Stajnie w Warszawie i okolicach
wiktorowo,
a możesz pokrótce napisać, czemu zrezygnowałaś z prowadzenia ośrodka?
Fajna inwestycja, zapowiadało się super a tu bach 🙁
Tak najkrócej, budowałam go z mężem, który jednak nie dokońca okazał się odpowiedzialnym człowiekiem, zostałam tam sama z 2-letnim dzieckiem, a teraz ukladam sobie życie od nowa.
To miejsce jest dla mnie jak toksyczny związek kocham je i jednocześnie nienawidze. Wiarze sie z nim duzo rodości i dużo łez.
Aha, rozumiem... perturbacje osobiste 🙁
Szkoda 🙁
Chyba przebrnięcie przez wszystkie odpowiedzi w tym wątku byłoby już niemożliwe, dlatego zapytam co możecie powiedzieć o Starej Miłosnej, lub o Wierzbowym Gaju?
Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę, nie musisz wertować całego wątku... W SM są chyba 3 stajnie, o którą ci chodzi? Szwadron? Stajnia Wasia? O obydwu było juz w wątku, o Wierzbowym też
oliwia.fiona.2000 leci pw 😉
oliwia.fiona.2000 a jekie informacje Cię interesują?
Poniżej link do mojego posta z połowy stycznia
[url=
http://www.voltopiry.pl/forum/index.php/topic,46.msg1652850.html#msg1652850]
http://www.voltopiry.pl/forum/index.php/topic,46.msg1652850.html#msg1652850[/url]
Jakbys po lekturze miała jeszcze jakieś pytania to jako zadowolony pensjonariusz z checią odpowiem.
Przy okazji wrzuce jeszcze link do stajennego fejsa
[url=
http://www.facebook.com/#!/stajnia.wierzbowygaj?fref=ts]
http://www.facebook.com/#!/stajnia.wierzbowygaj?fref=ts[/url]
Archeo, tak z ciekawosci pytam, duzo macie wolnych miejsc?
Szczerze mówiąc nie wiem. Napewno obok mojego jest pusty boks. I chyba coś w angielkach, ale tego nie jestem pewna ponieważ jutro jakiś koń do angielskiego boksu przyjeżdża.
Edit: Jeśli jesteś zainteresowana to myślę, że najlepiej do Ruffian uderzać. Powinna mieć dokładne info
Dzieki za nieodpowiedz 😉Tak z ciekawosci pytalam, bo slysze juz od trzeciej osoby, ze u Was pustki i chcialam podpytac o to, czy to prawda i czemu tak jest (w innych stajniach sa listy oczekujacych)
Megane północno-wschodnia część Warszawy to jeździeckie pustkowie. 🙂
Cintra, niestety, chyba trzeba sie przeprowadzic w inna czesc miasta 😉
Haha, doświadczyłam takich desperackich czasów. U mnie, mam nadzieję, że bezpowrotnie, przeminęły. 🙂
Ale nasza strona jest b. fajna ! Raczej trzeba zachecic juz dzialajacych wlascicieli i dzierzawcow osrodkow do podniesienia poziomu uslug.
W koncu klientow z naszej strony nie brak 🙂
baba_jaga jestem sentymentalna, dlatego też uważam, że nasza strona jest bardzo fajna (ale ta z lasami, czyli wszelkie okolice stajni, Ostoji, GG, Trzcian) 🙂 Nie wyobrażam sobie zachęcać kogoś do podnoszenia usług we własnym przedsiębiorstwie. Od tego, które oferuje niską jakość usług, najlepiej po prostu trzymać się z daleka. 😉 Tak jak nie pójdę do właściciela Pfiffa, żeby zrobił siodło Beauty z lepszej skóry, tylko kupię Kieffera. 😉
Cintra
Zwazywszy na ilosc osrodkow w naszej czesci, prosciej (taniej 😉 ) jest zachecic do podniesienie poziomu uslug, anizeli do budowy nowych osrodkow 🙂
No trzeba zachecac, ale jak czytam o takim Wiktorowie, to szkoda mi sie robi... miejsce wydaje sie fajne, ale nieczynne...
Wlascicielce zycze powodzenia :kwiatek:
Dziewczyny, ale jak chcecie zmienić mentalność dorosłego człowieka? Standard stajni można albo zaakceptować albo ją zmienić. Albo stać w niej, przypłacić zdrowiem konia i własnym, psychicznym. 😉 Mam na myśli oczywiście osoby nie pozbawione empatii, bo można konia postawić w Agmaji i być szczęśliwym. 😉 (Rany, można? 😲)
Cintra, trzeba rozmawiac z wlascicielem, aby cos poprawic. Pomysl sobie, jakie mialas oczekiwania 5-10 lat temu, a jakie masz teraz. Oczekiwania sie zmieniaja, wiec i standardy w stajniach tez musza 😉 wlasciciele stajni chcac miec klientow musza byc elastyczni 😉
Megane znam bardzo nieelastycznych, żeby nie napisać gorzej, właścicieli, do stajni których czeka lista chętnych... Nie jest tak kolorowo jak się wydaje, potencjalny konsument nie jest tak racjonalny jak się teoretycznie zakłada. 😉
Cintra, a jeśli to nie tajemnica, gdzie trzymasz teraz Siwego? 🙂
hej 😀
jestem nowy i od samego poczatku potrzebuje pomocy
mieszkam i
pracuje w markach i szukam jakiejs fajnej stajni dla moje ogona
nie mam jakis super wymagan,jestem po kontuzji wiec nie szaleje w siodle.raczej spokojne tereny
co polecacie oczywiscie w rozsadnej cenie 🤣
pozdrawiam
Absolutnie nie tajemnica. Od 2 miesięcy stoimy w Trzcianach. 🙂 I... nie mam uwag. 😀 Siano non stop w boksie/na padoku, codziennie sprzątane, czysto, konie od 7 (albo i wcześniej) na padokach, wracają o zmroku. O 9 jest już wszystko zrobione, łącznie z zamiecioną podłogą w stajni. Konie wyprowadzane na uwiązach, nie ma problemu z derkowaniem. W ogóle z niczym nie ma problemu. 🤣 Dziś nawet dostaliśmy paki do socjalu. 🙂 Kameralna atmosfera, same sympatyczne i pomocne osoby. To wszystko za sprawą świetnego właściciela, który dba o to, żebyśmy my i nasze konie czuły się u niego jak najlepiej. Generalnie facet na poziomie. Teraz czekam tylko na lato i na nasze 7 ha łąk. 💃 Tereny również mamy ogromne (póki co zwiedzone jedynie z perspektywy biegacza 😉). Dojazd do stajni przyjemną, szeroką trasą. Żyć nie umierać. 🙂
