kto pamięta Goldfevera i kamerę w boksie? www.marestare.com i inne kamery live

A tą mysz widzieliście ??? 👀

A gdzie screeen????
Ja widziałam. Przebiegała w prawym dolnym rogu.
Teli   Koń to zwierzak. Animal.
Rży i wierzga. Patrzy w dal.
Konstanty Ildefons Gałczyński

18 stycznia 2013 13:30
Raz niepotrzebnie zajrzałam do tego wątku i teraz siedzę w pracy i oglądam konia 🙂
Też mi się wydawało, że coś przeleciało.
Ja czekam i czekam i czekam i nic 🙁 🏇 jak stoi tak stała 😀 powinni o nas w uwadze na tvn powiedziec 😀 " najslynniejszy rodzacy kon  i  jego podgladacze " :P
Teli, to tak jak ja. Nie zdziwie sie jak dostane wypowiedzenie, za to, ze nie moge sie od tej strony oderwac  😵

OOO przyszedł ktoś!
Zamrucz   Gdziekolwiek iść chcesz, hej, pójdę tam i ja:)
18 stycznia 2013 13:37
też Pani spojrzała pod ogon, i przed wyjściem pomachała 😀
PumCass   zachowaj zimną krew!
18 stycznia 2013 13:37
Maddie chyba nie lubi jak ktoś jej kupy sprząta  😤
Teli   Koń to zwierzak. Animal.
Rży i wierzga. Patrzy w dal.
Konstanty Ildefons Gałczyński

18 stycznia 2013 13:38
Kurczę, nie da się jakiegoś małego podglądu na ekranie zrobić? Muszę pracować, nie widziałam nikogo!
No zajrzała i do pyska czy tamtędy nie wyłazi maluch.
Ale wiecie, co? Ja wczoraj żartowałam, że ją głaskali i miziali.
Oni tego nie robią wcale. A jestem pewna, że każdy z nas by robił.
Nie do kamery, dla siebie. Oni bardziej pośmiertnie są mili dla koni chyba.
Teli-spuść na pasek i zerkaj na miniaturkę.
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
18 stycznia 2013 13:43
Maddie chyba nie lubi jak ktoś jej kupy sprząta  😤

Ona sobie "pokój urządza" a tu wchodzą i cały wystrój psują. A ona chciała wieżę zbudować 😁

Ja widziałam jak ją pan czyścił i poklepał więc trochę "czułości" było
rati88   Jedź tak, by móc żyć ... żyj tak, by móc jeździć
18 stycznia 2013 13:46
Ale usyfiona  😂
bedziemy mieli co ogladac, beda ja czyscic  😁

Padłam  😁

całą poprzednią stronę czytałam jeszcze raz i za drugim razem tak samo się śmiałam z tych głupot co wypisujemy  jak za pierwszym razem 😂

nawet sobie pomyślałam : ale czubki z nas 🤔wirek:

Drzemkę se walnęła  😵

Teli zmniejsz sobie "okno" internetu i już  😉

no i piszę do Was i znowu nie widziałam że ktoś był  🤦
Ja się na koniach nie znam ale u ludzi kluczowym przed porodem jest ruch- zachęcamy kobiety do chodzenia po salach porodowych, do wykonywania bardzo lekkich ćwiczeń. Już nikt nie kładzie kobiet do łóżka, bo wydłuża do samą akcję porodową i opóźnia poród.

Dlatego szokowana jestem tą celą- małą, bez okien. Wiać, że klacz nie ma ochoty po niej chodzić bo jest za ciasna. Ja moją klacz bym puściła nawet na jakiś malutki placyk, żeby sobie chodziła i pobudzała mięśnie do aktywnej roboty. Przy ruchu krew napływa do mięśni szkieletowych ale też do mięśni gładkich, macica jest lepiej odżywiona, elastyczniejsza i lepiej pracuje. A tak? Ona śpi, jej ciało śpi, poród się odwleka i będzie trwał dłużej niż powinien. Tak mi się wydaje w każdym razie. I szkoda mi konia, widać że nudzi się strasznie.

Poza tym konie to zwierzęta stadne. A ona co? Sama wśród 4 ścian, czasem przychodzi ktoś kupy zabrać i nawet nie poklepie, tak jak piszecie. Smutno.
unawen- zgoda, ale w sumie nie wiemy co ich do tego skłoniło.
Misskiedis- ooo dokładnie. Znam taką kobyłę co wieże buduje!
Znowu pani zaglądała do sromu.
Znowu pani zaglądała do sromu.

Czy ja wszystko muszę przegapić?
Sprzątanie ostatnich dwóch kup, tarzanie i inne 😀
A niby cały czas obserwuję!
O! A teraz wszedł pan z żywą gęsią na głowie i gęś w srom zaglądała.
To taka indiańska metoda podobno.
No, to chyba widziałaś??
No masz, znowu przegapiłam 😀 a tak poważnie, to niektórzy mają obiad zaległy, czy odkurzanie, a ja chyba zacznę nawet do łazienki chodzić z lapkiem 😀
Ja też kombinuję jak kuchnię posprzątać i zerkać.
No i moje 20 groszy pooooszłoo ....
Ale nudy!😀 😅
kojot, nie martw sie, ja tez wszystko przegapiam co chwile  😵
Pal licho z tym wszystkim co przegapiłam, ale jak sam poród przegapię, to się dopiero wścieknę!
lacuna   Stąpamy we dwoje po niepewnym gruncie..
18 stycznia 2013 14:22
Tania, ale to komu się te 20 groszy należy w takim razie? 😀
Ja idę do koni bo jeszcze nic w stajni nie zrobione dzisiaj,czyjeś kupy oglądam a własne trza posprzątać.
Czatujcie i w razie co dokumentujcie!
A z tym siedzeniem w boksie też się dziwię strasznie.U nas zawsze kobyły wychodziły na padok sobie,często nawet z zaprzyjaźnionym spokojnym koniem żeby sobie pochodziła mamuśka i towarzystwo miała.Na ile to możliwe zawsze starano się po prostu zachować normalny tryb dnia żeby nie powodować dodatkowego stresu.
18 stycznia 2013 14:25

Nie do końca mozę jest tak, że trzymają klacz w celi. Spójrzmy na to od innej strony. Może wala się tam pełno dzieciaków, które by biedną matkę przed porodem ciągle zaczepiały. Patrząc na to, że co chwile ktoś tam się kręci, raczej dbają o kobyłkę.
Mnie sie wydaje ze ten porod sie nie odbedzie dzisiaj. u  nich juz jest 6 rano ;/
http://www.marestare.com/fcam.php?alias=starlight
Wkleję znów link, na wypadek gdyby ktoś nowy chciał się ponudzić.
Zrobiła siusiu  😉
18 stycznia 2013 14:28
znowu siku, a już miałam alarm wszczynać!
Mnie sie wydaje ze ten porod sie nie odbedzie dzisiaj. u  nich juz jest 6 rano ;/

Kto wie, nie ma żelaznej zasady, co do godzin porodów klaczy, zwłaszcza, że w tym przypadku kobylisko nie może liczyć na chwilę prywatności nawet w nocy - też ją dość często nachodzą 🙂
Teraz ja przegapiłam.
Teraz ja przegapiłam.

No niech by to! ja też - znowu!!!!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się