PSY

Kastorkowa   Szałas na hałas
21 stycznia 2013 20:18
Jara w Krakowie się nie da normalnie wyjść dziś. Dosłownie epoka lodowcowa. Wszystko jest pokryte lodem.
JARA, on nie może ustać. Ja sobie założyłam te kolce z tchibo na buty i jakoś idę, ale pies nie jest w stanie, co chwila lezy i nie może wstać.
We Wrocku sypie śnieg, u nas już ponad 20h leje deszcz!!

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/krakow/gruba-warstwa-lodu-na-drogach-i-chodnikach-krakowa,5400318,0,fotoreportaz-maly.html

Próbowałam ten lód kruszyć, żeby był śnieg pod spodem, ale boję się, że się porani o te tafle lodu. Mają jak nic ze 2-3cm grubości.
I ciągle leje...

Autobusy nie jeżdża, tramwaje nie jeżdżą...
A ja wyszłam - pod klatką rozryłam butami lód, żeby się dokopać do śniegu i tym sposobem (metodą na upartego, czyli - jak mała za bardzo zajmowała się łapaniem bryłek lodu zamiast szukaniem miejsca na siku to wracałam na moment do klatki schodowej i za chwilę z powrotem wychodziłyśmy) udało mi się malutką wysikać i wykupkać. Nie uważam, żeby dyspensa na sikanie w domu była w jakiejkolwiek sytuacji wychowawcza.
Yeeee, załatwił się na zewnątrz. Ta sama metoda - rozrycie lodu do śniegu, jednak znalazł sobie miejsce.
Ale jest kosmos.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
21 stycznia 2013 20:43
Nie jesteś w stanie go Wistra przenieść pod jakieś drzewo i postawić? Lód lodem, łapy mu się rozjeżdżają, ale pół roczny pies już jako tako ten mocz trzyma i zanim w końcu nie wytrzyma i się zeszcza w domu to się sporo namęczy. Poza tym jak piszę Hiacynta to jest jednak krok w tył w wychowywaniu 🙁

edit:
No to dobrze 😉
Pod drzewami też lód. Nie mam jak zrobic Wam foty, ja mieszkam pod Krakowem, więc u nas chyba zdwojone lodowisko. Jak sie wychodzi na balkon i patrzy pod światło, to jezioro.
No i dobrze wistra, fajno!
Ja jeszcze chciałam się tylko 'pochwalić', że za tydzień zaczynamy przedszkole 🙂 Nie mogę się doczekać, mam nadzieję, że do tej pory pogoda się unormuje, bo zajęcia będą na dworze.
ushia   It's a kind o'magic
21 stycznia 2013 20:55
to ja w jakims innym Krakowie mieszkam, bo i tramwaje i autobusy mijalam
tramwaje wprawdzie bardzo efektownie iskrza, ale jezdza

pogonilam psy w poludnie po parku, wrocilismy dopiero jak Kudlatej zaczely sztywniec kudly 😉
kolo 17 dzieci byly,jedyne co zglosily, to ze pod mala sie lod nie lamie, bo za lekka
zaraz idziemy na ostatnie siku

pamietam, ze ludzie pisali o ginacych psach - moze to ktores z tych:
http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,13271344,Policja_znalazla_17_kradzionych_psow_w_hodowli__ZDJECIA_.html

zimno mi sie zrobilo, bo wiekszosc wyglada jak kuzyni mojego suczydla - wprawdzie nie mam ogrodu a na spacerach pies jest ze mna, ale i tak niefajne uczucie
To ja widzę mistrz jestem! Z młodym daliśmy radę zrobić jedno okrążenie dookoła parku  🏇 Co prawda zwykle zajmuje ono 20 minut, a dziś jakieś 45.
W ogóle on jest jakiś inny, bo cieszył się jak głupek, nawet jak mu dupa odjeżdżała. Dziwił się tylko, że jak to bałwana nie da się osikać, bo mu nogi odjeżdżają.
Kastorkowa   Szałas na hałas
21 stycznia 2013 21:15
Mój też bardzo zadowolony z tego co się na polu dzieje. Gorzej ze mną bo już dziś leżałam przez ten lód. No nic pozostaje tylko założyć łyżwy.
JARA, od razu pomyslalam o Tobie  😁

21 stycznia 2013 21:22
Wiem, wiem widziałam, ale droga taka koszulka 😉

Bullet w nowej biżuterii, teraz idziemy w kierunku "na chuligana"  😎

Najbrzydsza świnia na świecie  😍

U nas po południu śniegu ponad kostki (ludzkie), zdjęcia z okolic godziny 16😲0

Najpiękniejsza świnia na świecie 😀

A mój pies to chyba się w złej skórze urodził. Kora to co najmniej husky. Śnieg to jej żywioł, kocha śnieg, bieganie po śniegu, chyba odbiorę moje sanki i jej przyczepię, to będziemy jeźdźić  😁
JARA co to za obróżka  😎 ?
ushia   It's a kind o'magic
21 stycznia 2013 21:48
hihi, krakowska glazurka siega juz centymetra litego lodu,
piesy lekko zniesmaczone trudnosciami terenowymi, pare razy wyglebily na zakretach, ale misja wykonana

