Ogłowia

floo pięknie 😍 😍 😍 nie sądziłam, że ogłowie poszywane na biało może na siwku tak ładnie wyglądać 😜
lizzy   Bo ja na hubertusie gonię stajnie a nie lisa :)
14 stycznia 2013 19:24
floo ale piękniee  😍
floo przepięknie 😀 idealnie
sei   . let's grow old together & die at the same time .
14 stycznia 2013 19:54
floo, super. bez przesady. z klasą i elegancją 🙂

zairka, zależy czy chcesz, żeby nachrapnik wydawał się węższy optycznie czy szerszy? białe podszycie na bank zleje się z głową zaira 😉
szkoda, że tak ci spieszy z zamówieniem. prawdopodobnie byłabym chętna, ale dopiero w okolicach kwietnia/maja  😁
floo Bardzo klasycznie i elegancko wygląda to ogłowie. A jak z tym lakierowanym nachrapnikiem? Jest bardzo delikatny, czy nadaje się do codziennej jazdy?
Sivens Zupełnie nie mogę się zdecydować  😁 Na jednym ujęciu podoba mi się bardziej artemis, na innym to drugie. Teraz tyle różnego sprzętu, że można dostać oczopląsu (a ja należę do tych niezdecydowanych i zawsze mam kłopot  😵 ).
domcia406 Do codziennej jazdy używam raczej innego ogłowia, ale moim zdaniem nachrapnik jest wykonany porządnie i myślę że będzie jeszcze długo służył. 🙂
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
14 stycznia 2013 21:40
Domcia bierz to drugie, Artemisy sa albo bardzo dobre albo szajskie. Odklejajacy sie pasek z naczolka to.pikus, ja juz.mojego szylam (z tego co czytam to juz 3 porwany artemis), pozatum mi z brazowego normalnie.schodzi farba  😵
Zairka artemisa mam już jakieś dwa lata i (odpukać) nic mu się nie dzieję. Naczółek jest ok, i paski też trzymają. Ale teraz rozglądam się za czymś nowym i zupełnie nie mam pomysłu 😉
ja z pytaniem 🙂 macie może jakieś inspiracje ad. naczółków dla konia, którego użytkuje facet?
Bogdan, lekko tylko opadający, prosty, niezbyt gruby.
o tym mówiłam,ale kolega szuka czegoś z biżuterią...męską🙂
Hmm, może coś tego typu? Dość popularne, ale baaardzo fajne i no bardziej "męskie" 😉

fajne,ale takie już było...tu chodzi o coś (nie wiadomo o co) ale innego 🙂
czyżby pojawiła się w końcu na hypostore czarna Athena??
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
14 stycznia 2013 23:15
Zairka artemisa mam już jakieś dwa lata i (odpukać) nic mu się nie dzieję. Naczółek jest ok, i paski też trzymają. Ale teraz rozglądam się za czymś nowym i zupełnie nie mam pomysłu 😉

Ja swojego tez mam dlugo, najpierw mega zadowolona bylam a jak sie zaczal sypac to na.calego 🤬
Bogdan a moze zwykły, gruby łańcuszek na naczółku? Kiedyś takie widziałam, tylko za Chiny nie pamiętam gdzie. Bardzo fajnie to wyglądało.
Zairka w takim razie muszę szybko się na coś zdecydować  😀iabeł: o ile nie zbankrutuje po wizycie weterynarza...
xxagaxx podobno cały czas podają 4-8 tygodni 🙁
domcia406 łańcuszki już robilismy w 2004r,oraz w 2006 takie
teraz podszylibyśmy jeszcze na miękko 🙂
Piękne te Wasze łańcuszki! Dla faceta mógłby być opadający, pleciony warkoczyk. Bo większość ozdobnych jest bardzo błyszcząca co niekoniecznie trafi w gust mężczyzny  😁 Chyba, że pokombinować z koralikami (takimi jakich używa anaa)
Mogą być romby. Może być wędzidełko.
Halo to wszystko było...chodzi o innowacyjność 🙂
Hmm... facetowi wzorki to nie bardzo (chyba, że brydżysta); figur geometrycznych ograniczona ilość... (myślę na bieżąco).
Tak mi do głowy przyszło - a gdyby tak "imitacja" old-schoolowego naczółka oplatanego? W trójkąty?  Ale z kamieni półszlachetnych/masy perłowej?
Z wzorami emaliowanymi na metalu można by coś pokombinować - jakiś ornament klasyczny - meander itp, albo wzór z runami. Imię konia pisane runami z masy perłowej? Też mogłoby być fajne (ale będzie kłopot z miejscem, na płytce emaliowanej by przeszło).
No, takie coś to chyba swojemu fundnę - turkusowa emalia na płytce miedzianej...
Bogdan a może naczółek imitujący skórę węża? 🙂 albo szachownica kolorowa (np. granat i czerwień, czerń i pomarańcz) taka jak policja angielska (oni mają żółto - czarne?)
xxagaxx, ja mam ciągle pokazane "out of stock" :/
Jest jakaś dobra dusza, która posiada ogłowie BR Jos Lansink? Jak wypada wielkościowo? Na Animalii jest tylko full i nie wiem, czy koń mi się w nim nie utopi.
cob w BR wypada dosyć mały
Jest jakaś dobra dusza, która posiada ogłowie BR Jos Lansink? Jak wypada wielkościowo? Na Animalii jest tylko full i nie wiem, czy koń mi się w nim nie utopi.

Jak dla mnie z podanych tam wymiarów wychodzi na większy cob.
Dramka, to nie reguła, Kingstony są nieduże i cob i full (obwód nachrapnika), ale JL są większe.

palemka, paski policzkowe dla większości fulli, jakie mierzyłam, średnio wypadały 100-105 cm.
quantanamera muszę doprecyzować 😉 patrzyłąm głównie na długość nachrapnika i naczółka. U mnie w cobach muszę mieć nachrapnik 70cm, a naczółek 40-41cm. Dlatego tak pomyślałam, ale oczywiście mogę się mylić, bo fulla nigdy nie miałam 🙂
palemka to chyba dość sporo jak na coba? Standardowy naczółek cob to 38 cm, a full 42 cm. Twoje wymiary coba, bardziej do fulla pasują
Sivens 38 cm to ciaśniutki 😉 Ale powiem Wam ze 40cm naczółka mam w ogłowiach horze w rozmiarze cob. Nachrapnik tez mam chyba z 71cm. Tak, bo pamiętam w busse sprzedawca podał mi długość nachrapnika 69 cm i miałam lekki problem, ale w końcu ułożył się i też udało się dopiąć.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się