No i się spłakałam... domyślam się, ile przeciwności musiała przejść ta dziewczyna- pomijam tu samą kontuzję klaczy, chodzi mi o ludzi. Bo pewnie niejeden mówił jej, że tylko zaszkodzi chcąc znów jeździć. A tu taka niespodzianka 😀 Piękne!
quantanamera: Ałć. Dzięki za odp ; )
Kurcze nie wiem czy dałabym radę to przetrzymać...
CzarownicaSa, nie tylko Ty 🙁 Oglądałam i ryczałam jak bóbr!
Niesamowite. Oczy mam solidnie mokre. Przy drugim filmiku jest opis wypadku. Klacz przewróciła na siebie ogrodzenie (?). Nie była w stanie wstać przez 24 h.
Młodziutka dziewczynka a dojrzałość ogromna. Jak pięknie napisała, że skoro koń jest takim twardzielem, tak chciał żyć to ona dla niego tez musi być twardzielem i zrobić wszystko.
Mnie najbardziej wzruszyło to, jak ta dziewczyna po raz pierwszy wsiadła i sama się popłakała. Wtedy to już wartkim strumieniem mi łzy poleciały 🙂
Nie wiem, czy ktoś juz wstawiał ten filmik, ale mnie osobiście chwycił za serce 😍
Miss_Rainy_Rose: był już... tylko że od ORYGINALNEGO autora. Ten filmik ktoś sobie po prostu ściągnął na kompa i wgrał na nowo.. nie wiem po co o.O
zastanawia mnie jedno, cierpliwość i zawziętość jeźdźca 😉
chociaż ten kucyk potrafi być też normalnym konikiem 🙂
m.indira, kucyk też zawzięty 🤣
wcale mu się nie dziwię 😫
szarpią i klepią dupą. Wypad na lonże z nimi !
Mnie również nie podoba się ten filmik. Nie dziwię się, że kucyk za wszelką cenę próbuje zrzucić dzieciaka, skoro ten go kopie i szarpie, bo równowagi nie ma. Anglezowanie w galopie i co krok ciągnięcie za pysk też jest przykrym obrazkiem. Dziwi mnie, że rodzice pozwalają dziecku jeździć bez lonży skoro spada co krok. I co to za instruktor, który na to pozwala. I jeszcze pozwala dziecku skakać... 🙄
Kumpela fajnie mi zmontowała dzionko-filmik, więc się chwalę 🙂
Dołączam się do wątku z filmikiem mojego nowego siwensa 🙂 całośc montowała forumowa
czapraczek
Mnie również nie podoba się ten filmik. Nie dziwię się, że kucyk za wszelką cenę próbuje zrzucić dzieciaka, skoro ten go kopie i szarpie, bo równowagi nie ma. Anglezowanie w galopie i co krok ciągnięcie za pysk też jest przykrym obrazkiem. Dziwi mnie, że rodzice pozwalają dziecku jeździć bez lonży skoro spada co krok. I co to za instruktor, który na to pozwala. I jeszcze pozwala dziecku skakać... 🙄
a drugi filmik widzieliście, ten sam dzieciak i ten sam kucyk, i chyba inny obrazek ... tak to jest jak się zrobi zbitkę zdarzeń ...
kazdy kiedys zaczynał, może nie w takim wieku i nie z takim koniem, ale może własnie to Jemu pasuje? może to prywatny kucyk a jego włascicielem jest rodzic dziecka? za jakiś czas to dziecko bedzie wieksze i nie bedzie klepać tyłka...
Uwielbiam i podziwiam za wytrwałość 🙂
O mamo...też się popłakałam....
Dzionka fajny ten twój chłopak i jaki wesoły , pierwszy raz widziałam żeby koń tak długo się tarzał 😁
kociarnia nowego ? masz już chyba długo tego konia , widać że już jakieś zawody za wami .
monia fakt, znamy się z Eviano od września, ale dopiero półtora miesiąca jest mój.
monia, haha, Dzionek tak potrafi co 10 sekund, jest absolutnym maniakiem 🙂
Dzionka, przefajny ten Twój Dzionek, widać że chłopak ma złoty charakter 😀
[quote author=whisperer13 link=topic=348.msg1633828#msg1633828 date=1357146401]
a drugi filmik widzieliście, ten sam dzieciak i ten sam kucyk, i chyba inny obrazek ... tak to jest jak się zrobi zbitkę zdarzeń ...
kazdy kiedys zaczynał, może nie w takim wieku i nie z takim koniem, ale może własnie to Jemu pasuje? może to prywatny kucyk a jego włascicielem jest rodzic dziecka? za jakiś czas to dziecko bedzie wieksze i nie bedzie klepać tyłka...
[/quote]
Tak, widziałam drugi filmik i na jego podstawie w dalszym ciągu uważam, że obrazek mało przyjemny. Moim zdaniem takie dziecko powinno jeździć jeszcze na lonży i cwiczyć równowagę, a nie jeździć samopas, gdzie dużo rzeczy do ogarnięcia, których jak widać nie jest jeszcze w stanie ogarnąć.
W zasadzie nie końskie, ale coś jakby przypomina (najlepsze chyba od 1😲0)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=40gECrmuCaU
nie wiem co bardziej razi...zachowanie tych ludzi wpychających konie do wody, czy śmiechy, hihy tłumu.... 🤬
zbieram szczękę z podłogi! 😲 👍
whisperer13 przecież,aż szczęka opada... 🤔
To ja daję zwykły amatorski filmik: mój Magnaś 140 i stajenny koń Sułtan 170 🙂