PSY

tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
28 stycznia 2013 17:07
i duzo do wygladu ma stan psychiczny. Pies nakrecony i nerwowy raczej się nie utuczy. A jak sama Amarotsa pisze, bo domu łazi non stopTakie psy trzeba najpierw wyciszyć a potem oczekiwać wzrostu masy.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
28 stycznia 2013 18:58
Aha, czy ktoś ma w temacie doświadczenie z owcami? Jaki mają charakter, łagodne do dzieci, łatwe w szkoleniu? 😉 Dzięki Endurce znalazłam chyba drugą miłość zaraz po bulach.

No zaginiona siostra bliźniaczka Buły! Muszę ją mieć do kompletu  😁
O jezu! Jara! Jak założysz hodowle, to jestem pierwsza.
JARA, bedlington?
😉
haha cieszę się, że Ci się podoba  🤣

za to napiszę Wam, że odkryłam mega gryzak - super się trzyma i ekstra pies poprawia chwyt - nowe życie memory padu lamicella  😁
28 stycznia 2013 20:57
JARA, bedlington?
😉

Bergamasca!    😁
A mojego psiaka dopadł syndrom końskiego ogona. Od przyszłego tygodnia rehabilitacje + ćwiczenia w domu. A tak to ostrzykiwanie Nivalinem i mnóstwo innych leków. A jeśli to nie pomoże to wózek. Niestety operacja w jego wieku i stanie (zespół Cushinga) byłaby zbyt wielkim obciążeniem.
Czy ktoś wie jak sobie radzą pieski na wózku ?
super sobie radzą 🙂
28 stycznia 2013 21:11
merciful, jak sobie radzą? Często lepiej niż te 4 nożne.
Polecam przewinąć sobie na 7:35 i 8:56
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Y6GZEJzBc1E

edit:
Blow chodzi na zawodach razem z Magdą i Kraksą. I kto zna Kre wie co ten pies potrafi.  😀iabeł: Biega, pływa, chodzi po górach, wspina się na skałki i rozjeżdża wszystko wózkiem.  😁 To jest tak aktywny pies, że ja nie wiem co by z nią było gdyby miała 4 łapy 😵
JARA, a Kraksa to też chyba umie wszystkie szafki w domu otwierać? Coś mi się kojarzy z dogo z wątku o niszczycielach  😁
28 stycznia 2013 21:23
http://zwierzak-w-domu.info/index.php?option=com_content&task=view&id=70&Itemid=105

Kraksa nawet w domu załatwia się do toalety  😀iabeł:

Taaa Kra otwiera wszystko: szafki, lodówkę, słoiki, puszki, konserwy. Jest niezniszczalna  😀iabeł:
Jestem pod wrażeniem 🙂 Chyba zacznę się rozglądać za wózkiem. Myślę, że to poprawi komfort życia psiakowi.
JARA, zawsze mam problem z odróżnieniem
29 stycznia 2013 06:36
Jestem pod wrażeniem 🙂 Chyba zacznę się rozglądać za wózkiem. Myślę, że to poprawi komfort życia psiakowi.

Mam też przykład innego psa, który mieszka blok obok. Też prawdopodobnie ma koński ogon, nigdy nie rozmawiałam z właścicielami. Widzę tylko jak psa wyprowadzają na dwór. Pies przednimi łapami chodzi, a ludzie trzymają go za ogon w górze żeby tylnymi nie powłóczył. Nie wiem czy to z niewiedzy czy z lenistwa nie załatwią dla psa wózka. No bo w końcu taki pies jest bardziej mobilny i można iść z nim gdzieś dalej na spacer, a nie tylko przed blok na trawnik.

edit:
Kraksa korzystająca z wc 😉

edit2:

Kurczak  👀 szukałaś stojaków, tu są handmade

Ja się jedynie wpadłam pochwalić, że mój pies od niedzieli jest Junior Championem Słowacji 🙂
Wojenka   on the desert you can't remember your name
29 stycznia 2013 09:23
Niesamowite jak radzi sobie ta Kraksa. Ale to imię to miała wcześniej, czy po tym jak stała się "niepełnosprawna"?