P. S. amnestria Twój koń jest PIĘKNY! 😍 Kaaary!
Megane najlepiej przyjechać w wolnej chwili i samemu sprawdzić. Serdecznie z Tunisem zapraszamy :kwiatek:
A czy pustki to nie wiem, dzis w pewnej chwili dość spory tłok się na hali zrobił 😉
Każdy ma inne wymagania wzgledem stajni i na czym innym mu zależy.
Co do dyskusji o jakości pensjonatów w naszej okolicy (tj. północno-wschodnie obrzeża Warszawy) to rzeczywiście posucha. Jakbym musiała się z Mokrego wyprowadzić to z ręką na sercu przyznam, że niestety w promieniu 30 kilometrów od Radzymina stajni z porównywalnymi (w mojej opinii porównywalnymi) warunkami ze świecą szukać.
Jeśli chodzi o poprawę jakości usług, to o ile nie jest to na pokaz to tylko się cieszyć w takiej sytuacji należy. Nikt wszystkich rozumów nie pozjadał i jeśli jest otwarty na rzeczowe uwagi pensjonariuszy to super. Oczywiście w skrajnych przypadkach, gdzie konie zabiedzone w boksach syf a nagle (po kilku latach) właściciel doznaje olsnienia i diametralnie zmienia swoje postępowanie przeciętny człowiek patrzy na to nieufnie.
zooorpa a w jakiej doległości od Marek by Cię stajnia interesowała. Na forum jest katalog najlepiej sprawdź jakie stajnie są w promieniu, który Cię interesuje. I wtedy zapytaj o konkretne. W ten sposób przefiltrujesz sobie to na czym Ci w stajni zależy, np. czy ma byc hala, czy nie, stajnia kameralna, czy wiekszy ośrodek a może przydomówka
Elit: stylistyka
Cintra, o widzisz 🙂 A jak podłoże? Na zdjęciach sama stajnia wygląda na dość ciemną (ale wcale nie zdziwiłabym się jeśli byłaby to wina kiepskich fot), jak wentylacja?
Podpytuję, bo to w końcu też moje okolice. A gdzieś ten mój koń musi wrócić 😀
ps. dziękuję za miłe słowa w imieniu Ducha :kwiatek: Twój Mundial to jest dopiero fajny koń 😉
Podłoże nie jest profesjonalne, mamy jakiś piasek 😉 Który nie jest ani kopny, ani twardy, ani się nie pyli. Natomiast jest w planach kwarc. W stajni było ciemniej, gdy śnieg leżał na dachu, teraz jest ok. 🙂 W stajni nie śmierdzi, jest to dla mnie bardzo ważne, wentylacja musi być dobra. Może wpadniesz w odwiedziny? 🙂
Również bardzo dziękuję za komplement, przekażę. 🙂
Chętnie, ale po sesji 😉 Póki co mam kilka miesięcy odpoczynku (względnego, bo już świruję bez niego :emoty327🙂 od konia, ale dobrze byłoby wiedzieć o fajnych miejscach. A jesteś już którąś osobą, która mówi, że właściciel jest w porządku. Przykładam do tego ogromną wagę 🙂 W takim razie wproszę się kiedyś do Was
http://www.stadniny.pl/oferty/1265106992
ktoś wie coś o tej stajni?
dziękuję bardzo z góry za odpowiedzi :kwiatek:
czy to nie jest stajnia, która w dawnych czasach była dzierżawiona przez pana (żebym tylko nie przekręciła nazwiska!) Kuraszyka...? Jeśli to to, to bardzo fajne miejsce. Nawet nie miałam pojęcia, że tam się jeszcze coś dzieje. I podbijam pytanie - ktoś wie, co...?
Podłoże nie jest profesjonalne, mamy jakiś piasek 😉 Który nie jest ani kopny, ani twardy, ani się nie pyli. Natomiast jest w planach kwarc.
Dzisiaj przyjechały maty (czy coś w tym stylu) pod planowany kwarc na halę 😅
Pooh pewnie takie kratki jak czasami widzi się na parkingach, a przynajmniej u mnie na wsi 🙂 Chyba, że takie kładzie się na zewnątrz...
W trzcianach jest jakaś rekreacja/treningi ? Jak tak to na jakim poziomie ?