Kącik Rekreanta cz. VI (2013)

ElaPe Mam obiektyw 50-150 i musiałabym zrobić parę kroków wstecz... mogę śmiało zwalić na lenistwo.  😂 😁
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
07 stycznia 2013 09:11
tuch: no tak

Moon   #kulistyzajebisty
07 stycznia 2013 09:11
xxmalinaxx, jak się nie ma  tego, co się lubi...  😉
Moon mówisz, masz  😎
Tuch fajny koń się z niego robi  😀 powodzenia w dalszej pracy
baffinka Nie dziękuję bo to jeszcze nie wiadomo co z niego "wyrośnie"  😉
Obawiam się trochę, że mimo wszystko będzie trzeba zrobić dokładne badania wzroku. Bo nie dość że na prawe oko nie widzi prawie wcale, to lewe też mi się nie podoba.
Przez to komplikuje się parę rzeczy. Padok musi być jak najbardziej zbliżony do wersji: bezpieczny.
Na całe szczęście nie jest typem wypłocha, już zdążył się widocznie nauczyć, że bieganie na oślep może tylko pogorszyć sprawę. Ma bardzo dobry słuch, jak jest sam na hali to słyszy nawet jak komuś w stajni dzwoni telefon, staje wtedy jak wryty i przekręca głowę jak to często robią psy.
Dziewczyny, jaki wysyp pięknych zdjęć! Jednak da się zrobić ładne foty mimo tej paskudnej pogody.

Moon, naprawdę ci się konia więcej zrobiło, a przynajmniej tak to wygląda na tym zdjęciu! Pokazuj więcej, będę upierdliwa aż nie wrzucisz czegoś porządnego 😉

xxmalinaxx, super wyglądacie! Jeszcze jak byś miała kask zamiast tej czapy to w ogóle było miodzio - trochę mi psuje efekt 😉

baffinka, to kiedy wpadasz do Warszafki? Super ci wyszły te foty 🙂

tuch, nie wiedziałam, że on ma coś z oczami, szkoda 🙁 Wiadomo czy to da się leczyć? Co wet-okulista mówi? Może póki młody można operować? Bo wygląda naprawdę imponująco z tygodnia na tydzień. 
Dzionka Z tego co wiem od bery7 i wet. A.Bestry, która widziała go już jako źrebaka u hodowcy, najprawdopodobniej urodził się z rotacją gałki ocznej. Ale w paszporcie nie ma żadnej wzmianki na temat oka (był opisywany pod matką w 4 miesiącu).
Nic mi więcej na ten temat nie wiadomo. Nie wiem czy przechodził ślepotę miesięczną. Ale nie ma typowych objawów nawrotów typu: opuchnięcie i mrużenie powiek, przekrwienie spojówek, łzawienie, światłowstręt. Nic z takich rzeczy nie zaobserwowałam.
Jak dla mnie temat jest do przebadania i skonsultowania z weterynarzami czy można mu ewentualnie pomóc i czy jest możliwa operacja.
mtl, dobrze że już wróciliście, myślałam że już pływacie, bez hali ciężko jest
a co za zawody? skokowe rozumiem? będziesz miała fotografa? chętnie zobaczę zdjęcia
ekuss, hahaha to faktycznie wysoki poziom tam mają 😉  no instruktor to dobra sprawa, a masz lustra na hali?
nie wyglądacie źle, widać tylko, że nie masz oparcia w strzemieniu, lecisz trochę do przodu, odchyl się do tyłu (ale to nie interpretacja sorki)
xxmalinaxx, e tam... marudzisz, dobrze wyglądacie, tylko zastanawiałam się na jakim koniu jeździsz... hahahhaha  😁
Anderia, gratulacje kupna, pokazuj więcej fotek, jakie masz plany?
juliadna, fajnie wyglądacie, kiedy na zawody?

a my mamy piękną wiosnę tej zimy
przez kilka dni mamy +15 stopni w dzień, konie stoją w derkach bawełnianych, ach.... mogłoby już tak zostać....
ekuss może konsultacje przez internet?niewiele, bo niewiele ale zawsze coś i ekonomiczniej niż ciągnąć trenera na Islandię  😁
ekuss   Töltem przez życie
07 stycznia 2013 12:46
ekuss, hahaha to faktycznie wysoki poziom tam mają  no instruktor to dobra sprawa, a masz lustra na hali?
nie wyglądacie źle, widać tylko, że nie masz oparcia w strzemieniu, lecisz trochę do przodu, odchyl się do tyłu (ale to nie interpretacja sorki)

