kącik skoków

Ktoś   Dum pugnas, victor es...
03 stycznia 2013 18:48
podbijam,ale w zupełnie innym temacie... przeklejam tu mój stary wpis z wątku "Hipodrom Sopot i okolice"
[quote author=Ktoś link=topic=129.msg1492918#msg1492918 date=1344861865]
fakt,jak ktos chciał jechac konkursy od mini LL do L,to podłoze na placu konkursowym nie zachęcało... ale z minuty na minute było coraz lepiej - przed P i N było na prawdę bardzo ok,100 razy lepiej,niz nie raz,nie dawa na rozpezalni w Starogardzie... podłoże po wyrównaniu (i wysłchło przez cały dzień jednak) yło porównywalne do podłoża,jakie pamietam z Owczarni na przykład....

rozpręzalnia nie była zła,ale na stoku...

parking - to była najwięszka bolączka,bo samochody z przyczepami topiły się w namokniętych łakach...i mało miejsc,bardzo mało...

brak ogarnietego parkurmajstra tez dał się we znaki. mistrzostwa świata w małych klasach, banalnie prosty parkur w P i las dragów w jednej części parkuru w N chyba najlepiej podsumowuje co się tam działo...przed N gdyby trenerzy i zawodnicy nie wkroczyli na parkur,to chyba jeszcze z godzinę czekalibyśmy na ustawienie parkuru....

jdno,co trzeba przyznac - bardzo atrakcyjne nagrody jak na ich rangę.
[/quote]

pamiętacie te zdjęcia? 🤣

dziś dostałam film,tu widać jak to zrobiłam (końcówka N klasy 😉 )

Nie porozumienie  😁 Natomiast zazdroszczę wyjeżdżania zakrętów  🙇
03 stycznia 2013 19:59
zakręty trochę szarpane,bo ścigałam się jednak w tym P i przegrałam uśmiechem do pani sędziny 😉 😁 z forumową Kasiek 😉

a nieporozumienie grube,ale cóż,bywa... 😉
Właśnie ładne zakręty  ❗  🤬

Ty chciałaś chyba foule wstawić a integro stwierdził że da radę  😁
03 stycznia 2013 20:06
półparadki zabrakło... 😁
zdarza się  😉 Ja nie mogę się doczekać zawodów, mam nadzieje że ten sezon będzie lepszy od poprzedniego.  🙄
03 stycznia 2013 20:14
ja mam nadzieję,że postartuję w 2013...bo w 2012 startowałam 3 może 5 razy :/
No Ja tez..i bez eliminacji  😵

Przed sezonem zrobię ogólny przegląd u Lee  😁
Happiowa   córka grabarza
08 stycznia 2013 15:59
ale tu ucichło teraz 😉

mam kilka pytań:
http://pzj.pl/modules/Kalendarze/zawody_centralne.php
HPPBKiMK, HPPBDz Jaszkowo 05.04 - 07.04.2013 << chodzi o Halowy Puchar Polski kucowy, prawda? jeżeli tak, to co oznacza to : HPP -B K i MK Aromer 12.04 - 14.04.2013?

MP-B/Kuców; PP-B Kuców i MK   B Strzegom 16.08 - 18.08.2013 to pomyłka i chodzi o C? bo jest jeszcze to:
MPK-B/PPKiMK-B/PPDz-B    B Jaszkowo 06.09 - 08.09.2013
bo jeszcze jak się wpiszę inną poszukiwaną nazwę to jest coś takiego:
Mistrzostwa Polski Kuców, Puchar Polski Małych Koni  C Strzegom 16.08 - 18.08.2013

