Jakie AUTO, czyli czym i dlaczego jeździmy? ;)

maleństwo   I'll love you till the end of time...
03 stycznia 2013 13:30
Jak to mawia mój chłop - się dba, się ma. I w myśl tej zasady, chucha na mój samochód bardziej niż ja. I chwała mu za to.

A ja wczoraj sprzedałam Mercedesa, jestem mega zadowolona, już zaczynałam wątpić, czy to się uda 🙂
Gillian   four letter word
03 stycznia 2013 13:46
się dba, się ma, no jasne. Podliczyłam ile kasy poszło w reanimację mojego gratochodu i nie wiem po co ja dalej to robię. Miałabym już zupełnie co innego, z gazem, nie psującego się co chwila. Nie psuje się poważnie, jakieś pierdoły ale te też kosztują i tak hajs ucieka. Moja mama ciągle mi powtarza, że nie dbam o auto i nie szanuję - a ja je po prostu użytkuję. Jeżdżę bardzo dużo i wszędzie, do stajni mam 2 km przez pole, po dziurach. Jedyne co faktycznie to nie chce mi się sprzątać wnętrza, ale od kurzu jeszcze nikt nie umarł, poza tym mam w aucie totalnie wszystko co jest mi potrzebne. Chyba nie umiem inaczej dbać o samochód niż odstawiając go na parking. Ech, wkurza mnie to moje padło. Idę puszczać totka :/
A to moja nowa fura 😍
pestka jestem pod wrażeniem!  👍
jeszcze nie umiem tym jeździć ale się nauczę a co mi szkodzi?  😜

Na razie pieszczotliwie nazywany "Kopareczką" ale dostanie jakieś inne bardziej oryginalne i odpowiednie imię  😅
Pestka rozwaliłaś system  😂
ash   Sukces jest koloru blond....
04 stycznia 2013 08:57
Kto z Was jeździ (ł) Mitsubishi Outlander'em?
Ja miałam okazję się tylko przejechać i porównać z Citroenem C-Crosser'em.
Ciekawa jestem opinii na temat tego samochodu.
Tania pokaż foty! Odkąd mam swoją Corsę kocham wszystkie miłością wielką. 😀
pestka czad! 😜
ash ja sie dziwnie w tym samochodzie czuje
mimo że jest to suv to siedzi się strasznie nisko co przy moim wzroście 162 to makabra jak sie wystaje tylko nieco ponad deskę rozdzielczą

pestka czy to DIY
pestka, zapraszam do Szczecina, na pewno Cie naucza jezdzic, wlasnie mamy od miesiaca protest rolnikow i takimi cudami jezdza nam po miescie w godzinach szczytu 😉
777 nie to nie DIY, to polska komunistyczna myśl techniczna koparko-ładowarka Ostrówek K-162 💃 zbudowana na bazie ciągnika Ursus C-360 zwanego potocznie "sześćdziesiątką"

Kopareczka po przejściu paru drobnych napraw i liftingu ma za zadanie przygotować teren pod mini gospodarstwo rolne  🏇
pestka, cudowna!! 😜
a tak w ogóle to bardzo cieszę się, że się podoba! 🙇
bo ja przeżywam jak mrówka ciąże 🤔wirek: czego niegdy nie miałam przy zakupie kolejnych aut osobowych
04 stycznia 2013 14:44
pestka, no przepiękna! 😀
Pestka ja też mam podobny pojazd  . Nauczyłam się trochę tym jeździć i trochę operować łyżkami  , mąż robi Dziunią na budowach itp.  😀. Wiecie że w tej ponad 9 tonowej bestii kierownicą lżej się kręci niż w samochodzie  i jest bardziej skrętna niż moje volvo.
05 stycznia 2013 09:25
największe zaskoczenie - po wejściu do kabiny Johna Deer'a stwierdziłam z przykrością, że jest lepiej wyposażony niż niejeden samochód osobowy, tam jest po prostu wszystko, wypasione radio, klima, wyciszenie. No a jeździ się przegenialnie, to chyba moje najlepsze życiowe wspomnienie 😀
Mam ochotę zrobić sobie uprawnienia na mini koparkę. Marzy takie coś w tym rozmiarze  http://allegro.pl/mini-koparka-yanmar-sv-17ex-fabrycznie-nowa-i2915624460.html tak do moich rozmiarów ( mój mąż ledwo się zmieścił  do kolegi sprzętu :lol🙂, ale niestety wydatek ogromny bo do tego jeszcze auto laweta potrzebna.
A Takim Jaguarem ktoś się woził ? :P Tylko ciężko pod biurem zaparkowac rano.

