Kto/co mnie wkurza na re-Volcie? Reaktywacja ;)

w którym temacie zaczęłyście o kiblach? Przeoczyłam początek, a teraz to się już tak rozlało, że nie wiem gdzie szukać i o co chodzi  :kwiatek:
rtk zaczęło się chyba od wyznania JARY tu
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,3219.msg1627015.html#msg1627015
potem przeniosło się tu http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,67824.msg1627160#msg1627160
a potem to już kupa opanowała wiele tematów
desire   Druhu nieoceniony...
31 grudnia 2012 10:43
wkurza mnie myślenie niektórych ludzi tutaj..  - gdy coś sprzedaje to nie oddaje za darmo, heloł.  😵 🤬
Moon   #kulistyzajebisty
03 stycznia 2013 06:15
Jak jeszcze raz z samego rana przeczytam "Mój koniczek to fajniunio dziś chodził, a piesek potrącony przez autko, mam nadzieję, że znalazł dobry domek" to mnie zemdli.  😵
Wkurza mnie posiadaczka pałacu. Co post to pałac. Wiem, podziwiam. Ale ile razy można?
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
04 stycznia 2013 17:53
Ojj tam, na forum są jeszcze ludzie, którzy nie wiedzą, że esef ma pałać. Albo nie chcą wiedzieć. Albo udają, że nie wiedzą, bo mają to gdzieś. A esef wie wszystko o pałacach, nieruchomościach, konserwatorach, stolarkach, wycenach, firmach budowlanych, deweloperach, developerach i wielu innych, a że to forum o pałacach, strychach i komórkach to dzieli się wiedzą. I do tego jest życzliwa, bo życzyła szóstki w totka. 😉
A gdzie te pałace pokazuje? Aż przejrzę jej posty, bo żadnych "włości" u niej nie widziałem.
04 stycznia 2013 17:58
W watku o wlosciach centaurusa.

A moze Taniu jej po ludzku zazdroscisz?

Nie no ponioslo mnie.
a dajcie spokoj z tym palacem, tyle okien od mycia ze chyba bym sie na galezi powiesila  😁
04 stycznia 2013 19:27
faith, jakbyś miała pałac to byś miała panią od okien i swojego Jana 😉
Hyhy... to co ma Nine powiedzieć? Pałacu nie ma, ale ma okna jak w pałacu! Tylko na Jana chyba Jej brakuje i sama musi szorować. Niech się cieszą ci, którzy mają tylko zwyczajne domy, a jeszcze bardziej ci, którzy mają mieszkania na Mokotowie 😁 Ci z Krzyków też.

Przynajmniej Wam konserwator zabytków nie powie, że biały jest za mało biały. I zimy w 14 stopniach przy ciąglym lataniu do pieca nie musicie zaliczać...
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
04 stycznia 2013 19:50
Eee tam, co to za pałac jak ona ma plastikowe. Już byłam skłonna zazdrościć, ale jak przeczytałam o tych plastikach, to cały czar prysł 😉
JARA - to tylko jakbym miala palac i 6stke w totka😉

Zreszta, wypraszam sobie, mam wlasny palac, cale 28m2 z hipoteka na karku na najblizsze huhuuuuu, ale za to szybko sie sprzata  😁
i widok troche jak z wiezy po 10 pietro :>
04 stycznia 2013 19:58
Ohoho ja też mieszkam na Krzykach, a to podobno obok Biskupina najdroższa dzielnica Wrocławia  😜

[img]http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/12/bb36b399ed63ded3367ecce14b8632d1_original.jpeg?1355826006[/img]
BASZNIA   mleczna i deserowa
04 stycznia 2013 21:20
JARA, zabilas mnie smiechem 🙂
Oh ja was nie rozumiem ... zamiast piać z zachwytu , że esef wspomaga nie tylko swój pałac ale również Centaurusowy ... jak nic trzeba by podrzucić jeszcze kilka .... ma tyle zapału i wiedzy - trzeba to spożytkować!!
06 stycznia 2013 18:20
że esef wspomaga nie tylko swój pałac ale również Centaurusowy ...

