Zakłady Treningowe dla klaczy
To taka ostatnio moda lansowana przez właścicielkę ectasy .Moda na filmiki ze skokami w "przyspieszeniu".Filmy zmanipulowane sa technicznie .Moda ta przyszła z zachodu,ale u nas jeszcze niektórzy mogą o tym nie wiedzieć jak megane i dadzą się oszukać.BO JEST TO FALSZERSTWO I OSZUKIWANIE
GALOPADA- byłoby cudem sprzedanie klaczy do wkkw.To nie ten typ konia jest poszukiwany w wkkw obecnie
.Przy tym klacze zostały wylansowane przez sędziów tylko dlatego ze ojciec grey czy inny państwowy
na zakładzie były lepsze konie ale oczywiście według naszych sędziów taki bajou du rouet czy inny zachodni calvados nie dorasta do piet ectase i ellen grey po greyu -tym samym, który jest ojcem innego sztucznego czempiona-Faworyta -mistrza wrzechczasow w szybkosci wykastrowania -taki to byl czempion- 😁
Przestancie sie oszukiwac .(tylko dlatego ze grey byl fajny)Kacze te sa w programie ochrony zasobów genetycznych i to jest ich wartośia. wlascicielka POWINNA SZUKAC jeleni z tej strony. Skoki i wkkw potrzebują koni z innej bajki.
Nalezy jednak przyznać, ze polskie wkkw poziom jaki reprezentuje ostatnimi czas może przyprawić o zawal i każda chabeta vsie zakwalifikować tez możetylko dlatego bo sa np 3 konie tylko lacznie albo jeden czasem!tak to u nas bywa ze taki czempionem jest i juz tak bylo., a na parkurze wkkw taki kon moze aktualnie i 6 zrzutek zrobic i wygra.Takie mamy teraz championy i championki w Polsce.
i dlatego w realnym świecie jest nam zamiast bliżej coraz dalej do rożnych zachodnich koni.
To tak jak z samochodami...
Mamy fan klub syrenek ... ale wszyscy jeździmy samochodami "zachodnimi" lub "dalekowschodnimi" i nikt nie płacze za brakiem polskich ani też szczęśliwie nie usiłuje reanimować produkcji rodzimych marek (jeżeli jakieś były)
grzegorz skoki i wkkw potrzebują innych koni- masz rację, ale nie są to konie patrzące, niejezdne, ze złym charakterem,bez serca do walki, bez lub z nadmiernym temperamentem.
I akurat siwy tu przez ciebie podany jako super reproduktor jest jak kula w płot, sam za dużo nie osiągnął, wystarczy popytać jego jeźdźca i luzaków jaką jezność posiadał i jak przyjemny był na parkurze i to niestety przekazuje. Dziś technika skoku to nie wszystko...dobry ruch to nie wszystko, ale póki nasi hodowcy się tego nie nauczą to w czołówce będą "czempiony" po zachodnich ogierach wybrakowanych za charakter, kiepską jezność lub takich, które na 200 pokrytych przez 6-7 lat koni dały takie co ledwo LL jeżdżą. On jak Berberys w rasie młp... tyle pokrył a niewiele użytkowego ciekawego potomstwa zostawił, a miał na czym...
Na temat ellen powiem tylko tyle- to nie jest zły koń, stawka klaczy w ZT była jaka była to wygrała, dla mnie to nie jest klacz jaką bym chciała widzieć w hodowli sportowych małopolaków czy ogólnie koni sportowych ze względu na przedświta, a Grey no cóż...wybitny w swojej rasie na pewno był, ciekawe potomstwo zostawił na koniach trakeńskich i tyle.
Całe te wyniki i marketing zostaną zweryfikowane przez wyniki w sporcie
Ohoho, chyba odezwał się jakiś niedowartościowany hodowca 😁
Po bajou du rouet zaczynaja pokazywac sie konie w mpmk.
