Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

cavaletti, tak akurat mi wypada, bo raz na tydzień lub rzadziej używam tej maski i raz na tydzień lub dwa używam SLS 😉
Strzyga - zależy jakie. Te najpopularniejsze są w aptekach, ja często kupuję w sklepach zielarskich (uważaj, żeby były eteryczne nie aromatyczne). Kilka widziałam tylko internecie. Na dozie też są jakieś.
Jestem po zakupach w Hebe, kupiłam litrowy Sleek Line i serum Glisskura w sprayu, to z olejkami, nie ma pq. Wstawiam, jak wygląda.

Widziałam też parę Kallosów, których nigdy wcześniej nigdzie nie widziałam (Vanilla, Argan, Crema Midollo), zaraz o nich poczytam, może coś fajnego. Chyba, że ktoś miał?
Dlaczego u mnie nie ma Hebe?  😵
cavaletti, powiedz co chcesz, to mogę Tobie wysłać 😉

edit.: literówka
U mnie zrobili bardzo niedawno i to w centrum, więc super. Jeszcze jakby Superpharm bliżej zrobili, to byłoby super 😀
cavaletti, nie chcesz rzucić okiem na składy tych Kallosów? Nic złego nie widać, ale ja się nie znam
żużka, jeszcze sprawdzę 2 źródła w mojej Brzydgoszczy, a jeśli nie znajdę Kallosów, to się do Ciebie odezwę :kwiatek:
Bay, argan i vanilla to jest to samo. Ma 2 silikony, ale lekkie (jeden odparowujący, drugi zmywalny łagodnymi myjaczami) i mało, bo za zapachem. Placenta jest bardzo podobna, ale ma cięższy silikon. Poza tym to są takie typowe odżywki do stosowania na co dzień 🙂
bianca   At first I'm shy but then comes wine.
20 stycznia 2013 13:34
Ja nie rozumiem, czemu w Toruniu jest Hebe, a w Bydgoszczy nie...
Bay, ja mam midollo, nic specjalnego 😉
bianca, a może znalazłaś w naszej mieścinie jakieś fajne drogerie, gdzie można kupić coś fajnego do włosów? Miałam się wybrać do Jasmin, ale jakoś mi nie po drodze...
20 stycznia 2013 13:46
Tez sie wybieram do jasmina, chyba gorszej lokalizacji wybrac nie mogli. 😀 mam na oku jedna miejscowke, do ktorej wybieram sie od pol roku na Szwederowie.
bianca, a jaki adres? Szkołę mam na Nowodworskiej, więc na Szwederku bywam codziennie 😉
20 stycznia 2013 13:50
Napisze wieczorem, bo musze poszukac na komputerze. 😉
Ja chyba Vanillę kupię, potrzebuję coś zwykłego na pierwsze O
Dobije was - w mojej małej podwarszawskiej 40 tysięcznej mieścinie jest Hebe ;O
w całym Wrocławiu jest jedno i to daleeeko 😵
Pon Pon Ty się ciesz. W Krakowie brak, a w takim Tarnowie czy Busku Zdroju jest.
http://www.drogeriahebe.pl/sklepy
W Szczecinie oczywiście nie ma...  😵
20 stycznia 2013 16:31
Dziwną mają politykę..
Czy u Was też w Naturze panuje komuna? Zaszłam w pierwszy dzień obowiązywania gazetki, a tam w niektórych miejscach autentyczne pustki na półkach. Między innym pocałowałam pustą półkę po różowej Artiste.  🍴
Dziwną mają politykę..
W takim Wrocławiu w sumie rozumiem - opanowany przez Rossmany jest i za bardzo nie ma gdzie dać nowego sklepu. Mieszkam w ścisłym centrum i w promieniu 500m od domu mam dwa (!) Rossmany i 2 drogerie no name. Natury trafiają się jeszcze w mieście, ale już nie najlepsze miejscówki. Superpharmy w centrach handlowych głównie (no jeden jest tuż obok Rynku). Takie Hebe nie ma gdzie w centrum dać sklepu z daleka od konkurencji. Ale i tak smutek 🙁
a ja za chwilę rozpoczynam testowanie rosyjskich kosmetyków, sa sa sa! 🏇
A w Lublinie ani Superpharmu, ani Hebe nie mamy  🤔.

Ale mam piękne włosy  😜.
Krupnik., u mnie też różowej Artiste od 2 tygodni nie ma! 🙁
Sisisa, pokaaaaa!
Sisisa, a znasz jakieś mniejsze drogerie albo małe sklepiki gdzie można dostać fajne kosmetyki do włosów? w najbliższym czasie wybiore się znowu do Tesco szukać masek BingoSpa, moze tym razem mi szczęście będzie sprzyjać
PonPon, u mnie Hebe jest na ulicy, na której są 2 inne Rossmanny, pół minuty od Natury i 2 minuty od kolejnego Rossmanna
Sisisa, pokazuj 😀
fruity_jelly, właśnie nie ;/. W mojej okolicy jest tylko Natura no i Ross, może coś w centrum bardziej... W wakacje widziałam na dworcu PKS jakiś sklepik z kosmetykami, ale nie wchodziłam, bo było zamknięte...
Jak będą maski w Tesco to napisz!
Ew. mogłybyśmy zrobić jakieś zbiorowe zamówienie np. Kallosa od kogoś z Allegro... Zawsze przesyłka taniej by wyszła  👀.

cavaletti, nie potrafię zrobić sobie sama zdjęcia na którym coś widać  🤔.
o, tego sklepiku na PKS nie widziałam, a poszukam, bo czasem jeżdżę stamtąd do mojej małej lotniczej mieściny 😉 w Tesco jak ostatnio byłam widziałam tylko Alberto ale akurat jak na złość miałam full kosmetyków i nie mogłam sobie pozwolić na nic nowego pod groźbą wyrzucenia z domu 😂
Scottie   Cicha obserwatorka
20 stycznia 2013 17:28
Krupnik., u mnie też różowej Artiste od 2 tygodni nie ma! 🙁

I raczej już nie będzie- biorąc pod uwagę to, że spółka posiadająca Naturę i Aster chce ogłosić upadłość: http://biznes.trojmiasto.pl/Czy-siec-znanych-drogerii-zniknie-z-rynku-Interchem-w-upadlosci-n65531.html
A BingoSpa można dostać gdzie indziej niż w Tesco Extra? Bo w zwykłym tesco chyba nie ma?
A w Warszawie tesco extra nie zrobili :/

Siedzę w jogurcie naturalnym na głowie zobaczymy co z tego będzie 🙂

O nie! A Artiste nie ma nigdzie indziej?  😲
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się