Kto/co mnie wkurza na re-Volcie? Reaktywacja ;)

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
08 stycznia 2013 23:09
Katina z wystajaca piersia w pelnym sloncu, a Ksieciunio? A Ksieciunio w cieniu wlssnej szyji i przysloniety grzywka.
katija, Ależ kobieto, jak JA bym mogła na cycki uwagi nie zwrócić?? JA?????
epk, no tak, przeciez to bylo oczywiste.
Kurczak jakby taka zlosliwostka poleciala? nie wiem czy mam sie obrazic? 😉
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
08 stycznia 2013 23:24
katija przepraszam, teraz mi wstyd  😡 ale nie mogłam się powstrzymać 😉 Swoją drogą, teraz każdy kto będzie to czytał będzie patrzył na Twój cyc haha.
Kurczak, oj tam, oj tam, dobra zlosliwostka nie jest zla 😉
Kurde, taka fajna dyskusja mnie ominęła... Tzn. ta o pałacu 😉
BTW. JARA kradnę Twojego kota, bo jest boski!!!! I u mnie bardzo na czasie 😀
Kur!!!!!!!!!!!!!!!! Bo tylko takie słowo mi się ciśnie! Epidemia!
Nie wiele
Nie ważne
Nie kiedy
Nosz kur!!!!!!!!!!!!!!!! Prawie co drugie zdanie z osobnym nie u prawie każdego!
LUDZIEEEEEEEEEE
Czy osiągnęliśmy już szczyt debilizmu????????????????
Edit - no tak, zapomniałam. Jeszcze na prawdę.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
15 stycznia 2013 15:57
zima, aha! Czyli Ty jesteś Agata Z. 😀
Bischa   TAFC Polska :)
17 stycznia 2013 13:37
Dziewczyna napisała tak:
[quote author=Luna!! link=topic=46.msg1652858#msg1652858 date=1358363873]
Hej mam pytanie dotyczące stajni centurion . Jaka cena ?? i czy są jakieś w miarę fajne  osoby 🙂 :kwiatek:
[/quote]

Reakcja jeszcze ok, pierwsze wrażenie nienajlepsze, dziewczyna odpisuje:
[quote author=Luna!! link=topic=46.msg1652899#msg1652899 date=1358365296]
Nie pomyliłam szkółki z pensjonatem dla koni bo mam 3 konie dressage i chciałam dowiedzieć się czy  są jacyś dobrzy trenerzy  🙇
[/quote]

I oczywiście ruszyła loża szyderców, która założyła z góry, że to jakaś quoniara z wirtualną stajenką, z konikami kupionymi za komcie:
3 konie dressage? Ulala!

Luna!!, zazdraszam trzech koni dressage! 🏇

To mnie wkurza 🤔
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
17 stycznia 2013 13:40
Bischa znów tu widoczne jest, jak bardzo sposób pisania jest ważny 😉 Gdyby napisała "mam 3 konie, z którymi trenuję ujeżdżenie i szukam dobrych trenerów" to nikt by się pewnie nie przyczepił, a nawet pomógł. Ale jak ktoś pisze "mam 3 konie dressage" to brzmi prawie jak "mam 3 psy agility" czy "mam 3 koty exhibition".
17 stycznia 2013 13:43
No niby tak, ale ja mam alergię po prostu na zakładanie z góry, wyśmiewanie z powodu tego, że ktoś trochę inaczej napisał, niż przewidują normy.
ash   Sukces jest koloru blond....
17 stycznia 2013 13:46
Bischa, ale Ty nie widzisz, że ta dziewczyna nie wie o czym pisze?
Pomijając określenie "konie dressage" to pytała czy w Centurionie ( najlepszym ośrodku ujeżdżeniowym w Polsce) są jacyś trenerzy! 😵 Nie nie ma!  🤔wirek:
famka   hrabia Monte Kopytko
17 stycznia 2013 13:50
dużo czytam, przesiaduję często, mało piszę, ale popieram w tym temacie Bische,
od dawna mam wrażenie że rv nie istnieje po to aby dyskutować ale po to aby robić sztuczne zadymy

dyskutują ze sobą osoby które się albo długo tu znają albo mają naprawdę coś do powiedzenia w temacie

zadymiarzy omijam szerokim łukiem
ale wkurza mnie fakt że muszę czytać 3 strony gówna żeby poczytać to co mi potrzebne
17 stycznia 2013 13:53
[quote author=Luna!! link=topic=46.msg1652899#msg1652899 date=1358365296]
Nie pomyliłam szkółki z pensjonatem dla koni bo mam 3 konie dressage i chciałam dowiedzieć się czy  są jacyś dobrzy trenerzy  🙇
[/quote]

