Kącik Małolata...:D

ehh, to widze, ze nie ja jedna jestem ślepa 😀  -4 i tylko soczewki, nie znosze okularów 😀  ale widze ze niektorzy tutaj mają gorzej wiec nie mam się co ząłamywać 😀
Ja mam soczewki do szkoły i jak gdzieś wychodzę, a w domu najczęściej okulary, nie lubię mieć długo soczewek na oczach, bo mi łzawią  🙄
Ja kiedyś nie lubiłam okularów, strasznie powiększyła mi się wada, bo moje stare były brzydkie i ich nie nosiłam. Przez długi czas nosiłam soczewki, ale potem miałam trochę problemów z tym. No a wada rosła. I w końcu kupiłam sobie nerdy, dokładnie te: klik. Szczerze mówiąc, nigdy nie chciałam takich, ale potem strasznie mi się spodobały, ludzie mówili, żeby brać. Wzięłam i jestem zadowolona. Teraz nawet głupio mi bez nich czasem  😁

Choć niektórzy cały czas drwili, że noszę zerówki dla lansu... Ale w końcu przekonali sie, że to normalne korekcyjne i juz nikt sobie nie żartuje z nich.
Heval, mi też bez moich głupio, ja też mam nerdy, na początku strasznie mi się nie podobały, ale potem sama spróbowałam i jak się przerzuciłam na soczewki jakieś 2 miesiące temu, to nadal mi łyso dlatego, że ich nie mam.  😁 Na szczęście noszę je wieczorem, są lepsze do czytania niż soczewki.
Ja też w okularach cały czas 🙂 Mam szkiełka -2.25 i -2.75, ale wadę mam większą, dawno u okulisty nie byłam 😁
Gniadata   my own true love
31 stycznia 2013 15:29
ja od kiedy mi w wieku tam 10 czy 11 lat wykryli to tak do szesnastki nosiłam okulary... a wyglądam w nich tak, że lepiej nie komentować ( praktycznie w każdych okularach, serio, jestem jakimś przypadkiem ekstremalnym i w absolutnie wszelkim rodzaju wyglądam jak kretynka  😜 ), więc osobiście się cieszę jak głupia z opcji soczewek, chociaż niestety przy kompie to ja wysiadam + oczy mam często suche "jak wiór" pod koniec dnia.
Facella   Dawna re-volto wróć!
31 stycznia 2013 16:16
ja najpierw miałam po -1.5 na obu oczach, teraz mam po -2 i -2.25, nigdy nie pamiętam na którym ile  😁 a pogłębiło mi się w ciągu 5-5,5 roku.
ależ dzisiaj niesamowity dzień był  💘 poszłam na zdjęcia na kałuże, o:

wracałam na tym koniu po prawej siedząc za siodłem, a wsiadałam z murku cmentarza  😁
później pojechałam w teren i przez cały las galopem, raz mnie kobyła trochę przewiozła, faaajnie było   😂

a teraz muszę skołować auto na 9 osób i zastanowić się nad zmianą planów... odpuszczać Marsów czy nie...  😵
Widzę Małolatki,że sporo jest Małolatów z wadami wzroku.  🙂 Ja jeszcze oczekuję na swoje okulary,na przyszły tydzień powinny być,a pani pracująca u optyka jak dowiedziała się,że jeżdżę konno to zaraz,a może soczewki,bo "ta moja wada jest niewielka i okulary podczas jazdy mogą mi przeszkadzać",ale wolę być z daleka od soczewek,przeraża mnie fakt wkładania palucha do oka. Brrry! Może kiedyś na jednodniowe się pokuszę,ale to nastąpi w dalszej niż bliższej przyszłości.  🤣 A nosicie kolorowe czy przezroczyste soczewki?  👀 Bo mnie kolorowe troszeczkę śmieszą w przypadku mojej wychowawczyni,a to w sumie przez nią stwierdziłam,że powinnam trzymać się z daleka od soczewek,bo jak odsłoniła swoje brązowe szkiełeczka i pokazała nam swoje niebieskie gały to myślałam,że wyjdę.  😂
vicke   Marzeniami żyłem jak król
31 stycznia 2013 17:15
Facella Ale zdjęcie fajne  😎

A ja chyba niedługo walnę mojego chłopa patelnią w głowe  🤔

+ Chyba też niedługo dołączę do okularnic. Coś mi się dzieje z oczami  😡
Ale nie widzę siebie w okularach  👀
moja koleżanka ma kolorowe soczewki (niebieskie) i  wygląda to nienaturalnie. Kolega też ma soczewki  🙂 Ja mam takie jak poniżej .
Facella, 😜

