hucuły.

Kurczak

Po kim sa oba modziaki ? 🙂
Twoja klaczka malo huculska ? chyba zapomnieliscie jak wstawialam zdjecia Romka 😂
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
21 stycznia 2013 17:49
Kinia16322, Ignaś jest po Nominale, a Wisienka po Milusiu.

Znalazłam to ogłoszenie i się zakochałam. Ktoś wie co to za koń?
http://allegro.pl/ogier-huculski-i2961259156.html
Kurczak ze zdj. aukcyjnych:

[img]http://img03.allegroimg.pl/photos/oryginal/29/61/25/91/2961259156_6[/img]

😉
Huculska Ostoja   Fotografia Beata Gan
22 stycznia 2013 01:11
nie lubię srokatych koni , ale ten mnie urzekł  😍

moje zimowe dzieci z wczorajszego -22 poranka:

Pusio

i zmarznięte tyłeczki 🙂

śpiąca  Wieśka 🙂

Huculska Ostoja super zdjęcia 😀 Widzę, że mróz Was nie oszczędza 😉
Ja siadłam dziś na pół-hucuła ( drugie pół to kf) , na którym prowadzę rekreację- ta kobyła co zawsze tyły robi 🙂 I pogalopowałam i skoczyłam sobie. I jestem pewna, że nie zamieniłabym małych koni na duże.

Huculska Ostoja-  do nas mrozy dopiero nadchodzą, ale póki co to sypie i sypie.
22 stycznia 2013 14:51
Frog in the Fog, tak, pewna dobra dusza już mi doniosła, że dalej widać zdjęcie paszportu. Nie zauważyła, że jest więcej zdjęć. Niestety konisko nie posiada chyba licencji. Szkoda, bo fajny chłopak z niego.

22 stycznia 2013 18:36
zdjęcia ogierów wstawiłam z bazy koni ,ja  nie mam wszystkich zdjęć  😉
w bazie koni sa tez inne zdjęcia 🙂 ktos bedzie chciał to sobie wejdzie i zobaczy🙂
a zdjęcie Pusia mi sie  takie podoba 🙂 jak mi sie znudzi to wstawie zootechniczne 😀
ale najpierw musze mu takie  zrobic , bo nie ma 🙂

i dalej szukam zdjęć og.

Lucky (Len ,L-Ofelia) 2003r. maść kara

Ocelot (Fason ,Okazja) 2000 ,maść gniadosrokata

Słowik (Polo ,Siklawa) 2003 ,Maść gniada

Sopis(Piaf ,S-Persetka) 2003r. Maść:gniadosrokata

Wariant(Tuhaj-Bej ,Wikta) 2002 Maść:gniadosrokata

Brakuje mi tylko zdj. Słowika, byłabym bardzo wdzięczna jakby ktoś miał
Alicja_8   Z pasja...z miłością...
22 stycznia 2013 19:27
No to ja się wrzucam z kilkoma fotami Magnasia z zimowego padokowania:

Brudas jest okropny a zazwyczaj jak się tarza to tylko jeden bok czyści gamoń 🙂
alicja_8 - musisz mu pomóc się przekopyrtnąć na drugi🙂
22 stycznia 2013 22:01
A no brakuje, ale tutaj główną barierą jest sam związek. Rok temu rozmawialiśmy z nimi na ten temat. Osobiście proponowałam też zorganizowanie skoków, nawet własne przeszkody z naszej stajni chcieliśmy tam przewieźć. Niestety związek nie chciał sfinansować dwu dniowej imprezy. Miejmy nadzieję, że w tym roku będzie bardziej otwarty na nasze sugestie 😉

widze ,ze sie udało ? weszłam na kalendarz imprez i są  już dodane niektóre ściezki
http://pzhk.pl/kalendarz-imprez/
Planuje już ktoś być w Kołaczycach 6 lipca ? 🙂
Bo w sumie mam niecałe 2 h drogi, więc fajnie by było się pojawić na takiej imprezie huculskiej 😀
Czyli zamiast Klikowej są Kołaczyce?
22 stycznia 2013 23:15
Huculska Ostoja, udało się 🙂 Co prawda będą pewne zmiany, ale udało się. Termin nie jest jeszcze pewny, na dniach wszystko powinno być jasne. Zamiast skoków będzie ścieżka sportowa. Taką decyzję podjęliśmy wspólnie na zebraniu. Będzie to łatwiejsze do wykonania, a i więcej osób pewnie będzie chciało wziąć w sportowej udział.

