sklepy internetowe
Odemnie wielki plus dla X-HORSE 🙂 Ogłowie zamówione w sobotę, we wtorek było już u mnie 👍
Natomiast średni minus dla Lamri i mega wielki dla Oksera. Z Lamri prawie brak kontaktu, długie oczekiwanie na zamówienie, tłumaczenia.
A Okser... Brak słów, na czaprak i owijki czekałam 4 i pół miesiąca, a i tak w końcu wzięłam inne rzeczy, bo po trzech miesiącach zostałam poinformowana że jednak tych rzeczy nigdy nie było i nie będzie... 😫
+ dla gnl
miłaobsługa, paczka doszła przed terminem :kwiatek:
Ja za to , napisałam 4 maile do okser co z moim zamówieniem- poniedziałek,wtorek,środa,czwartek-z tym że dzisiejszy mail był ledwo kulturalny, zażądałam wyjaśnień dlaczego nie odpisują,mają w nosie, i czy panie pracujące tam łaskawe są cokolwiek robić,również powiedziałam,że moim zdaniem niedługo to o nich UOKiK usłyszy.Na co otrzymałam maila,iż NIESTETY ale po 3 miesiącach czekania one NIE WIEDZĄ czy te rzeczy bedą i mogą mi zaproponować inne,z tym że "no dereczka to 100 zł droższa będzie".Nawet nie wiem czy odpisywać,bo mogłabym tylko wykorzystać całą gamę wulgaryzmów.
Plus dla Trzy Foule i w Górę.pl. Pomimo, że ogłowie ma mikro uszkodzenia prawdopodobnie z winy producenta/hurtowni.
Ale stały kontakt i odpowiedź na każde pytanie zasługuje na dużego plusa. 🙂
DressageLife ja to samo... "Ale za inny czapraczek trzeba jeszcze dopłacić 40 zł"... 🤦
Odpisałam im,że sobie w gumki lecą i że w 2008 to naprawdę byli super sklepem,obsługa,towar itd.
Oto odpowiedź:
"W 2008 roku to były inne czasy i prosze nas nie winić, bo obsługa-załoga sklepu jest cały czas taka sama. Tylko ludzie za mało kupują, by się interes mógł sprawnie kręcić, bez odpowiedniej liczby zamówień zawsze będzie gorzej, bo nie da się obracać towarem za darmo. Chyba, że czasy sie poprawią i ludzi będzie stać na sprzęt i różne rzeczy dla konia, tak jak wcześniej było"
😀 😀 😀 😀 😀
Jak zwykle -nasza wina... 😂
Nie powinni takich rzeczy pisać, ze im się biznes nie kręci itp... 🤔
Skoro im się "biznes nie kręci" to niech zamkną sklep internetowy i zostawią sobie sklepy stacjonarne.
Wszystko oczywiście jest winą kupujących, to my jesteśmy źli, a oni przecież zawsze tak się starają, a to, że nie odpisują na prośby, groźby i pytania to wina naszego internetu, po prostu e-maile do nich nie dochodzą i tyle... A telefony? To też nasza wina, bo oni nie mają wystarczająco dużo kupujących, żeby sobie odbierać wszystkie telefony... 🙇
No ludzie kupują mniej ale u nich. Jest większa konkurencja na rynku niż w 2008.
Konkurencja, ale i ludzie patrzą na obsługę. Ja zrobiłam raz zakupy w gnl. Towar wg. strony na stanie, zamówiłam, puściłam przelew. Po 2 dniach telefon, że jednej rzeczy nie ma (preparat na owady, który widziałam, że działa) i że mogą mi wysłać inny, ale też dobry i działa. W efekcie dostałam coś co ani skłądem ani ceną (kilkanaście zł tańszy) nie przypominało tego co chciałam, oczywiście nie działało. Zwrotu nadpłaty też nie dostałam - efekt, wiecej nie kupuję. To samo jest z okserem, kiedyś były 2 sklepy na krzyż i człowiek był na ich łasce, teraz to sklep ma zabiegać o klienta. Sami sobie winni.
Skoro w okserze tak oszukują, to nie dziw, że kupuje u nich coraz mniej ludzi...
Jutro wyślą mi derkę z oksera. Mimo wszystko i tak to moje ostatnie zakupy w tym sklepie...
a ja polecam sklep Parkur, naprawdę duży plus za miłą obsługę i szybką wysyłkę
jeśli chodzi o gnl to mam mieszane uczucia, niby obsługa bardzo miła, ale na 4 razy z pięciu kiedy u nich
kupowałam nie było tego towaru, który chciałam kupić...za każdym razem proponowano mi coś podobnego...
mimo, że wybrany przeze mnie produkt widniał w ofercie sklepu....
natomiast minus dla equi-shopu za brak jakiegokolwiek kontaktu...napisałam już trzy maile z pytaniem czy czaprak,
który powinien być u mnie już dawno temu został wysłany i czisza, zero odzewu...