Mamy portret rodzinny  😜

Hej dziewczyny. Poszukuję kogoś, kto ma na zbyciu budę dla psa o dość solidnych wymiarach 🙂 Chciałam zabrać bezdomnego psiaka, ale nie ma opcji,żeby ten pies w dzień kiedy nas nie ma siedział w domu. Dacie znać gdybyście o czymś słyszały?albo same miały?🙂
29 stycznia 2013 10:19
Wojenka, na imię miała Aksa, po wypadki jak zgarnęła ją Magda przechrzciła ją i jest KrAksa 😉
Wojenka  😍 przepieknie!

A my po pierwszych zajeciach z p. Jackiem Lewkowiczem! Relacja na blogu  😀
Czy furminatory czymś się od siebie specjalnie różną? Mam na myśli czy taki no name z allegro za 30 zł działa jakoś gorzej niż oryginalny za 100 zł?
29 stycznia 2013 13:52
Różnią się, poza tym oryginalny furminator za 100zł na allegro to albo podróba albo na yorka 😉
Polecam rółnież furmastera z zooplusa za 49zł.
Tak więc dzisiaj robię pomiary na wózek z tej strony http://www.dogxtension.eu/
Orientowałam się, rozmawiałam z paroma osobami i psiak powinien się przystosować do nowej sytuacji 🙂
Najbardziej irytują mnie osoby, które stwierdzily, że wydziwiam i powinnam dać psu odejść. Zdziwiłam się, bo jest naprawdę pogodnym pieskiem tylko po prostu tylne łapki przestają działać.
Jednak codziennie daje mi do zrozumienia, że chce żyć 🙂
29 stycznia 2013 14:16
merciful, Kraksa ma właśnie od nich wózek, z tej strony, którą podałaś.
Jeśli chcesz mogę dać Ci numer albo maila do Magdy 😉
Miałam konkretnie na myśli czy ich jakość wyczesywania jest różna?
Czy taki? http://www.zooplus.pl/shop/psy/maszynki_pielegnacja_psa/trymery_grzebienie/139845
Poproszę o maila i numer 🙂
Bardzo dziękuję!
29 stycznia 2013 16:46
Miałam konkretnie na myśli czy ich jakość wyczesywania jest różna?
Czy taki? http://www.zooplus.pl/shop/psy/maszynki_pielegnacja_psa/trymery_grzebienie/139845

No niektóre nie wyczesują w ogóle, niektóre wyrywają włos, niektóre drapią.
Mam ten z zooplusa i jest zajebisty 😉 Tylko nie nadaje się dla psa z krótką sierścią.

Dziś (29.01.2013) ok godziny 15😲0  z ulicy Drukarskiej uciekł 2,5 letni długowłosy owczarek niemiecki. Wabi się Lobo.
Pies uciekł wzdłuż ulicy Kamiennej (w stronę Ślężnej) razem z suką z cieczką.
Pies jest łagodny, nie ma adresatki.

Kontakt z właścicielką: 505 740 465

Jak siedzicie na innych psich forach dajcie znać, to psiak z którym moja Buła się wychowała.
Troszkę już urosliśmy to się pokazujemy🙂

I pierwsze spotkanie z czterokopytnym (był dyskomfort jednostronny, co widać na załączonej fotografii, ale młoda i tak była super dzielna):

Najbardziej irytują mnie osoby, które stwierdzily, że wydziwiam i powinnam dać psu odejść. Zdziwiłam się, bo jest naprawdę pogodnym pieskiem tylko po prostu tylne łapki przestają działać.
Jednak codziennie daje mi do zrozumienia, że chce żyć 🙂

I póki pies ma chęci do życia, apetyt i nie cierpi, to się nie daj.
Moi rodzice się nasłuchali, że męczą psa (wtedy miał ok. 1,5 roku), który wyciągnęli ze schroniska z parwowirozą, którą wyleczyli. Też niby powinni uśpić, bo pies wymagał pewnych ustępstw w temacie diety i był całkowicie ślepy.
Dożył szczęśliwej starości.
PumCass   zachowaj zimną krew!
29 stycznia 2013 18:25
emi ale wyrosła! 😀 Moja miała podobną reakcję na pierwsze spotkanie z końmi  😁
29 stycznia 2013 18:34
Wiedzialyscie Wojenke ktora z Malina jezdzi na sankach? 😀 moj miszcz!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się