pampera, najprawdopodobniej my będziemy z Wisienką, chyba że okaże się, że do tego czasu stanie się potworkiem, ale mam nadzieję, że tak źle nie będzie 😉

marysia550, tak, Klikowej w tym roku nie będzie.
Ja na pewno będę w Kołaczycach 6 jaki i 10 na Galicyjskim Lecie impreza bardzo fajna  😉. Mam nadzieję że się zobaczymy Pampera i Kurczak
Planuje już ktoś być w Kołaczycach 6 lipca ? 🙂
Bo w sumie mam niecałe 2 h drogi, więc fajnie by było się pojawić na takiej imprezie huculskiej 😀

szkoda, ze ja nie dam rady 🙁 ale nie uda mi sie przygotowac koni od maja.. 🙂.
No to mam nadzieję, że uda mi się tam pojawić ! 😀
Kinia16322 No to bez konika przyjedź 🙂
23 stycznia 2013 16:34
Kinia16322, ale to czempionat źrebiąt. Wystarczy, że nauczysz konia chodzić w ręku 🙂
Jakie ogiery stacjonują w okolicach Piotrkowa, Radomska - łódzkie niedaleko świętokrzyskiego? Głównie ogiery maściste mnie interesują, ale w sumie srokate też- jak coś fajnego.
Co wiadomo o Potencjale, o Waldim, o Włochatym?
Sprawdziłam, rodzice mojego hucka to Olaf i Anda - mówi coś to komuś? 🙂
Dodam, ze kucyk się wyrobił pod siodłem, ładniutko już kłusuje, kręci esy-floresy, nawet coś tam malusiego skoczyliśmy! Myślę, że był to jego pierwszy raz 🙂
Jeszcze tylko problem z zagalopowaniem, sam galop ok ale przy zagalopowaniu bryki 😀
No ale,jeśli w tym tempie będzie robił postępy (w momencie kupna nie dało sie kłusem ujechać, tak wywoził) to za rok grand prix  😅
24 stycznia 2013 16:13
Olaf po Okoniu?
Pampera z checia bym przyjechala i poznala wszystkich posiadaczy huckow z rv 😀

pod Radomiem jest fajny ogierek 🙂..
jaki? 🙂

przepraszam za wtrącenie się:P
Olaf po Okoniu?

tak!! rocznik 94, maść karosrokata. A Anda po Jaśminie.
Kinia- jaki i gdzie dokładnie?
24 stycznia 2013 19:26
esef, podoba mi się Olaf. Ma sportową sylwetkę, ale mnie osobiście chwyta za oko. Nie przepadam za srokatymi, ale ten jest wyjątkowo ładnie umaszczony. O Andzie nic nie wiem.
mam ogromną prośbę- jeśli znacie jakiegoś miłośnika hucków z okolic Bytomia/Katowic/Gliwic, któremu brak futra, za które mógłby czuć się odpowiedzialny, to skierujcie go do mnie :kwiatek: Ja nie wyrabiam z moimi ogonami a zależy mi na tym by rudy miał dużo ruchu.
esef, podoba mi się Olaf. Ma sportową sylwetkę, ale mnie osobiście chwyta za oko. Nie przepadam za srokatymi, ale ten jest wyjątkowo ładnie umaszczony. O Andzie nic nie wiem.

znalazłam focie 🙂 Ładny. Tylko ciekawe po kim mój kucek jest RUDY.
To ja się wtrącam ze zdjęciem z naszymi huckami !  🏇

No i nasza najnowsza sztuczka !  😜

24 stycznia 2013 20:04
esef, z tego co pamiętam o dziedziczeniu maści, to Twój koń nie musiał mieć żadnego przodka kasztanowatego.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się