcze straszysz w Mokrym 🤣
A tak już bardziej serio to nie pierwszy i pewnie nie ostatni dzierżawca tego budynku, a nikt nie zdaje sobie sprawy z tego, że tam jest potrzebny generalny remont w szczególności dachu, a bielenie boksów to żaden remont 😉
edit. przejrzałam jeszcze posty tego użytkownika\użytkowniczki na płeć tez się nie może zdecydować 😎
Czy tylko ja mam takie wrażenie, że takimi zabiegami to w sumie sam właściciel działa sobie na nie korzyść, bo jak można zostawić zwierzę pod opieką DOROSŁEJ osoby, która bawi się w takie rzeczy 😉
zooorpa czyli ty jesteś nowym pensjonariuszem stajni Vertigo, a to zbieg okoliczności, że w masz profilu maila ustawionego jako ta stajnia 🙄 a może jakaś podwójna tożsamość pensjonariusz i dzierżawca 😀iabeł: i do tego jeszcze straszysz w Mokrym 🤣
Miranda powiem więcej, po prześledzeniu postów Zooorpa zauważyłam też, że płynnie zmienia płeć. Ale nie ważne, naprawdę mam nadzieję, że w końcu "Dragon" trafi w ręce kogoś kto zamieni go we wspaniałe miejsce.
Mam nadzieję, że tak właśnie będzie....kiedyś.
Juz wszystko tłumacze 🙂
Jestesmy nowymi dzierżawcami stajni Dragon(stajnia nadal nazywa sie Dragon).
I jak pisała Lemon staramy sie przywrócic Dragonowi dawny blask 🤣
jesli chodz o generalny remont to nie widze wiekszej potrzeby ,jesli w stajni jest sucho,na głowe nie leci,
wiatr po uszach koniom nie hula...i co ty ciagle z tym dachem??=)zapraszam w odwiedzimy ,przekonasz sie czy stajnia jest aż w tak złym stanie.
Prowadzimy pensjonat juz kilku pensjonariuszy mamy,a od marca przyjeżdża kolejnych kilka koników,więc powoli nam się stajenka zapełnia.W tym momencie dysponujemy 30 stoma boksami dla pensjonariuszy(nie piszę więcej,bo znów mnie zablokują :icon_rolleyes🙂
dla zainteresowanych nowa strona int będzie gotowa za tydzien,bądz zapraszam na priv=)
jeszcze kilka boksów wolnych zostało
pozdrawiam
a jesli chodzi o użytkownika zooorpa,to żeczywiscie Pan który bedzie trzymał u nas konie,z racji tego ze bylismy zablokowani na forum,spodobało mu się u Nas i zaproponował ze zrobi nam reklamę,mam nadzieje ze nikogo tym nie uraził 😉co do e-maila to nasz jest dinfo@tlen.pl,
Nie wiem jak inni ale ja trzymam kciuki że uda wam się zrobić z tego miejsca coś wspaniałego 🙂
dziękujemy Dobrusia 🙇
zapraszamy na wspólny teren ,tylko kilka kopyt nas dzieli 🏇
jutro ruszamy większą grupą ,może ktos chetny?nawet na naszych koniach,przyda im sie spalic kilka kalorii =)
Ja też życzę powodzenia i wytrwałości.
A co do terenu to bądźcie ostrożni, w lesie większość dróg jest jeszcze oblodzona.
dinfo
Równiez życzę powodzenia!! Oby jak najwięcej profi stajni było w okolicy Warszawy! 🙂
dinfo, ja też życzę powodzenia! Kiedyś mieszkałam bardzo blisko was i zawsze żałowałam, że mimo że miejsce cudowne, to ludzie nie tacy jak trzeba. Oby teraz było z głową, rozsądnie i bez nadmiernej ułańskiej fantazji.
dinfo ja się podłączam pod kciuki - zainteresowała mnie również wasza oferta domu starości - ile macie pastwisk i jaką macie wizję takiego domu spokojnej starości?
Słuchajcie, mam sprawę - rozglądam się za stajnią, warunki następujące:
-cena w granicy 500zł
-nie musi posiadać nie wiadomo jakich pastwisk, byle były wystarczające padoki
-dobre karmienie i nie oszczędzanie na sianie
-czysto w boksach
Okolica prawostronnej Warszawy - Wołomin, Kobyłka, Zielonka, Radzymin, Wyszków, Serock, Tłuszcz, Sulejówek, Mińsk Mazowiecki. Im bliżej Wołomina tym lepiej.
Wiem o Dragonie, o Barchowie, a także wiem dwóch, czy trzech opcjach z naszych ogłoszeń. Coś jeszcze jest w tej okolicy?