AMP,MPSzW-wszystko o studenckich zawodach

grembus, a jak Wasze - organizatorów - samopoczucie po tegorocznej imprezie? Dobrze było/tak se było/już absolutnie nigdy więcej?
No i na deser film z AMPów:

Elbus bez komentarza ;p
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
18 sierpnia 2012 12:06
Kiedy będzie wiadomo gdzie odbędą się następne AMP-y? Jakie jest prawdopodobieństwo, że to będzie Wrocław? 😉
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
24 sierpnia 2012 11:14
Nasi w ujeżdżeniu średnio widzę. Dwoje weszło do II rundy, do III już nikt...
Czekam z niecierpliwością na skoki jak im pójdzie  😉
sei   . let's grow old together & die at the same time .
24 sierpnia 2012 11:59
z ujeżdżeniem to nic dziwnego  🙄 w skokach powinno być lepiej, ale nie ma tak naprawdę co liczyć na jakiś spektakularny sukces.
trzeba trzymać kciuki 🙂
Są już wyniki w skokach ... 2 jedzie dalej ... ale niech mi ktoś wytłumaczy o co chodzi z tymi wynikami.
Co do jest Diff ???
Tak samo było w ujeżdżeniu ....

24 sierpnia 2012 14:45
to jest jakaś różnica. natomiast też nie wiem jeszcze dokładnie o co chodzi. zaraz spróbuję to przestudiować. w ujeżdżeniu jacek mierzwiński miał 114 pkt. z takim wynikiem zakwalifikował się do 2 rundy inny zawodnik, z tym że on właśnie ten 'diff' miał 0.
No własnie ten Diff jest ważniejszy od wyniku ... który też jest jakiś dziwny w skokach (nic wynik nie daje).
24 sierpnia 2012 15:19
All the events will be judged according to the "knock out" system: riders draw lots for each round, to know
which horses they will ride. Only in the first round of dressage and show jumping will the team draw a
group of three horses; the team is allowed to decide which rider will ride which horse. Every horse is ridden
by two or three riders. The rider with the best result on the horse will be qualified for the next round.
Depending on the number of participating countries, it can be necessary that more than the best rider on
each horse will be qualified for the next round. In this case, the rider with the closest score to the result of
the best rider on the same horse will be qualified.

coś takiego wynalazłam. zaraz sprawdzę w wynikach czy dobrze zrozumiałam 😉

edit:
są wyniki pierwszej rundy skoków.
mierzwiński i przedpełski przechodzą do drugiej rundy, ania szlezinger miała eliminację.
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
25 sierpnia 2012 09:46
Jest moc  😎
Wskokach w pierwszych dwóch(?) konkursach oprócz przejazdu liczy się też ocena sędziów. Coś na zasadzie konkursów na styl 😉
25 sierpnia 2012 14:22
przedpełski przeszedł do 3 rundy, ale na tym zakończył.
wiem ze to dosyc wczesnie ale czy ktos wie ktorego dokladnie maja sa w tym roku ampy ? sa terminy wszystkich innych sportow tylko nie jezdziectwa :/ moze ktos wie cokolwiek byłabym wdzieczna :-)
Pewnie jak co roku, 23-26 maj 🙂
Robimy AMP-y w WKKW w Facimiechu 8-9 czerwiec. Czy je AZS uzna jest zagadką ? Trwają rozmowy....
AMP są zgłoszone do kalendarza DZJ na 2013 r... czyli Partynice i oczywiście maj 24-26 😀 nie wiem kto będzie organizatorem, ale ten ktoś musiał wyjść z taką inicjatywą i zgłosić te zawody na zebraniu kalendarzowym DZJ..
15 stycznia 2013 09:36
fabapi, bardzo fajna inicjatywa! mógłby je AZS uznać 🙂
mam tylko nadzieję, że nie pokryją się z MPA w Zakrzowie (o ile takowe w ogóle się w tym roku odbędą...)
W kalendarzu AMP jest napisane ze Politechnika Wroclawska.

Fabapi byloby przednio!
AMP w WKKW odbędą się pod patronatem rektora Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie 8-9 czerwiec 2013.
Zakrzów jest tydzień wcześniej
grembus, super wiadomość !!! Ufff... 🙂
08 lutego 2013 15:57
fabapi, dzięki za info  :kwiatek:
wyszperałam ośrodek w google i robi zdecydowanie pozytywne wrażenie 🙂
mam nadzieję, że uda się pojechać zakrzów albo AMPy w wkkw właśnie. jak będziesz wiedziała coś więcej, informuj proszę na bieżąco 😉
Fabapi czy to znaczy ze beda normalnymi AMPami czy co to znaczy?? :P

Sei no spróbqwałabyś co innego powiedziec! Nie tylko wrażenie jest pozytywne, realia też 😉
Az chyba pojde na studia🙂
oo czyli będą normalne znaczy się pod patronatem AZS? ale cudnie 😍 z niecierpliwością czekam na dalsze informacje!

sei czyżbyś przerzucała sie na wkkw?
08 lutego 2013 22:46
Zorilla, stoisz tam z końmi? 😉
Magdzior, dopóki rozbija się o sport amatorski to mogę zacząć dla ciebie jeździ nawet western  😁 a plany na wkkw były od dawna. pytanie czy zdążę rudego rozskakać i zabrać na jakieś crossówki (mają być zawody w bogusławicach) - nigdy nie jechaliśmy 'czegoś' takiego.
sei no to super🙂 amatorzy pewnie nie będą mieli szalonych wysokości na tym wkkw więc myślę, że spokojnie byście dali radę 🙂
a Zorilla nie stoi w Facimiechu ale bywa na zawodach bo to blisko nas🙂
Otóż to. Z końmi hehe. No z całym stadem  🤣.
Rozmowy z AZS-em zostały podjęte. Mam nadzieję że zakończą się pomyślnie
Czy wiadomo coś o regulaminie tegorocznych ampów? czy podział na amatorów i profi będzie wg takich zasad, jak na poprzednich mistrzostwach?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się