Licytacja koni OJ 'Indeks' w Rybniku 05-12-2012

WP, konie są zajęte przez komornika i zostaną sprzedane czy to się właścicielom i nam podoba czy nie. Kwestia kto je kupi. Miłośnik koni czy handlarz.
Mnie nie interesuje czy właściciel ośrodka popadł w długi przez hazard, własną naiwność czy podstępy. Ani to kto nim jest. Po co mam dzwonić? Gdybym miała wykupić konia to chyba po to żeby zapytać o jego cechy i zdrowie. Ale w tej sytuacji nie wiem czy mogłabym liczyć na rzetelną opinię.  Interesuje mnie tylko los koni, które wielu nauczyły jeździć konno. I jak sądzę wielu uczestników rozmowy także interesuje tylko to, by konie trafiły do dobrych domów.
...
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnmute.gif[/img] wielokrotna calkowita edycja postow
śliczna jest ta Hebe xD
...
ola8719....  a co z ta jej kontuzją? Na stronie komornika było coś opisane, tylko już nie pamiętam.

edit; znam kobyłkę, bardzo fajna, pod siodłem tez... Brąz na niej zdawałam i na prawdę byłam zadowolona  😉
...
czyli teoretycznie nikt nic nie wie czy kobyłka nadaje sie pod siodło jeszcze?
desire   Druhu nieoceniony...
10 grudnia 2012 21:51
na liście koni jak byk pisało, który ma jakie wady, czy był/jest kontuzjowany itd...  Hebe z tego co tam pisało "w trakcie rekonwalescencji po pęknięciu kości rysikowej".  ->  według mnie najlepiej powiadomić osobę chętną do adopcji aby wezwała dobrego weta i przebadała klacz, ot co.
Wydaje mi się, że to Huragan miał pękniętą kość rysikową.
11 grudnia 2012 16:31
fisherprice, no nie tylko on.. listy powinno się dokładnie oglądać :P 
...
Wie ktoś coś o drugiej licytacji? Na stronie komornika cicho..
21 stycznia 2013 22:39
bera7, najpierw wielkie "halo", a jak konie za 1/2 ceny (czyli teraz w zasadzie za bezcen) to już się nikt nie zainteresuje.  👍 
desire LUBIĘ TO  😎 Co prawda to prawda. Jestem swoją drogą trochę zdziwiona, że Aramis nadal stoi. Przecież to dosyć dobry koń, znajomi na nim odznaki zdawali. Do tego podobno niekontuzjowany.
3 licytacja tez bedzie? czy wywieszą ktore konie zostaly ?
OBIBOK, nie liczyłabym na 3 licytację. Konie za 1/2 ceny pójdą do handlarzy.
Witam,

na stronie komornika nie ma już informacji o ewentualnych wadach koni. Interesują mnie kuce Gabi, Miodunka i wałachy Argoni i Aramis. Może jest tu ktoś kto zna te konie i coś o nich napisze. Gdyby nie to, że do Rybnika mam ponad 300 km, to bym sie tam wybrała i obejrzała konie...
Marlena, myślę że na temat Argoniego może wypowiedzieć się forumowa ssstokroteczkaa. Zdawała na nim odznakę i miała chyba na nim sporo jazd. Ja mogę jedynie powiedzieć że potężny koń, podobno twardy w chodach, skaczący. Z tego co pamiętam z pierwszej licytacji to po kontuzji.

Odnośnie Aramisa, mogę niewiele powiedzieć. Miałam na nim zdawać odznakę, ale na jeździe próbnej nie przypadliśmy sobie do gustu (bardzo możliwe że z mojej winy 🙂 ). Raczej spokojny, w obejściu taki misiek, na jeździe opanowany. Ma świetny galop, dobrze skacze. Ogólnie rzecz biorąc nie mam zastrzeżeń, mimo tego że nie umiałam się z nim zgrać. Znajomi z powodzeniem zdawali na nim odznaki. Niekontuzjowany (a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo, na stronie pierwszej licytacji również nic nie pisali).

Aczkolwiek konie te ostatni raz widziałam koło 2 lat temu, na Aramisie jeździłam prawie 3 lata temu. Mogło się coś zmienić.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
23 stycznia 2013 11:13
bera7, najpierw wielkie "halo", a jak konie za 1/2 ceny (czyli teraz w zasadzie za bezcen) to już się nikt nie zainteresuje.  👍 

Najwyraźniej co lepsze konie zostały już wykupione.
[quote author=desire link=topic=89827.msg1660051#msg1660051 date=1358807948]

[/quote]

Szkoda, że na stronie komornika nie ma informacji o stanie zdrowia tych koni. Zdaje się, ze na pierwszej licytacji wszystko było opisane...

Czy te 2 pozostałe kucyki nadają się dla małych dzieci???? Długo już szukam kucyka dla córki, więc mogłabym dać któremuś dobry dom, w małej kameralnej stajni.
[quote author=desire link=topic=89827.msg1660051#msg1660051 date=1358807948]

[/quote]
Niekoniecznie, te konie które pozostały do licytacji to te droższe i pracujące w rekreacji. Wg mnie zostały te "lepsze", jeśli chodzi o duże konie. Jesli ktoś chce konia do rekreacji, to ma szanse kupić coś fajnego.
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
23 stycznia 2013 16:36
kurcze przegapiłam, ktos wie jak ta licytacja sie potoczyła? czy cos zostało i mozna pomoc 👀
Zairka,
"w dniu 22-02-2013  roku o godz. 9.00 odbędzie się druga licytacja n/w inwentarza żywego"
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
23 stycznia 2013 17:09
💃 oooo zestresowałam sie że była 22.01, no to trzymajcie kciuki, bo szukam wałąszka do rekrecji. Czy te koniemozna przyjechac wcześniej "przetestować" i zbadać 👀
zuza   mój nałóg
23 stycznia 2013 18:22
Mam nadzieję,że te znajdą "dobrych" kupców a nie na mięso.
Trzymam kciuki za Burbona  🙁 . Znałam go jako młodziaka.Urodził i wychowywał się u znajomych.Był bardzo spokojny,grzeczny i ufny,jak i matka.Mogę napisać,że miał bardzo dobre dzieciństwo.Dużo na pastwisku/padoku,regularnie wszystkie zabiegi,struganie,odrobaczanie ,szczepienia.Na pewno zajeżdżany po 3 r.ż.

💃 oooo zestresowałam sie że była 22.01, no to trzymajcie kciuki, bo szukam wałąszka do rekrecji. Czy te koniemozna przyjechac wcześniej "przetestować" i zbadać 👀

raczej się nie da, chyba że na jazdę się umówisz... Z tych co zostało to raczej wszystkie nadają się do rekreacji. Z wałachów Aramis, Burbon, Wrangler chodzą fajnie i te bym poleciła.
kaede,  a nie wiesz nic o kucce Gabi??? Zależy mi na w miare aktualnym info 🙂
zależy co chcesz wiedzieć na PW już pisałam że wszystkie kuce są przyzwyczajone do dzieci, spokojne raczej bezproblemowe. Jeżeli chodzi o kontuzje to nie wiem dokładnie ale wydaje mi się że Gabi raczej nie miała ale dopytam się jeszcze...
kaede, oj, dzięki 🙂 No tak już PW, od Ciebie miałam. Tak chodzi mi o jej zdrowie, cena jaj jest niższa niż Miodunki, choć jest od niej młodsza. Zastanawia mnie dlaczego.... Ile mnie więcej maja wzrostu te klaczki?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się