PSY

Dzionka, na theovent możesz też brać recepty od ludzkiego lekarza, generalnie możesz też podawać theospirex 
kkk, ja u lekarza jestem raz na rok, więc już mi bliżej do weta pod domem 😀
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
10 stycznia 2013 10:55
przeszkody z filmiku sa zestawem egzaminacyjnym z JRG2 w Nowym Saczy. mozna sobie zrobic cos podobnego. oni tam maja tez miniature tych przeszkod dla szczeniat.
wicze tez na zwykly h drabinach, ustawionych na paletach itp. nie mam takich przeszkod w domuale jezdze do nich raz na czas pocwiczyc. ostatnio to ze 4 razy w roku haha.
A masz jakieś ujęcie z góry bądź z dołu, tak żeby było widać lepiej poziome powierzchnie? Spróbuję zrobić "drabinkę" z szerszych desek, na wąskich sobie jeszcze nie poradzi. Rozumiem, że cała idea w tym, aby to było zróżnicowane i miało różne stopnie trudności. Widzę tam drabinkę, równoważnię...
Jeśli chciałabym pochylnię to czym pokryć żeby się łapy nie ślizgały? A może na początek przybić listewki w poprzek? Myślę o czymś takim http://www.sklep.mampsa.pl/863,hustawka-pochylnia.html ale 500 zł to trochę za dużo.
Czasem ma wrażenie, że mam w domu kota a nie psa. Zdjęcie fatalne ale widać gdzie Orson lubi się położyć 😉
10 stycznia 2013 14:39
poszuka zdjec, a jak nie znajde to zrobie. Ja taka rownowaznie robie najprosciej jak sie da: klade deche na pniaku. Nie bawie sie w zadne deseczki. Pierwsza i najwazniejsza zasada na przeszkodach to pies nie moze miec mozliwosc zeskakiwania z nich, zawsze ma dojsc do konca. Bo potem ciezko to odkrecic. Na przeszkodach cwicze bardziej komendy stoj, waryj, siad niz samo chodzenie. Psy u mnei od urodzenia laza po wszystkim co sie da, tak, ze ani nawierzchnie, ani wysokosc ani ruchomosc nie robi na nich wrazenia. Dorosle psy zazwyczaj trzeba stopniowo oswajac. Drabiny robi sie niezle smarujac pasztetem schodki.
tet, fajny patent 😀 Kundel wskakuje na moje kolana, ostatnio zaczęliśmy próby wskakiwania na pochyłe, włazi na stołki i obrotowe krzesło. Zacięcie kozicy ma 😉 Ale jak wiesz jest z tych bojących się własnego cienia a do tego szalenie nakręcających się. Bawimy się na starym pomoście jeśli pogoda pozwala (czyli nie ma śniegu) ale teren jest niewygodny i muszę na następny spacer wziąć ze sobą jakąś piłę czy sekator.
Obecnie sytuacja wygląda tak, że idziemy na spacer ze znajomą i jej psem, Ursa i Paszczak bawią się ze sobą a Orson siada przede mną i domaga się zadań. Jest zdecydowanie bardziej skupiony na mnie. Rozprasza się w przewidywalnych momentach. Muszę z nim zacząć w końcu jeździć w miejsca o większym natężeniu psio-ludzkiego ruchu.
10 stycznia 2013 15:02
o, to ma fajne "objawy" 🙂 lubie takie psy, co namolnie chca cos robic z pancia
tet, ja tego psa z dnia na dzień coraz bardziej doceniam i zdarza mi się myśleć, że mógł trafić duuużo lepiej 😉 Bestia jest inteligentna i zwinna, ma bardzo szybki czas reakcji, kocha żarcie i kocha pracować z człowiekiem. U mnie to on się marnuje 😀 A ja żałuję, że mieszkam tak daleko od stolicy, bo muszę kombinować z przeszkodami zamiast korzystać z dobrodziejstw psiej społeczności. W okolicy nie ma nikogo, kto by z psami działał dynamicznie. Wiejskie burki włóczą się samotnie a te "warszawskie" chodzą na spacery.  I to by było na tyle.
Sukces! Zabawka hitem okazala sie nogawka spodni (odcieta). Przeciagamy sie, a jak puszcze, to pies sam wklada mi ja do reki. Hurra!
10 stycznia 2013 17:00
😀 super
Wojenka   on the desert you can't remember your name
10 stycznia 2013 18:34
Uwaga, bo Malina w wersji słodziak atakuje!  🤣

Ktoś poleci mi jakąś suchą karmę ze środkowej półki,taką w przedziale około 15 do max. 20 zł za kilogram ?
Testowaliśmy póki co Brit i Brit Care i było całkiem w porządku. Znalazłam gdzieś w wątku, że ktoś pisał o Brit care, że ma dobry stosunek jakości do ceny.
Niestety ostatnio zaliczyliśmy sensację biegunkową po Purinie Pro Plan, więc musimy się z nią pożegnać. Interesująca się wydaje Nutra Gold ktoś się wypowie?
I jak się mają do tych, które wymieniłam te dość popularne np. Bosch czy Josera?
PumCass   zachowaj zimną krew!
10 stycznia 2013 18:45
Wojenka   😍  na pierwszym zdjęciu wygląda jakby miała nawet 'usta' pomalowane  🤣
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
10 stycznia 2013 18:47
15-20zł za kg to są karmy już super premium, dużo ponad Joserą i Boshem. Więc jednak podaj cenę za 15kg.
JARA, jesteś obeznana w temacie, rzuć proszę kilka nazw firm produkujących coś ala acana bo szukam czegoś dla mojego obrażonego na jedzenie psa (przestawiłam go z gotowanego na suchą, ranchlands acany nie chce żreć)...
A do mnie TOTW nie chce dojść :/ aż się zastanawiam, co mnie podkusiło, chyba jednak mojemu psu nie dane jest jedzenie dobrej karmy  🤔wirek:

