Pani posprzątała (miała umyte włosy-pewnie leciała na Śp.informatyka) i otworzyła Madzi drzwi na wybieg. Z wybiegu słonko pada. Wypogodziło się. A informatyk nie doczekał. Niedźwiedź tylko się cieszy, że był bezsenny. http://www.marestare.com/fcam.php?alias=whisperingwind Kura.
Ona dalej się nie oźrebiła? To ja już nie wiem na co czeka, bo z Waszych relacji widać, że miała idealną okazję podczas przerwania transmisji i bez naszych oczu 😀
No, jakby to powiedzieć, kury nie tylko robaki jedzą 😎 Grzebią też jak szukają ziarna 😉 One mają taki przymus grzebania, taka kurza natura i potrzeba. Nawet te co żyją w klatce grzebią i im się instaluje specjalne miejsca w tym celu.
kury sa po to żeby znajdować zborze, pasze albo "coś" same nie wiedzą co ale szukają. kury tak mają. moje żyją z ...dużą ilością. kury lubią konie - szczególnie gdy te jedzą i gubią pokarm. kury nie boją się koni, konie czasem nie lubia kur jak im gdakają przy jedzeniu , no ale w końcu godzą się z tym, że dziadów nie da się odgonić. szczególnie z pełnym pyskiem
Tylko po co one tam łażą? Robaka w boksie nie znajdą.
Ja ma dwie a nawet trzy teorie (jako specjalista) a) kogut i kura tam pracują - grzebią, zamiast grabienia ( tak jak u Orwella) b) kogut i kura szukają tam prywatności, zeby uprawiać dziki seks-rano widziałam c) kogut i kura wiedzą, że to jedyna kamerka w stajni i uprawiają dziki seks na pokaz-jak to teraz modne u ludzi
U Madzi kur nie było,a szkoda .Madzia lubi porządek ,bo robi kupki w jednym miejscu,kury rozgrzebałyby te "piramidki",Madzi skoczyłoby ciśnienie i w końcu oźrebiłaby się.