DUŻY PLUS dla cavalloshop 😅
Polecam FEBRO 🏇 🏇 🏇
szok naprawdę czapki z głów, super kontakt, na 4 maile o różnych porach dnia dostawalam odpowiedzi w ciągu kilku minut 😲
bez problemu połączono aukcje wygrane na allegro i kliknięte w sklepie 🙂
bardzo miła obsługa, za drobną pomyłkę przy składaniu zamówienia dostałam gratis podkolanówki eurostara za 40zł
i wysyłkę gratis 💃
ah i wysylka, paczka doszla na drugi dzien 🙂
- dla equi shopu za nieaktualizowanie strony, anulowanie zamówienia i brak jakiegokolwiek kontaktu z ich strony ... :/
minus dla Beckersport.pl zamówienie dotyczyło ochraniaczy z premier equine. Zamowienie podobno zlożone przez beckersport w premier equine 20 grudnia 2012r. Jednak brak realizacji. Podobno jest w trakcie realizacji , a że niby premier equine nie odpowiada na maila z pytaniem o przesyłke towaru beckersport nie potrafi podać zadnych konkretów. Tymczasem premier equine bardzo szybko i rzeczowo odpowiada na maile i szybko dokonuje wysyłki. Ostatecznie zatem towar zamówiłam bezpośrednio w sklepie angielskim. Zamówienie złożone 9 stycznia 2013 wg informacji ze sklepu i nadanego nr wysyłki przez kuriera jest już w drodze. Wydaje sie, ze beckersport oferuje towar bardziej wirtualny.
Do Pani Gabrieli ze sklepu GNL - sprawdziłam konto, sprawdziłam zamówienie i podtrzymuję moją wcześniejszą opinię. Owszem, walnęłam byka - różnica jest kilku złotych a nie kilkunastu(obecnie) pomiędzy preparatami - zamawiałam Leovet phaser dostałam Waldhausena "Spray przeciw owadom". Uniżenie i gorąco przepraszam za pomyłkę 🙇.
Re-voltowicze uważajcie 😉 każda recenzja jest "obserwowana" 😁
Ja mam OGROMNĄ na dzieję, że ktoś z pracowników oksera tutaj zagląda 🙂
Ja też,bo widać nie jestem odosobniona w swojej opinii.
Czekam od października na zamówioną derkę zimową i podkładki,w tym tempie to dostanę ją na lato...
Czekam od 27 listopada na kalosze, piszą mi że nie ma XL,może być L ale zamówić można za 2 tygodnie bo czekają na dostawę z HH i dopiero po tej dostawie mogą zamówić...
Jest w tym sklepie cokolwiek co jest dostępne?
Oddaję sprawiedliwość Gnl - różnica w kwocie zostanie przelana na konto Naszej Szkapy. Pani wyjaśniła, że trzeba było zadzwonić - nie miałam czasu i szkoda mi było dzwonić o kilka złociszy. No, ale po 3,5 roku przejąć się sprawą to i tak dobrze czyli narazie mój stosunek "ocieplony" do sklepu 😉
Kolejny raz + dla Bergo. Zamówiłam termobuty, przy których na stronie widniał czas oczekiwania 3-5 dni. Po 4 dniach napisałam maila z pytaniem kiedy orientacyjnie mogę spodziewać się paczki i tego samego dnia dostałam odpowiedź. Paczka przyszła dokładnie tak jak mi powiedziano.
Słuchajcie ja byłam kiedyś u nich i mają naprawdę bardzo duży wybór i dużo sprzętu. Fakt jest taki że przy ilości produktów które maja na stronie to musieliby mieć sklep jak magazyny Raaben albo cos w tym stylu aby to pomieścić. Na warunki Polskie i chyba ogólnie byłoby to niemożliwe. Bo nawet Kraemer nie ma tyle u siebie na stronie co okser. Jeśli czegoś co jest na stronie nie ma to są to produkty na zamówienie i podają czas realizacji. Jeśli czegoś nie ma u dostawcy to rozumiem że nie mogą sprowadzić. Jak dla mnie to problem leży najwyraźniej w tym że nie informują o tym i brak jest kontaktu z klientem🙁
ogromny + dla mksklep
zamówiłam czarnuszkę dla siebie i imbir z czarcim pazurem - przy okazji zamówienia ale osobie trzeciej 🙂
okazało się ze skład imbiru nie był taki jak podano na stronie internetowej - jednak na wszystkich stronach sklepów int. był on taki sam - 2/3 imbiru i 1/3 czarciego
na opakowaniu skład 33 % imbir 50 % otręby i aromatyzowane czarcim pazurem
w wyniku powyższego trzeba było zwrócić towar
bez żadnych problemów zwróciłam i pieniążki wraz z oplata za przesyłkę otrzymałam
Ja też,bo widać nie jestem odosobniona w swojej opinii.
