Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

quantanamera, o rany, oczami wyobraźni widzę siebie jak czytam rv za 3 lata i łezka mi się w oku kręci, bo quanta wsiada już na młodego! Fajnie, jakiś taki nowy "cel" do zaglądania tu i śledzenia, bo zmiany będą szybkie i wyraźne.
wątek zamknięty
Quanta, Ty się porządnie zastanów, czy nie chcesz pośredniczyć w sprzedaży koni, bo takie cudeńka, jakie Ty nam do ojczyzny zwozisz, to... 🙇 no!
A o Maluchu chcę wiedzieć wszyyyystko i chyba nie jestem w tym odosobniona   😜
Przede wszystkim dawaj więcej fot i mów, gdzie małe zamieszka!

Wojenka iście flematycznego ma tego kłusiora, skubany  🏇
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Brak edycji - post pod postem
wątek zamknięty
sei   . let's grow old together & die at the same time .
26 grudnia 2012 22:16
quanta, gratuluję zakupu! cukiereczek  😍 w jednym masz niestety rację - szkoda, że nie kasztan  😁
więcej zdjęć i informacji koniecznie 🙂
wątek zamknięty
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
26 grudnia 2012 22:59
Quanta wow! Czerwona kokarda na szyje!  😍 Powiedz coś więcej 😀 Jak ma na imię i rodziców zdradź  😎  Niech się zdrowo rozwija  😉
wątek zamknięty
Quanta gratulacje! Myślałam na początku, że chodzi o siwka z 4 białymi kopytkami. Bo tylko siwka brakuje Ci do kompletu. 😉
wątek zamknięty
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
27 grudnia 2012 14:28
Przecież Quanta ma siwka już - tego ze zdjęcia.
wątek zamknięty
ash   Sukces jest koloru blond....
27 grudnia 2012 14:35
raczej miała 😉

wątek zamknięty
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
27 grudnia 2012 14:56
aa, to nie widziałam że miała. Myślałam że gdzieś w uzytkowaniu jest u kogoś.
wątek zamknięty
A Rot nie jest w dzierzawie?
wątek zamknięty
ash   Sukces jest koloru blond....
27 grudnia 2012 15:09
ElaPe, Angeel,  a może macie racje?! Jeśli tak, to przepraszam za wprowadzenie w błąd.
Zawsze wydawało mi się, że stadko Quanty to Skwarek, Ogryz, Wątrobiany i Karusek....obecnie powiększone o źrebola!
wątek zamknięty
ashtray, siwe było pierwsze 🙂 Mam ogromny sentyment do tej maści, za końca podstawówki uzbierałam sobie sporą sumkę pracując zawzięcie przy odszypułkowywaniu truskawek plus prowadzając kucyki na festynach i kupiłam siwą klacz wlkp 🙂 Niestety nie było nam dane spędzić razem dużo czasu, po półtora roku niestety trafiła się straszna kolka, właśnie w Święta Bożego Narodzenia. Nie udało się dziewczyny uratować, mimo wszystkich możliwych i osiągalnych na tamte czasy prób. Pamiętam jak dziś - w stajni rano było -24 stopnie...

Roto już od poprzednich wakacji ma nową, fantastyczną i przegenialną właścicielkę (Haniu! :kwiatek🙂 Stoi w Łosiu pod Warszawą i co jakiś czas go widuję. Jest bieluteńki 🙂

A co do stanu ilościowego stadka, to już wcześniej pisałam, komentować publicznie nie będę, bo wstyd Im człowiek starszy, tym głupszy - tyle w tej kwestii 😁

O dzieciaku jeszcze napiszę w źrebakowym wątku. Tak pokrótce, to łączy starą, dobrą i bardzo jezdną niemiecką linię hodowlaną z krwią kwpn (liczę, że to będzie taki miks tego co najlepsze w Rudzielcu i Czarnuszku). Bardzo blisko mu pokrewieństwem do Brettona Woodsa i dość niedaleko do Jacka Sparowa 🙂 Mieszka z kolegami w Holandii, w stajni, która poza wychowem młodzieży zajmuje się sportową jazdą tuigpardami (ichnie widowiskowe zaprzęgi). No i flegmatykiem to on zdecydowanie nie będzie 😀iabeł:

Tu cała dzidzia:

Trochę śmigania luzem:

W stajni jest tak zaciekawiony odwiedzinami, że aż zapomina, że jadł:

Niech się zdrowo chowa 🙂
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
27 grudnia 2012 15:56
quantanamera, a juz myslalam ze kolejny maly Christ na forum 😉

skarego jeszcze nie masz, czyzbys chciala sobie uzbierac wszystkie kolory teczy? 😁

niech sie zdrowo chowa i duzy NIE rosnie (bo patrzac na ostatnich nabytkach kazdy ma byc mniejszy a wyrastaja jak mutanty, wiec tym razem zycze zeby jednak wyszlo cos optymalnego 😉 )
wątek zamknięty
kujka, nieee, Christ jest bardzo wielki i bardzo masywny. A jakbym wybierała na maść, to by był tylko i wyłącznie kasztan! 🍴 Mały Hendrix miał z resztą dość poważną rudą konkurencję, ale zdecydowanie wygrał ruchem, eksterierem i super klasową matką. Tylko drugi bobas nie dość, że był rudy, to jeszcze wątrobianie rudy 😍 Było tak blisko, no! 😉