NA ZT również,wiec skąd to uczulenie na tego konia?ile było koni DOTACYJNYCH na ostatnich mpmk w skokach?
Jak było powiedziane wyżej -wyniki i marketing będą zweryfikowane wcześniej czy później,tylko odpowiedzialnych za to nie znajdujemy ani teraz ani potem
Wiecie, ze nasienie Zinedine-tego samego który nie spodobał się naszym fachowcom z zt i nie został przyjęty - to nasienie teraz rozrywane przez hodowców w całej europie zachodniej za 1300 E
ALEKSANDRAALICJA- Jeździsz jakim autem?Syrenka?Jak tak lubisz dotacyjne konie to je chowaj dla dotacji bo do tego tylko się tak naprawdę nadają,ale jak zgadzasz sie oszukiwać ludzi jak robi to właścicielka ectase i ellen grey ze swoimi przyspieszonymi filmami to tez pewnie jesteś oszustka .
Zostawmy juz właścicielkę ellen - było powiedziane przez naocznych świadków że rzeczywiście się najlepiej jej klacz pokazała ze stawki więc nie mam powodu aby tym osobom nie wierzyć.....
Prawda jest taka że i takich zawodników mamy właśnie w większości - nic na ich temat złego powiedzieć na forum nie można bo zaraz gromy się sypią - no bo niby jakim prawem komentuje ktoś kto sam nie jeździ GP
ale taka prawda ze większość z tych b dobrych jeźdźców jest jedynie dobrym materiałem do rozpoczęcia treningu sportowego za granicą. Więc nie ma co się dziwić ze taki Zinedine nie został doceniony w polsce ale na całe szczęście został sprzedany a nie wykastrowany.
Doceniono tego ogiera na podlasiu 😉 bo urodził się w tym roku źrebol po nin - też rudzielec
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=455817917797359&set=t.100002367683508&type=3&theaterhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=455590464486771&set=t.100002367683508&type=3&theater młody
Totilas też nie przeszedł przez sito korungu KWPN jako młody koń. Licencję dostał jako dorosły koń za wyniki sportowe.
Na ZT to po siwym byly klacze na elitarnych,sprawdzonych matkach to po pierwsze, na mpmk to sie konie po cantanisie co najwyzej pokazaly i tez na elitarnych matkach (chocby racockich) na skale jaka kryl to te kilka pojedynczych przypadkow to wpadka przy pracy...ale dalej wierz,ze to cud, reszta prawdziwych hodowcow juz na oczy przejrzala.
A dotacyjne konie mnie nie interesuja,nie interesuja mnie nieuzytkowe konie czy to mlp czy sp. Jestem przeciwniczka dotacji w takim wymiarze jak teraz.
On też się pokazał na MPMK i to nawet przez kilka lat, i jak się skończyła jego współpraca z najlepszymi jeźdźcami w Polsce? Miałeś kiedyś bezpośredni kontakt z tym koniem?
Ogurek niektorzy nadal wierza,ze tylko technika pokonuje sie parkury i tylko na technicznych koniach zawodnicy chca jezdzic...
[quote author=grzegorzo link=topic=89952.msg1634395#msg1634395 date=1357199923]
On też się pokazał na MPMK i to nawet przez kilka lat, i jak się skończyła jego współpraca z najlepszymi jeźdźcami w Polsce? Miałeś kiedyś bezpośredni kontakt z tym koniem?
[/quote]
A powiesz proszę o co chodzi? Bo konia oczywiście znam ale jego losów i kariery aż tak nie sledziłam.
NA ZT również,wiec skąd to uczulenie na tego konia?ile było koni DOTACYJNYCH na ostatnich mpmk w skokach?