Czekam od października na zamówioną derkę zimową i podkładki,w tym tempie to dostanę ją na lato...
Czekam od 27 listopada na kalosze, piszą mi że nie ma XL,może być L ale zamówić można za 2 tygodnie bo czekają na dostawę z HH i dopiero po tej dostawie mogą zamówić...
Jest w tym sklepie cokolwiek co jest dostępne?
Ja Cię podziwiam, już dawno bym napisała im ,że mogę sobie... zrobić co chcą 😉 z moim zamówieniem bo to przegięcie tyle czasu czekać! Wybieram się do oksera jutro do stacjonarnego, mam nadzieje ze stacjonarny działa lepiej niż internetowy 😀
Jak chcesz mogę zobaczyć czy mają tam to co zamawiałaś, może akurat mają tylko są tak nieogarnięci ,że nie wysłali a w stacjonarnym jest 😉
zielona_stajnia, ja w końcu sama pojechałam po paczkę do K-EXu, bo raz się kurierowi nie chciało tyłka ruszyć do mnie (wioska, ale dosłownie 3 km od siedziby firmy), powiedzieli mi najpierw, że nikogo nie zastali, a jak uprzejmie zauważyłam, że od momentu powrotu do domu dzień wcześniej do wyjścia dzień później nie ruszałam się z domu, to nagle usłyszałam: "Eeee... no taak... booo... samochód nam się zepsuł!". Następnego dnia zadzwonili, oddzwoniłam dosłownie 15 minut później i usłyszałam, że skoro wcześniej nie odebrałam telefonu, to mam sobie odebrać u nich paczkę. Biuro mają położone w takim miejscu, że sama się tam bałam jechać, w dodatku panowie w biurze na słowa jednego 'Poproszę numerek' (mojej przesyłki) powiedzieli, że oni też by numerek chcieli. 😎 Nie wiedziałam, że equi-point wysyła też innym kurierem, muszę o tym pamiętać następnym razem.
Żeby nie było off-topowo, to tak sobie myślę, może zgadzacie się na to, żebym wydrukowała te negatywne opinie o Okserze i dała do przekazania właścicielom? Może się coś ruszy w sklepie po takiej informacji.
kolejny ogromny plus dla sklepu dobry-kon.pl 🙂 Super kontakt, szybciutka przesyłka 🙂
Altiria Lepiej podpowiedzieć właścicielom aby zaglądali na to forum, stron jest kilkaset, a na każdej z nich coś się znajdzie, a znając życie na dniach będą nowe opinie 😜
Ja o GNL mialam super mega pozywna opinie, do czasu ostatniej reklamacji i rowniez prywanej korespondencji od wlascicielki sklepu na temat tego co napisalam na volcie.
Co z jednej strony sie im chwali jako zainteresowanie opinia klientow, a z drugiej forma tej wypowiedzi moim zdaniem jako klienta ale tez jako osoby majacej male bo male ale majacej o marketingu etc pojecie byla nie na miejscu. No ale reklamacja zakonczona i to pozytywnie a o to chodzilo 😉.
Ale realizacja zamowien jest super i ogromny ale dostepny asortyment. Czas zawsze taki jak napisane albo krotszy. Kotnakt i informacje o produktach tez zawsze super. Wiec sadze ze zamowie u nich a nie np. w okserze (to chyba jedyny sklep obok GNL o tak bogatym "asortymencie"?). Dodatkowo przesylka darmowa od 350 a nie 500 (!) jak w okserze. I to lacznie z batami i innymi dziwnymi rzeczami.
Opinie o okserze mam tylko stad ale nie jest ona bynajmniej zachecajaca do wspolpracy. Ja serio moge czekac na paczke 2mc ale niech mnie ktos o tym uprzedzi (jak wtedy przy promocji w Becker - zapytalam i sie dowiedzialam a paczka i tak byla wczesniej😉) i nie zada potem doplaty (WTF?!) a produktu i tak nie ma. Nie nie bez przesady to nie ja (klient) jestem dla sklepu i mam sie martwic ze moje rzeczy sa drozsze bo inaczej doprowadze sklep do upadlosci. Haha no ludzie.
Ze sklepami z ktorych uslug kozystalam nie mialam problemow albo byly szybko wyjasniane, ale zwykle jak juz kupuje to sporo na raz wiec wole w GNL czy innym sklepie gdzie jest duzy wybor.