edit. działa jako filmik ??

Hexa, co ty piszesz, przecież to idealny pojazd na zatłoczone parkingi, troche do przodu, troche do tyłu i już jest miejsce 😉
Dobry pomysł, wypróbuję przy najbliszej okazji 😉
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
06 stycznia 2013 21:32
Hexa super, zazdroszczę sprzętu  😁

Czy któraś jeździ/jeździła Fordem Focusem z silnikiem diesla i może coś na ten temat powiedzieć? (Czy w ogóle warto kupować takie autko?  😉 )
Czemu niektóre przyjmują, że nie ma tu facetów?
a mnie coś stuka i trze w prawym tylny nadkolu (chyba- albo innej części podwozia) mojego Seja. Muszę jechać jutro do mechanika czy myślicie, że się chłopak po prostu zmęczył i jak się wyśpi (pod śniegową pierzyną) to mu samo przejdzie? 😜
Chyba moje kochanie usłyszało, że rozglądam się za zastępstwem dla niego 👀
Ogurek a jaka kobieta  chce słuchac o jakości np. koła dwumasowego w danym modelu a nie o pojemnosci bagażnika i ilości kasy którą trzeba będzie poświęcic na tankowanie kosztem innych przyjemności! Jeszcze się dziwisz dlaczego adresujemy pytania do kobiet?  😁
Hexa, no mnie akurat koło dwumasowe bardzo interesuje - jego brak lub obecność. Głównie dlatego, że jak mi w miesiącu braknie 50zł na kosmetyki z powodu wydatków na paliwo to przeżyję, ale jak będę musiała rudego sprzedać w celu naprawy auta to na serio zejdę na zawał 😉.
Pojemność bagażnika mnie też nie rusza zupełnie o ile jest dostęp do tylnej kanapy przez drzwi.
Tak, jestem kobietą... 😀iabeł:
Gdybym nie widziała na własne oczy, że masz cycki ,to po tej wypowiedzi  zwątpiłabym czy jestes kobietą :P
ale to nie tylko w tym wątku
Focusem tdci zrobiłem ok 350kkm, koło dwumasowe wymieniałem ok 180kkm, wtryski regenerowałem ok 200, po 330 znowu zaczęły szwankować, dynamiczne, świetnie trzymające się drogi i wygodne aurę oczywiście nie bez wad. Gdyby nie to, że potrzebuje całkiem innego samochodu, kupował bym kolejnego

ja pomimo braku cycków 😉 nie udaje, że znam się na samochodach, leje paliwo, jeżdżę, a w ostateczności zostawiam w warsztacie
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
06 stycznia 2013 22:45
ogurek dziękuję za odpowiedź  :kwiatek:

Ja chyba mam taki nawyk bo piszę najwięcej w wątkach modowych, butowych, sercowych i tak dalej, a tam facetów nie ma  😁
smarcik, ja obecnie tymczasowo jeżdżę. Bardzo fajne autko. Kompaktowe, dobrze się prowadzi, nieźle trzyma drogi, wygodne. Zależy co Cię interesuje dokładnie  😉
ogurek, ponieważ mnie mąż namawia na takiego focusa (a ja to wolę raczej uderzyć w corollę 2.0d 90KM, mimo, że słabsza) to mam pytania:

Ile kosztowało
- wymiana dwumasy
- regeneracja wtrysków?

Jak z zawieszeniem? Wytrzymywało polskie drogi?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się