Czerwca chyba nie znalazłam ale to i tak 50% mniej niż 2012 🙁
Crazy ja bardzo chętnie ale mój koń nie może iść krosu a troche droga zabawa dla nie jechania krosu 😉 Ale kto wie, jak bede wybitnie bogata do sezonu to taki plan mam.
edit: ortografia, ortografia...
poza tym,w dotychczasowym regulaminie wkkw był zapis (bo obecnego jeszcze nie widziałam),że w zawodach krajowych mozna wziąśc udział w dowolnych próbach - czyli np. tylko ujeżdżenie i skoki 😁
cześć dziewczyny 😉 nie wsiąkłam w WKKW tak bardzo, a potrzebuję pomocy. Muszę opracować odpowiedzi do obrony inżynierki i jedno z nich jest takie "Etapy szkolenia jeźdźca i konia w WKKW" teoretycznie jest to proste pytanie, ale chciałabym się upewnić, czy w razie czego dobrze odpowiem 😉 pomożecie? jak to podzielić i od czego zacząć?
jeżeli zna się oczekiwania pytającego, to każde pytanie jest łatwe...ale kto jest w stanie prześwietlić wydumane oczekiwania akademickich teoretyków? 😁 przecież szkolenie w sporcie zawsze przebiega wieloaspektowo i dotyczy wielu i nie zawsze wprost zdefiniowanych, warunkowań i umiejętności! ...ja gdybym dostał takie pytanie, odpowiedziałbym, że szkolenie jeźdźca i konia w WKKW,budowane jest na metodologi treningu i podlega dokładnie takiemu samemu usystematyzowaniu, jak w każdym innym sporcie!
wrotki to fakt co piszesz, ale jednak mam wymóg (czy to po polsku?) wymienić te etapy 😉 czyli po prostu odpowiedzieć schematycznie: pierwszym najważniejszym punktem jest dobre wyszkolenie ujeżdżeniowe, skoki wprowadzamy stopniowo od leżących drągów na ziemi na coraz wyższe, a trening na cross to rozszerzony o trening kondycyjny trening skokowy (ten sam schemat od niższych do wyższych tak na logikę)? czy się nie zgadza, bądź jest zbyt... mało profesjonalne (?) jeśli tak odpowiem? 😉
zgodnie z teorią sportu (nigdy nie zrozumiem dlaczego tak kretyńsko ktoś nazwał metodologię pracy treningowej), są trzy etapy szkolenia sportowego: -wszechstronny -ukierunkowany -specjalistyczny. tylko tyle i aż tyle...no i zapewniam cię, że specjalizacja w WKKW, rozpoczyna się jak w każdym innym poważnym sporcie, od konkurencji kadet/senior (znam poważnych praktyków którzy twierdzą że dopiero od sen, czyli ***), czyli w tym przypadku od **. to co wcześniej (P,*) to wyłącznie trening ukierunkowany, natomiast starty 4-5 latków, to zwyczajna ogólnorozwojówka.
Czekając na sezon tak sobie przeglądam projekt nowego regulaminu wkkw na 2013 rok i mam pytanie czy ja jestem ślepa czy nie ma podanych wymaganych kwalifikacji do poszczególnych klas?
W pliku z regulaminem jest tylko opis zdobywania RK oraz jest wspomniane, iz: Aby uczestniczyć w zawodach WKKW w Polsce, jeździec i koń muszą uzyskać rezultat kwalifikujący (RK) na zawodach na niższym poziomie. Wymagania zostały przedstawione w załączniku nr. 2.
A gdzie jest ten załącznik nr 2 ? Jedynie co widzę to w załączniku nr 3 poprzednio był wiek zawodników i koni oraz kwalifikacje ale w najnowszym wszystko dot. kwalifikacji jest wykreślone z tego załącznika.
Nie żeby jakoś na już te informacje były mi potrzebne, ale tak się zastanawiam czy czegoś tam brakuje czy ja mam problem z czytaniem ze zrozumieniem 🤔wirek:
IMO to projekt regulaminu,dlatego nie ma jeszcze załącznika nr 2...a będzie on zmieniony na pewno,tym bardziej,że była abolicja dla juniorów co do RK na CIC* 🥂 przecież jej nie zostawią 😉
dobre! 🙂 nie ma się czym chwalić, ale na treningu też kiedyś tak zrobiłam na crossie 😡 tak, się ucieszyłam, że trener mnie w końcu pochwalił, że zapomniałam o bożym świecie 😂
A to jaka to ma wartosc 'sportowa'? Bo w kalendarzu jest jako wkkw. Czyli w Wroclawiu sa take derby? Super, nie wiedzialam ze w PL organizuja halowe wkkw 🙂😉
Kiedys byl Puchar Polski w wkkw, wprawdzie pucharu nie wreczano hahahah 🙂 Ale formula bardzo fajna, tylko nie dosc ze termin byl beznadziejny, to jeszcze ceny wpisowego z kosmosu. A szkoda 🙂
Czy znalazł by się wśród naszych forumowych wkkwistów ochotnik/ ochotniczka ( z min. II klasą ) na wypełnienie kilku ankiet do mojej pracy trenerskiej?