Rękawiczki

A ja Wam powiem, że Fair Play Karo są całkiem niezłe jak na ich cenę! Nie spodziewałam sie po nich zbyt wiele, w poprzednie zimy miałąm roeckl polartec i fakt były wygodniejsze i miękksze, ale Karo są naprawdę całkiem ok. Ciepłe, jak się przyzwyczai to czuć wodze i nie są jakieś barzo sztywne no i póki co nic im się nie dzieje i nie sprawiają wrażenia jakby sie miały zaraz popruć czy coś w tym stylu tak więc jedną zimę na spokojnie przeżyja a moze i dłuzej🙂
wypróbowałam już kilka zimowych i żadne się nie sprawdzają, bo w takich "napompowanych" źle się jeździ, a w samych dzianinowych zimno. ja jednak zostaję przy 2 rękawiczkach na raz, jest mi ciepło i wygodnie (pod moje letnie rękawiczki zakładam jeszcze dzianinowe)  😀
A ja w niedzielę jeździłam w samych roecklach grip i o dziwo nie odpadły mi łapki 😅 nie wiem wprawdzie jak to możliwe, ale nawet mi nie było zimno  🤔
masz model ocieplony?
pointure   Dresiarz mentalny.
23 stycznia 2013 16:59
Ja mogę szczerze polecić RSL- już chyba firmy nie zmienię. Raz że tanie, dwa że wytrzymałe (chyba niezniszczalne)  😉

Posiadałam te http://tnij.org/rsl1 Były świetne, niestety ktoś je sobie przywłaszczył  😤
Teraz mam te już od około... 2 lat ? http://tnij.org/rsljockey Kiedyś używane codziennie, teraz rzadziej. Również nic, a nic się z nimi nie dzieje.
Oba modele kupowałam za około 80 PLN, nie wiem skąd ta cena tutaj  🙄

Na zawody mam http://tnij.org/rslbiale Póki co nie zżółkły, nie przetarły się, są wygodne.
Znajoma miała podobne jak te z pierwszego linku tylko że z kieszonką i z frotte- też nic a nic się z nimi nie działo, dopóki nie zgubiła  😀
Dramka no właśnie nie! Utwierdzam się w miłości do roeckli 💃 Szczerze mówiąc nie sądziłam że da się w nich na dworze jeździć
Ja żałuje że zamiast Euro-star nie kupiłam North Face, tańsze i na pewno bardziej trwałe  🤔
Posiadałam te http://tnij.org/rsl1 Były świetne, niestety ktoś je sobie przywłaszczył  😤
Teraz mam te już od około... 2 lat ? http://tnij.org/rsljockey Kiedyś używane codziennie, teraz rzadziej. Również nic, a nic się z nimi nie dzieje.

A które z tych dwóch lepiej Ci się sprawdzały?
Zakładasz rękawiczki tylko do jazdy i zaraz po niej ściągasz czy wykonujesz w nich jeszcze jakieś prace?
Ja obecnie jestem zachwycona HV Polo, jak dokończą żywota, to jestem gotowa przetestować RSL, bo do Roeckli już na pewno nie wrócę.
Magdzior ja jeżdżę jesienią i zimą w takich yorkach - trochę tam materiału, ale dużo takiego sztucznego zamszu. Jest mi ciepło w ręce, nawet w stajni i po podwórku w nich chodzę. Takie dzianinowe to na pewno kiepskie na zimę. Fajne rękawiczki na lato to horze siatkowe. Przeszły wiele - użytkowane od maja do października 😉 i bez śladów użytkowania. Ja jeżdżę codziennie w rękawiczkach, bo mam skórzane wszystkie (2) wodze 😉 i nie wyobrażam sobie jeździć bez 🤔
23 stycznia 2013 21:37
Moona wykonuję w nich wszystkie czynności przy koniu 🙂
Hmmm powiem tak, myślę, że bardziej wytrzymałe będą te pierwsze, drugie są delikatniejsze (ale się nie przecierają i nic im nie jest- chodzi mi bardziej o wygląd, szycie i całokształt).
Są mega wygodne, naprawdę, nie kupiłam ich dlatego , że nie było mojego rozmiaru. Aczkolwiek z tych drugich też jestem b. zadowolona.
Wydaje mi się, że jeśli chcesz głównie do jazdy to te jockey, a jeśli chcesz i do jazdy i pancerne to te pierwsze 🙂

