To w takim razie ja przejmuję Cześka,mi tam jego mega "kulawizna"nie przeszkadza 😀
Tylko najpierw bedziesz musiała zrobić coś z jego energia,bo sie obawiam,ze nie wysiedze jego bryków 😀
NatLat, a co jedziesz w Kwiekach?
Ktoś tak na koniec sezonu szaleje i jade L hahaha.
Ale niekoniecznie czuje się na siłach,uj mnie przeraża,bo ostatnio nie jest dobrze,jakoś nie moge sie z nia dogadac.
no tak myslałam,ze się wreszcie zdecydujesz 😉
to gdzie mam stanąć na krosie ? 😀
Hmm...jak już przejdę całą trase to Ci powiem🙂 a najlepiej w takim miejscu,zebym na kazdej przeszkodzie slyszala Cie 🙂
ogladałam trasę w ostatni weekend,nic się nie zmieniło 😉
A bierz w cholere, czorty 🙂
Nie znam się na przepisach pzj, ale odpowiedź:
"po co? i nie ma takiego przepisu"
mnie zabiła, jest poniżej krytyki! 🤔 Było zapytać "speca" co będzie jak ów kuc wpadnie w ten szereg i sobie nogi połamie. Też będą szukać przepisu?!
Regulamin WKKW PZJ art.7 pkt 5.......
Rider to już masz odpowiedż na następny taki numer
edit: jeszcze lepsze jaja były na tzw. Mistrzostwach Śląska WKKW w Rybniku-tam standardem jest że taśmy ograniczające trasy w poszczególnych trasach są rozwieszone pół godziny przed krosem i często zamiast pomagać w wyborze trasy tylko mieszają-w tym roku popieprzyli klasy i zagrodzili cześć trasy w wyniku czego zawodniczka ominęła jedną przeszkodę(taśmy wymusiły jazdę inną przecinką w lesie.Następna zawodniczka była bardziej uparta i stępem przez krzaczory dojechała do prawidłowej trasy ale straciła na to ok. 1 min. 🤣 🙄 🙄 W wynikach jest że ta pierwsza skoczyła wszystkie przeszkody na czysto a ta druga przyjechała w normie czasu 🤣 🤣
Ale jak by komuś było mało to w którejś z niższych klas wytrąbili dziewuszkę bo w komisji nikt nie wiedział że dopuszczalne są 3 wyłamania na krosie. Jazda była niezła bo tata zawodniczki(prawdopodobnie ) dostał furii i już obstawialiśmy czy będą rękoczyny albo inne "momenty" 🏇
chciałam pogratulować świeżo upieczonej Mistrzyni Pomorza Seniorów w WKKW - crazy 😅 :kwiatek: trochę mi przykro,że już nie chcesz konia oddać 😉
gratuluję również wyników w pozostałych konkursach,nadal jestem zakochana w Rosalie 😍
ale jeszcze bardziej jestem zakochana w kobyle NatLat 👍 😍 👍, której gratuluję bardzo udanego debiutu w L klasie 😅
wrotokjunior wybrał walkę w seniorach (bo w juniorach miała pewne 2 miejsce :lol🙂 i muszę się pochwalić - wróciła za srebrnym medalem w kategorii seniorów i na dowidzenia w tym sezonie złapała oczko w * 🏇
wrotki - gratuluję! także odwagi,za przekonanie pani mamy,że w seniorach też ma szansę powalczyć 😅
piękna pogoda była wczoraj,dziś do połowy P klasy zawody były bardzo widowiskowe 😁 mgła była tak gęsta,że mozna było słuchać spikera i stać przy jednej wybranej przeszkodzie....dobrze,że chociaż na * zrobiło się pięknie 🙂
mam pytanie czy w Niemczech też obowiązuje taka nomenklatura jak u nas : LL , L i P?
Bo * to rozumiem że są międzynarodowe.
Dzieki wielkie, Rowniez gratuluje Marcie (tak naprawde dwoch srebrnych medali )🙂
Rosalie strasznie odwazna, idzie we wszystko , nic ja nie rusza, parkurowo tez dobrze skakala, moja zrzutka kosztowala nas 5te miejsce, no i troszke za duzo krzyczala na czworoboku.. Bardzo rozmowa z rana byla🙂
Brandunia mnie pozytywnie zaskoczyla... moze jest nadzieja dogadac sie znia... skokow super.
no i Dziad ktory mnie targal szukajac 3* przeszkod🙂
Idzie nowe...ciekawe kiedy aktualizacja polskich przepisów:
przepisy FEI w wkkw
Przeczytałam. Interesujące. Czyżby postulaty i apele stopniowo zmieniały się w wymogi?
A chciałam to wkleić:
Litosci, ja nie moge takich rzeczy ogladac, jak jeszcze 3 miechy zeby poskakac porzadnie 🙂 🤬
WITAM
JAKIE OCHRANIACZE POLECACIE?
POTRZEBUJĘ TAKICH DOBRZE CHRONIĄCYCH NOGI KONIA W CZASIE TERENÓW (MOCNYCH) PO RÓŻNYM PODŁOŻU, ZE SKOKAMI.
ZALEŻY MI ABY OCHRANIACZE CHRONIŁY I NIE ZJEŻDŻAŁY NIE ODPINAŁY SIĘ
Z GÓRY DZIĘKUJĘ😀
Z góry to Ty caps locka wylącz.
Zorilla jakie z góry - raczej z lewej pośrodku ;-) (przynajmniej na mojej klawiaturze :lol🙂
a nowej użytkowniczce milkaherki proponuję poczytać wątek o ochraniaczach
Noo ale wiesz klikasz od gory a nie od spodu np 🤣
ano takiej argumentacji nie sposób obalić 🤣
Ja już chcę sezon, chcę wukakawowskie foty...
Ja tez! Juz chce na dwor isc, poskakac !
crazy Czy jak pula nagród w 1* będzie wynosić 10 000 zł to przyjedziesz do mnie na zawody ?
W gory? Czemu nie🙂
Widze , ze tylko ja mam zwariowane pomysly, jezdzic przez cala polske na zawody krajowe😉
Dla mnie najwazniejsze nie sa nagrody, podloze, kros, obsluga, warunki , jak jest fajnie, dla zawodnikow sa zawody a nie dla "oficjeli" to chetnie jade🙂
Haha takie góry jak u Ciebie ocean.
fabapi a gdzie ujezdzaniowki w kalendarzu 🙁
W czerwcu 2 dni i w sierpniu 2 dni Mistrzostwa Małopolski - nie znalazłaś ?
Zorilla, w wkkw tez ujezdzenie masz🙂 i juz kilka startow wiecej🙂
Czerwca chyba nie znalazłam ale to i tak 50% mniej niż 2012 🙁
Crazy ja bardzo chętnie ale mój koń nie może iść krosu a troche droga zabawa dla nie jechania krosu 😉 Ale kto wie, jak bede wybitnie bogata do sezonu to taki plan mam.
edit: ortografia, ortografia...