PSY
JARA dzieki, zastanowie sie, faktycznie moze nie byc sensu...
"Najwygodniej" jest mieć psa rasy polskiej, bo opłata za wystawę to 1zł (oczywiście wpisowe + rodowód + co rok składka tak samo jak inne rasy). Niestety cała reszta, w zależności od rangi wystawy to od 80zł w górę.
http://www.sadistic.pl/dziwne-zachowania-pomiedzy-zwierzetami-vt170536.htm
Numer dwa w zestawieniu to niczym Buła 🤣
Nie chciałabym sprawdzać czy Buła zapakuje go paszczy pisklaki 😉
Nie dla osób wrażliwych: cziłała zagryza pitka, widać zbliżenia jak wiesza mu się na gardle, jak próbuje odgryźć nogę. Masakra. W drugiej części widać jak cziłka atakuje kota.
zawsze wiedziałam, że cziłały to krwiożercze bestie! I jeszcze ten atak na operatora kamery.... 😀
Zapraszamy na charytatywną sesję foto dla Ciebie i Twojego psa! W profesjonalnym studio
Gdzie: Wrocław
Termin: 7-8.02.2013 w godzinach 16-21
Fotograf: Bartłomiej Szewczykowski
Koszt: 150 złotych - całkowity dochód idzie na Fundację SOS Bokserom
Zgłoszenia/pytania: lexi.lukova@gmail.com
😉
Dziewczyny, to zaczyna robić się mało śmieszne, Lucky nadal nie chce jeść, dostaje miskę dwa razy dziennie, jak nie chce żreć zabierana ale wczoraj i dzisiaj już mi nerwy pękły i dosłownie mu w gardło wcisnęłam kilka chrupków. Jeżeli w ogóle je to jest to po 5-6 chrupków i nie więcej. Wygląda coraz gorzej... Oprócz tego żadnych innych objawów, czuje się dobrze, gania z psami. Ja nie wiem co mam z nim zrobić 🙁 Pewnie jakbym mu ugotowała kuraka z ryżem wpierdzielił by całą michę!
edit. zaraz odezwą się głosy nt. kontroli u weta, jedziemy w przyszłym tygodniu ale jestem na 99% pewna, że nie jedzenie nie jest efektem problemów wet.
pies jak jest głodny to zje.... powinnaś go szybko zabrać do weta
kkk, pójdziemy, pewnie, że pójdziemy tylko, że ja jestem praktycznie pewna, że to jest foch, po prostu foch, bo to nie jest tak, że on od 4 tygodni kompletnie nie jje, on jednego dnia zje pół, innego wcale jeszcze innego zje dwa razy po trochę. Oprócz tego kompletnie nic mu nie jest, siłę żeby latać za sukami i szukać suczych sików jakoś ma ale żeby pomamlać mordą i pogryźć chrupki niekoniecznie...
masz odpowiedz we wlasnym poscie: suki !!! zaczynaja sie cieczki a nawyriej on to bardzo przezywa.
MoniaA on jest ze schronu? Nie wykastrowali go?
Wet może go hormonalnie wyciszyć, ale najlepiej go ciachnać...
kkk, pójdziemy, pewnie, że pójdziemy tylko, że ja jestem praktycznie pewna, że to jest foch, po prostu foch, bo to nie jest tak, że on od 4 tygodni kompletnie nie jje, on jednego dnia zje pół, innego wcale jeszcze innego zje dwa razy po trochę. Oprócz tego kompletnie nic mu nie jest, siłę żeby latać za sukami i szukać suczych sików jakoś ma ale żeby pomamlać mordą i pogryźć chrupki niekoniecznie...
MoniaaA to się zdecyduj czy nie je wcale, czy nie je tyle ile byś sobie życzyła...
Endurka, on z ulicy, suka ze schronu (wyciachana)
kkk, jest tak jak tłumaczę: jednego dnia nie zje nic, innego pół dawki jeszcze innego dwa chrupki. Wczoraj zjadł psu mojej babci te same chrupki co jego tylko namoczone w rosole, chciałam uniknąć dosmaczania i kombinowania ale chyba się nie obejdzie.
Co do kastracji to wykastrujemy jak tylko mrozy trochę zelżeją.
MoniaaA sprawdź czy jest zdrowy, a jak zdrowy to przestań się tym martwić. Mój robił tak samo, jakby żywił się powietrzem, mogłam nawet zostawić woreczek smaków na krześle i wyjść z domu, a on tego nie ruszał - dla właścicieli labradorów to nie do pomyślenia 😁 Jak ma co jeść, to nie umrze. Może potrzeba mu mniej niż dajesz, ludzie czasem zbyt przesadnie trzymają się tabelek.
A że zjadł cudze, to nie znaczy że zje swoje.
