Czemu jedwab Biosilka jest be?
bo ma alkohol, który wysusza
Ile powinna trwać kuracja CP i pokrzywą? Tak jak drozdze czy lykac i pić ile sie chce?
a ja polecam Kalinę(sklep)! Zamówiłam kosmetyki między świętami, wysyłka była szybka, jednak okazało się, że w paczce znalazł się nie ten olejek do włosów, a tonik na wypadanie lekko się rozlał- napisałam więc maila do właścicielki w tych sprawach, a dzisiaj już trzymałam w rękach właściwy olejek i w ramach zadośćuczynienia drugi tonik oraz kartę rabatową! A tamten poprzedni olej mogę zatrzymać 🙂 super sklep, naprawdę szybka reakcja i bardzo miłe zachowanie ze strony właścicieli. 😍
Co do Jantara to ja swój kupiłam w Leclerc w Gdańsku, nie wiem jak to jest z dostępnością w innych. Ale było tam w dziale aptecznym sporo fajnych kosmetyków do włosów 🙂 Saponics też był, więc jakby ktoś szukał to może warto sprawdzić i tam
Bay, jeśli chodzi o pokrzywę to dokładnie tak jak drożdże (3 miesiące picia i miesiąc przerwy lub 3 tygodnie picia i tydzień przerwy), natomiast ja CP łykałam dłużej niż 3 miesiące i nic mi nie było, ale nie wiadomo, jak na kogoś innego podziała. Trzeba być ostrożnym, dla bezpieczeństwa traktowałabym jak drożdże i pokrzywę.
a ja wczoraj na poszalałam na bogato
mycie: Radical
odżwyka d/s: na całość Skrzyp Polny z Herbal Care, od ucha: garnier AiK
potem; wcierka Saponics i mgiełka Jantar
😍
Pofarbowałam, orzechowy brąz wyszedl mi bardziej jak ciemny brąz, a raczej taka lekka gorzka czekolada więc mam nadzieję, że się trochę wypłucze 😀 włosy lśniące, odżywione, nawet nie są bardzo suche
czy w rossmanie są jakieś nożyczki godne polecenia, które nie zrobią z włosów kępy zniszczonych końcówek?
bo ma alkohol, który wysusza
A dałoby radę go odparować ewentualnie?
Rul, ja mam te nożyczki
http://www.rossnet.pl/Produkt/For-Your-Beauty-Nozyczki-do-wlosow,97935,2806 i jak dla mnie są super, tylko trzeba pamiętać, że nożyczki do włosów są tylko i wyłącznie do włosów, wcześniejsze moja mama używała do ciachania wszystkiego i bardzo szybko się stępiły 🤔
dziewczyny, a co sądzicie o siemieniu lnianym? piłyście kiedyś? zauważyłyście jakieś korzystne zmiany jesli chodzi o włosy czy cere? 👀
odkryłam świetne drożdże w Kauflandzie! takie w małym 42 g paczuszkach w złotych papierku 😉 akurat na jedną porcję, nie trzeba nic kroić i nie schnie w lodówce. świetnie się rozpuszczają i nie gazują. Wracam więc po przerwie do drożdży!
ale drożdże chyba nic nie pomogą na moje zdychające końcówki 🙁 straszny susz! musiałabym ciachnąć włosy do brody/ramion (a mam do łopatek), żeby naprawdę odżyły 🙁
wendetta, oleju im więcej! Oprócz tego silikonów i parafiny 😉 Po zimie odżyją. Teraz jest trudny czas dla włosów 😉
poproszę o analizę :kwiatek:
Skład: Aqua (Water), Behentrimonium Chloride, Cetyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Propylene Glycol, Equisetum Arvense (Horsetail) Herb Extract, Glycerin, Inulin, Lauryldimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Lauryldimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Starch, Hydrolyzed Keratin, Panthenol, Lactic Acid, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Diazolidinyl Urea, Iodopropynyl Butylcarbamate,Parfum (Fragrance)
To ja z innym pytaniem... Jakie szampony i odżywki byście poleciły, a które są w pełni cruelty- free (nietestowane na zwierzętach i wegańskie) oraz zgodne z CG? Wiem, że Alterra ma oznaczenie "Vegan", mam jednak wątpliwości, czy poszczególne składniki nie są testowane...
