PSY

PumCass   zachowaj zimną krew!
26 grudnia 2012 16:22
się biorą, ale równie szybko się rozchodzą  😉
Miotów w PL nie jest mało, są one po prostu bardzo często niedostępne (czy. zarezerwowane).
eee w google jest bardzo dużo hodowli...

Akurat szczeniaki są lub zaraz będą tu:

http://foresthood.republika.pl/
http://www.lupusek.com/
Dzionka, Wojenka Niedotlenienie podczas porodu. Na początku nie było nic widać, mała rozwijała się normalnie. Z czasem zaczęła odstawać od rodzeństwa, konsultacja z neurologiem i diagnoza o nieodwracalnym uszkodzeniu mózgu 🙁

Z tą dostępnością to jest tak jak pisze PumCass. Często szczeniaczki są rezerwowane z dużym a w przypadku fajnych rodziców z bardzo dużym wyprzedzeniem. Pamiętam jak się dziwiłam  na początku kiedy pisałam do hodowców i dowiadywałam się, że mogłabym być czwarta, piąta w kolejce po suczkę. Cześć hodowli w ogóle mi na maile nie odpowiadała, pewnie na zasadzie: "szczeniak za 3miesiące? zapomnij" Za granicą ponoć  jest trochę lepiej, ponoć bo jeszcze nie próbowałam.

PumCass Dzięki  :kwiatek: Ja też mam taką nadzieję, nic innego nam nie zostało🙂

Endurka jak wyżej🙂 u Lupuska z tego co wiem na stronie są nieaktualne info, tego miotu nie ma  a gdyby był to we wrześniu jak dzwoniłam to bym była właśnie 5ta w kolejce 🤔
Wojenka   on the desert you can't remember your name
26 grudnia 2012 16:53
Oj, to wielka szkoda, w jakim ona była wieku?
Może spróbuj za granicą poszukać czegoś fajnego? Do Czech czy na Słowację daleko nie jest  🙂
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
26 grudnia 2012 17:45
Nie kazdy chce miec psa z pierwszego lepszego miotu.

znów suka w typie i znów w straży zwierząt - Jara...?  😁
26 grudnia 2012 20:16
Ja bardzo chętnie, ale jak na moim koncie zacznie się pojawiać o jedno zero więcej 😉

Jakbyście miały chwilę na wypełnienie ankiety dot diet weterynaryjnych.
http://webankieta.pl/ankiety/woc3c9jhltvm
http://webankieta.pl/ankiety/woc3c9jnvahe
Oj, to wielka szkoda, w jakim ona była wieku?
Może spróbuj za granicą poszukać czegoś fajnego? Do Czech czy na Słowację daleko nie jest  🙂

Miała 3 tygodnie. Jak najbardziej bierzemy zagraniczne mioty pod uwagę 🙂

Nie kazdy chce miec psa z pierwszego lepszego miotu.

Nie chce wyjść na mega wybredną, ale z zasadzie tak. W moim mniemaniu pochopny wybór może skutkować wilczakiem który zamiast przypominać wilka, będzie wyglądał jak skundlony ONek (bez urazu do kundelków) albo w najlepszym przypadku szakal 😉. Wilczy wygląd to także zdrowie. Nie są to jakieś moje mądrości tylko to co dowiedziałam się od hodowców a dla mnie jest logiczne (chodzi głównie o kątowanie kończyn, długość grzbietu ). Gdybym się tak nie zakochała w skośnych i jasnych oczkach oraz paru innych cechach typowych dla rasy to pewnie wzięłabym kundelka ze schroniska 😀 Także zaczynamy poszukiwania raz jeszcze...

edit: literówki
Wojenka   on the desert you can't remember your name
26 grudnia 2012 23:43
Zatem powodzenia w poszukiwaniach !  🙂
skośne oczy powiadasz ;p

U nas zaczyna sie maltretowanie kota... Niestety na dodatek Tiger to totalna ciapa i zamiast psu oddac, podrapac, nasyczec, to on sie poddaje i placze. A pies go albo lapa do ziemi przygniata, albo lapie za kark i tez do ziemi 🙁

Tylko ten jeden kot tak sie daje, reszty pies nie rysza, bo mu przywalily.
Endurka, o nieee, jaka on cudowna na ostatnim zdjęciu!! Mam nadzieję, że szybciutko znajdzie dom...

