Kask, toczek, kasko-toczek... i kamizelka

Ja też mam kamizelkę segmentową z decathlonu . Jest wygodna , dobra cena . Dobrze chroni kręgosłup . Polecam . 🙂
Ma ktoś ten kask? Jakie wrażenia?  😉
kortina, taki kask ma moja znajoma. Nie wiem niestety jak się sprawuje w użytkowaniu, ale na głowie wygląda jak dla mnie średnio- trochę niekształtnie, ale być może to tylko moje subiektywne odczucie. Just Togs jest zgrabniejszy wg mnie ( http://www.justtogshelmets.co.uk/products/product.php?pid=39 ).
Hahahaha 400 zl przez amazon mozna dostac za nie cale 200.....
czeggra1,  a nie masz jakiegoś jej zdjęcia w tym kasku?  :kwiatek:
Ja także polecam kamizelkę z decathlonu smart rider, założyłam ją pewnego razu okazjonalnie w teren i uratowała mi życie (teraz mam jedynie problemy z kręgosłupem) chyba mogę tak powiedzieć bo razem z koniem się przewróciliśmy poczekał aż się wygramolę z siodła wstał odbiegł Kawałek. Podeszłam do niego i chciałam chwile uspokoić poprowadzić nagle wyrwał mi się za chwile poczułam pę powietrza spod tylnich kopyt tuz przy mojej twarzy a ja odleciałam pond 3 metry od konia, przez chwile trudno było mi złapać oddech gdyby nie moje przeczucie i ta kamizelka miałabym na pewno zmiażdżone żebra <byłam sama, bez telefonu 3 km od stajni> i choć jeżdżę ponad 10 lat od tego czasu zawsze zakładam kamizelkę.  😉 
czeggra1,  a nie masz jakiegoś jej zdjęcia w tym kasku?  :kwiatek:

Niestety nie. To pani która przychodzi do pobliskiej szkółki raz na tydzień sobie pojeździć i czasem tylko zamienimy grzecznościowo parę słów.
Tak jak pisała Zorilla ta cena z Twojego linku jest wygórowana. W sklepie Equestrian Clearence znajdziesz ten sam kask za 31,99 funta 😉: http://www.equestrianclearance.com/matchmakers/caldene_prestige_riding_hat/index.html ,
a za 15 funtów wysyłają do PL.
Za 5 jeżeli będzie zamówienie chyba powyżej 50 funtów?
Orientuje się ktoś może gdzie dostanę kask casco mistral w rozmiarze S, we w miarę dobrej cenie? Może ktoś gdzieś widział promocję? 😉 szukam szukam, a wszędzie cena ta sama... a jak wszystko pasuje, to kolor nie ten (szukam czarnego, ewentualnie antracytowy) 😀 z góry dziękuję za pomoc
Szukam, szukam i nie umiem znaleźć taniej lecz dobrej kamizelki ochronnej 🙁 Moglibyście mi pomóc ? Bardzo bym prosiła o linki...
Też poszukuję i przymierzam się do tej
http://www.amigo-konie.pl/40b-equi-theme-kamizelka-ochronna-dla-doroslych.html
Może ktoś miał do czynienia?
krzysztoftzr   Horses knows who moves who
15 stycznia 2013 18:27
polecam    kamizelke segmentową Dainese  nowość na polskim rynku  koszt 199 eur  nabyłem taką myśle ze bezie się sprawować dobrze tka jak dobrze jest wykonana.
Czy ten kask, różni się czymś od tego ? Czy to różnica tylko w cenie, zresztą duża.. ?  👀
krzysztoftzr Dainese znam z rzeczy motocyklowych 🙂 Chodzi mi o to że mam złamany kręgosłup który musi być 'trzymany' więc segmentowa odpada.
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
15 stycznia 2013 21:47
Możecie mówić co chcecie, dla mnie Casco Spirit Crystal to szał 😍