Ja osobiście odnoszę wrażenie, że pomoc tych najbardziej zaangażowanych ogranicza się do odpisywania na zarzuty w odpowiednim wątku. 😉
Ja się trochę boję, że skończyłoby się blachodachówką zamiast dachówek. Plastikowe okna przeszły, to co za problem...
plastikowe okna .... aż mi dech zaparło ... ale widocznie jaki zabytek takie okna ..
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
06 stycznia 2013 20:13
Tam w ogóle co raz lepsze wypowiedzi się pojawiają i to właśnie autorstwa esef. Naprawdę nie chce się dyskutować, bo z kim?  Ja mam wrażenie, że dziewczyna żyje w zupełnie innym świecie. W świecie pałacyków z plastikowymi oknami 😉, nie płaconych podatków, zagubionych złotówek i oczywiście na kolorowej tęczy. I wkurza mnie to, bo z założenia ignorować nikogo nie będę, więc czytam te bzdury.
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
07 stycznia 2013 08:29
...no i że nie trzeba myśleć netto/brutto będąc na ryczałcie  😁 hihi, tylko jakim cudem takie gazele biznesu kupują pałace, skoro za 20 zł nie chce im się stać po fakturę za papier do drukarki  😂
Bo czas który stracimy na stanie w kolejce jest cenniejszy niż te 20 zł? A te 20 zł dla niej, to tak jak dla ciebie..no nie wiem.... 5 groszy?
I nawet jeśli będziesz zbierać ziarnko do ziarnka i ciułać po te 5 groszy, to dojdziesz do wniosku, że jest to nieopłacalne, ba za dużo stracisz czasu i energii a za mały zysk będziesz na tym miała? Bo raptem uzbierasz 30 groszy, a czasu stracisz tyle, że mogłabyś w tym czasie robić coś ważniejszego?
Wydaje mi się, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Aczkolwiek totalnie nie znam tematu o pałacach, bo nie chciało mi się tego czytać.  🙂

Ja tam tylko o stanie po fakturę za 20 zł piszę. Bo mi się też nie chce po nią, stać, bo zarobię na tym 19% czyli raptem ok 4 zł. I dochodzę do wniosku, że "w nosie mam te 4 zł". ( nie sądzę bym zbierając ziarnko do ziarnka tu 4 zł, tam 4 zł uzbierała coś sensownego, a czasu szkoda, bo go nie mam)
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
07 stycznia 2013 09:38
wiesz, w tyle mam czy komuś chce się stać czy nie...nie o to chodzi tylko o podejście, 4 zł tu 4 zl tam i to jest 8 zł
a jak stare żydowskie przysłowie mówi mieć 1000 a nie mieć tysiąc to jest razem 2000
ja stoję po fakturę jak musze, to co mogę odliczyć - odliczam, schylam się po każde 5 groszy, bo bez 1 grosza nie ma całego miliona  😉
a z czasem tez różnie bywa, bo czas to pieniądz

a podejście tej osoby? nonszalancja czy głupota? nie wiem i naprawdę w nosie mam czy szanuje swoje 4 zł, ale wiem ze człowiek który tak postępuje sam w życiu nie zarobi na pałac.

swoja droga polityka "stania po faktury" w hipermarketach tez jest nieźle pomyślana, bo takich ludzi co maja w nosie 4 zł jest miliony  😉
o tyle więcej w podatku kasy pójdzie w piz....
Wystarczy zbierać rachunki i podejść po zbiorczą fakturę raz w miesiącu 😉
Facella   Dawna re-volto wróć!
07 stycznia 2013 13:19
wykręcanie kota ogonem. komuś by się psycholog/psychiatra przydał  🙄
Facella, możesz jaśniej?
07 stycznia 2013 14:03
przepraszam, nie mogę (-:
A, to rozumiem, że odnosiłaś do siebie. Grunt, to uzmysłowić sobie, że ma się problem. Wtedy sa jeszcze szanse na powodzenie leczenia.
07 stycznia 2013 14:23
nieee nie do mnie (-:
Gillian   four letter word
07 stycznia 2013 14:27
to bez sensu zaczynać pisać 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się