Jak było powiedziane wyżej -wyniki i marketing będą zweryfikowane wcześniej czy później,tylko odpowiedzialnych za to nie znajdujemy ani teraz ani potem
Wiecie, ze nasienie Zinedine-tego samego który nie spodobał się naszym fachowcom z zt i nie został przyjęty - to nasienie teraz rozrywane przez hodowców w całej europie zachodniej za 1300 E
ALEKSANDRAALICJA- Jeździsz jakim autem?Syrenka?Jak tak lubisz dotacyjne konie to je chowaj dla dotacji bo do tego tylko się tak naprawdę nadają,ale jak zgadzasz sie oszukiwać ludzi jak robi to właścicielka ectase i ellen grey ze swoimi przyspieszonymi filmami to tez pewnie jesteś oszustka .
Taaaaa...., tylko jakimś dziwnym trafem ,nasze konie jak dostaną się w odpowiednie ręce na zachodzie, to spokojnie konkurują z tymi z zachodnich hodowli... 😉
Jak dobrze, ze wlascicelka greyek czyta a jej grupa robi printscreeny z publicznego pomawiania, eh prawnicy sie uciesza z kolejnej fuchy...aa i akurat nie sadze zeby kryterium miec dotacje czy nie miec w hodowli Teresy bylo najwazniejsze,ale oczywiscie grzegorz wie wszystko lepiej.najlepiej🙂
Titina dopisz tylko, ze chodzi o dobre,polskie konie a nie odpady,bo takie owszem trafiaja za granice, na stol
Oczywiście, że chodzi, o te dobre, podobnie jest na zachodzie, chodzą te najlepsze, a odpady, trafiają do nawiedzonych Polaków
Tu trzy przykłady:
http://www.bazakoni.pl/horse_4377.htmlhttp://www.bazakoni.pl/horse_7726.htmlhttp://www.bazakoni.pl/horse_173178.htmlJeszcze powinnam napisać o swoim, jednym koniu, który nie podobał się komisji na MPMK( bo w starym typie) w skokach, pierwszą zrzutkę zrobił na tychże MPMK, w Polsce nikt go nie chciał kupić, bo stary trakeński papier, i inbred na Orana I , został sprzedany do Finlandii, gdzie chodził WKKW w pierwszym swoim sezonie nie był nigdzie niżej niż 3.
Nowi właściciele bardzo byli z niego zadowoleni.
Niewłaściwie eksploatowano siwego- bajou du rouet .Właściciel tego konia już wyciągnął wnioski.
Uczepiliście się tego konia bo nie macie kasy na konie sportowe a tylko hodujecie "ELITARNYMI" klaczami Z racotu LUB innej stadniny ANR,ALBO HODUJECIE DOTACYJNE NAJTAŃSZE KONIE Z DOPŁATAMI JAK ellen grey czy ectase.
Przy tym nie o to mi chodziło .Chodziło mi o to aby naświetlić te przyspieszone filmy ale jakoś nikt tutaj-W KLUBIE SYRENEK - wciąż nie widzi problemu kiedy oszukuje się ludzi,nawet jeśli robi to właścicielka czempionki z zt. 🤬
ale po co w ogóle miałaby przyspieszać filmiki?
i właściwie co jest złego w przyspieszaniu lub zwalnianiu filmów? bo nie czaje 🙁
Ktoś tu albo ma kompleksy albo jego klacz przegrała z ellen grey, albo może pod choinką znalazł tylko rózgę i jest rozgoryczony 😁
no w ujeżdżeniu to rozumiem: koń drobi jak maszyna do szycia i pędzi, a po zwolnieniu filmiku ma kłus że hohoho
Nie wiem ,kto tu jest większym oszustem, bo jak to nazwać jak ktoś jest kobietą, albo dziewczyną, a podpisuje się grzegorzo.
Louisa i to pierwsze i to drugie😀
ale cóż...czasem trudno przełknąć porażkę jak się tyyyyyle kasy utopiło w gównie i wspomaga taaaaaaaaaaaaaakimi doradcami
eksploatacja przez takich jeźdźców jakich miał siwy nie wpłynęła negatywnie na jego charakter, jezdność i wszystkie cechy, które w negatywny sposób przekazuje na potomstwo, no ale grzegorz wie lepiej😉
i nie mam się co czepiać, kryj nim jak najwięcej, jak najczęściej twoja wola, rynek wolny- niektórzy wolą zainwestować w nasienie Diamant de semilly na swoje klacze z państwowej stadniny...
