A wie ktoś coś może o wystawach i czempionatach wielkopolaków w 2013r? 🏇
We wrześniu w Gnieźnie zaplanowany jest VI Krajowy Czempionat Wlkp.
Kurcze kawał drogi ode mnie 😤 Zobaczymy, jak będzie młody rósł i się zdecyduje wtedy..
Dziekuję za informację :kwiatek:
Mysle, że czempionaty "ogólne" znajdziesz bliżej Gdańska. Ogólnopolski jest jeden 🙂 Tzn. jest jeszcze Polagra, ale tylko dla uznanych ogierów i klaczy i rejon podobny - Poznań.
Niby są jakieś.. Chociażby w Bolesławowie, ale tam to 99% koni to ziemniaczki... W Lubaniu niby też coś jest (w zeszłym roku się zakochałam w jednej dwulatce.. 😍 ), no ale to takie chyba czempionatowe wypierdki, w sensie nic specjalnego, nic co się jakoś liczy przy np.: sprzedaży konia (tfu tfu tfu)..
Mysle, że czempionaty "ogólne" znajdziesz bliżej Gdańska.
Marzenie... "u nas" są czempionaty dla sysaków - bolesławowo, tam są lekkie i zimnokrwiste. Potem Lubań dla rocznych szlechetnych ale tylko klaczki i Stare Pole dla dwuletnich i trzyletnich klaczek. Ogierki widać się nie liczą 🙄 Ogierka można tylko pokazać jako sysaka w Bolesławowie.
A... Lubań i Stare Pole to tylko jeżeli ktoś lubi końskie dzieci na stanowiskach bo boksów tam nie ma 😤
Fokusowa jak chcesz bliżej to kujawsko-pomorskie, Jarużyn, tam przynajmniej są warunki dla koni...
U nas szlachetnych w ogóle nie ma (WZHK Radom), dwa razy zostały zorganizowane klasy klaczek szlachetnych to dojechało raptem 5 klaczy. Dobrze, że do łódzkiego mam blisko 🙂
Ja w zasadzie mojego i tak będę kastrować, ale chciałam jako roczniaka go wystawić chociaż raz... I samej chociaż raz wystawić swojego konia.. 🙂
Louisa ale w 2012 widziałam 2 letnie klaczki w Lubaniu.. 😉
Fokusowa szlachetne? Jeżeli tak to coś zmienili. Mniejsza o to. Warunki tak czy tak fatalne dla koni
Tak, tak. Szlachetne właśnie 😉 Warunki średnie no i "ranga" chyba też niezbyt.. Konie oceniane razem ze świniami i krowami.. A są jakieś ekstra wymogi na takie różnego rodzaju wystawy, typu ta w Gnieźnie?
Tak, tak. Szlachetne właśnie 😉 Warunki średnie no i "ranga" chyba też niezbyt.. Konie oceniane razem ze świniami i krowami..
Nie razem tylko na szarym końcu 😉 😂 i trzeba tam kwitnąć cały dzień 🙄
No i bądź tu mądrym.. Przecież nie będę ciągnęła konia znowu ponad 300 km... Kupiłam go na początku grudnia i wlokłam go 400 km do siebie, żeby na czempionat się wracać prawie do jego starego domu (on spod Poznania)... No przecież to bez sensu 😵
Żądam zorganizowania czempionatu w okolicach woj. Pomorskiego! 🏇
Do Jarużyna masz zdecydowanie bliżej niż pod Poznań
No i chyba (jeśli w ogóle) to tam się wybierzemy, do Jarużyna w sensie.. Na razie niech młody rośnie to się zobaczy, czy warto 😉
Witam
O to mój nowy nabytek wałach wielkopolski Szeryf
Całkiem fajny 😉
A jakie pochodzenie ma? 😉
Czy ktoś coś może wie na temat ogiera WLkp. TENOR? 🤔
Mam pytanie, czy ktoś widział potomstwo po ogierze Malmo?
http://www.bazakoni.pl/horse_34457.htmlCzy ktoś widział skaczące ?
O samym ogierze też mile info 😀
Titinka widzialam na zywca kuzyna Polki😀 stal w stadzie jak bylismy na probie dzielnosci,dzielnie wozi jedna z naszych forowiczek, widzialam go na treningu skokowym, ale na bardzo niskich przeszkodach, ruchowo bez szalu, skokowo takze, ale charakter super🙂 niestety o potomstwie nic nie wiem. duzy plus to jego rodowod🙂
Mojego chłopaka ojciec wyhodował klacz po MALMO.
Piękna, duża, kara, masywna klacz z super ruchem, przyzwoicie skacząca. Poszła gdzieś w sport, w tej chwili nie wiem gdzie jest, ale naprawde fajny koń po matce wlkp, z przeciętnym ruchem, ale z całkiem fajną techniką skoku i Malmo poprawił co miał poprawić i kobyła ekstra wyszła 😉
[quote author=Karla🙂 link=topic=96.msg1695953#msg1695953 date=1361475794]
Titinka widzialam na zywca kuzyna Polki😀 .....duzy plus to jego rodowod🙂
[/quote]
No właśnie 😀 Dzięki :kwiatek:
Mojego chłopaka ojciec wyhodował klacz po MALMO.
Piękna, duża, kara, masywna klacz z super ruchem, przyzwoicie skacząca. Poszła gdzieś w sport, w tej chwili nie wiem gdzie jest, ale naprawde fajny koń po matce wlkp, z przeciętnym ruchem, ale z całkiem fajną techniką skoku i Malmo poprawił co miał poprawić i kobyła ekstra wyszła 😉
Dziękuję za info :kwiatek:
PS. Czy ta kara klacz to jest ta z bazy koni ? Bo jeżeli tak, to mi się podoba, przynajmniej na tym jednym zdjęciu, bo to drugie jest mało fortunne ?
Nie jestem pewna.. Bo wszystko się zgadza oprócz imienia.. Tamta była Contessa no i była o wiele mocniejszej budowy, fakt, że ja widziałam ją tylko na jakiś starych fotkach i ogólnie koń bardzo podobny, tylko że masywniejszy niż ta kobyłka.. No i imię.. Dziwna sprawa 👀
😀 odświeżam troszkę wątek.
portrecik mamuśki
Fokusowa dzięki 🙂 ,
po fotkach poszłyśmy pospacerować po lesie, do dziś czuję bolesność dolno-tylnej części ciała.
Ciut wystana była, macie tak samo czy tylko moja tyle skumulowała???
Ja się dziś do mojego przytuliłam w boksie (tak objęłam ręką nad grzbietem i drugą złapałam szyję) to mnie przeniósł na drugi koniec boksu, bo tam sianko.. 😵 a zauważmy, że za 7 dni będzie miał DOPIERO 11 miesięcy... 🤔
Także energia bije z każdej strony, o tonie sierści nie wspomnę.. 😎