czapsy i buty
[quote author=Evson link=topic=84.msg1655870#msg1655870 date=1358537162]
Dobrze mi sie wydaje ze ktos z Was przerabiał samodzielnie sztylpy? Potrzebuje troche tą gume przeszyc zeby góra była węższa...
Ja przerabiałam, bo rozpruły mi się w miejscu zszycia skóry z gumą. Zszyłam ręcznie 😁 Myślę, że możesz rozpruć tyle ile potrzebujesz i przelecieć to z powrotem na maszynie, chyba że jesteś na tyle odważna, by próbować ręcznie jak ja 😀 Zawsze też możesz oddać je do szewca.
[/quote]
Dzieki! Nie wpadłam na to ze mozna to rozpruc i zszyc inaczej, a takie rozwiązanie bedzie najlepsze 🙂
oo tak sznurowane zdecydowanie 😎
czy to buty od użytkownika na allegro ppaweł1? bo coś zdjątko podobne bardzo.. 😉
tak tak 🙂 masz takie? może jakieś opinie o ich użytkowaniu, jak się sprawują? 🙂
tak tak uśmiech masz takie? może jakieś opinie o ich użytkowaniu, jak się sprawują? uśmiech
tak miałam, niestety już umarły 😕 (przetarła mi się skóra), jak na tą cenę były naprawde ok, tylko, że są dość wąskie i stosunkowo długie, a ja mam szeeroką stopę, więc były mi trochę wąskie, ale jeśli masz szczupły krój to polecam 😀
elwis17 a jak długo je miałaś? I jak intensywnie używałaś? Na zdjęciach wyglądają fajnie, a opcja z ocieplaniem kusi 😜 Miał ktoś może je w tej wersji? Jak się sprawują? Są ciepłe?
Ja mam ocieplane, służą mi natomiast nie są bardzo ciepłe 🤣
corralline
Miałam je hmm ok. 2 lata, używałam różnie czasem codziennie, a bywało, że raz w tygodniu, miały bliskie spotkania ze śniegiem, błotem, wodą, itp, ale dzielnie się trzymały 🤣
a i dbałam o nie bardzo średnio, głownie na zawody pastowałam 👀
Dramka łeee to szkoda 🙁 nie znoszę jeździć w termobutach ale też wolałabym uniknąć odmrożenia stóp 😉
elwis17 dzięki. Wyglądają na sensowne buty w bardzo przyjemnej cenie. Ale chyba się nie skuszę, skoro ocieplane nie są wcale takie ciepłe.
Moje najukochańsze globale właśnie wylądowały u szewca na wymianę suwaków i napów. Ale oprócz tego trzymają się bardzo dzielnie, a używane naprawdę intensywnie 😉
Mi się świetnie jeździ w termobutach HKM elegance ale to tak w ramach ciekawostki, nie chcę powielać wątków.
tak tak uśmiech masz takie? może jakieś opinie o ich użytkowaniu, jak się sprawują? uśmiech
tak miałam, niestety już umarły 😕 (przetarła mi się skóra), jak na tą cenę były naprawde ok, tylko, że są dość wąskie i stosunkowo długie, a ja mam szeeroką stopę, więc były mi trochę wąskie, ale jeśli masz szczupły krój to polecam 😀
Mam szczupłą stopę to powinny być dobre 🙂😉
Ja mam buty i czapsy od Pana ppawła 🙂 Tą najtańszą opcję, ongiś komplet za 118 zł. Powiem tak- jak dla mnie REWELACJA!. Za tą kasę jeżdżę właśnie 3 rok, 3!!! sztyblety nadal w formie, w życiu nie pastowane (bo po co- toż to eko), mają jedną ryskę, która nie poszła za głęboko - w zgięciu palce-śródstopie. Podszyte filcem, służą mi całorocznie (mam halę), wiosna - jesień dreptane non stop (jako but codzienny do stajni), zimą i latem tylko na jazdę. Jedyne co się stało to w prawym czapsie zaczął wysiadać zamek - rozpina się podczas jazdy do połowy- podjeżdza. W życiu nie miałam takich dobrych, jeździeckich butałów nie do zdarcia. Plus jest taki, że wystarczy mokrym ręcznikiem papierowym przelecieć i można uderzać na zawody. Przewiozły mnie w ten sposób przez AMP. Zamniast firmowych guziczków w łuku ja sobie wszyłam ozdobne złote. POLECAM x 1000
EDIT: Mam kopyto słonia, nie dość że szerokie jak płyta chodnikowa, to jeszcze podbicie wysokie. Zarzuty, jakoby buty były bardzo wąskie potwierdzam, jednak u mnie po dosłownie 2 założeniach wszystko rozlazło się (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) idealnie dostosowując się do mojej pięknej kobiecej stópki. Nic mnie nie ugniata, nie drapie, nie swędzi, nie boli. AMEN
A ja chciałam bardzo pochwalić czapsy skórzane MH. Są rewelacyjne, jak dla mnie jest ogromna różnica w jeździe w porównaniu z takimi zwykłymi czapsami, jak te np.:
klik. Bardzo łatwo się je czyści i pielęgnuje, noga się fajnie trzyma w dobrym miejscu i są naprawdę wygodne. 😉
grygloor a które czapsy z MH masz?