Hessa, pójdziemy do weta, to pewne, ale ja widzę, że jemu nic nie jest (widać kiedy coś się dzieje nie tak). A co do chrupków, to zjadł własnie te same co jego (bo ona psy dostają tr same zamówione ostatnio canidae) tylko pies babci miał w misce namoczone a on dostał suche (których nawet nie powąchał więc zostały zabrane a kilka minut później dorwał się do miski Dusi-psa babci)
MoniaaA, zalej mu ciepłą wodą, polej olejem np rybnym czy oliwą z oliwek, dodaj łyżkę jogurtu naturalnego. 😉
Czyli jednym słowem dosmaczaj, chyba trzeba będzie bo inaczej dziad nie będzie jadł. Co za pies.
no właśnie... moje stare, to zjedzą konia z kopytami, ale u młodej jedna akcja pt. dosmaczenie oznacza przynajmniej dobę bez jedzenia zwykłej karmy bez niczego :/ a ma dopiero 5 m-cy...
wczoraj byliśmy w stajni... towarzystwo opchało się mrożonymi bobkami i każdym znalezionym ziarnem starego owsa czy musli... i od nocy sraczko-żygaczka 😵
Endurka, wiem co to znaczy, mój panicz jak się dorwie do kopyt to mogę zapomnieć o spaniu tego samego dnia, akcje pt wybiegamy z łóżka w 30sek bo pies nie wytrzyma mam już opanowane do granic perfekcji...
i za to kocham barfa - moga zezrec cokolwiek i nic ich nie rusza, czy strzalki, czy bobki czy cholera wie jakie piekne skarby wyszukane w zakamarkach boksu
Mój na barfie nie jest a jeszcze nigdy mu nic nie było od stajennych pyszności. Śmiać mi się tylko ostatnio chciało jak zobaczyłam w jego kupie owies 😁
moim do wczoraj też nie, a to nie pierwszy raz, gdy smakują takich delicji
musiały jakiś wybitny syf znaleźć 😁
4 dni na canidae - plus, delikatesy bez rewolucji
zamawiam drugi pakiet
Ja żałuję, że nie ma na świecie karm w promocji jeszcze jakiejś innej wersji smakowej canidae grain free bo tez bym kupiła. Suczydło woli to niż acane a Lucjan drugi dzień zjadł właśnie canidae namoczone pół szklanki rosołu (oby mu tak zostało...)
Endurka, a wy którą karme dokładnie jecie?
teraz mamy canidae grain free z propmocji świata karm
a jak tego nie mamy, to jedzą wolfsbluta
mała je fish4dogs
Dawno nas nie było, tak się tylko szybko przypomnimy 😉

Psiak na razie w odstawce- tyle, że na wieczorne spacerki sobie chodzimy i po ogródku lata. Jak był roztrzepany tak jest dalej, ale przynajmniej w stosunku do dziecka jest grzeczny(poza tym, że się go trochę boi 😁 ).
W Kakadu (stacjonarnie) jest wyprzedaż karmy Simply 98zł/12kg.
Składowo nie ma szału, ale jest dużo lepsza niż Bosche i inne pasze dla kur. 😉
http://www.karma-dla-psa.org/producent-karmy-Symply-255.htmlCanidae free grain jest też w wersji rybnej, ale ostatnio była tylko promocja na 2kg opakowanie.
edit:
Jakiego mam pięknego ręcznie robionego bulika 😍
Mam doła, mojemu psu pojawiły się czerwone plamy na brzuchu i skóra zrobiła się nie ładnie zaczerwieniona. Weterynarz powiedział że najprawdopodobniej ma chłoniaka albo jakąś infekcje ale zeskrobina nic nie wykazała. Dostaliśmy szampon, mamy nim myć psa, jeśli do piątku stan skóry się nie poprawi znaczy to że pies ma nowotwór i to paskudny nowotwór 🙁. A jeszcze nie wiadomo czy to wszystko bo strasznie kaszle więc i płuca trzeba sprawdzić ;(.
madrzy ludzie prosze o opinie:
moj maly kudlaty suk dorwal wczoraj norke - tzn niezywa, stara etole futrzana
i oszalala
zakrecila sie na max, totalnie i bez odwrotu, pies ktory nienawidzi dawac glosu skamlal o futro, cala sie trzesla, no nie bylo psa
dostala norke na chwile, nie zabijala jej, tylko narkotycznie wachala i memlala tak smiesznie paszcza
jak jej zabieralam, to po raz pierwszy w zyciu pies nie zareagowal specjalnie na zarcie - a dawalam dobre, zadne tam smaczki
i potem dwie godziny szukala norki po calym pokoju, pilnowala szafy, zadyszala sie, no kosmos
i pytanie - jak to mozna wykorzystac?
przyszly mi do glowy dwie rzeczy, formalny aport i slad, ale zadna z nich mnie dlugofalowo niespecjalnie interesuje, zwlaszcza ze nie chce jej mysliwskich instynktow pielegnowac, bo i po co
w takiej "zwyklej" pracy psa towarzyszacego? wydaje mi sie ze za bardzo sie nakreca, nic do niej nie dociera, a zabranie jej norki jest trudne
w sumie nie wiem, czy nie najbardziej przychylam sie do opcji zeby norka zniknela po prostu z zycia psicy
chyba ze jest cos w czym moze byc wyorzystana?
jak sadzicie?
Biczowa - do piatku to krotko, moja rodzina walczyla z problemami skornymi u goldenki miesiacami zanim nie trafili na odpowiedni srodek, moze to jednak nie chloniak? trzymam kciuki
JARA
wygląda trochę jakby zakopiańsko-krupówkowo 😉 Śliczne, skąd to?