wątek zamknięty
quantanamera to jak już będzie miał przyjechać do Polski daj znać. Najlepiej z dokładna trasą 😀iabeł:
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
27 grudnia 2012 16:06
quantanamera, no wiem, Christy to potwory - dlatego mi sie tak strasznie podobaja <3

masz juz jakies plany, czy na razie nie zastanawiasz sie nad tym co bedzie za 3 latka?
wątek zamknięty
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
27 grudnia 2012 17:17
Kochani, nie było mnie tu już ze 100 lat, albo i dłużej. Nie wiem czy wracam, czy nie, na pewno będę zaglądać. Jednakże obiecałam, że pochwalę się nowym nabytkiem jak już będzie, no to jest. W zasadzie jest już jakiś czas, ale dopiero teraz mogę się oficjalnie pochwalić bo dopiero dziś przyjechał do mnie do stajni. I dziś siedziałam na nim pierwszy raz od ponad dwóch miesięcy. W każdym razie, przedstawiam wam Laudę w filmiku nakręconym właśnie te dwa miesiące temu:
KLIK

Quanta, widziałam już na FB, piękny ten twój maluch! Niech się zdrowo chowa!

Oraz spóźnione życzenia ode mnie, wesołych!
wątek zamknięty
arivle - gratuluje zakupu 😉 Mnie sie podoba 😀 A co z Ruda? Sprzedana czy zostala z Toba?
wątek zamknięty
Quantaale śliczniutki czerwona kokardka 😉 zdecydowanie powinna być
arivle właśnie co się stało z rudą????
no i myślałam że się już pod ziemię zapadłaś tak dawno cię tu nie było 😲
wątek zamknięty
lizzy   Bo ja na hubertusie gonię stajnie a nie lisa :)
27 grudnia 2012 18:22
quanta też widziałam na fb, słodziaczek taki i zapowiada się na maszynę 😀 Niech Ci się zdrowo chowa!
arivle ale chłop!  😍 Przepiękny!

Edit. przepraszam arivle
wątek zamknięty
lizzy Lauda to wałach 😉
arivle gratki! Badałaś? Bo znajomej też się ten koń podobał, ale był dość długo kulawy...
wątek zamknięty
Quanta nono, fajnie się bobas zapowiada z tego co piszesz  😉 Pamiętam jak przywiozłam mojego karusa po Don Crusadorze jako 2,5 latka. Czekałam rok, w końcu wsiadałam i ... spadłam  😎 Mały szatan z niego wyrósł, a zapowiadał się misiowato.
wątek zamknięty
quantanamera - przepięny źrebol! i malowany na girach jak mój 🙂 Jestem ciekawa jak będzie wygladał za 3 lata! Pokazuj na bierząco!
No ,ale co z Ogryzkiem ? Zdecydowanie naj bardziej mi się podobał!!

My tu jeszcze z Pasikonikiem się nie nadajemy ,bo jesteśmy na etapie przewieszania się ,ale musze zapytać :
CO WY ROBICIE WSZYSCY ,ŻE MACIE TYYYLE KONI?! MNIE NIE STAĆ BYŁO NA KONIA ZA xxzł A WIĘKSZOŚĆ REWOLTOWYCH PEWNIE PRZEWYŻSZA TĘ KWOTĘ  🙇
TEŻ TAK CHCĘ!!
wątek zamknięty
cavalo - tez sie czasem nad tym zastanawiam :P Mnie moj kosztowal... zlotowke 🙂
wątek zamknięty
Angeel - adoptowałaś? 🙂 mnie moje 4 konie razem wzięte na pewno nie kosztowały tyle co źrebak quantanamery . Co za polityka?  🤣
wątek zamknięty
Nie, kupilam 😉 :P
wątek zamknięty
czy to ten Lauda co w Posterze stał, po LC? moja znajoma też go oglądała
wątek zamknięty
arivlegratuluję 🙂 masz jakieś teraźniejsze zdjęcia?
quantaa kiedy do Ciebie mały brzdąc przyjeżdża?

Ja dzisiaj w końcu wsiadłam po pięciu dniach bez jazdy. Spodziewałam się jakiś delikatnych odpałów, szczególnie, że przyjechała nowa kobyłka. Na szczęście Pielgrzymiasty był bardzo spokojny. Tylko podłoże jest do d... 😤. Błota i jeszcze gdzieniegdzie lód, więc ślisko jak cholera. Powoziłam się stępem, parę kroków kłusem i do stajni 🤣. Proszę trzymać kciuki o dobrą pogodę, bo inaczej nigdy nie wdrążymy się w prawdziwą robotę 😵.
wątek zamknięty
quantanamera, gratulacje, piękny młody, masz jakiś filmik? jakie ma papiery?
arivle, również gratulacje, ile ma lat? chyba wysoka, albo mi się tak zdaje tylko
wątek zamknięty
lizzy   Bo ja na hubertusie gonię stajnie a nie lisa :)
27 grudnia 2012 20:13
Mam ten sam problem co basia16816 niestety... Przy takim podłożu Segan nigdy mięśni nie nabierze ;< Jak dobrze pójdzie to na ferie wyprowadzamy się do stajni z halą, dobre i dwa tygodnie 😀
wątek zamknięty
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
27 grudnia 2012 20:43
arivle, jak chcesz,to mogę Ci podesłać filmik z Twoim nowym koniem sprzed mniej więcej roku 🙂 ciekawy konik,przyjemnie nosił,dobry galop...ale do przepracowania 🙂 no i skoczek to to nie jest 😉 ale przyjemny konik,gratuluję 🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.