Roeckli w życiu nawet nie kupię, szkoda pieniędzy. Moja koleżanka miała, nawet nie wiem jaki model, ale z tych droższych. Rozpadły się po... miesiącu ?
pointure zastanawiałam się nad zimowymi bo są teraz na promocji..
koleżanka ma roecle już 2 sezony - pracuje w nich non stop i nic się nie dzieje.
Ja moje roeckle męczę już rok i trzymają się świetnie 😅 a trzeba wspomnieć, że jestem z tych których rękawiczki po miesiącu nadają się tylko do wyrzucenia. Najlepsze rękawiczki jakie miałam, jak druga skóra  💘 Jak umrą, kupię następne.
23 stycznia 2013 22:20
Nie mam pojęcia od czego to zależy.
Dramka ja ich w rękach nie miałam, ale myślę, że warto zainwestować, a jak na promocji to tym bardziej. Trzeba mieć nadzieję, że to po prostu wersja takich zwykłych z dorzuconym ociepleniem.
Ja zimowych stricte jeździeckich nie posiadam, ale za to jeżdżę w znalezionych w lumpie, zamszowych i ocieplanych  😁
Zamsz jak to zamsz, sprawdza się, wodza się nie ślizga no i cieplutko 😉
Ja sobie upatrzyłam takie:

http://allegro.pl/rekawiczki-the-north-face-s-t-h-glove-r-s-159zl-i2949242294.html

tylko nie wiem czy są ciepłe  🤔
Dramka
już Ci wyżej pisałam, kup sobie Roeckle Gore-tex
Dramka na pewno są ciepłe 😉 Pracuję w sklepie sportowym i z tego co wiem, north face jest super pod kątem parametrów membrany i jakości materiałów, ale np klienci skarżą się że rzepy szybko się wyrabiają..
Dramka
już Ci wyżej pisałam, kup sobie Roeckle Gore-tex

sorry ale nie kupie sobie za 300zł rękawiczek  🙄
260zł 😉
patrzac, że na każdej str kupujesz jakieś 😉 i są do kitu to już byś pewnie za równowartośc miała jedne porządne
To już wolę za 160zł northface  😉
Do mnie przyszły dzisiaj Roeckl Suprema  z ogłoszeń  😀 . I są po prostu boskie  😍. Aż szkoda ich na konie  😁
Ciekawa jestem jak z wytrzymałością tego modelu ? Miał ktoś może ?
Są bardzo eleganckie  😎
mils   ig: milen.ju
26 stycznia 2013 18:02
Moje Roeckle Meredith zaginęły po przenosinach do innej stajni. Muszę kupić jakieś na wiosnę i znowu problem z decyzją. 🙄 Zastanawiam się czy nie wypróbować Kingslandów albo RSL, czy postawić na Roeckle. Po tej "drugiej skórze" jaką były Roeckle nie potrafię jeździć w grubszych rękawiczkach, więc wolałabym mieć pewność, że kupię coś naprawdę wygodnego i trwałego... Co byście polecały? :kwiatek:
Ja się właśnie z Meredith (które bardzo lubiłam, ale nie byłam w stanie zdzierżyć za tragiczną jakość) "przesiadłam" na HV Polo - różnicy w wygodzie użytkowania nie widzę, za to jakościowo jest ogromna.
mils   ig: milen.ju
26 stycznia 2013 21:44
A jak z rozmiarówką HV Polo? Roeckle mam 6,5-7 to HV S?
Ja w Roecklach 6,5", w HV Polo XS.
A jak wypada rozmiarówka w rękawiczkach kingslanda unisex  🤔 Roeckl mam 6,5
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
11 lutego 2013 17:51
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie - w którym sklepie internetowym dostanę rękawiczki Fair Play Karo? Szukam, szukam i ich znaleźć nie mogę 🙁
Koniczka, serio nie znalazłaś ?  😉
brego
mustang
animavet
arcus
galloper

etc.
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
11 lutego 2013 18:54
Hahaha, no ładnie 😂 Patrzyłąm w Animalii, Pasi-Koniku, Mksklepie, bo tam zazwyczaj robię zakupy. W akcie rozpaczy zajrzałam do Oksera. I nigdzie nie było 😁 Dzięki :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się