Zakłady Treningowe dla klaczy
ojej, grzegorzo, jaki ty jesteś śmieszny z tymi soimi kompleksami 😂 Malutki człowieczek, co nie może się pogodzić z porażką 😎 Bo póki co wychodzi, że lepiej hodować dotacyjne łachy niż takie konie, jak ty 🤣 Może pokaż te swoje super konie po super reproduktorach na zachodzie 😜 może tam się na nich poznają 😁 A karli nie tykaj, do pięt jej nie urastasz. Ani wykształceniem, ani wychowaniem 🙄
Pamietam artykul karly na sk
chyba zostal usuniety razem z komentarzami
grzegorzo jak sie nie ma argumentow to sie obraza innych?
ja podalam konkrety, a ty nadal piszczysz z zazdrosci, przyczepiles sie do tego przyspieszenia jak nie wiem co, obrazasz innych,tu na pw-po co? ustalilismy,dotacje sa zle,tylko nie znasz hodowczyni Ellen i innych wspomianych tu Greyek i sie sadzisz. Teresa dotacji dostawac nie musi ( nawet nie wiem czy te klacze sa w programie i czy ich matka byla), to nie jest zrodlo zarobku jak u niektorych hodowcow, ktorzy kryja czym popadnie byleby dodtacje zgarnac i potem takie kwiatki oddaja na ZT.
moje ego sprawia, ze jestem niesmiertelna wiec sie nie zabije- nie martw sie😉 pracowac 24h tez nie musze a juz tym bardziej zapie... jak to nazwales
halo tylko grzegorzo tego nie czai...
grzegorzo-pomylka, o Maramie nie ja pisalam- 😁 nie, nikt nie usuwał artu i komentarzy o Maramie, nadal wisi🙂 no, ale cóż grunt to posiadanie wiedzy...jakiejkolwiek, ale czego wymagać od tego pana
ja nie strasze, a jedynie ostrzegam, ty mnie straszysz, byl juz na forum taki jeden co straszyl i mu policja do domu weszla i sie zamknal. wiec polecam uwazaj.byl tez taki co ludzi poobrazal, tez na tym forum i dostal becki w Bialce- jest gdzies filmik, bez przyspieszenia😉
edit.nie tu gdzie trzeba wkleilam😀
Grzegorzo Pomyliło Ci się z naszym Dzikim Wschodem???? Lek.wet. na Zachodzie pracują w uczciwych godzinach za godziwe pieniądze, i większość ma na drzwiach do gabinetu napisane "By appointment only" więc nie jest to zapierdalanie. Zapierdalają lek. wet. w Polsce zwłaszcza Ci od krów i świń. Pozostali mają godziny przyjęć wyznaczone i mogą sobie więcej i częściej pisać.
Aaaa 777 ten Zinedinek już sprzedany, kupił go były jeździec Zinedine 🙂 A źrebakami po Z. interesuje się stajnia Ludgera Beerbauma, jeśli coś macie to się zgłaszajcie 🙂
KARLA-Dlaczego napisalas ze pisze do ciebie na pw?przeciez nie pisze.czy cos nie halo z toba ?
smallbrigde-zalezy o ktorych lekarzach rozmawiamy-najlepsi zpie.aja-
alicja-aleksandra- tez lek.wet?ile ty masz wlasciwie nickow?
Nie tylko, w 2013 urodzi się przynajmniej jeszcze jedno źrebię.
Grzegorzo - jełopie, nie zrozumialam nic, bo piszesz jakbys był chińczykiem mieszkającym pół roku w Polsce... składnię masz ciężką do zrozumienia, a to jest gorsze od błędów ortograficznych.
grzegorzo- nie napisalam, ze do mnie piszesz pw- czytaj ze zrozumieniem 🙄
najlepsi weci to maja swoje zespoly, ludzi, ktore na nich pracuja, a sami pracuja juz czysto hobbystycznie ( i nie dla kazdego) i nie musza zapier..ani tu ani na zachodzie.
skoncz ciagnac OT i zacznij konkretami dyskutowac lub odpowiadac na konkrety innych
Dokładnie. Najlepsi się szanują, i nie muszą zapierniczać 24/24.
Po każdej hodowlanej imprezie znajdzie się "ludź" poszkodowany przez komisję, widownię, okoliczności przyrody, później jadem plujący. Przeważnie jego koń wypadł gorzej od konkurencji... Na zachodzie jakoś pokorniejsi hodowcy i właściciele są.
alicja-aleksandra- tez lek.wet?ile ty masz wlasciwie nickow?
jeden. AleksandraAlicja.