Jak już mam jeździć czworoboki w kasku, to tylko w tym 😁 Szkoda tylko, że cena już nie jest taka fajna 🤔
Strucelka, szał ! Odkąd zobaczyłam go w sklepie i przymierzyłam to cały czas się zastanawiam czy pasowałby do mojej brązowej kolorystyki na zawody.
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
15 stycznia 2013 22:07
Klami nie ma opcji 😁

Jak brąz to ten:

albo ten 😜

A Spirit Crystal będzie mój, to tylko kwestia czasu 😀iabeł:
Strucelka, te już nie są takie fajne... 🙁
15 stycznia 2013 23:26
jak dlam nie kas ma byc funkcjonalny praktyczny i chronic głowe a nie być ładny
Nikt nie broni łączyc wszystkich tych cech w jednym kasku. Tylko trzeba odpowiednio więcej zapłącić.
Obecnie mam GPA Speed Air Evo i nie narzekam, tylko ma jedną wadę... jest czarny.
Klami a taki?🙂

Nieeeeee... jakiś dziwny jest. I za dużo czarnego, a za mało brązu. 😉
16 stycznia 2013 23:44
to może zróbmy głosowanie na najleszy kask jeździecki :P

W Polsce niektóre firmy  są niedostępne albo jak już są to nie są docenione a szkoda
Moon   #kulistyzajebisty
17 stycznia 2013 06:36
Nie wiem dlaczego, ale kaski Casco mi się kojarzą... ze skorupką orzecha włoskiego.  🤣 Zupełnie nie moja bajka.

Faith ten z imitacją drewna to jak orzechowiec!  🤣
To pojedz sobie za granice albo sciagnij internetowo, gdzie problem? 
moon  😅 ale na pewno ladniejszy niz drewno by hkm😀
ChingisChan   Always a step ahead! :)
19 stycznia 2013 00:03
Czy skoro kask powinno się wymieniać po każdym upadku to to samo przekłada się na kamizelki? Co ile powinno się zmienić kamizelkę?
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
19 stycznia 2013 10:54
Jeździłam w takiej kamizelce: http://pasi-konik.pl/pl,product,4756225,start,kamizelka,ochronna.html
Ale cenowo bardziej odpowiada mi ta: http://www.decathlon.pl/kamizelka-protecto-flex-junior-id_8234596.html
O ile przy kamizelce ,,start" wiedziałam, jaki rozmiar na mnie pasuje (14 lat), to nie wiem, jakby było z tą z Decathlonu. Nie wiecie, czy można tam wymienić towar na (ewentualnie) większy rozmiar? Czy może lepiej ściągnąć dany towar do sklepu, pojechać, przymierzyć i kupić (lub nie kupić, gdyby nie pasowała).
Ale cenowo bardziej odpowiada mi ta: http://www.decathlon.pl/kamizelka-protecto-flex-junior-id_8234596.html
O ile przy kamizelce ,,start" wiedziałam, jaki rozmiar na mnie pasuje (14 lat), to nie wiem, jakby było z tą z Decathlonu. Nie wiecie, czy można tam wymienić towar na (ewentualnie) większy rozmiar? Czy może lepiej ściągnąć dany towar do sklepu, pojechać, przymierzyć i kupić (lub nie kupić, gdyby nie pasowała).

Byłam ostatnio w Decathlonie i mierzyłam segmentową (lecz nie tą co jest w linku). Powiem szczerze: jakoś dziwnie czuję się w segmentowych...
Zwróć uwagę na to, że to jest rozmiarówka dziecięca! Nawet xl może być małe. Najlepiej oczywiście ściągnąć do sklepu i mierzyć. nigdy w ciemno nie bierz.
mils   ig: milen.ju
04 lutego 2013 21:47
Mam pytanko na temat Casco Choice. Zastanawiam się nad nim, tylko mam jedno "ale". Jestem mała i drobna, głowę mam małą i w każdym kasku mam tzw. wodogłowie (jak na załączonym zdjęciu). W Casco jest podobnie czy te "wodogłowie" jest znacznie mniejsze? :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się