I jeszcze jedno, już z naszego warszawsko-mazowieckiego 😉
MWiM DK B Łąck 20.09.2013pt 22.09.2013nd KJ Łąck
MWiM DK B Warka 21.09.2013so 22.09.2013nd KJ EquiSport
może mi to ktoś rozszyfrować?
tak, wiem, jestem tępa  😵
09 stycznia 2013 19:55
Happiowa, jedyne co przychodzi mi do głowi i faktycznie nie jest to pomyłka z zapisie np. dyscypliny B z dyscypliną C,to to,że
terminy Mistrzostw są różne dla np. kat. A,B,C kucykowej a D i E oddzielnie 😉
Może się wybiorę na ferie do robsonów na zawody?
Happiowa   córka grabarza
09 stycznia 2013 20:05
Ktoś :kwiatek: chyba pozostaje mi poprostu zadzwonić  😉
Dramka wybierz się, a co 😉
Dramka, 9-10 luty ??
tak  💃
Dramka, to sie może spotkamy. 😉
Ależ wam zazdroszczę!! Ostatni raz skakałam 14 grudnia przed wyjazdem Querido do Danii a teraz? Cieszę się jak na młodziaku drąg pokonamy  😁
Aczkolwiek mam nadzieję, że już za niedługo wstawie tu pierwsze podskoki Młodego  😉
Klami  😅
Dramka, jak ogarnę papierologię i dalej treningowo będzie ok to się wybierzemy do Robsona na pierwsze zawody po dłuższej przerwie.  😉
witam, ja w sumie tutaj tylko czysto przypadkowo. wrzucam wam fotkę i chciałabym poczytać trochę jakiejś konstruktywnej krytyki. tak, wiem, że patrzę pod konia  🤬 🤬 🤬

witam, ja w sumie tutaj tylko czysto przypadkowo.
to zupełnie jak ten skok na fotce...
wrotki to i tam się natknęliśmy na siebie?  🤔
nie wiem gdzie i kiedy się na siebie natknęliśmy, ale tak wygląda ten skok, ta przeszkoda i twój wpis...
wrotki no, skoro mówisz, że już gdzieś widziałeś to zdjęcie.... ono krąży po różnych stronach, między innymi re-volcie, fotce, czy fb.... dlatego mnie to nie dziwi.  🤣
10 stycznia 2013 07:34
wrotki,nie wiedziałam,że sledzisz małolaty na fotka.pl  🤣 😂  👍

porozmawiamy o tym w domu..... 🥂
Dramka, jak ogarnę papierologię i dalej treningowo będzie ok to się wybierzemy do Robsona na pierwsze zawody po dłuższej przerwie.  😉

dobrze że mi przypomniałaś papierologie..muszę zaszczepić.
Ktoś No widzisz jakie rzeczy można się dowiedzieć na volcie  😂 musisz być czujna  😉
Mam pytanie, myślę ze to najbardziej pasujący wątek. Czy jeździ/ł ktos z Was z freejumpem? Po wielu latach, gdy ktos wreszcie zwrocił na mnie uwage profesjonalnie, okazało się ze skacze z wycofaną ręką, "podnoszę" konia na skoku. Poczucie własnego ciała w najeździe i na skoku mam na tyle zaburzone zupełnie tej złej reki nie czuje, a normalne oddawanie reki jest dla mnie czyms nienaturalnym.
Czy taki freejump by mi sie przydał jako dodatkowa pomoc?
Evson, tak, ale uprzedzam, że to coś jest bardzo trudno dopasować właściwie, tj. nie każdy egzemplarz da się dopasować do konkretnego przypadku, a z góry to trudno zgadnąć.
Evson, spytaj Katiji, ona z tym jeździła.
Dzieki za odpowiedzi  :kwiatek: halo w jakim sensie nie kazdy egzemplarz? są rozne wersje tego? Czy po prostu chodzi o to ze nie u kazdego przyniesie skutek? U mnie jest ten problem ze nie widze i nie czuje kiedy zabieram ręce, jest taki moment kiedy ręka którą mam przed sobą w najeździe, na odskoku mi gdzies 'znika'. Ciało mam juz chyba tak przestawione na bledne jezdzenie, ze róznice czuje dopiero wtedy kiedy przesadnie rzuce sie z wodzą w przód.  🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się