SmallBridge na zachodzie nawet jak konia skrytykują to właściciel wyciąga wnioski, czerpie z tego naukę, u nas coraz więcej takich hodowców i właścicieli koni, ale nie wszyscy niestety. Są tacy co zarzucą focha, poobrażają komisję, kierownika zakładu, jeźdźców, innych hodowców, osoby zajeżdżające danego konia i stadninę gdzie koń się urodził. Takie to polskie...ale coś się rusza🙂
smal bridze wez sie lepiej do roboty w tym pzhk ,bo tez siedzisz ciagle na forach zamiast robic za co ci placa
megane- nie masz argumentow to wracaj do szkoly nieuku
[quote author=grzegorzo link=topic=89952.msg1634723#msg1634723 date=1357217867]
Uczepiliście się tego konia bo nie macie kasy ...
przykład Bajou rzuciłeś ty a nie ktoś się uczepił, co do kasy to każdy wydaje tyle na ile go stać i nic innym do tego, a jak jesteś ciekawy to co roku mam w rękach słomki za które można kupić jego ojca
ElaPe, z innego forum
Sam ogier z Wechty "wybitny" Bajou du Rouet jest już od dawna wałachem, przestał skakać, nawet pod jednym z najlepszych polskich zawodników...
Atakował inne konie na zawodach, był paskudny w transporcie, nawet w niemieckiej klinice poturbował weta przed kastracją...
Koń ten nadaje sie na dzień dzisiejszy... Do rekreacji....
[/quote]
O początku, miałam jakieś nieodparte wrażenie, że to ta sama osoba 😉 🤣 napisała 😉
Grzegorzo trafiłeś kulą w płot, bo z PZHK nie mam nic wspólnego. Jestem lekarzem weterynarii z własną lecznicą, który już nie musi tyrać 24h/dobę. 🤣
smal bridze wez sie lepiej do roboty w tym pzhk ,bo tez siedzisz ciagle na forach zamiast robic za co ci placa
megane- nie masz argumentow to wracaj do szkoly nieuku
Heh, nie spodziewałam się, że zrozumiesz przesłanie 😉
Polski podobno jest trudniejszy, niż chiński...
Grzegorzo trafiłeś kulą w płot, bo z PZHK nie mam nic wspólnego. Jestem lekarzem weterynarii z własną lecznicą, który już nie musi tyrać 24h/dobę. 🤣
Powinno być - trafiłaś 😀
titina :kwiatek: Wydawało mi się, że facet.
Anonim, wypowiada się w rodzaju męskim, mail jest zdecydowanie kobiecy, ale tym bym się nie sugerowała 😉
[quote author=Karla🙂 link=topic=89952.msg1635071#msg1635071 date=1357230789]
.......... dotacji dostawać nie musi ..........., to nie jest zrodlo zarobku jak u niektorych hodowcow, ktorzy kryja czym popadnie byleby dodtacje zgarnac i potem takie kwiatki oddaja na ZT.
[/quote]
dobry przykład mam na własnym podlaskim podwórku
znajoma która nie miała pojęcia o koniach - tylko je gdzieś wcześniej widziała (moze tylko na filmach) i tylko tyle że się jej podobały pewnego dnia postanowiła że będzie hodować konie i to dotacyjne - IMO zabawa w hodowlę
Kupiła kilka klaczy matek - chabety jak sie patrzy do zestawu był jeszcze ogier
wszystko kryła tylko tym ogierem i co roku każda klacz dawała kolejną chabetę tylko po to aby dotacje otrzymać - masakra
Sami sie przyczyniamy do tego aby produkować jedno wielkie kalectwo.
Dlaczego tylko mnie dano ostrzeżenie a karli nie?
Przecież ta wulgarna panna bez przerwy grozi innym,wyraza sie np.smiec,lach o koniach innych wlascicieli ,slowem poziom jej wypowiedzi jest bardzo prymitywny i rynsztokowy
Przy tym chodziło tutaj o uświadomienie wszystkim nierozgarniętym megane czy titine jak obecnie sprzedający konie oszukują kupujących fabrykowanymi filmami.Czyżby to uszło uwadze moderatorowi?Uczciwość to przeżytek na tym forum?
W Niemczech i na każdym zagranicznym forum oszustów pogoniono by a u nas maja się dobrze
Brawo!
Poziom tego forum jest porażający 🤬
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnpmod.gif[/img] nie uszlo uwadze moderatora nazywanie innych uzytkowniow "nierozgarnietymi"
Zarówno ja karla titina armara i wiele innych osób jest na tym forum od lat i jak do tej pory nie zauważyłam aby komuś groziły czy się wulgarnie do kogoś odnosiły
wręcz przeciwnie często służą pomocą, a Ty pisząc swoje pierwsze posty od razu przeprowadzasz atak ....... piszesz o zmontowanych filmikach ...... a tu jest wątek o ZT i nijak się to ma do tematu
dlatego też proszę o zakończenie tej niemądrej dyskusji bo to nie jest miejsce na takie dygresje
Dlaczego tylko mnie dano ostrzeżenie a karli nie?
Przecież ta wulgarna panna bez przerwy grozi innym, wyraża się np. śmieć ,lach o koniach innych właścicieli ,słowem poziom jej wypowiedzi jest bardzo prymitywny i rynsztokowy.no grozi, jej prawo, może ma takiego konika. Ale za to ostrzeżenie się nie przynależy.