Skład: Aqua (Water), Behentrimonium Chloride, Cetyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Propylene Glycol, Equisetum Arvense (Horsetail) Herb Extract, Glycerin, Inulin, Lauryldimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Lauryldimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Starch, Hydrolyzed Keratin, Panthenol, Lactic Acid, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Diazolidinyl Urea, Iodopropynyl Butylcarbamate,Parfum (Fragrance)
Zacznę od WOOOOW i AAAAAACH. Co za skład! Antystatyki, których jest bardzo dużo, ulatwią rozczesywanie, domkną łuskę włosa i zapobiegną elektryzowaniu. Ich ilość sprawia, że odzywka świetnie nadawałaby się do mycia, ale osobiście byłoby mi jej szkoda 😉 Jest to raczej lekki kosmetyk, biorąc pod uwagę ilość i położenie emolientu. Na bezpośrednie nawilżenie wpływ będą miały humektanty: glikol propylenowy, gliceryna, proteiny i pantenol. Za wzmocnienie włosów odpowiadać będzie ekstrakt ze skrzypu polnego. Ciekawym składnikiem jest cukier inulina, która - podobnie jak proteiny pszenicy i skrobia pszeniczna - ma działanie zmiękczające i kondycjonujące (także antystatyczne). Hydrolizowana keratyna pomoże odbudować zniszczenia. Pantenol ma działanie wzmacniające i uelastyczniające.
Podsumowując: Jedna z lepszych odżywek, z jakimi się spotkałam. Może być dla niektórych włosów za lekka, ale wystarczy dodać do porcji 2-3 krople oleju 🙂 Nie ma zbędnych składników, nie będzie podrażniać. Jej lekka formuła wynika z tego, że jest to odżywka b/s (o czym nie wiedziałam analizując skład 🙂😉
Co to za cudak i gdzie mogę go kupić? 😜
Edit: Już wiem, co to jest! Odżywka b/s Farmona Herbal Care ze skrzypem polnym. Chcę ją koniecznie!
Juz drugi raz Epikea wynajduje cuda 😀 najpierw saponics, teraz to! Mów co to, musze tez to nabyc w takim razie 😅
wolburka, a dlaczego masz wątpliwości i co do jakich konkretnie składników?
Kajula, wyżej napisałam 🙂 Odżywka b/s Farmona Herbal Care ze skrzypem polnym
Kajula, wyżej napisałam 🙂 Odżywka b/s Farmona Herbal Care ze skrzypem polnym
Kurcze, jest tego troche. To jest ta wzmacniajaca w spreyu?
tak jest dziewczyny to
Herbal Care Skrzyp polny Odżywkamożna jej używać jako b/s, a dla przetłuszczajacych się jako d/s - ja osobiście ją spłukuję 🙂
nie plącze, nie jest za ciężka, włosy po niej rozczesują się w zasadzie same 🙂 Ładnie pachnie i ma wygodne do kąpieli opakowanie, poręczne. I jest tania 🙂
Miło mi, że ktoś docenia moje "wypociny" tutaj nt. moich poszukiwań.
Ja w ogóle chyba zostanę fanem firmy FARMONA
http://www.farmona.pl/pielegnacja-wlosow.html
Można ją gdzieś stacjonarnie dostać? 👀
Mam dylemat 😉 balsam na kwiatowym vs brzozowym propolisie i maska drożdżowa vs łopianowa (oczywiście Babuszki Agafii)
A ja w końcu dorwałam olejek z alterry i ma pompkę! Ale się za nim nalatałam 🙂 Chyba ze 2msc
korsik, też właśnie przed chwilą kupiłam 😀 ale u mnie był wszędzie, tylko jakoś zawsze zapominałam
O Epikea w sam raz! Wlasnie poszukuje jakiejs odzywki, bo na razie mam tylko nivejke.
Gdzie to cudo mozna dostac? I ile kosztuje?
Jak bede tylko znowu w centrum to podbijam sklepy w poszukiwaniu tej odzywki i po saponics. 😀
PS- przepraszam za brak polskich znakow ale klawiatura mi szwankuje.
Bay herbal care chyba bywa w Rossmanach? Musisz zaglądać do różnych drogerii i pytać o kosmetyki farmony
Alaska jedź do G. Krakowskiej, drogeria koło C&A - poziom 0 🙂
kosztowała 7,99zł dokładnie 😉
dziewczyny, a co sądzicie o siemieniu lnianym? piłyście kiedyś? zauważyłyście jakieś korzystne zmiany jesli chodzi o włosy czy cere? 👀
Ja moczyłam przez noc i gluta z ziarenkami blenderowałam z obranym jabłkiem. Nie pamiętam przez ile czasu jadłam, ale mam zamiar wrócić, bo cera bardzo fajna, mega wysyp bejbików i dodatkowy bonus w postaci wyregulowanego trawienia. 🤣
Zatem polecam. 🙂
Ituch skoro tyle plusów to spróbuje 😀