Magdzior jejku nie wiem dokładnie jaki to model, bo dostałam je ze Szwecji, ale wyglądają jak te:
klik. Bardzo ładnie się układają na łydce i nawet mogę powiedzieć, że ją wyszczuplają. 😉
Fajnie wyglądają, z chęcia zobace jakieś zdjęcie na żywo jak byś kiedys miała, ob ja już kilka razy robiłam podejscie do czapsów MH (ze sztybletów jestem b. zadowolona), ale nie wiem jaki rozmiar powinnam wziąć, teraz widzę że wys w tym modelu jest od kostki mierzona wiec może by mi jakiś się dopasował muszę to sprawdzic. Bo ja potrzebuję wyższe a szczupłe.
Magdzior powiem tak, ostatnio trochę mi się przytyło i byłam pewna, że w L-ki się nie zmieszczę, a tu niespodzianka i bardzo ładnie pasują. 😉 bo ten ściągacz (te gumy) są bardzo eleastyczne. 😉 Mogę cyknąć zdjęcie na sobie, bo akurat mam w domu. 😉 Jakbyś chciała. 😉 Wgl tak mi się podobają te czapsy, skóra i jakoś wykonania, że chciałam oficerki MH, ale niestety nie robią na miarę...
o no to chętnie zobaczę zdjęcie🙂
Ja wlasnie też myslałam o ich oficerkach ale ttm to już w ogóle rozmiaru nie moge dopasować bo przy sporej stopie, wąskiej łydce to sie nie da bo rozmiar 41 łydki 34-35 nie ma chyba w żadnym wariancie...
Muszę w takim razie pomierzyć jak z tą wysokością bo może chociaż czapsy by mi się dobrać udało 😍
Czy sztyblety ELT CLASSIC są wytrzymałe i trwałe ? I czy czapsy z hippiki polecacie ?
grygloor rzeczywiścei fajne🙂 mi się też te xcellsior leggins podobają, ale już droższe, no chyba, że w juniorskie wejdę😉
Kupiłam sztyblety Horze, wyglądają fajnie i są zgrabne. Szkoda tylko, że mają kompletnie nie standardową rozmiarówkę. . 🤔 Normalnie noszę 39, ale wkładka była malutka i nie wbiłabym się w nie, chyba, że na siłę. Wzięłam więc 40 i są trochę za duże (zmieści się palec), ale gorsze jest to, że w kostce są mega szerokie i latają mi po nodze.. Tak źle i tak nie dobrze. Zastanawiam się teraz czy je sobie zostawić. Jak założę sztylpy to w sumie nie jest źle..
Kupiłam sztyblety Horze, wyglądają fajnie i są zgrabne. Szkoda tylko, że mają kompletnie nie standardową rozmiarówkę. . 🤔 Normalnie noszę 39, ale wkładka była malutka i nie wbiłabym się w nie, chyba, że na siłę. Wzięłam więc 40 i są trochę za duże (zmieści się palec), ale gorsze jest to, że w kostce są mega szerokie i latają mi po nodze.. Tak źle i tak nie dobrze. Zastanawiam się teraz czy je sobie zostawić. Jak założę sztylpy to w sumie nie jest źle..
które Horze? Bo ja też mam i rozmiarówka nie do końca trafiona... Normalnie noszę 36 a te sztyblety to 37 i jakoś tak dziwnie.
apropos chcę je sprzedać. 🤔
A ja z kolei z Horze, mam 38, chociaż normalnie to 39. Też dziwnie...
Justyna Trz, syntetyczne Horze Jodhpurs.
Też zastanawiam się czy się spróbować ich pozbyć, bo wolałabym, żeby buty leżały na mnie lepiej.. Ale były nie drogie, są ładne i jak założę sztylpy to są ok, niewygodnie mi tylko w nich, jak chodzę. Inne w podobnej cenie mi się nie podobają, a jakieś bardziej wymarzone są na razie dla mnie niedostępne ze względu na cenę. A sztyblety potrzebuję. Tylko, że jak już zacznę je używać, to potem będę mogla sprzedać po jakiś groszach, więc albo teraz albo nigdy :P
gllosia moim zdaniem TERAZ 😉
Justyna Trz, syntetyczne Horze Jodhpurs.
Też zastanawiam się czy się spróbować ich pozbyć, bo wolałabym, żeby buty leżały na mnie lepiej.. Ale były nie drogie, są ładne i jak założę sztylpy to są ok, niewygodnie mi tylko w nich, jak chodzę. Inne w podobnej cenie mi się nie podobają, a jakieś bardziej wymarzone są na razie dla mnie niedostępne ze względu na cenę. A sztyblety potrzebuję. Tylko, że jak już zacznę je używać, to potem będę mogla sprzedać po jakiś groszach, więc albo teraz albo nigdy :P
Ja mam szczupłą stopę i mimo że but jest skórzany nie możemy się dogadać, więc też chcę się ich pozbyć. Jak coś - info w moich ogłoszeniach.
A ja chciałam spytać, czy na sznurowane sztyblety łatwo i bezproblemowo zakłada się sztylpy?
" Przeleciałam " 😁 cały ten wątek i nie widziałam, żeby padło takie pytanie a zastanawia mnie to trochę.
Przynajmniej z moimi nie ma problemu, podejrzewam ze inni też 😀
A ja chciałam spytać, czy na sznurowane sztyblety łatwo i bezproblemowo zakłada się sztylpy?
" Przeleciałam " 😁 cały ten wątek i nie widziałam, żeby padło takie pytanie a zastanawia mnie to trochę.
był ten temat jakieś dwie strony wczesniej.
Kupiłam dzisiaj brązowe (takie jakby przypalane) sztyblety z zamkiem z boku z Hippiki i czapsy skórzane pod kolor <3 Straaaasznie mi się podobają, tylko mam problem. Jak myślicie, będą pasowały do czarnego siodła i ogłowia? 🙁