Za język rynsztokowy w stosunku do koni innych właścicieli (łach, śmieć, trup) też ostrzeżenie sie nie przynależy. Chyba żeby taki język zastosowała w stosunku do innego forumowicza.
W Niemczech i na każdym zagranicznym forum oszustów pogoniono by a u nas maja się dobrzeHodowczyni klaczy nie można zaliczyć do grona nieuczciwych forumowiczów (niewywiązanie się z transakcji handlowej zawieranej przez forum) ponieważ ani nie jest forumowiczką ani też niczego tu nie sprzedaje i w związku z tym nie zachodziły sytuacje niewywiązywania się z transakcji handlowych. Dlatego też nie ma jakichkolwiek podstaw do umieszczenia jej na liście nieuczciwych forumowiczów (
http://re-volta.pl/forum/index.php?topic=5367.0).
Zresztą umieszczenie na tej liście nie oznacza że takiego forumowicza się "pogania" stąd. Pogonić można np. za podwójne konto.
Grzegorzo...Mnie uswiadamiac nie musisz, nie sprzedaje i nie kupuje koni. I nie wiem czemu sie do mnie przczepilas/es. Poza tym jak ogladam filmiki, to sobie je zwalniam, albo nawet odtwarzam klatka po klatce, co wiec szkodzi w takim przypadku przyspieszanie? Poza tym nigdy bym nie kupilakonia sugerujac sie tylko filmikiem, moze taki jełop jak... by sie tylko filmikiem sugerowal i to jedyny dla niego wyznacznik.
Zajmij sie swoimi konmi i swoimi sprawami, a nie wmawiasz ludziom jakies swoje bzdurne teorie. Jak mozesz, to wypowiadaj sie tylko w swoim imieniu, a nie wciskasz ludziom bzdury w usta.
ela pe
karla to forumowy mały trollik,nie posiadający własnego życia,nie hodujący koni ,będący fatalna amazonka ,jeszcze gorsza gryzipiora i nadętą wetĄ bez lecznicy ani zwierząt
I TO jest powodem, ze karla według ciebie ma prawo do grożenia bez powodu innym na tym forum 🤔wirek:
ela P-W Niemczech oszustow sie pogania,w Niemczech hoduje sie dobre konie......
777-Koniec OT
jak obecnie sprzedający konie oszukują kupujących fabrykowanymi filmami.Czyżby to uszło uwadze moderatorowi?Uczciwość to przeżytek na tym forum?
A konie to się kupuje poprzez "kup teraz" na Allegro, czy jedzie się, konia ogląda, w stajni, ruchu, w skokach, bada go wet? Czy kupuje na słowo honoru przez skypa?
Grzegorzo: o ile to co się wypisuje na forum mieści sie w ramach wytyczonych przez Regulamin (polecam jego lekturę), to tak, każdy może sobie pisać co mu ślina na język przyniesie nie ponosząc za to żadnych konsekwencji ze strony moderatorów.
Chyba wątek ciut za daleko rozjechał się z założonym tematem 🙄
grzegorzo- bardzo mnie cieszą twoje wypowiedzi na mój temat, bo potwierdzają, ze nie masz aktualnych danych🙂
boli mnie, ze mimo wszystko mi zazdrościsz i nie rozróżniasz czym jest groźba karalna od ostrzegania przed wdrożeniem kroków prawnych za pomówienia i oszczerstwa, muszę z tym jednak żyć, pracować itp.
miłego dnia, więcej pogody ducha, mniej frustracji, bo to się przenosi na konie i znowu nie wygrają z dotacyjnymi, właśnie! lepszych koni by wygrywały z tymi dotacyjnymi
wracając do tematu- nikt nie neguje niemieckiej hodowli, a jedynie zwraca uwagę, ze był i nadal wśród niektórych hodowców jest trend używaniem tego,co z Niemiec (także Holandii, Francji, Belgii) zostało z jakiegoś powodu wybrakowane, odrzucone, chętnie sprzedane za male pieniadze- nie tylko do Polski.
W Polsce są dobre konie, są bdb konie malopolskie- w Żabnie,u dr Łoja, nie tak dawno Walewice ( teraz sporo koni w prywatnych rękach), kiedyś Ochaby,Janów i Prudnik. Są też hodowcy bazujący na koniach młp ( nie wnikam czy dotacyjne, bo dla mnie jest to nieistotne), wlkp, trak w hodowli koni sp z użyciem zachodnich reproduktorów ( Lurony, Cantanisy itp.). Takie krzyżówki pokazują się i na ZT i potem na MPMK, a często wyżej na ZO, ZOO.
Mamy dobra bazę, ale mamy też mnóstwo "odpadów w produkcji" ( bo nie jest to hodowla)i można się nogą przeżegnać jak się niektóre konie obejrzy ( niekoniecznie już w rzeźni). Póki się tego nie zmieni, póki będzie się to nagradzać ( np. dotacją) to nadal będzie to co jest...