Jak ona czeka, aż ją wyprowadzą. Bidusia.
Ja już back 😉
Widzę, że niewiele mnie ominęło 🙂
Akurat na spacerniak jesteś.
Akurat na spacerniak jesteś.
😲 Czemu? Przecież jest w porodówce.
Ona dziś wyszła chociaż na chwilę?
Moja żonka oglądała dziś prawie cały dzień i nie wyprowadzali Madzi ani razu. Pamiętajcie tylko, że u nich jest 9godz. do tyłu, więc może jeszcze wyprowadzą ją.
I sobie poszła 🙂 Pan stajenny sprząta 🙂
Jeej 🙂 wyprowadzili ją 🙂
Kurde, znalazłam wątek i teraz siedzę przed komputerem 24h na dobę 😉
Ale czekam razem z Wami na źróbka 😉
w końcu porządnie nogi wyprostuje! 😀
No właśnie. Spacerniak jest w południe.
Ciekawe gdzie ją wyprowadzają? Wczoraj nie było jej tylko z pół godziny.
Chyba za dużo nóg nie wyprostowała. Już jest z powrotem.
No nie wiem, ja tam widziałam jak wczoraj wyszła 2 razy po 5 minut.
I myślę, że skoro teraz wróciła to pewnie żre ( dalej jestem twarda i nie podglądam)
Toż to gorzej niż w kryminale 😤 Tam wychodzą na godzinę.
Po co ja tu wchodziłam? 😲
Teraz siedzę i jak tylko podniesie ogon to myślę "o nie! zaczyna się!" A później się okazuje, że jednak nie 👀
Ale krótko jej nie było 🙄
Jakieś krótkie te spacery
Za to trzy razy dziennie!
Dla mnie to trochę pod delikatne znęcanie podchodzi... oddzielona od koni, pozbawiona dopływu dziennego światła, stoi na trocinach zamiast słomy (dyskusyjne, wiem ale jednak koń woli słomę od trocin - ma zajęcie chociaż), ruchu ma tyle co dookoła jakiejś 'klatki'. O zgrozo.
Odbiega to od naturalnych warunków i nie sądze aby wpływało na szybszy/lżejszy poród 🙁
Ale na spacerki wychodzi! choć mój pies dłużej przebywa na dworze, niż ten koń 😉
Nie wiadomo czy na dwór wychodzi,może tylko na długość stajni i z powrotem? 🤔
A pomysleliscie ze moze miec jakies przeciwskazania? Moze nie moze chodzic.. Niech juz urodzi bo nie chce mi sie juz tam siedziec:zd
A pomysleliscie ze moze miec jakies przeciwskazania? Moze nie moze chodzic.. Niech juz urodzi bo nie chce mi sie juz tam siedziec:zd
W takim wypadku mogliby jej zamontować podwójne drzwi i otwierać górę za dnia, żeby konisko chociaż odrobinę świeżego powietrza, światła itd miało.
[quote author=chanell01 link=topic=15631.msg1656048#msg1656048 date=1358542614]
W takim wypadku mogliby jej zamontować podwójne drzwi i otwierać górę za dnia, żeby konisko chociaż odrobinę świeżego powietrza, światła itd miało.
[/quote]
A Was oczywiście napadło na ocenianie dobrostanu. Matko jedyna, wyluzujcie trochę...
No właśnie też mi się wydaje, że musi być jakiś powód tego, że nie wyprowadzają ją na długo. Kto wie, może sama Madzia nie ma ochoty na jakieś dłuższe spacery? Brzuchol ma ogromny, wiec na pewno ani jej nie jest lekko, ani łatwo się nie oddycha z takim bagażem.
Po stajni na pewno się nie krząta bo za drzwiami nie ma budynku, tylko jest otwarta przestrzeń.
Poprzednie źrebaki różnie donosiła, a skoro 15 stycznia pojawiła się u niej siara i kapało mleko to do porodu zostało dosłownie kilka dni (4-5)...
PumCass 4-5 dni? No to pieknie!😀 mam nadzieje ze sie mylisz bo nie mam sily tu siedziec kolejne 5 dni! Aaaaa help 🥂
Zgodze sie ale chyba wiedza co robia..mam nadzieje 😉
[quote author=chanell01 link=topic=15631.msg1656048#msg1656048 date=1358542614]
[/quote]
Hej a czy oni coś zarabiają ,że my to oglądamy ?
Może to byłby powód .
Słuchajcie! A może ta ściana, której nie widzimy (czyli ta pod kamerą) to wcale nie jest ściana, tylko np krata za którą jest dalsza część stajni? Może my tak hałłakujemy, że ona zamknięta a w rzeczywistości ma normalny kontakt ze światem? Tylko drzwi w nietypowym miejscu i tyle.
Słuchajcie! A może ta ściana, której nie widzimy (czyli ta pod kamerą) to wcale nie jest ściana, tylko np krata za którą jest dalsza część stajni? Może my tak hałłakujemy, że ona zamknięta a w rzeczywistości ma normalny kontakt ze światem? Tylko drzwi w nietypowym miejscu i tyle.
Ktoś parę stron wcześniej wrzucił zdjęcie tego boksu z tej strony i tam też jest ściana.
O madre bardzo!