Wojenka, zdjęcie z paczką po papierosach super 😀
10 stycznia 2013 19:11
MoniaaA, jak będzie głodny to zje. 😉 Nie rozczulaj się za bardzo, bo będziesz co worek zmieniać, aż w końcu wrócisz do gotowanego.
JARA, mówisz? Bo drugi tydzień ledwo co zjada 2-3 chrupki, w akcie rozpaczy od 3 dni polewam mu tłuszczem ze skwarkami to ledwo memli i właśnie zaczynam myśleć o powrocie do gotowania (choć wiem, że to nieracjonalne posunięcie bo gotowanie wynosiło mnie o wiele więcej kasy niż worek dobrej karmy). Tylko, że na gotowanym Lucjan potrafił zrobić min raz w tyg akcję nie śpimy całą noc tylko sra*y... Wykończy mnie to stworzenie psychicznie :P
10 stycznia 2013 20:09
MoniaaA, przypomnisz jakiego masz psa i w jakim wieku?

edit:
Haszczaki masz dwa, dorosłe psy. Znalazłam.
Serio, ja bym spróbowała. 3 dni bez jedzenia to dla psa nic, jak zgłodnieje to i gó*** w panierce zje. Najgorsze jest właśnie jak pies spróbuje gotowanego to problem z przestawieniem na suchą. Skoro Acany nie chce jeść to i będzie w innych karmach wybrzydzać aż w końcu Ty się poddasz i ugotujesz.

Myślałaś o barfie? Wychodzi cenowo podobnie co karma z takich średniej półki albo i mniej.
JARA ciężko mi podać cenę za 15 kg, bo raczej nie rozpatrywałam tego póki co, bo na razie jesteśmy na etapie prób i błędów i szukania tego co pasuje najbardziej.
Po za  tym nie mam za bardzo miejsca na trzymanie takiego wora w domu, no i zanim mój kompaktowy pies zje taką ilość to chyba wieki miną 😉  Muszę to przemyśleć, bo faktycznie ceny są korzystniejsze przy takich workach.
No, ale ja wiem tak pi razy oko ok. 170 zł? W tych granicach. Muszę właśnie sprawdzić dokładnie na ile dni wystarcza mi paczka kilogramowa i będę mniej więcej wiedzieć na ile mogę sobie pozwolić.
Mojej poprzedniej psicy bardzo podeszła karma Happy Dog Supreme Ireland. Nie ma kukurydzy. Jadla ją ze smakiem.
Wojenka Pierwsze zdjęcie rewelacja! Prawdziwa modelka z powołania a Ty z niej ostatnio sprzątaczkę zrobiłaś! 🤬
10 stycznia 2013 21:20
Alaska, wiesz o co chodzi: 15-20zł za kg to jest karma taka bardzo dobra. Bliżej 20zł to jest już wręcz zajebista. Natomiast Josera i Bosh to taka .. no w tym przedziale cenowym to się nie mieszczą.

W takich cenach mniej wiecej to jest
Lukullus 26zł /1,5kg (17zł/kg)
Exclusive of gosbi - kurczak 50zł; jagnięcia 55zł / 3kg (16zł/kg i 18zł/kg)
Lupo Natural 89-95zł / 5,5kg (16zł/kg i 17zł/kg)
Taste of the wild 106zł / 6,8kg (15zł/kg)

Jakościowo jednak o niebo lepiej od Josery, Mera Dog czy Bosha 😉
No tak 😉
Tylko to różnica jeszcze czy ten kilogram to się liczy z woka o wadze 15 kg czy z worka o wadze 1 kg, bo to też jest różnica 😉
Wojenka   on the desert you can't remember your name
10 stycznia 2013 21:30
Wojenka Pierwsze zdjęcie rewelacja! Prawdziwa modelka z powołania a Ty z niej ostatnio sprzątaczkę zrobiłaś! 🤬

Hahaha, muszę jej też jakieś przyziemne zadania dawać, bo jako modelka za bardzo gwiazdorzy  🤣
11 stycznia 2013 05:56
No tak 😉
Tylko to różnica jeszcze czy ten kilogram to się liczy z woka o wadze 15 kg czy z worka o wadze 1 kg, bo to też jest różnica 😉

Wadze malego worka🙂  Wystrczy podzielic np 106zl przez ilosc kg, taste np nie ma mniejszych workow niz 6kh.
dziękujemy z Wolfem  :kwiatek: za porady
Oglądaliście "Psi trener" na tvn player? Co to za metoda uczenia siadania za duszenie obrożą?
Wojenka Ten tryptyk jest rozbrajający zwłaszcza środkowe zdjęcie mnie urzekło 😀
Oglądaliście "Psi trener" na tvn player? Co to za metoda uczenia siadania za duszenie obrożą?

metoda w której podciągasz psa smyczą za obroże żeby usiadł
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się