Kącik Rekreanta cz. VI (2013)
Ludki trzymajcie za nas kciuki uciekły nam dzisiaj konie 7 sztuk jedna została nie wiemy czemu ale nie nawiała jak reszta. Przeszukaliśmy całą okolicę i nic nie ma my szukaliśmy z jednej strony wioski a potem okazało się że one są po drugiej. Koni nie znaleźliśmy ostatni namiar na nie to jakieś 30 min temu 4 kilometry od stajni. Zawiadomiliśmy już policje wszystkich w okolicy. Najbardziej się denerwuje bo jedna poniaczka ma termin za 9 dni. 🙁 PO nocy nic nie widać mapadął śnieg ale i tak straszna lipa.
Aszka, które nawiały? I jak? Mam nadzieję, że się szybko znajdą. Kciuki zaciśnięte! 😅
powiem lpiej któa zostałą Rusytka 16 letnia ślązaczka a reszta to moja ruda, młoda pIkara, kuc Ferdek, Dwie poniaczki Maja i Fiona, 19 letnia Ślązaczka Ircha i źrebna na kwiecień Laura. No masakra jakaś.
O w mordę, aszka, jak uciekły? 😲 Trzymam kciuki, oby się szybko znalazły!
aszka, a w którą strone poszły? macie jakies informacje/ślady? Może pomoc w poszukiwaniach?
Moon, rozwaliły ogrodzenie tylko zastanawiam się jak ta jedna sobie została
Alice najpierw widzieliśmy je pod stajnią w Mezowie, o 18 widziane były blisko domu ale przy głównej ulicy :/ a ostatnio były już dwie wioski dalej w Somoninie ale u nas to wszsytko przy głównych ulicach więc oby tylko nie wylazły na drogę. 🙄
aszka, o kurka... trzymam kciuki za szybkie znalezienie
Jutro akurat będę jechac w stronę Kartuz. Pewnie za wiele nie pomogę, ale będe rozglądac się czy przypadkiem jakichś koni nie widać.
edit: oczywiście mam nadzieję, że znajdą się wcześniej.
aszka, nam na hipo kiedyś 9 koni dało dzidę z padoku na tor, to też wszystkie pooooszły, a tylko jeden pogalopował, przystanął między stajniami i... udał się stępem do stajni. Notabene najstarszy, najmniej "rozrywkowy" jegomość. I też w uciekinierskim stadku była źrebna kobyła, więc znam Twój ból.
O Boże, przy głównej ulicy? Cholera 🤔 Mocno, mocno trzymam kciuki!
Aszka o jeju! mam nadzieje że szybko je znajdziecie całe i zdrowe. :kwiatek:
aszka, trzymam bardzo mocno kciuki! Informuj co i jak! masakra jakaś, współczuję.. 😲
aszka, straszne 😲 Dołączam do trzymania kciuków!
Mnie też kiedyś uciekły- nie zazdroszczę wrażeń...
ekuss nie chce być niemiła ale wydaje mi się, ze ty jesteś za duża na tego konia (za wysoka) i nic dziwnego, że masz problem z łydkami, bo twoje łydki prawie w całości są już pod koniem
Za duża jestem na pewno-ona nie ma nawet 140,a ja mam 170,ale niestety w Islandii największego jakiego znajdę to powyżej 150,a i tak wiele ich nie ma. Chociaż i tak za 2 lata mam zamiar przeznaczyć Frigg do hodowli,a szukać czegoś wyższego.
Nadal cisza wszyscy gospodarze i stajnie w okolicy obdzwonione, młodzież z okolicy co u nas jeździ łązi i szuka ale nic nie ma 7 koni zapadło się w ciemności. Byle do rana.
aszka o rany 😲 Trzymam kciuki za znalezienie koni!
aszka, nam też niedawno zwiały konie, ale na szczęście zatrzymały się w pobliskim lesie. Mam nadzieję, ze wasze szybko się znajdą! Nie uciekały wcześniej? Może też gdzieś się zatrzymały w jakimś lesie, na polu?
aszka, trzymam kciuki, na pewno strasznie się denerwujesz 🙁
może trzeba zrobić osobny temat i przykleić to ktoś z okolic jeszcze pomoże?
aszka, trzymam kciuki, żeby jak najszybciej wróciły do domu....
Darolga, 100 lat dla Koraba 🙂
korsik, one zawsze zwiewały na Mezowo właśnie i tam były ale ostatnio gdzie je widziano to w zupełnie inną stronę.
Dzionka One wszystkie jak moje włąsne więc strasznie się denerwuje moje dzieciaki ze stajni też 😕
Happiowa, nie sądze żeby był tu ktoś z tych okolic i mam nadzieję że rano się odnajdą
jak chcesz, ale może jednak warto nagłośnić sprawę, bo przez noc mogą przejść spory kawałek... oczywiście trzymam kciuki żeby wróciły przed świtem.
dobrze, że mrozu już nie ma, nie uciekną na żadną bezludną wyspę przynajmniej 😁
Tuch uuu nie wiedziałam, że on ma takie problemy. Trzymam kciuki żeby było dobrze 😉
Dzionka dzięki :kwiatek: starałam się jak mogłam, chociaż sprzęt jest jaki jest 😉 jak ktoś mi użyczy kawałek podłogi to chętnie wpadne na weekend i obfoce połowe Warszawiaków 😁
Brunatna dzięki :kwiatek:
Aszka trzymam kciuki, żeby się szybko odnalazły :kwiatek:
Happiowa, jak do rano sie nie znajda to poprosze o oddzielny watek no mrozu takiego duzęgo nie ma i wysepek u nas też nie chociaż jest -1 na termometrze 🙂
aszka, pewnie umierasz z nerwów, trzymam kciuki za szybkie znalezienie się koni! Kurde, niech no wrócą do domu!
aszka
zrob cos na fb, pare psow sie tak znalazlo. 😉 trzymam kciuki!
aszka Trzymam kciuki. Oby znaleźli się życzliwi ludzie, którzy pomogą je odnaleźć.
juliadna Ksywka musi być koniecznie bo jego imię jest za trudne 😁
archeo Super wieści 😀 Ja dzielnie postaram się Was śledzić z aparatem co by można było coś do kącika czasem wrzucić.
baffinka Generalnie jest dobrze bo nie ma żadnych objawów by miało być gorzej, ale jednak wolę mieć 100% pewność, ze nie straci wzroku zupełnie.
aszka, osz cholera! Trzymam kciuki, żeby się znalazły całe i zdrowe!
i oby ich było 7 a nie już 8 bo nie za ciekawie jak by oźrabiła nam się Maja przy śniegu i w -1 -2