A jak Teresa będzie chciała wstawić filmik z Ellen przemalowaną na zielono to jej sprawa, tobie g.. do tego.
w kwestii Finlandii i ogólnie północy to kilku synów Greya też tam siedzi jakieś tam rekreacje do 120 uprawia pod dziećmi.I chyba od matek dotacyjnych😀
tak jak mówiłam, ja jestem na nie na dotację, nagradzać ludzi za hodowanie łachów na kiełbasę? mhm w pewnej rzeźni na południu co drugi paszport to z lubelskiego, mixy zimnioków z małopolskimi...
grzegorzo moja rada- licz się ze słowami, bo pomawianie go jest w Polsce karalne
Uczepiliście się tego konia bo nie macie kasy ...
przykład Bajou rzuciłeś ty a nie ktoś się uczepił, co do kasy to każdy wydaje tyle na ile go stać i nic innym do tego, a jak jesteś ciekawy to co roku mam w rękach słomki za które można kupić jego ojca
ElaPe, z innego forum
Sam ogier z Wechty "wybitny" Bajou du Rouet jest już od dawna wałachem, przestał skakać, nawet pod jednym z najlepszych polskich zawodników...
Atakował inne konie na zawodach, był paskudny w transporcie, nawet w niemieckiej klinice poturbował weta przed kastracją...
Koń ten nadaje sie na dzień dzisiejszy... Do rekreacji....
skasowało mi długi post i nie chce mi się już z wami dyskutować
Pogadajcie sobie z karla.Jej ego jest takie wielkie, ze jakby z niego spadła to by sie zabiła.
Ego Karli ma prawo być wielkie. Nie dość że jest lekarzem weterynarii to przecież jeszcze pisze w poczytnym piśmie, robi zdjęcia, jest ekspertem od młp, jest pośredniczką sprzedaży koni, czynnie uprawia jeździectwo, już niedługo będzie hodowczynią koni, bierze udział w imprezach hodowlanych. W dodatku też umie sie dosadnie i szczerze (trup, łach) wypowiadać o koniach które napotyka na swej profesjonalnej drodze na tych imprezach hodowlanych. No i jak ktoś podskakuje jak ty to umie stanowczo pogrozić konsekwencjami karnymi (adwokatka?) mimo iż to jej nie dotyczy. Tak że grzegorzo nie podskakuj bo nie masz najmniejszych szans.
Nie da się ukryć, że przyśpieszenie filmiku dodaje całości dynamiki. Ale na tej zasadzie, to i quanta jest "oszustką" bo tak dobiera zdjęcia karolka, żeby nie było widać, jaki ma wielki łeb 🤣 Ba! chyba każdy z nas jest - bo z pewnością da się znaleźć w zasobach zdjęcie, na którym koń (każdy) wygląda mniej korzystnie niż na zdjęciu opublikowanym 😀
ELA PE -jesli karla bylaby lek.wet to nie siedzialaby 24/24 na forum tylko [CIACH] na okraglo ,jak lek.et na zachodzie.
jesli karla dalej bedzie pisac te swoje wypociny czerpane z forum w poczytnych pismach to pisama te pojda z torbami
[USUNIETE PRZEZ MODERACJE GROZBY KARALNE I SZCZEGOLNY BRAK KULTURY]
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] brak kultury, grozby
jesli karla bedzie dalej straszyc ludzi w wolnym kraju ,na publicznym forum to niech lepiej zmiata do domu bo moze dostac po ryju
to teraz to się nie wymigasz. Toć to groźby karalne 😂 Juz na pewno doniesienie o popełnieniu przestępstwa się produkuje 😉