Oszaleję! zwariuję! właśnie jadę do domu, za niecałą godzinę będę... Zapomniałam dysku z Warszawy 👿 WSZYSTKO tam mam, WSZYSTKO! 600GB zdjęć, muzyki... Boję się zlecić wysłanie go pocztą, bo jak zaginie to się zachlastam :/

w dodatku kierowca pksu chyba stracił poczucie czasu i temperatury, pewnie, niech się ludzie gotują a grzejniczki daaalej włączone... ja już siedzę w koszulce na ramiączkach i się duszę. nawet leki na astmę nie pomagają. a jakoś nie widzi mi się iść do niego i prosić o wyłączenie... 🤣
Facella, mega zdjęcie! Łączy ze sobą jakby dwa światy, dwie rzeczywistości, po lewej taki step, a po prawej tak zielono  😜 😜
Facella   Dawna re-volto wróć!
31 stycznia 2013 19:00
Facella, mega zdjęcie! Łączy ze sobą jakby dwa światy, dwie rzeczywistości, po lewej taki step, a po prawej tak zielono  😜 😜

o rany, do tego to bym w życiu nie doszła  😁

maiia, vicke  :kwiatek:
Facella zakochałam się  💘

Kurde, a ja mam doła. Lipa. I nie mogę się dostać do fejsa. Zachciało mi sie hasła zmieniać, a teraz nie wiem na jakie  😂 A na pocztę mi ten głupi link nie przychodzi..
Popadłam w depresje  😲 Przeglądałam sobie właśnie na fejsie (taaak! Odzyskałam hasło!) stronkę "Kiedyś będę chuda ale teraz mi się nie chce" i... JAKIE BRZUCHY  😍 Są świetne. Podeszłam do lustra, zobaczyłam mój. I kaplica. W dodatku mam 2 wcięcia w talii  😤 Chyba jak wyzdrowieję to muszę się za siebie wziąć.

A Wam małolatki jak dzień leci?
anioleczek, ja zaczęłam robić brzuszki i nie jeść słodyczy 😁 Ciekawe, ile wytrzymam 😀
01 lutego 2013 14:32
A ja robię i brzuszki, i jem słodycze. Ale już mi tylko jeden snickers został (którego zaraz zjem  👀 ). A później znowu brzuszki  😁

wymodelowana Ile brzuszków robisz?
vicke, 20 rano i 20 wieczorem, w przyszłym tygodniu po 30 🙂
notbelieve   Głupota nie boli.
01 lutego 2013 14:49
potrzebuję kogoś z warszawy na PW  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: bardzo ważne. 😉
Ja kiedyś za dobrych czasów potrafiłam biegać codziennie koło 10km, robić po 60 brzuszków na raz, nie jeść nic po 18.00 i w ogóle się bardzo zdrowo odżywiać. A jak po miesiącu schudłam 2kg, to się wkurzyłam i to chrzaniłam. A teraz nagromadziłam troszkę tłuszczyku i trzeba było by to spalić.

Vicke KOCHAM CIĘ KOBIETO <3
01 lutego 2013 14:57
anioleczek AAA Ja Ciebie teeeż  😍 😍 😍

I jesteś w podpisie  😁
01 lutego 2013 15:33
dlaczego ostatnio wszystko mi się wali?  🙄
przyjmę chętnie 10 kg 😀 185 cm i 55 kg.
notbelieve Chętnie oddam  😎
01 lutego 2013 15:39
notbelieve Ode mnie też bierz śmiało  😁
Co się dzieje? Czemu Ci się wali?
01 lutego 2013 15:46
same chętne 😀 to wezmę po 5  😎
vickie zaraz poleci PW
ja też chętnie wysłucham jakby był jakiś problem. 🙂

edit; a co do wagi... Ode mnie weź 8, a od vicke 2! Bo ona i tak chudzielec jest, a ja... No cóż.  😁
notbelieve co się dzieje? :przytul: ode mnie weź 10, bo one są chude !! 😀
01 lutego 2013 15:51
borkowa. anioleczek.97 poszło PW...

no jasne, jasne, brać od każdego. 😀
borkowa KTO JEST CHUDY?! wy tak, ja NIE 😀 I mi tu nie narzekać na wagę.  😜
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się