prawko
a jak ktoś nie ma obojga rodziców? pani w okienku chyba nie jest w stanie tego sprawdzić. oczywiście nie twierdzę, że trzeba kłamać, zastanawia mnie to.
Jeśli nie ma sie jednego z rodziców to trzeba mieć zaświadczenie z sądu/albo skądś tam o tym że osoba nie zyje/ nie ma praw rodzicielskich/coś tam innego się z nim dzieje. Tak mi powiedziała pani w biurze kiedy składałam papiery na sternika
o rany, to jakieś chore 🤔
slyszeliscie kiedys o prawku zalatwianym na Ukrainie? ktos ma jakies doswiadczenie w tym temacie?
u Was też takie chore terminy ? zapisywałam się dziś na praktyke w Szczecińskim wordzie, egzamin mam za prawie 7 tygodni 😤
Moja kumpela 5 stycznia oblała w Poznaniu, dostała termin na marzec...
Jak patrzę na znajomych co prawko robią to strasznie zazdroszczę. Ja chciałabym już! 😜
Znam osobę co jest po kursie, oblała egzamin i jeździ autem. Jeśli tego kogoś złapią to na ile mogą odroczyć egzamin?
casines, orientujesz się jak to jest z tymi prxepisami? zmienią się czy nie?
Zmienią. Moja koleżanka wewnętrzny zdaje już na nowych.
gdzieś kiedyś słyszałam że jak złapią kogoś bez zdanego prawka to się płaci nieduży madat i do egzaminu przez 3 lata nie można podejść, ale może się coś w tej kwestii zmieniło.
jest nawet strona z wersją demo nowych przepisów
http://www.ekursy.prawojazdy.com.pl/testy2013/zapisywałam się dziś i dostałam termin na 25 lutego 😫 a tak swoją drogą to mając porównanie ile osób dziś było w wordzie i ile było przed świętami, to teraz było z 60% mniej ludzi, pewnie dlatego że na starych już się nie załapią 😁
zrobiłam jakiś test z tego linku. nie jest tak źle. pytania z filmikami są nawet prostsze niż te poprzednie. chociaż niektóre są głupie albo przynajmniej głupio sformułowane. na jedno źle odpowiedziałam, bo nie obejrzałam filmiku do końca 😁
Nie chcą mi się załadować. 🙁 A ciekawa jestem czy bym zdała teraz.
wg mnie niektóre pytania z filmików powinny być trochę bardziej doprecyzowane
mnie załadowało się tylko "przeglądaj pytania po kategoriach". wybrałam coś tam z listy i poszło. miałam 32 pytania, część takich z filmikami, a reszta z obrazkami albo sama teoria. o! teraz mi się nic nie ładuje :/
casines, o to to, było coś w stylu "czy kierowca jadący drogą z pierwszeństwem przejazdu widząc nadjeżdżający z lewej strony samochód powinien zachować szczególną ostrożność". w sumie tak i nie, dopiero na filmiku widać, że ten samochód chyba wymusił, nie widziałam akurat tego ;p
a mi się dalej normalnie ładuje 'wersja demonstracyjna testu 2013' 🤔
ciekawa jestem jak to będzie z tymi nowymi testami, czy dużo więcej osób będzie oblewac teorie?
o sorki, to mi się wtedy załadowało, a nie tamto co napisałam 😡 drugi raz też mi się załadowało, ale pytania są te same.
tak, bo do wglądu są tylko te 32 pytania, reszta jest tajna i nie będą juz wszystkim znane jak te stare 🙁
a na egzaminie też będą 32 pytania i też będą tak podzielone na dwie części? nie wygląda to tak źle. ja miałam 71/74 pkt i pisało, że zaliczyłam 😉
ile pytań będzie to nie mam pojęcia, ale wydaje mi się że też będą podzielone na części bo nawet w tych starych pytaniach tak jest - przynajmniej jak się zdaje wewnętrzny to na dwie kategorie są podzielone
chyba miały być właśnie 32 😉
A wiecie może jak to jest teraz ze zdawaniem B posiadając już kategorię B1 po zmianie przepisów? Wcześniej kurs ograniczał się do 10 lub 20 godzin jazdy i egzaminu państwowego praktycznego, czy teraz rzeczywiście będzie to wyglądało tak, że trzeba robić cały kurs od początku i zdawać i teorię i praktykę państwową?
Dziewczyny, to jak to w końcu jest, bo dzisiaj rozmawiałam z przyjaciółką, która w tym tygodniu zdaje wewnętrzny i podobno te nowe zasady mają wejść od przyszłego roku? Możliwe to?
chyba mało prawdopodobne. Ja mam egzamin 15 stycznia i mówili mi, że jeśli nie zdam to następny będzie już na nowych zasadach, wiec chyba jednak wchodzą już teraz..
nowe egzaminy miały być oficjalnie od 18.01.13r
W związku z wdrożeniem nowego systemu teleinformatycznego dla kandydatów na kierowców i kierowców Dyrektor Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego informuję, że WORD w Szczecinie w dniach 21-22.01.2013r. (poniedziałek-wtorek) będzie nieczynny.
czyli z tego co zrozumiałam w szczecinskim wordzie, nowe egzaminy będą od 23.01.13
Ja bez prawka jezdzilam prawie rok. Jak zlapia to tylko Mandat 500 i zadnych przeszkod w zdawaniu na prawko. Mi osobiscie sie nie zdazylo, ale juz rok jestem "legalnym" kierowca bombowca i nadal nie mialam spotkania blizszego stopnia z policja 🙂
hate me!, podziwiam za odwagę 😉
Bardzo proszę o kciuki dziś o 19, oby ten raz był ostatnim...
Od kiedy wchodzą terminowe prawka?
Chyba wraz z nowymi przepisami czyli 18.01
czyli jak zdawałam teorie na starych, praktyke mam w lutym ale tez na starych to dostane prawko na 15 lat tylko ? 🤔
casines, obawiam sie ze tak, dlatego mam ogromna nadzieje ze dziś sie uda...
JARA, od 18 albo 19 stycznia. Ale to w sumie żadna różnica dla posiadaczy "starego" prawa jazdy, którzy będą musieli je wymienić za 15 lat, czyli w tym samym roku, co osoby, które zdają na nowych zasadach.
casines, tak, ale po tych 15 latach będziesz musiała po prostu wyrobić nowy dokument. Tak samo, jak osoby, których dokument będzie miał 20 lat. Wygląda na to, że poza jego wymianą nie będzie trzeba nic robić.