tylko ja je spowalniam, bo na zwyklych butach przekladanki nie moge zrobic i musze sie zatrzymac, zmienic kierunek i ruszyc  😂

wistra, nie rob z psa c*py - serio
pamietam jak cisnelam na poczatku wlascicielke Rudego - ze niekoniecznie piesek ma spacerowac od lawki do lawki bo sie zmeczy 😉
mial takie nawyki z miejsca urodzenia - np jak padalo to nie wychodzil
a wyciagany na sile owszem, dreptal, ale zalatwial sie w domu...
a wysoka trawka to w brzuszek klula
a teraz kawal drania co popyla w kazda pogode, po kazdej nawierzchni - wyglada na szczesliwszego 😉
Nie, nie - deszcz, śnieżyca, on pędzi, nie boi się - my też nie. Dobre buty, kurtki i wio!
Ale ten lód przeraził chyba przede wszystkim nas  😂
Takiej pogody jeszcze nie widziałam
Czy ktoś posiada szelki ManMat? Jak się sprawują? Pani sprzedawczyni w karusku bardzo zachwalała, że wytrzymałe i piorą się bez problemu w pralce. Oczywiście podoba mi się jeszcze taśma ze wzorem łapek, która jest droższa  😵  http://manmat.prv.pl/ czy ta strona jest aktualna ktoś wie  👀
Polecacie jakieś inne? Coś wszechstronnego( wypady zamiastowe, pobyty w stajni i szarpanie kolegi --> JARA takiego jak Twój kilkumiesięczny, on mojego za szelki, a mój go za tylną nogę 😁 ) dość wytrzymałego i wygodnego?
nie mam, ale podobno są świetne. Jaki typ wybrałaś?
Alaska
Ja mam ManMaty i jestem bardzo zadowolona. Dobrze się trzymają i bardzo łatwo je wyczyścić nawet po kilku godzinach spędzonych w lesie w błocie.
22 stycznia 2013 06:45
Alaska, ManMaty chyba najbardziej zajebiste szelki na rynku.
Endurka, Zooleszcz
się przypomnimy..... 🙂

"surykatka"

niech no tylko dorwę tego kto mnie tak urządził.....

my mamy ManMaty, jesteśmy bardzo zadowoleni, kilka modeli już przetestowanych do tego obroże i smycze 🙂

bardzo polecam!  🏇
Generalnie pan Tuszkiewicz z tej strony co podałaś działa, ale trudny jest kontakt. Polecam kupić w pełnejmisce (prodog) ale najkorzystniej wychodzi bezpośrednio u producenta manmat.eu 🙂 super obsługa i szybka przesyła, przy większych ilościach się opłaca anwet z przesyłką
22 stycznia 2013 08:42
O! Nawet nie wiedziałam, że ManMat robi sprzęt dla koni.
Przy jakimś przypływie gotówki chyba sprawie sobie takie szelki, tylko czy wszystkie są w takie .. wzorki? Nie ma np cały czarnych?
wiesz co, wzory taśm są różne..

oo czarne też są 🙂 http://www.manmat.cz/en/products/displayProduct/other/47-color-samples/48
edit: ehhh przez Was weszłam na stronę i znów mnie kuszą zakupy  😵 BTW fajna ta taśma czarno- żółta
czy wszyscy stąd trzymają pieski w domach ?🙂
22 stycznia 2013 08:56
Nie wszyscy, Ci którzy mają stajnie albo mieszkają w domach to mają też psy podwórkowe 😉
Ech, a mój szczenio nie chce jeść 🙁 Już trzeci dzień wybrzydza. Poza tym jest wesoła i absolutnie nie wygląda na chorą, chociaż trochę więcej śpi. Dajemy jej mieszankę dwóch karm Acany, ostatnio zaczęliśmy dosypywać trochę Orijena, bo chcemy na niego przejść, ale nie sądzę, że to od tego, bo jak już zje, to zje wszystko. Wczoraj jadła tylko 2 razy, z czego raz malutko i ostatni raz ok 19. Dzisiaj od rana nic nie chce tknąć. Ech.
Hiacynta, 3 dni? Mój od trzech tygodni nie je ;-) a tak szczerze, to nie daj się złapać i nie zacznij 'dosmaczać' jej tych chrupek bo będziesz musiała wymyślać do końca życia...
A jeśli dzisiaj nie chciała zjeść a wczoraj kolację zjadła to moim zdaniem się nie przejmuj, zgłodnieje to zje na następny posiłek (mamy dopiero godzinę 12 😉 )
Mój pies zjada wszytko na raz z miski, tylko jak pojedziemy przynajmniej na 3 godziny do stajni.
Po zwykłym spacerze w parku zawsze wybrzydza, albo zjada do połowy, a reszta potem kwitnie i kwitnie w tej misce.
moja sunia zawsze ma wielki apetyt , bez względu na to czy coś przed chwilą jadła czy też nie 🙂 a zimą to już całkowicie!  😁
Hiacynta moja jak była mała też mało jadła... ale mieliśmy na nią jeden sposób... mleko z kluskami i innymi dodatkami... wtedy zjadała wszystko co było w mleku🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się