Mokre ma pastwiska i na okres pastwiskowy super zima odradzam.
Warzyna to juz cena inna, ale tak jak.mowie na emeryture blisko domu to tam gdIes kolo granicznej
A konkretnie na rdestowej. Ja nie znam tych państwa, ale konie nie raz jak widać (maksymalnie chyba 3 sztuki widziałam) to łażą koło domu i tam dużo trawy.
Zairka, nie ja jeszcze w Szukalicach. Ostatnio rozglądałam się za przydomowym boksem i mam wieści z Rdestowej z przed tygodnia 🙂
Moim zdaniem ciężko o stajnie taką jak większości właścicieli się marzy dla konia na emeryturze z dobrym dojazdem. Te które ja bym mogła polecić i które mają przy tym nie głupią cenę niestety wszystkie poza możliwością dojazdu busem.
falletta, dzięki za info :kwiatek: ale obecnie mam na oku stajnie w trochę innym klimacie
Wojnarowice, od granic Wrocka tyle wychodzi właśnie 20 km
W lizawicach tez od tego roku istnieje opcja postawienia konia za mniejsza kase w czesci nie odnowionej 😉
Zairka - a można wiedzieć za jaką kasę są te tańsze boksy? bo pamiętam, że - jak u Was byłam - kombinowałam, żeby właśnie jakoś się "dogadać", bo stajnia bardzo mi się podobała. Jednak niedługo potem się przeprowadziłam na drugą część miasta, więc pytam z ciekawości 😉
cena jest teraz 600 i 700 w tej stajni😉
Zairka: w takim razie na 100% mijalam sie z Parysem🙂
stajnia z halą 20 km od wro za 550 zł???? 😲
http://tablica.pl/oferta/pensjonat-dla-koni-wolne-boksy-ID6piD.html#b399cac8bf;r:;s:
ta cena jest chyba nieaktualna, u nas stoi koń z wojnarowic i podobno cena jest wyższa 650-700 jak się nie mylę.
Frans - może 750 zł i z nowych Wojnarowic? to ogłoszenie jest z 3 stycznia b.r.
Pewnie masz rację.
Ale jak jest hala to za niedługi czas będą podwyższać pewnie cenę. zwłaszcza, że po sąsiedzki mają 750zł.
tam już długo takie ceny są z tego co pamiętam i w starych i w nowych Wojnarowicach 🙂
Z tego co wiem to w Wojnarowicach była podwyżka już jakiś czas temu i faktycznie zamiast 650 jest 700 zł, nie wiem jak za małą stajnię, ale pewnie też skoczyła z 550 na 600 zł
Przecież incognito napisała już parę postów temu, jaka jest obecnie cena w Wojnarowicach, a stoi tam, więc info z pierwszej ręki.
byłam dziś w końskim raju 😍 jeszcze tylko trzeba wszystko pospinać w czasie i mam nadzieje w przyszły weekend być już w nowej stajni. To dziwne uczucie ale pierwszy raz ciesze się na myśl o zmianie ... 😉
Tak jak napisala Incognito, w Wojnarowicach w owczarni (boksy 3x3,5) kosztuje , po podwyżce, 600, a w dużej (4x4) 700. Przy wiekszej ilości koni można się dogadać. Jak na stajnie z halą i dużymi pastwiskami to cena baaaardzo niska. Od np Gaju jest dokladnie 34km, od bielan jakiej 23km.
falletta, stajnia angielska w okolicach Jelcza, bardzo urocze miejsce i fantastyczne warunki.
Do tej pory niechętnie opuszczałam obecny pensjonat, jak mój entuzjazm utrzyma się "po" to będzie na prawdę dobry znak 🙂
Ciekawe tylko czy Pan Koń ucieszy się z takiego prezentu na ćwierćwiecze 😁
Ruda, czy właścicielka ma na imię Jola?
Ruda - w jakiej to miejscowości ? bo ja kursuję za Jelcz do swojego 🙂
edit:
ps. i za 1,5 -2 mce otwierają z siechnic łącznik do łan - będzie lepiej od naszej strony jechać 🙂 aczkolwiek nie narzekam na dojazdy
to jest dokładnie w Zbytowej
a to również słyszałam same pozytywy i jest tam ponoć sobowtór z maści i zachowania mojego Maxa 🙂
nie znam imienia, ale dzisiaj branka stwierdziła, że tam jest Maxa zaginiony brat , maść ta sama, identyczne specyficzne zachowanie i nawet tak samo nogi trzyma do strugania 😀 chyba kiedyś muszę go poznać
Bruno pewnie 🙂 warunki faktycznie dla koni wyśmienite i sama juz bym tam pewnie była, gdyby nie to, że po trzech latach bez hali miałam dość 🙄 a w tamtej stajni hali tez nie ma.