Nie widzę w tym pytaniu nic dziwnego. Może nie zna realiów trenerskich tej stajni, wie, że dobry ośrodek, ale potrzebuje polecenia kogoś? Mnie napisanie "konie dressage" ani trochę nie razi. Przynajmniej z góry nikogo nie oceniam, bo takiej czy innej formy użył.
17 stycznia 2013 13:59
Bischa, ale czy ktoś nazwał przepraszam forumowiczkę kretynką albo debilką? Nie! Nikt nikogo nie zjechał, nie obraził.
A że przesmiesznie brzmi "konie dressage" to tak a nie inaczej dziewczyny odpowiedziały.
Mi na przykład bardzo się humor poprawił jak zobaczyłam ten post! Taki pocieszny 😀

edit: poza tym dziewczyna dostała odpowiedź w wątku o cenie i dostała jeszcze link do strony ośrodka, gdzie wszystko jest pięknie napisane.
Nikt jej nie obraził, a że trochę sobie każdy poprawił humor jej stylem pisania  😜
Konie dressage, konie jumping... Mnie to bawi. 😂
17 stycznia 2013 14:02
ash, to że się wydało Ci to zabawne, to ok, przecież nic na ten temat nie mówię 😉 Drażnią mnie strasznie szydercze posty i nie twierdzę, że ktoś ją nazwał debilką/kretynką 😉 Ino szydercze posty mnie wkurzyły. I takie posty wielokrotnie się w różnych tematach pojawiają, bo ktoś napisał w formie nie pasującej do normy (voltowej normy) 😉
17 stycznia 2013 14:05
Konie dressage, konie jumping... Mnie to bawi. 😂

konie eating 😀
do mojego pasuje, ale do Centka nie pójdę bo sobie z nim trenerzy nie poradzą 😀
I konie ass-kleping 😀
Jedyne wytłumaczenie użycia takiego określenia może być takie, że jest to osoba, która mieszkała/wychowała się za granicą i niedawno wróciła do Polski.
Możliwe, ale mało prawdopodobne.
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
17 stycznia 2013 14:21
Julie, tez mi to przemknelo przez mysl, ze to obcokrajowiec po prostu, nie zna okreslenia 'do ujezdzenia', ale jakos reszta wypowiedzi na to nie wskazuje...
17 stycznia 2013 14:29
Jakby nie było, drażni mnie takie ocenianie z góry pod kątem quoniarki.
Arimona też przyjechała spoza naszego kraju i praktycznie nie widać, że nie jest Polką, nawet zaczęła używać polskich liter. Mówię to oczywiście w pozytywnym kotekście. No i pisze generalnie sensownie. Nie wiem kim jest Luna!!, jaką ma "przeszłość", jest chyba raczej nowym użytkownikiem forum, więc nie oceniam z góry.
Bischa popieram Cię. Czasem bardzo przykro czyta się (nie tylko) to forum. Na myśl przychodzi mi jedna piosenka:
Każdy z nas miał interpretację tekstów w szkole. Zachęcam do krótkiej powtórki z rozrywki i chwili refleksji nad naszymi wartościami w życiu...
Mnie zastanawia, dlaczego nie rażą  robione przez starych użytkowników forom, błędy? a przecież przekręcane słowa, zjadane literki, niekiedy niezrozumiałe zdania, są jak najbardziej olewane i prawie nikt na to nie zwraca uwagi, a przecież tak wyraźnie pisze niżej "sprawdź ortografię"  i co pali się gdzieś?  że od razu klika się "wyślij" No ale nie wypada zwracać uwagi starym użytkownikom, ale po nowych to można lecieć. To forum ma jakieś dziwne swoje prawa.
a przecież tak wyraźnie pisze niżej "sprawdź ortografię" 

Jest napisane!  😀iabeł:
In.   tęczowy kucyk <3
17 stycznia 2013 15:31
Watrusia, zwracasz innym uwage, a sama zrobilas pelno bledow w swoim poscie 🙄
aż się go ciężko czytało. totalnie niezrozumiała interpunkcja  😀
Odkąd zobaczyłem na którymś z portali ogłoszeniowych informację o poszukiwaniu redaktora do portalu parentingowego - nic mnie już jak chodzi o makaronizmy nie zdziwi!

A nasze forum jest tu i tak - nader językowo poprawne...

Co prawda: moje wrażenie może wynikać także i stąd, że zaglądam do bardzo małej liczby wątków...  👀
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
17 stycznia 2013 15:47
w sumie jakby napisałała " mam 3 konie do ujeżdżAnia" to wcale lepiej by nie było 😉
O matko! no widzicie  😁In ale u ciebie jest tak samo 😉
ja naprawdę piszę tak niezrozumiale?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się