Dziewczyny, znacie jakiś godny polecenia, domowy (żadnych klatek!) hotelik dla psów w Warszawie? Będę musiała na czas wesela zostawić gdzieś Puyola na dwa dni i dwie noce i zależy mi na poleconym miejscu.
27 grudnia 2012 12:09
Dziona daj znać tu: http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,46375.0.html
Może ktoś z forumowiczów go przygarnie 😉
ash   Sukces jest koloru blond....
27 grudnia 2012 12:17
Dzionka, ja na czas wesela dałam mojego Maxa do hotelu. Wiem, że abre też z nich korzystała.
Jeśli psiak toleruje inne psy (mój nie) to mieszka w domu z domownikami. Jeśli nie, to ma swój osobny domek z posłaniem.
http://www.dogiland.pl/
ushia   It's a kind o'magic
27 grudnia 2012 14:31
Endurka - rany, czemu ja nie moge miec trzeciego psa! Wilko-sunia jest obłedna, w dodatku spora szansa na normalnie psi charakter przy wilczym wygladzie - no same plusy!
28 grudnia 2012 07:18
Nawet na końskim zaczyna się psi wątek toczyć
[url=http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,190.msg1626742.html#msg1626742]Sprzedaż 6 tygodniowych psów[/url]
bajaderka-zorro   But who to fuck am I to dare to accept?
28 grudnia 2012 10:26
Ponawiam :kwiatek:

[quote author=bajaderka-zorro link=topic=32.msg1625903#msg1625903 date=1356465320]
pomóżcie mi bo jest mi strasznie wstyd przed ludźmi za swojego psa 🙁 otóż mój 19 miesięczny cavalier (wykastrowany na dodatek) od ok 3 tygodni ma fazę sikania na inne małe psy (jakby je zaznaczał, bo to nie takie sikanie jak na drzewo), jak go spuszczę to staram się go łapać na smycz jak widzę innego psa, a wcześniej jak spodziewałam się po nim takiego zachowania to go karciłam ale to nic nie dało 🙁 jest jakaś szansa, żeby przestał to robić?
[/quote]
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
28 grudnia 2012 19:00
nie spuszczaj ze smyczy, kup linke, i niech chodzi z ta linka, zawsze, tak dlugo, az zacznie slyszec i rozumiec twoje polecenia. Oczywiscie mozna tez isc do najlepszego, najlepiej drogiego, koniecznie behawiorysty, ktory opisze ci dlaczego tak sie zachowuje twoj pies, ale nie powie jak to zmienic  😵
Jak zmienisz swoja relacje z psem i uszy z okolic odbytu wroca na swoje miejsce na glowie, problem zniknie  😉
krotko mowiac: wymagaj!!! i plac (zabawa, zarcie, pieszczoty).
Bruce z dzisiaj  😀

A taki był jeszcze niewiele ponad 3 miesiące temu  😀

m.indira   508... kucyków
28 grudnia 2012 20:21
a jaka miał minę niewiniatka heheh zupełnie jak mój 😉

a takie cacko znalazłam w necie 😉
Katharina   "Be patient and trust in the process"
28 grudnia 2012 20:33
Kurcze jak mój pies nigdy się nie bał strzałów w sylwestra tak teraz..... Chyba mi padnie na zawał  🙇 Wystarczy jeden strzał, a sapie, trzęsie się, podkula ogon.... Nie wiem co zrobić  🙁
28 grudnia 2012 20:38
Zasłoń okna, włącz muzykę, możesz psa ubrać w coś np w t-shirt cos przylegającego do ciała. Wielu psiakom pomaga 😉
m.indira mina niewiniątka zamieniła się w minę rozbójnika, zresztą adekwatnie do zachowania 😉

Ale całe szczęście na razie jest łagodny, uwielbia zabawy, psy i ludzi i oby taki pozostał, bo poprzedni nasz owczarek niestety był bardzo agresywny w stosunku do obcych.

m.indira   508... kucyków
28 grudnia 2012 20:50
mój  to już 3 i jest dupą do kwadratu, bohater zza moich nóg i szkoda że na wiosnę mu stuknie 3 rok bo się zachowuje jak szczeniak, no może ułożony szczeniak 😉
Powiedzcie mi dziewczyny chcę kupic  Cane Corso szczeniaka ,ale w Niemczech obecnie tu jestem. Znacie jakieś hodowle? Wiecie jak cenowo chodzą tu za granicą te psy?Zależałoby mi na tym,sama tu obecnie mieszkam i chciałabym mieć możliwość sprowadzenia sobie go do Polski w okresie wiosny.
Katharina   "Be patient and trust in the process"
28 grudnia 2012 22:16
JARA dzięki  :kwiatek: spróbuję. Może pomoże, a jak nie to chociaż złagodzi ten stres...
Katharina, jak jest aż tak źle idź jutro do weta NIE CZEKAJCIE Z TYM DO SYLWESTRA
Moich rodziców pies dostaje tabletki uspokajające i wtedy jest w stanie wyjść na siku chociaż. Idź lepiej do weta Katharina po co zwierzaka męczyć.
emi, znajoma hoduje wilczaki, może spróbuj u niej?

http://www.wilczyduch.pl/

Osobiście polecam 🙂
Z tego co wiem miotów w tej chwili i najbliższej przyszłości w Polsce w sumie ma być ok 8-9...I faktyczie podaż jest wciąż mała w stosunku do popytu, wg mnie to dobrze.Kumpel był ósmy w kolejce....urodziło się....siedem szczeniąt, z czego jedna wspomniana suczka zeszła.Dokonał rezerwacji tylko dzięki temu, że chętni z zagramanicy zaczęli odstawiać jakąś magnanę.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się