gajara18, miałam kiedyś kuca z matki kn po ojcu xx. W zasadzie to nie był kuc tylko mały koń....chłopisko wyrosło do 157 cm.... Temperament folbluci i zlazne zdrowie, koń nie do zajechania, bezkontuzyjny
marlena82 Dlatego interesuje mnie uszlachetniego DRP ogierem XX licze na te pożadane cechy jakimi są mocne serce , żelazne zdrowie ,mocny kościeć ,dzielność oraz wiele innych o których sie uczyliśmy na studiach a których teraz nie pamietam :-) Tylko folbluty są selekcjonowane pod względem wyścigowym a nie poprawnej budowy ,ale jak sie troche poszuka mysle ze znajde cos pasujacego . Jako że to pierwszy zrebak byłby to i ogier musi być mały ok 150-157 cm wiec sporo szukania .
emptyline Całus jak zawsze piękny :-) super wyglada w tym kantarze eskadrona fajne kolory . Szczególnie na pierwszym zdjeciu super to kolekcja navy-green ?
emptyline, super, zwłaszcza drugie zdjęcie. Powinnaś mu kupić kantar w rasta kolorach 😁 a nie... no właśnie, co to za kolekcja? Navy?
Potrzebuję derki padokowej na Biankę, nie wpadło coś w okolicach 100 cm komuś może w oko? Ja już znajdę rozmiar to albo za drogie, albo za brzydkie, albo na pewno będzie przemakać 🤔
Dostałam od znajomej archiwalne zdjęcia- jeszcze z 2005 roku. Traszka kf, kuc z ogromnym sercem do skoków, jeden z najfajniejszych koni na jakich dane mi było jeździć 😉
wybieram się z dziewczynką w okolice Wrocławia w poszukiwaniu kucyka (najlepiej C-grupa, na pierwsze konkursy w skokach, musi to być koń zdrowy i doświadczony w parkurach) do której stajni warto zajrzeć? 🙂
a propo siodeł , macie 16", 16,5 " a moze 17 " ? I jak wysokie są Wasze koniowate?
To tak do wszystkich? Ja swoje mam 17,5, ale wypada jak 17-tka. Nowe biorę 16,5, natomiast teraz śmigam w czymś strasznie małym, dupa mi się nie mieści zdecydowanie. 🤣 Koń ma około 143.
My zmienisliśmy w niedzielę stajnię, konik zachowuje się o dziwo bardzo grzecznie.
a propo siodeł , macie 16", 16,5 " a moze 17 " ? I jak wysokie są Wasze koniowate?
Ja mam 15" na moje niecałe 130(kucu ma tyle) i tyłek mi się mieści,ale mam zbyt długie nogi i poduszki kolanowe są przymałe,teraz będziemy siodło zmieniać to biorę 16 cali.
Coś wątek leży więc i my się pokażemy 🙂 Białka (mama Iskry) szport kucyk 😎 Iskierka i ,,jestę psycholę!" 🤣
Kortina,toć to jej własne ujeżdżenie! 🤣 Mam jeszcze kilka jej fotek zaraz po kupnie jako 2,5 letni mamut kiedy to kłusuje przodem a tyłem robi wygibasy... Dziękuję w ich imieniu! :kwiatek:
Oo ! Kuce ! I tu mnie nie może zabraknąć 😀 Ładne koniska macie! Ja też jestem wyznawcą kuców. Ja mam takie siwe ogierzysko co staję dęba, kopie i gryzie oraz grzeszy inteligencją. Ciałem mały - 125 cm, ale duchem wielki ! Niestety ja jestem dosyć duża - 175 cm, ale nadal jeżdżę i się kuc jakoś trzyma.
Hej a ja mam pytanko czy kuc ok 110-120 cm w typie szetlanda . Może chodzic w bryczce czy pod siodłem ok 20 km dziennie oczywiście z postojem kilkugodzinnym .
Oczywiście kucyk najpierw byłby przyzwyczajony do dłuższych spacerów .
Bo mam w planach kupienie takiego kucyka i trzymanie go na ogródku i wyjeżdzanie z nim czasem do stajni . Myśle że nie jestem za ciężka . A kucyk przy domu miałby ponad 3tysiące metrów kwadratowych do spacerowania i psa do towarzystwa . Robiłby za kosiarke ,pomoc do odśnieżania ,jazdy bryczką ,sankami i czasem mój dojazd do stajni w odwiedziny do dużych koni .