Poziomu już nie komentuję,bo sensu to nie ma. Luster nie ma-jest tylko szyba i ile mogę to patrzę i poprawiam,ale widzę tylko ręce i tułów. Najgorsze jest właśnie to,że ta łydka mi leci do tyłu. W poprzednim siodle leciała mi znowu do przodu,bo siedzisko było tak skonstruowane by na tyle siedzieć (siodło islandzkie) i na siłę tę łydkę do tyłu brałam by była prosto i widocznie teraz zostało  😵

mam jeszcze takie:

tutaj jakoś siedzę (pomińmy ten łeb-zapewniam,że zrobiła tak chwilę,bo ona to bardziej typ żyrafy)

Za rok też siodło zmienić muszę...
ekuss, ja mogę Ci powiedzieć, że siodło daje też dużo, w obecnym siodle no wszystko jest ok, też miałam problem z lecącą łydką do tyłu, po prostu trzeba siebie pilnować, ja mam lustra więc się kontroluję (muszę też kontrolować swojego garba  😎  )
mtl   I M Equestrian
07 stycznia 2013 13:22
mtl  zawsze fajnie ogąda się Twoje zdjęcia 😀

:kwiatek: jak znajde ladowarke to beda nowe fotki  (chwilowo uzywam telefonu  :icon_redface🙂 😁

mtl, dobrze że już wróciliście, myślałam że już pływacie, bez hali ciężko jest
a co za zawody? skokowe rozumiem? będziesz miała fotografa? chętnie zobaczę zdjęcia

od kilku dni sucho czasami nawet sloneczko zaswiecilo i w sumie calkiem cieplo jest (widac po ilosci derek na koniach  :wysmiewa🙂 wiec nie jestesmy zalani i okolica troche wyschla (ciekawe na jak dlugo...) 💃
hala super sprawa, ale jako ze jezdzilam na malym manezyku 20x40 i ze dzisiaj rano nie padalo to wybralam sie na nasz duzy zewnetrzny plac do jazdy  😍 widac ze siwy woli tutejsze podloze, bo odrazu zaczal lepiej chodzic, oby tak dalej!

w piatek i sobote jade skokowe, w niedziele mialam jechac ujezdzenie, ale chyba jednak zrezygnuje (w sumie nie mam wyboru bo juz zglosic sie nie da)
za tydzien jade krosowo-skokowe na hali, moze byc ciekawie  😂
co do fotografa... musze najpierw kupic nowy obiektyw, bo moj obecny nie daje rady na hali, ale moze cos sie uda, chociaz filmik czy cos...

nasza "plaza" znaczy sie plac do jazdy/manez
ekuss   Töltem przez życie
07 stycznia 2013 13:23
Tak-siodło daje bardzo dużo- w poprzednim w ogóle konia nie czułam, siedziałam sztywno, koń chodzić pod tym nie chciał-cudowałam z łękami itd. w końcu kupiłam to- dałam od razu do rymarza i koń chodzi o niebo lepiej.
mtl, ale plaża  😍
ja muszę też zacząć jeździć na zewnątrz, mamy teraz piękną pogodę
postaraj się o filmiki lub coś
krosowo-skokowe... to może być fajne  😁
ekuss, może faktycznie ktoś z re-voltowiczów ma ochotę wybrać się na Islandię do Ciebie? popytaj w wątku o re-voltowiczach za granicą
darolga, wielki urodzinowy buziak dla Korabskiego! 🙂
Darolga sto lat i dużo zdrowia dla Koraba ! :kwiatek:
Gillian   four letter word
07 stycznia 2013 15:19
mtl, łaaał 😀 ale bym tam poszalała 😀
ekuss, a jeszcze niedawno pisałaś jak super Ci się jeździ, że kobyła robi wszystkie elementy, co się stało?
darolga sto lat Korabskiemu i dużo zdrówka 🙂
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
07 stycznia 2013 16:27
Fantazja mam nadzieje że na wiosnę wyjedziemy na czworobok 🙂
tuch Franek już jest jeden w stajni, Fredek też. Ale coraz więcej osób zaczyna na niego mówić Fufu 🙂
arivle jak tam Lauda? Co u Was?
Anderia jak młody? 😀
kujka haha to koncentracja 😀 Stresować się na tym koniu za bardzo nie da 😀 Bo wsiadasz i czujesz się pewnie 😀 ale pewnie moja mina tak "mówi" musiałam się solidnie koncentrować  żeby coś wyszło 😀  + inne siodło, bo nasze poszło do poszeeerzenia.

mam jeszcze takie 😀

mizianie 😀

ekuss nie chce być niemiła ale wydaje mi się, ze ty jesteś za duża na tego konia (za wysoka) i nic dziwnego, że masz problem z łydkami, bo twoje łydki prawie w całości są już pod koniem
mtl toż tam z 4 czworoboki by się zmieściły! a okrążenie całego placu zajmuje chyba godzinę :P w ogóle jak tam równo wszędzie, wypieszczona wygłaskane, no pięknie!
darolga sto lat dla Koraba i pozytywnego wyniku usg.

tuch przebadać nie zaszkodzi, zawsze lepiej zaingerować zanim sie coś poważniejszego nie wywiąze.

