Z ciekawości, czy tak latającym siodłom przy lądowaniu towarzyszy odgłos "kłapnięcia"? Konie to ignorują czy też jakoś reagują?
wątek zamknięty
zmiloscidokoni widzę się przewija już dłuuugi czas..
i rozumiem (tak myślę obie strony). jej zdrowie i życie jej sprawa - ok. wie co się może jej stać, więc w tym problemu chyba już nie ma. problem, który jak myślę (część dostrzega), leży w tym, że owy koń, jeśli źle nauczony, może wleźć nie tylko swojej 'trenerce' ale i komuś Bogu ducha winnemu. a to już może skończyć się nie przyjemnie. i chyba z tych konsekwencji owa młoda dama sobie sprawy nie zdaje. a szkoda...
owszem sztuczki są fajne, ale jak ktoś się na tym zna i liczy się z konsekwencjami dalekosiężnymi. wsio 😉
wątek zamknięty
czepiacie się...
przecież to jest absolutnie podstawowa sprawa żeby koń umiał siadać! 🏇
wątek zamknięty
Nie zdziwiłabym się, gdybyśmy zobaczyły jej zdjęcie jak wozi tego konia na barana 😎 W końcu- skoro człowiek może jeździć na koniu, to czemu nie koń na jeźdźcu 🏇
wątek zamknięty
casines z głupoty i nieodpowiedzialności, czyli po prostu młodość 😁 wstyd się przyznać, ale jak zaczynałam jeździć to był w stajni koń ponad 170 cm, ogólnie to niezbyt grzeczny w boksie był, ale jakoś się z nim dogadywałam i pamiętam, że czasami siadałam mu po turecku pod brzuchem i czyściłam zaklejki albo po prostu siedziałam 😵 cieszę się, że żyję 😀
wątek zamknięty
Umiejętne założenie owijek
wątek zamknięty
każda sie kończy w innym miejscu 😁 wydaje mi się tylko czy ona za mocno mu te owijki zacisnęła ?
wątek zamknięty
zmiloscidokoni widzę się przewija już dłuuugi czas..
i rozumiem (tak myślę obie strony). jej zdrowie i życie jej sprawa - ok. wie co się może jej stać, więc w tym problemu chyba już nie ma. problem, który jak myślę (część dostrzega), leży w tym, że owy koń, jeśli źle nauczony, może wleźć nie tylko swojej 'trenerce' ale i komuś Bogu ducha winnemu. a to już może skończyć się nie przyjemnie. i chyba z tych konsekwencji owa młoda dama sobie sprawy nie zdaje. a szkoda...
owszem sztuczki są fajne, ale jak ktoś się na tym zna i liczy się z konsekwencjami dalekosiężnymi. wsio 😉
ja tam odrazu widzę, jak sprzedają go do jakiegoś chłopa na wieś i koń mu skacze na barana... mmm... znamy realia - na pewno mu nie powie "no no no", koń zbierze i nie będzie wiedział za co nawet... bo przecież sztuczka! ;/
wątek zamknięty
Pampera napisała że to źrebak... Dziewczynce się odechce koników, jak źrebaczek wyrośnie i 500 kg stwierdzi, że chce ją "przytulić" 😉
wątek zamknięty
Pampera napisała że to źrebak... Dziewczynce się odechce koników, jak źrebaczek wyrośnie i 500 kg stwierdzi, że chce ją "przytulić" 😉
znam taki przypadek - kochany fajny źrebolek, rozpieszczali go bo taki słodki był. Dzieciaki uczyły go opierania się przednimi nogami na ramionach człowieka. Koń skończył w rzeźni, bo jak wyrósł na dorosłego nie byli w stanie nad nim zapanować 🙄
wątek zamknięty
Ja nie rozumiem kompletnie waszego oburzenia. 😉
Laska ma świetny plan na życie. 😀iabeł: Zostać kaleką, pobierać od państwa rente plus zbierać datki na późniejsze leczenie ( gdzie dla mnie ta sumka winna być spożytkowana dla osób które naprawdę tego potrzebują ).
Robi to świadomie, nie patrząc na konsekwencje oraz na to, że przez swoją głupotę najpewniej uzupełni grono osób niepełnosprawnych ruchowo (bo umysłowo to już się kwalifikuje) .
Później oczywiście będzie płacz, lament i proźba o pomoc. ,, ... bo sie bawiła ,,naturalnie" z konikami, była taka zdolna ... . Taka młoda....,,
wątek zamknięty
,, ... bo sie bawiła ,,naturalnie" z konikami, była taka zdolna ... . Taka młoda....,,
Ładne epitafium by było 😀iabeł:
wątek zamknięty
Będzie prosiła o "Fajne" lub lajki na facebooku bo za każde kliknięcie dostanie złotówkę na wózek 😎
wątek zamknięty
Następna bezgranicznie ufająca ehhh [[a]]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=402946329763198&set=pb.100001435036588.-2207520000.1360007625&type=3&src=http%3A%2F%2Fsphotos-a.ak.fbcdn.net%2Fhphotos-ak-ash4%2F376957_402946329763198_1089662933_n.jpg&size=800%2C533[[a]]
wątek zamknięty
Mi normalnie wchodzi, ale macie linka do samego zdjęcia
klik
wątek zamknięty
to ja wklejam kFiatka w wersji
HARDhttp://www.maxmodels.pl/model-pjjoter.html 🤔
edit. +18 (nagie zdjęcia)
wątek zamknięty
lusia napisz że gołe zdjęcia i od 18 lat.
wątek zamknięty
wracając do tematu sławetnej zmiloscidokoni - chyba jednak coś dotarło
http://www.photoblog.pl/zmiloscidokoni/143675794/granit.html
wątek zamknięty
Mi normalnie wchodzi, ale macie linka do samego zdjęcia klik
Ciul z zaufaniem, ale jak elegancko zapięty napierśnik do siodła 😎
wątek zamknięty
Taak, a teraz chce sprzedać swoją ukochaną Lusi 🙄 Też miłością obdarzyła tego konia, ze wyceniła go na 12 tys. bo umie siadac i kłaść się!
KTÓRA CHĘTNA? 😜
wątek zamknięty
[quote author=flygirl link=topic=1320.msg1677709#msg1677709 date=1360008019]
Mi normalnie wchodzi, ale macie linka do samego zdjęcia klik
Ciul z zaufaniem, ale jak elegancko zapięty napierśnik do siodła 😎
[/quote]
Bo to jest 5-point, gdyby nie bylo zapiete tak luzno (chodzi mi o ta szlufke na dole) to by bylo ok 😉
wątek zamknięty
Otóż to właśnie miałam na myśli 😉 O dół zapięty za luźno 😉
wątek zamknięty
lepiej nieco za luzno, niz za ciasno 😉
wątek zamknięty
A to swoją drogą 😉
W tym wypadku szczególnie 😉
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/fosa/143531225/nero.htmli trafny komentarz "super ganasz" (który jest sarkazmem, mam nadzieję) 🙂 Niestety nie zaakceptowała mojego komentarza.
wątek zamknięty
Taak, a teraz chce sprzedać swoją ukochaną Lusi 🙄 Też miłością obdarzyła tego konia, ze wyceniła go na 12 tys. bo umie siadac i kłaść się!
KTÓRA CHĘTNA? 😜
Cena z kosmosu 🤔wirek: Za taką cenę mozna kupić pkz"ta z super pochodzeniem.
wątek zamknięty
podślijcie link do tego ogłoszenia 😉
wątek zamknięty