A my mieliśmy dziś przy okazji podawnia drugiej dawki tildrenu przegląd podwozia i jest tak  😅 😅

W ruchu po twardym lata jak głupi, zdjęcia rtg czyste (gdyby nie czipy badanie kupno-sprzedaż spokojnie by przeszedł). Także powoli zwiększamy obciązenia i bierzemy się za prawdziwą robotę.

Oczywiście nie ma róży bez kolców więc po wlewie (mimo podania od razu leków) dostał lekkiej kolki. Ale całe szczęscie w jelitach gra, zaraz podaliśmy mocniejsze leki i na razie jest dobrze. Do rana głodówka i kolejna nie przespana noc. Stajnia na alercie (bo u niego jak już jest kolka to od razu z grubej rury).
Także kciuki mile widziane
xxmalinaxx, corralline, wichrowelove - dziękujemy  :kwiatek:
baffinka ojj ładnie wyglądacie  😀!
kujka - kobył jest SP 😉
darolga - 100 lat dla Korabskigo!  🏇
tuch - ładny chłopak. Jak jeszcze masy nabierze, to będzie ciaaacho  😍. A wzrok to straszny temat, oby nic poważnego.
mtl - jakie wymiary ma ta Wasza plaża?  😜
mtl   I M Equestrian
07 stycznia 2013 17:59
mtl, ale plaża  😍
ja muszę też zacząć jeździć na zewnątrz, mamy teraz piękną pogodę
postaraj się o filmiki lub coś
krosowo-skokowe... to może być fajne  😁

ja wole jezdzic na zewnatrz, wiecej miejsca, swieze powietrze i te sprawy  😁
wpisalam w google nazwe zawodow i wyszly mi takie fotki:

zobaczymy co to bedzie  😁

mtl toż tam z 4 czworoboki by się zmieściły! a okrążenie całego placu zajmuje chyba godzinę :P w ogóle jak tam równo wszędzie, wypieszczona wygłaskane, no pięknie!

nie wyrównane dzisiaj bylo  😂 a czworobok jak tam stawiaja to chyba jeden duzy na srodku, ewentualnie dwa mniejsze, wgl to czasami jest czworobok i parkur w jednym i jest wystarczajaco duzo miejsca  😜

brunatna nie mam pojecia, na stronce pisze tylko ze "olympic size"  👀
07 stycznia 2013 18:06
... pomyłka
Anderia   Całe życie gniade
07 stycznia 2013 18:09
Anderia jak młody? 😀

Nie inaczej niż w sobotę, stoi pod Wrockiem i na mnie czeka 😀
Kurczę, myślałam, że Fuerciak to całkiem spory koń... a tu na zdjęciach mi wygląda na jakieś 163 cm. Ciacho z niego tak czy siak 🙂
darolga ale jak to, Korab to 7-latek? Zakodowałam sobie jako młodziaka... Sto lat!
tuch zdrówka dla Malachita! 🙂
archeo no masz ( z tą kolką... ) Kciuki nasze macie.
Cieszę się, że wracacie do roboty. Podziwiałam ostatnio szczerze Wasze zdjęcia na fb. Tunis nie do poznania wręcz  🙇
07 stycznia 2013 18:17
Anderia to kiedy do stolicy przyjeżdża?  😎
Ano Fufu mały jest, kulek taki 😀
Anderia   Całe życie gniade
07 stycznia 2013 18:25
juliadna tego nie wie nikt - ciężko mi powiedzieć, bo data transportu jest uzależniona od kilku drobnych spraw. W każdym razie, na pewno się pochwalę po fakcie - bo przed pewnie nie będę miała głowy 😉
07 stycznia 2013 18:33
Anderia bo tak to połowa rv może próbować odbić transport  😁
tuch Kary nieźle wygląda 😉
Moon ...to się lubi, co się ma 😀 Wiem, aż za dobrze 😀
Dzionka głupiego nie naprawisz - w kasku już tylko skaczę i od czasu do czasu wyjeżdżam na "cięższe" treningi na swoim... Na pozostałych jeszcze miewam na co dzień. To kwestia tego, że pewnie czuję się na swoim koniu, a kasku, niestety, nie lubię. Przy czym wszystkie moje wypadki miały miejsce właśnie... z kaskiem, a jeden nawet został spotęgowany przez jego daszek 😉
Fantazja no na Muskacie, a na kim? 😀
juliadna Fuerte bardzo ładnie pod Tobą wygląda 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się